Inlägg från er?
#1 - Erica

Det jag brukar göra är att påminna mig själv om saker som att oro är som att sitta i en gungstol och gunga utan att komma någonstans, läsa mycket i Bibeln om frid, försöka att lita på att Gud kommer att ta hand om vad det nu är som jag oroar mig för och på så vis släppa oron, försöka få tankarna på något annat genom att t.ex. se en film eller nåt.

#2 - Josefina

Tips för tålamod är att blunda och räkna till tio. Det fungerar i alla lägen. Tycker man exempelvis att det är dumt att stå och blunda medan man räknar till tio i kön på ica så fungerar det lika bra att stirra i kundkorgen!

Svar: Tack för tipset. :)
Evah Åberg

#3 - Denise

Haha jag har egentligen inget bra tips att komma med då jag oroar mig för det mesta typ hela tiden. Men jag försöker tänka att "acceptera det jag inte kan förändra och förändra det jag kan" :) Brukar kännas bättre när man faktiskt accepterar att man inte kan styra över något och därmed inte behöver oroa sig eftersom det bara är onödigt om man inte kan påverka det :)

#4 - milina.blogg.se

När jag hade riktigt dåligt självförtroende så att jag knappt kunde vara ute bland folk så gick jag hos olika psykologer och fick tips om att ta djupa andetag genom antingen näsan eller munnen och för varje gång jag skulle andras in så fokuserade jag på att känna luften åka in i näsan och samma sak när jag andades ut, då gick det inte att tänka på allt runt omkring mig - eftersom man inte kan tänka på två saker samtidigt.
Sen kollade jag mig ofta i spegeln och tänkte "jag är snygg" - även fast jag inte tyckte det och när jag var ute och mötte speciellt tjejer och killar i min egna ålder höll jag huvudet högt och tänkte "jag är snygg" hela tiden. Tillslut funkar det.
Sen ska man utsätta sig för saker också för då blir man mycket tryggare och starkare i sig själv när man inser vad mycket man faktiskt klarar av att göra.