Inlägg från er?


Information om poledance

Vad är poledance/polefitness?
Detta är en relativt ny träningsform. Under 2000-talet har det utvecklats till att bli en stor träningsform världen runt, som utövas av båda könen och alla åldrar, oavsett kroppstyp, jobb och intressen. Träningsformen är en blandning av gymnastik, akrobatik och dans. Bara i Sverige finns det 3 olika tävlingar i poledance , nämnligen SM, poleart samt battle of the pole. Detta är alltså inte en form av striptease och vi som tränar det håller inte på att klä av oss på stången. Ni kan jämföra det med cirkuskonster, fast på en stång istället.

Vad har man för kläder och varför?
Man brukar träna i hotpants/shorts, sportbh och/eller linne. Benvärmare kan också vara att rekomendera. Varför vi har "så lite" kläder på oss är för att det är lättare att få grepp på stången och inte glida av. Det kan vara väldigt farligt att hänga på stången och med fel grepp och kläder kan vi lätt trilla ned och skada oss. Därför är det bäst om huden och stången får direkt kontakt, utan några tunga och svåra kläder i vägen.

Varför tränar man poledance?
Jag tränar poledance för att jag tycker det är så himla kul, samt att det är en otroligt bra träning. Man tränar hela kroppen, man får utmana sig själv. Det har gett mig bättre självförtroende och självkänsla, då jag blivit mer nöjd med min kropp, sett att jag faktiskt klarar saker jag trott varit omöjliga, jag har lättare att arbeta i grupp nu och man märker att kroppen vänjer sig med smärtan. Man får mycket blåmärken och brännmärken av stången i början, men passionen till träningen tar över smärtan. Jag har utvecklats som person sen jag började träna detta och har verkligen hittat det jag brinner för.

Något ni undrar över? Bara att fråga! :)


Utseende och personlighet

Jag har tänkt på detta med utseende och personlighet när det gäller en partner.
Jag är en sådan person som måste falla för både och. Jag skulle inte välja en kille jag inte finner attraktiv, bara för att han är snäll. Då blir han bara en vän för mig. Men jag skulle inte heller välja en kille jag finner attraktiv som är elak och dum. För mig måste det klicka på båda delarna för att jag ska kunna falla. Genom att ha berättat detta har jag fått höra att jag är kräsen, för utseendet inte ska spela roll. Jag anser mig inte som kräsen, då jag inte har något speciellt utseende jag faller för. Men jag måste känna en dragning till killen, att jag ska kunna kyssa honom, ha sex med honom osv och det är långt ifrån alla jag kan det med. 

Jag faller för det jag faller för helt enkelt. Det kan vara både långa, korta, smala, vältränade, mulliga, brunögda, blåögda osvosv. Men han måste ha något speciellt som gör att jag dras till honom, både utseendemässigt och personligt. 

Går ni efter både personlighet och utseende när ni väljer partner?


Dagens pepplåt
The only one who can stop you is you

 
Man får ofta höra hur man ska vara i livet för att lyckas.
Allt ifrån när det gäller kärlek, till jobb, till att lyckas duscha på rätt sätt i stort sett. Man blir bedömd efter klädsel och intressen, för hur man pratar och ser ut. För vart man kommer ifrån och hur man rör sig. Men vet ni? Det där spelar ingen roll, så länge man har ett gott hjärta och är en bra person. Det spelar ingen roll vart du kommer ifrån, om du stammar eller om du väljer att gå i rosa overall på en fest. Du är bra exakt som du är och de människorna ska inte få styra dig och dina val i livet. Man kan lyckas med både jobb och kärlek oavsett om man klär sig som jag eller du, oavsett om man är svensk eller inte, oavsett om man stammar eller inte. Man kan lyckas med allt i livet, för det viktigaste är ju faktiskt att ha ett gott hjärta och vara en bra medmänniska, samt att trivas med sig själv. 

