Få bättre självförtroende

 Tänk och känn efter. Hur skulle du bete dig och vara om du hade ett bra självförtroende? Försök agera utifrån de tankarna om hur du skulle vilja göra, gå, prata osv. Prova och känn efter.

 Försök läsa på om lite olika ämnen. Det man är mer insatt i blir man oftast säkrare på. Ska du hålla föredrag i skolan? Läs på ordentligt så du vet att du kan det. Intressera dig för saker i allmänhet. Har du något ämne du gillar mer än andra? Läs extra om det och briljera med din kunskap i detta ämne. Då brukar man känna sig säkrare.

 Försök se lösningar istället för problem. Jag vet, detta är jättesvårt, men det funkar om man bara ger sig fasen på det. Det finns lösningar på det mesta och finns det inte en lösning så kanske man kan göra på ett annat sätt istället, så försök tänka positvt!


Vet du inte skillnaden mellan självkänsla och självförtroende? Läs mitt inlägg om det häääär.


#1 - Mary

Svar: Ja böcker är underbara, jag har alltid läst mycket och under vissa perioder i mitt liv har böcker varit ett bra sätt för att kunna fly undan den jobbiga verkligheten!
Bra punkter du tar upp, jag måste erkänna att jag är en av dem som har svårt att skilja på självkänsla och självförtroende.(ska läsa artikeln du länkade till) Men visst är det bra för självförtroendet att hålla föredrag när det går bra?I skolan var jag alltid så nervös (särskilt på högstadiet när man var totalt utfryst och aldrig sa något om ingen tvingade en) så där blev man ju alltid utskrattad. Nu när man är vuxen kan man ju hoppas att folk beter sig mer som sådana.Punkt nr ett ska jag försöka pröva på för jag har uruselt självförtroende och social fobi:(kram

#2 - anonym

Om jag hade bra självförtroende så skulle jag:
Kunna leda en barngrupp (arbetstränar i förskolan) Jag skulle även göra klart min utbildning till förskollärare. Jag skulle bli smal. Jag skulle resa till Nya Zeeland och Thailand och Australien med min syster.

Svar: Vad kul att resa. :) Du kommer kunna förverkliga dina drömmar, det vet jag!
Evah Åberg

#3 - VERONICA - mode & träning

Åh så bra tips! Superbra! :) Kram

#4 -

vilka bra tips! o du är så fin:)

#5 - milina.blogg.se

Mycket bra tips! :)