Dagens skratt
Hahah kan titta på detta klipp om och om igen. <3

Rabattkod Gömda juveler fashion


Som ni vet handlar jag en hel del hos Gömda juveler. Därför har jag nu fått ett erbjudande om att dela ut en rabattkod till er. :) Jag älskar deras kläder och jag är långt ifrån ensam att göra det. För att komma till Gömda juveler fashions hemsida, klicka hääär.

Du blir vad du förutsätter dig att bli

Visst händer dig att du tänker att du är värdelös och inte kommer klara det du vill?
Det händer oss alla någon gång i livet. Säg att du vill lyckas med matteprovet och hela tiden tänker: "Det kommer gå åt helvete. Jag kan ingenting av detta...." då är risken också stor att det blir så. Jag har själv varit där och kan fortfarande vara där titt som tätt. Men när vi trycker ned oss själva så är vi så inställda på att misslyckas att vi kanske inte presterar vårat bästa. Det kan jag känna med min träning också. För att klara att hoppa upp på stången så måste jag tro på mig själv, att jag klarar det och att jag faktiskt vågar. Min rädsla för att misslyckas eller för att ramla illa kan förstöra för mig, så det gäller att peppa sig själv för att våga genomföra det. Det mesta sitter inte i armar eller mage, det sitter i hjärnan.

Men man får heller inte ha för stora krav med en gång. Jag kan inte förvänta mig att kunna hoppa upp på stången gällande poleträningen och bara kunna prestera på elitnivå. Jag får helt enkelt sätta små delmål som jag uppdaterar med tiden. Det kanske inte är så bra att gå in med inställningen att få MVG på matteprovet om man har väldigt svårt med matte, så det gäller att hitta balansen mellan att tro på sig själv och ha mål, men samtidigt inte för stora krav att få MVG med en gång.

 

Nytt i garderoben

 
Allting är från gina tricot. :)

Dagens pepplåt 

Videoblogg - Klipp från min poledancing

Jag är nybörjare inom denna träningsform och har inte hållit på så länge, men jag är stolt över mina framsteg. :) 


Dagens smarta ord

 

Näthat

Jag väljer att dela denna videon då jag tycker att detta är ett väldigt viktgt ämne. Näthat är något som är extremt stort och människor som är vuxna, över 18 år sitter och kränker andra människor på Internet, barn som andra vuxna. Jag tycker det är jättebra att Moa, tjejen i videon som faktiskt har en större blogg väljer att ta upp detta, då det inte är okej någonstans att kränka en annan människa, vare sig det är på Internet eller i verkliga livet. Det är faktiskt olagligt att kalla någon äcklig, ful eller på andra sätt kränka en person. Detta måste få ett stopp!

 

Nytt i garderoben

 
Allting är från Gömda juveler fashion. :) Jag handlar ofta mina kläder där och är överförtjust i sidan! Skulle kunna handla upp allt, men det går ju inte haha. De har också rabatter där man kan handla för en viss summa och få en viss summa i rabatt. Kolla in det, det tycker i alla fall jag är en bra deal. :)

Alla behöver bekräftelse

Något jag tycker är viktigt att tänka på är att alla behöver bekräftelse på ett eller annat vis.
Ens självkänsla eller självförtroende ska inte bygga på bekräftelsen från andra, men det är väldigt viktigt att få den. Oavsett vilken ålder man är i, oavsett vad det gäller eller vilket kön man har. Människor söker bekräftelse på olika vis och i olika områden, men alla gör vi det, omedvetet eller medvetet. 

Det kan gälla att man har lagat mat och vill höra att det är gott. Eller att man gjorde ett snyggt mål i fotbollen och vill höra att man var matchens hjälte. Det kan också gälla att man bytt frisyr och vill höra om man passar i den. Det är viktigt att ge bekräftelse till andra, men det är också viktigt att bekräfta sig själv. Att man berättar för sig själv att man duger exakt som man är, att man berömmer sig själv när man gjort något bra. När man bekräftat sig själv så blir det också lättare att bekräfta andra. 