Det kommer alltid finnas folk som kritiserar dig och dina val. Oavsett om du väljer att träna poledancing och kämpa för att komma till SM och klä dig som mig, eller om du väljer att klä dig i stora kläder och inte visa några former alls. Oavsett om du väljer att jobba inom vården eller att bli fotomodell, men det viktiga är inte vad de tycker. Det viktiga är vad du tycker och lita på mig, det kommer komma människor som kommer älska det du gör och den person du är, oavsett vilken stil, jobb eller intresse du har. Så fortsätt stå på dig och låt dem inte vinna!


Vill du ses?

Något jag ogillar är när folk frågar efter något meddelande: "Vill du ses?"
Jag tycker det är så oseriöst och vissa har varken bild eller information om sig själva, så varför skulle jag vilja träffa någon som är helt anonym som jag inte vet ett dugg om? Svaret brukar oftast bli att de menar inte nu, utan senare. Men hur ska jag kunna veta om jag vill ses om 3 veckor innan jag ens vet vad personen heter? 

Kan man inte bara lära känna varandra lite först och inte ha så himla bråttom med att ses? För det är faktiskt väldigt svårt att veta om man vill ses om man inte vet ett dugg om personen. Jag tror att många faktiskt är seriösa, men blir så till sig när de får kontakt med någon att de går för fort fram och frågar direkt om att ses istället, för att de har svårt att styra sig. Många vill ju givetvis en sak också. 

Jag får ju ganska många meddelanden och skulle jag träffa alla eller ringa alla som vill så skulle inte jag få göra annat. Så jag måste ju också välja ut vilka jag vill läggga energi på och då får ju såklart vissa dissen, något som vissa inte kan ta tyvärr. Skriver man till någon så får man vara beredd på att få ett nej.


Min nya tattoo

 
Igår var jag iväg och tatuerade mig. Jag valde att göra denna texten då jag fick den skriven i ett meddelande av en följare i somras när jag mådde som värst. Den fick mig att tänka till och faktiskt ta mig upp igen. Så jag ville tatuera in den på min arm för att alltid se den och påminnas om att bättre tider kommer då det är min tur att glänsa och vara lycklig. Jag gjorde den på exclusive tattoo i Karlstad och betalade 1000 kr för den, den tog ca 50 minuter att göra. Tycker inte det gjorde särskilt ont och det har jag inte tyckt med någon av mina tattoos, utan det är mer efteråt det är jobbigt och ömt.

Pappa gjorde också en tatuering som jag visar i ett annat inlägg. :)

Relationen till sig själv (repost)

Man pratar så mycket om relationer till andra människor. Relationer till föräldrar, syskon, partners, vänner, djur. Men relationen till en själv då? Den glöms bort väldigt ofta. Jag hade ingen bra relation till mig själv när jag var yngre och det ledde också till att mina relationer till andra människor blev väldigt komplicerade. Jag kunde inte lita på någon, jag trodde inte att jag var värd att älskas. Jag var väldigt svartsjuk, osäker och relationerna brukade ofta gå åt skogen. Reltionen till min familj blev också komplicerad då jag ofta var mycket ledsen, såg ned på mig själv och hittade fel på allt som fanns i stort sett. 

Man blir ibland avvisad i livet i olika sammanhang. Av vänner, partners eller arbetsgivare. Men det innebär inte att man ska avvisa sig själv. Du måste fortsätta vara din egen vän och ha en stark relation till dig. Det kommer alltid nya chanser och andra människor som kommer att älska och gilla dig för den du är. Relationen till dig själv är en av de viktigaste i hela livet, eftersom det är grunden till andra relationer. Det är grunden till ett hälsosamt liv.


Dagens pepplåt 

This is where I belong

 
No sticks or stones could ever break these bones. Finally I made my way home. This is where I belong.

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Varför ska man träna?