Jag märkte ju själv vilken stor skillnad det gjorde när jag fick mejl och kommentarer om vad min blogg betytt för andra. Jag visste inte att den betytt så mycket för så många, så det blev verkligen en bekräftelse för mig att jag gjorde något bra. Även när jag skriver mina inlägg när jag mår dåligt. Jag fick människor att känna igen sig, känna att vi är fler som har samma problem och att de inte är ensamma. De fick se att jag är exakt som dem och också mår dåligt och har motgångar. Det blev en bekräftelse för mig att det jag gör är bra och det peppade mig givetvis.Alla fina ord <3 
 
Har fått så enormt mycket fina mejl och kommentarer det senaste, ni är verkligen fantastiska. :) Har fått mejl där det står att folk gråtit när de läst att jag tänkte sluta blogga, att min blogg och jag betytt så mycket för dessa personer för att jag funnits där som en vän, de har känt igen sig i mina texter och fått känna att fler har det som dem. Ni betyder otroligt mycket för mig med och jag är jätteglad att min blogg faktiskt betytt så mycket för er, det visste jag inte. Skulle kunna sitta och samla ihop ett jättestort kollage på alla fina ord jag fått, men det skulle ta för lång tid så här kommer några i alla fall. Tack till er alla, ni är fantastiska. :)

Drömmar, känslor och ambitioner


 
"Evah, du är för ung för att känna så här. Du har hela livet på dig."
"Evah, du borde leva som andra i din ålder gör."
"Evah, ha lite mindre drömmar och ambitioner. Sluta drömma."

Detta är några meningar jag har fått höra regelbundet nu det senaste. Jag är 22, drömmer om kärlek och att få familj. Men jag är visst för ung för att vilja ha det. Jag är för ung för att känna på ett speciellt sätt, för ung för vissa drömmar. Vem har satt den normen hur gammal man får vara för att drömma, för att känna och för vilka ambitioner man får ha? Hur kommer det sig att vissa drömmar är okej när man är 22? Skulle jag drömma om att bli journalist så skulle folk säga till mig att jaga min dröm, att kämpa för den och inte ge upp. Då är jag inte för ung för att känna, drömma eller ha ambitioner. Man kanske inte alltid når sin journalistdröm på direkten, det kan ta tid att få sitt drömjobb, likasom att det kan ta tid att hitta sin kärlek. Givetvis tär det på ens energi att kämpa och inte nå dit man vill, oavsett vilken dröm det gäller. Men man har fortfarande samma rätt att drömma, känna och ha ambitioner, oavsett vilken ålder man än är i, vilken dröm det än gäller.

Självklart mår jag dåligt över att inte ha den där mannen som jag söker i mitt liv. Det är ju så jag vill att mitt liv ska se ut, att ha en man och i framtiden skaffa barn, hus och allt det där. Jag anser mig också ha all rätt i världen att må dåligt över att min dröm inte gått i uppfyllelse än. Visst, den rätte kommer säkert med tiden, men varför är det så fel av mig att drömma, känna och ha ambitioner om kärlek? Varför är det mer okej att drömma, känna och ha ambitioner om karriär? 

"Kärlek kommer när det kommer." - Ja, absolut. Men jag tror också att för att få något i livet och nå dit man vill så måste man kämpa för det. Ingen säger att drömjobbet kommer när det kommer, att man bara ska sitta och vänta, nej för där ska man kämpa och visa framfötterna. Ligga i och visa vem man är för att nå dit man vill. Jag tror exakt samma sak gäller för kärlek. Jag vågar drömma, jag vågar känna, jag vågar ha ambitioner. Jag vågar vara ärlig om att jag inte är hel utan en partner i mitt liv, för jag är en sådan person som mår bäst när jag har någon att dela vardagen med. Min dröm är att få familj i framtiden.
Jag kanske bara är 22, men jag vet vad jag vill med mitt liv och jag tänker kämpa för att nå dit!

Ett stort tack + lite info

Jag ville titta in här och tacka för alla fina kommentarer jag fått av er, ni är så otroligt fina och peppande. Nu när jag varit ifrån bloggen i några dagar har jag tänkt en del och jag saknar er självklart, jag saknar att skriva. Förmodligen är jag snart tillbaka då detta är det jag brinner för och när jag kommer tillbaka kommer det vara nya regler i bloggen:

1. Alla kommentarer ska godkännas av mig innan de publiceras.

2. Alla kommentarer jag finner otrevliga mot mig eller mot andra kommer att tas bort och inte läggas någon energi på, då jag tänker lägga min energi på de som är värda den istället.

3. Jag kommer bara uppdatera när jag känner att jag har något att skriva, pressen om att jag "måste" uppdatera ska inte finnas där, så det kommer inte spela någon roll om jag inte uppdaterat på 2 dagar. Har jag något att skriva och vill skriva så gör jag det, så inlägg kommer när det kommer.