För mig är det så mycket viktigare att må bra och ha kul när jag tränar än siffrorna på vågen.
Jag väger mig i stort sett aldrig, det slutade jag med för några år sedan. Det kanske händer ca var 5:e månad eller liknande. Jag började aldrig träna poledancing eller chairdancing för att gå ned i vikt, utan för att jag tyckte det var så kul att jag ville fortsätta, samt att jag vet att min kropp mår bättre på lång sikt av träning. Människor pratar så om vikt och att man kommer få drömkroppen när man tränar. Men jag anser att vetskapen om att man har kul och att man gör något bra för sin kropp ger en bättre självkänsla, inte siffrorna på vågen. Sen absolut att man blir nöjd med resultatet, men jag tror det bästa är att träna för att må bra, inte för att bli snygg.

Jag har även fått bättre självförtroende av att träna då jag märker att jag faktiskt klarar det. Jag blir jättenöjd när jag märker att jag klarar en övning och jag märker att jag faktiskt kan jag också. Så det är mycket positivt som kommer med att träna, om man gör det på rätt sätt.


You're a hater, just let it go

Jag är ingen människa som ger upp. 
Jag vet att jag är så mycket starkare än så och jag vill inspirera er till att orka fortsätta. 

Som många av er vet var jag väldigt mobbad under högstadiet, det började när jag var 14. Nu började dessa människor igår igen. De länkade ett videoklipp på mig som är gjort för 3-4 år sedan och började skriva om mig på varandras facebook. Jag hade tjejen som gjorde det som vän på facebook så vet inte varför hon inte kunde säga det rakt ut till mig istället. Det har alltså gått 9 år sedan allting startade och de håller fortfarande på med jämna mellanrum. Men vet ni? Jag ger inte upp. Jag tänker inte sluta vara jag, jag tänker inte sluta med det jag gillar att göra för att några människor ogillar det.
Jag tänker fortsätta stå på mig exakt som vanligt och köra mitt race. För helt ärligt, jag känner mig verkligen som en vinnare när jag ser att de fortfarande 9 år senare klagar på exakt samma saker om mig som de gjorde på den tiden. 

Jag är stolt över mig själv, över det jag har gjort i mitt liv och att jag fortfarande står på mig. Jag är stolt över att jag faktiskt har blivit väluppfostrad och har så pass mycket sunt förnuft att jag inte behöver behandla andra på det viset de har behandlat mig. Och jag vill att ni bloggläsare ska veta att jag är också utsatt för mobbning och kränkningar, även än idag.
Men jag ger inte upp. Det ska inte ni heller göra. En dag drabbar det dem själva och vi som är utsatta kommer ut starkare i slutänden och står där som vinnare.

Låt dem inte vinna över dig. Du är så mycket bättre än så, likaså jag. Därför kommer jag aldrig, aldrig, aldrig låta dem vinna över mig. Jag behöver inte dem i mitt liv, jag behöver inte vara omtyckt av dem. Jag kör mitt eget race och är mig själv, för jag vet att jag äger exakt som jag är! Hiiii haters, kiss kiss I'll see you later!

 
 
Blåmärken efter dansen. :P

Dagens smarta ord

 
Självkänsla

Några fler Grumsbor som vill yttra sig?

 

Må bra tips


Nytt i garderoben

 
Allting är från gina tricot. :)

Erbjudande till erJust nu får ni ett unikt erbjudande hos gömda juveler fashion. :) Jag handlar väldigt mycket hos dem och är jättenöjd. Snabba levereanser, bra kvalite på kläderna, bra personal. Så in och kolla vettja. :)

Tjejer är alltid slampor

Vet ni vad jag är förbannat trött på?
Att man som tjej aldrig ska få säga: "Nej, jag är inte intresserad!" för då får man höra vilken slampa, slyna och luder man är. En tjej blir kallad slampa om hon ligger med någon, men om hon inte ligger med någon och faktiskt säger nej, då är hon också slampa. När fan är tjejer inte äckliga slampor?! Varför ska det vara okej för andra människor att kalla en kvinna slampa? Är det inte dags att börja ändra värderingar hos människor över lag så de fattar att det inte är okej att kränka någon, för det är inte okej!

Minst 4 killar varje dag kallar mig hora för att jag säger att jag inte är intresserad av dem. Men hur tänkte du nu? Du fick ju ett nej från mig, om jag vore hora så skulle du väl fått komma till eller? Om jag nu är en hora och just du får dissen och alla andra får (för jag är ju hora enligt dig, då måste ju alla andra få?) så måste det ju vara ett fel på dig som får dissen när ingen annan får dissen eller hur? 

Skaffa lite jävla balls och ta nejet som en man istället!


Dagens smarta ord

 
Gilla sidan eller sk*t i det

"Ta inte illa upp, men...."

Varför säger folk många gånger: "Ta inte illa upp" innan de förolämpar en?
- "Ta inte illa upp, men din näsa är jätteful och passar inte alls ditt ansikte."

Okej, så vad var syftet om du inte ville att jag skulle ta illa upp? Vad vill du att jag ska göra med informationen? Om jag tar illa vid mig och faktiskt börjar fundera på om det stämmer så kanske jag överväger en plastikoperation eftersom min näsa inte passar mitt ansikte. Men eftersom du inte ville att jag skulle ta illa vid mig och alltså inte bry mig, så varför sa du det? Var det för att jag ska bli glad och tänka: "JIPPIIEE någon tycker min näsa är ful. Fan vad bra jag är!!" och baka en tårta för att fira? 

Jag tror det är så att om människor lindar in förlolämpningen i en lite mildare mening som: "Ta inte illa upp." eller "Inget illa menat." så kanske det känns lite lättare inombords att faktiskt säga förolämpningen. De tror inte att de får lika dåligt samvete om de försöker "säga det på ett bra och lite mildare sätt". För om sanningen ska fram, visst är det så att du vill att personen ska ta åt sig och bli ledsen, så du får gotta dig lite i andras lidande?Låt inte haters vinna

De flesta människor får någon gång en elak kommentar i sitt liv, även jag. 
Det tittar in någon sådan kommentar på bloggen titt som tätt. Givetvis kan vissa kommentarer få mig att må dåligt ibland, jag är ju bara människa. Vissa kommentarer känns mer vissa dagar och ibland kan det kännas som att vissa människor verkligen njuter av att se en må dåligt, vilket jag tycker är fruktansvärt. Men när det blir jobbigt och jag känner att jag tar åt mig av en kommentar så läser jag igenom alla fina och positiva mejl och kommentarer jag får. Det får mig att må bättre och faktiskt strunta i den där elaka kommentaren, för de är inte värda min energi. De är inte värda att må dåligt för och de ska inte få mig dit de vill, för jag är en kämpe och starkare än så.

Man kan absolut ge konstruktiv kritik och det tycker jag man ska göra också, men man får aldrig kränka en annan människa. En konstruktiv kommentar ges med respekt och exempel på det kan vara: "Jag tyckte du uttryckte dig fel här. Du kanske borde skrivit på detta vis istället, det skulle nog fånga mer läsare! :)" Medan en elak kommentar utan respekt är: "Fan vad dåligt du skriver. Gå på svenskalektionerna innan du uttrycker dig!" 

Låt inte haters vinna över dig, du är så mycket starkare än så. Låt dem se att du fortsätter kämpa och le och lev livet, du är en vinnare! :)


Nytt i garderoben

  
Fick hem ett paket från gömda juveler förra veckan. :) Trosorna var faktiskt riktigt bekväma. In och fynda på Gömda juveler fashion nu!

Dagens smarta ord

 
Krossa Jantelagen

Dagens skratt
 
1 | 2 

Radioprogram om utanförskap

 
I onsdags fick jag ett mejl från P4 om att delta i ett program om utanförskap. Jag tyckte detta var jätteintressant så jag sa absolut ja, så igår ringde de upp och frågade lite saker om mina erfarenheter. :) Programmet kommer sändas i april om jag fattade det hela rätt och jag kommer även länka programmet i bloggen när det är dags. :) Kändes kul att få delta faktiskt.

Så mycket skönare att blogga

Det känns faktiskt så mycket skönare att blogga nu när jag har satt lite mer regler i bloggen. :)
Det känns mycket bättre att först godkänna alla kommentarer innan de godkänns, att ta bort otrevliga kommentarer då jag ska lägga energi på det positiva och bara blogga när jag känner lust och att jag har något att skriva.

Ibland känner jag pressen: "Jag måååste ju göra ett blogginlägg." men då ändrar jag mitt tankesätt direkt och tänker: "Nej, jag ska bara blogga när jag känner för det, då blir det kul och inläggen blir bättre. Släpp stressen!" Det känns mycket bättre att skriva nu när jag bara kan lägga upp inlägg när jag känner för det, istället för att bara stressa upp inlägg för jag måste. Då försvinner det roliga med att blogga och det blir bara jobbigt. Nu mår jag bra! :)


Skillnad mellan Internet och "verklighet"?

Många gånger har människor lättare att säga saker via internet, än vad de har i verkliga livet.
De behöver inte se reaktionen på den personen de säger saker till, de behöver inte riktigt tänka på samma sätt och därför går det många gånger lättare att skriva. Men gör det det mer okej att skriva elaka saker till en annan person än att säga dem rakt ut öga mot öga? - Nej, absolut inte!

Johanna 20 år skriver till Erika 20 år att hon är ful och borde plastikoperera sig för att ingen skulle älska henne med hennes stora näsa. Oavsett om det skrivs på en blogg så är det fortfarande personen Erika som läser detta. Det är inte någon robot bara för att det är vid en dator, det är en riktig person, just Erika själv som läser denna kommentaren. Erika tar åt sig och blir ledsen, som hon också skulle bli i verkliga livet. Skulle Johanna sitta och säga detta till Erika öga mot öga om de satt tillsammans i en restaurang? - Oftast skulle hon inte göra det, då Johanna har mer vett och etikett än så och vet hur man uppför sig offentligt, men också handlar det nog om att hon är för feg för att göra det öga mot öga. Det är inte okej att vara elak mot någon varken i verkliga livet eller över internet/sms/telefon och liknande. 

Så tänk efter, vad skulle du klara att säga till någon i verkliga livet? Skulle du säga exakt samma sak till personer i verkliga livet, vid vilket tillfälle som helst, där vem som helst kan höra? För vad är skillnaden att vem som helst kan läsa den, eller vem som helst kan höra den? Skulle du kränka Erika inför dina föräldrar, inför hennes föräldrar, arbetskamrater etc? Bara för att det är en dator du skriver över, så innebär det inte att det är okej att vara elak mot någon. Det är fortfarande Erika som läser kommentaren och kan bli exakt lika sårad som i verkliga livet.
(Personerna är bara påhittade för att göra ett exempel i inlägget.)


Få bättre självförtroende


 Tänk och känn efter. Hur skulle du bete dig och vara om du hade ett bra självförtroende? Försök agera utifrån de tankarna om hur du skulle vilja göra, gå, prata osv. Prova och känn efter.

 Försök läsa på om lite olika ämnen. Det man är mer insatt i blir man oftast säkrare på. Ska du hålla föredrag i skolan? Läs på ordentligt så du vet att du kan det. Intressera dig för saker i allmänhet. Har du något ämne du gillar mer än andra? Läs extra om det och briljera med din kunskap i detta ämne. Då brukar man känna sig säkrare.

 Försök se lösningar istället för problem. Jag vet, detta är jättesvårt, men det funkar om man bara ger sig fasen på det. Det finns lösningar på det mesta och finns det inte en lösning så kanske man kan göra på ett annat sätt istället, så försök tänka positvt!


Vet du inte skillnaden mellan självkänsla och självförtroende? Läs mitt inlägg om det häääär.Unga och självmord

 
För att läsa hela artikeln, klicka hääär.
 
Jag kände Kenny lite och vi pratade titt som tätt. Han var en väldigt fin människa och är otroligt saknad av både mig och många andra. Samhället miste en väldigt viktig del, samhället gick miste om en otrolig viktig person när han inte fick den hjälpen han skulle ha. Detta måste ändras på, vi måste kämpa för våra medmänniskor och för oss själva. Vi måste kämpa för våra rättigheter. Tänk längre, en dag kan det vara någon av dina nära som behöver hjälp och inte får det. Hur skulle du se på det då? Tillsammans kan vi ändra och göra världen bättre. Dela, diskutera och starta debatt om detta.

154 unga döda, bara under 2012. Varje dag dör 4 personer i självmord. Vi måste kämpa för att dessa människor ska överleva. Sträck ut en hand till någon som mår dåligt, fråga, engagera dig, lyssna. Be andra om hjälp, gör något. Tillsammans kan vi lyckas!

Statistik om mobbning inom idrotten

I en undersökning gjord av SIFO på uppdrag av FRIENDS har 1100 barn i åldern 9-15 år svarat på frågor om hur de trivs i sin förening. 

 26% har blivit kränkta av andra barn i träningsgruppen.

 10% har blivit utsatta av en tränare eller ledare i gruppen.

 Hos pojkar som är aktiva inom lagsporter har 40% blivit utsatta för kränkningar av lagkamrater. Den vanligaste kränkningen är taskiga kommentarer, men också slag och knuffar förekommer.

 Det är vanligare att pojkar blir utsatta för kränkningar. Siffran för det är 33%, medan den är 18% hos flickor.

 Föreningar som jobbar med likabehandlingsfrågor, som att prata om hur viktigt det är att vara en bra lagkamrat minskar kränkningar med 11%. 
 
 
FRIENDS

Dagens pepplåt


Tänk längre

 Ett viktigt budskap i denna video tycker jag. Tänk längre! Finns fler videos om olika städer och orter på deras youtubekanal. Titta och sprid! Tillsammans kan vi bekämpa!


Dåliga dagar och lust

Vi har alla dåliga dagar och dåliga perioder i våra liv.
Till och med de personer som vi ser som mest positiva genomgår dåliga dagar där allting känns jobbigt. Ibland är det tungt att gå till jobbet, fast man kanske har drömjobbet man älskar. Ibland är det tungt att göra hushållssysslor fast man vet vad skönt det blir efteråt. Ibland är det tungt att byta blöja på sina barn, fast man älskar dem mest av allt i världen. Ibland är det tungt att göra sin hobby eller ens stora intresse, fast att man vill fortsätta och älskar det.

Det är så livet är, men det innebär inte att man måste sluta med det. Jag tänkte sluta blogga, jag tog en paus och kände efter. Men så kom jag på det här, att det finns tunga perioder där allting känns svårt och så får det vara. Även om man älskar något så behöver det inte vara en dans på rosor hela tiden. Du kanske känner att din hobby är jättesvår att genomföra för tillfället och du inte alls känner lust till det, men bara för att du har några dagar där din hobby är svår att genomföra så innebär det inte att det alltid kommer att vara så, eller att du måste sluta. Det är antagligen bara en dålig period, som du snart är förbi. För tänk efter, vem har inte haft en dålig dag i sitt liv?


Självförtroende och tankar

När det är vinter så kan mitt självförtroende när det gäller bilkörning få sig en liten prövning.
Jag träffade vännner i fredags och det var ganska dåligt väglag på vägen hem. Jag kände en liten rädsla för att köra och var lite orolig för givetvis har jag respekt för dåligt väglag och halka. Men jag visste att jag måste tro på mig själv, jag kan inte intala mig att jag inte kan eller att jag är för dålig så när jag körde satt jag och tänkte: "Evah, du kan detta. Du har haft körkort i 2,5 år, du är bra på att köra bil. Bara du tror på dig själv!" Och när jag tänkte så här så kände jag mig direkt mycket säkrare och sträckte på mig och blev lite mer avslappnad vid ratten.

Där märkte jag återigen vikten av ens tankesätt. Bilkörning är en så pass allvarlig grej och där får jag inte sitta och se ned på mig själv. Jag har ansvar både för mig själv och andra och därför ändrade jag mitt tankesätt för att känna mig tryggare och klara av det bättre. Jag gjorde bilresan till en bekväm resa på grund av mitt tankesätt om att jag kan och faktiskt blev peppad på att fortsätta köra, trots det dåliga väglaget.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...