Jag vet ju att jag mår som bäst när jag bloggar så pausen kommer fortsätta ett litet tag till, sen kommer jag skriva igen, för jag saknar detta alldeles för mycket och ni läsare är värda min tid. Jag kan inte säga när jag kommer tillbaka, kanske blir det imorgon, kanske om någon vecka, vi får se. Men tack återigen för alla fina kommentarer, ni är fantastiska. ♥

Jag slutar blogga

Jag vet inte om jag kommer fortsätta blogga. 
Jag orkar inte längre. Jag ska vara ärlig mot er, jag mår så fruktansvärt dåligt. Jag har mist en viktig person i mitt liv. Jag kämpar och kämpar för att få tillbaka denna personen, jag ber på mina bara knän men inget verkar funka. Allt jag gör är att gråta hela tiden. Jag har mått så bra det senaste och jag har gått runt och tänkt att det varit för bra för att vara sant och det var det också, för nu är det över. Nu är det som det ska vara, jag mår skit för jag förtjänar visst inte att vara lycklig... 

Jag skiter i om vissa av er kommer tycka att jag gnäller, är en dålig förebild eller vad fan som helst för jag orkar inte mer. Jag skriver detta sista inlägg för att förklara för er. Min blogg ska peppa er, inte bara vara ledsamma inlägg om hur jag mår och det är inget jag klarar nu. Det senaste halvåret har varit fruktansvärt för mig. Jag har kämpat mig igenom det och knappt klarat det. Så kom det in en person i mitt liv och gjorde allting ljusare och nu är den personen borta... 

Jag kämpar och kämpar varje dag, jag försöker vara en god medmänniska och en bra förebild till andra människor, men jag lyckas inte. Så nu har jag bestämt mig att jag inte kan fortsätta blogga. Jag orkar inte längre, särskilt inte nu när detta hände. Jag kanske kommer tillbaka framöver, jag vet inte, men nu kan jag inte blogga.Tack för att ni funnits där för mig när det varit svårt, tack för att ni varit så fina och underbara. Ni kommer alltid betyda mycket för mig.

Och du ska veta att jag saknar dig så otroligt mycket, du som kom in i mitt liv och gjorde allting ljusare. Jag önskar bara att jag kunde få dig att förstå hur otroligt mycket du betyder för mig och hur svårt och tomt det är utan dig...

 

 
Den värkiga verkligheten

Komplimanger (repost)

- "Vad fin du är i håret idag Bettan!"
- "Menar du att jag är ful i håret annars eller?"

Någon som känner igen detta tänket? Det tror jag att i alla fall vissa gör. Jag har träffat en del personer som frågar sådant här. Det är en komplimang, vilket personerna gör till något negativt, istället för att bli glad för komplimangen och tacka. Det blir stel stämning och personen som gav komplimangen känner sig inte alls lika sugen på att fortsätta ge komplimanger. Ett annat bra exempel kan vara: 

- " Vilken fin bild Bettan!"
- "Eh, den är gammal."

Bara för att bilden är gammal så blir den inte mindre fin för det och bara för att du fick en kompliang för håret idag behöver det inte betyda att personen tycker att du har fult hår annars. Jag tror att personer som gör så här är osäkra och inte kan ta emot en komplimang. De känner inte att de förtjänar de fina orden och då slår de helt enkelt bort de fina orden och vänder det till något negativt. Om du får en komplimang, men får dessa tankar i huvudet så slå bort dem och tacka. Överanalysera inte, utan bli bara glad för att personen tycker att du har fint hår. På så vis peppar du också dig själv och kan bli tryggare i dig själv.Dagens smarta ord

 

Konsten att planera (repost)

Många människor känner att de inte alls hinner med det de ska göra. De önskar att dygnet hade mer än 24 timmar, för de hinner aldrig med allting som de har planerat. Det finns några saker man måste tänka på när man planerar, för oftast är orsaken till att man inte hinner att man lägger upp planerna fel. Här kommer några fel som kan orsaka att vi känner stress och att vi inte hinner med det vi ska göra.

 Du arbetar på fel sätt och lägger för mycket tid på fel saker.

 Du planerar inte och strukturerar inte din vardag.

 Du skjuter upp saker, vilket leder till att många saker måste göras på kort tid.
 
 Du har svårt för att komma igång och komma till sak, vilket leder till att du kommer efter.

 Du har orimliga mål som gör att du känner dig enormt stressad.

 Du har inte bra sov/matrutiner. Detta leder till att du inte har energi nog för att göra det du ska.Julbilder del tre (bättre sent än aldrig)


 
Kom på att jag inte lagt in sista delen av julbilderna så här kommer de. Fick i alla fall en lampa, ljusstakar, ramar, lite hårsaker, bok om mind-fulness, systemkamera, skor, pyjamas, en väst (oäkta päls), bok och dvd om pilates, prydnadskuddar och två fuskfällar.

Dagens smarta ord

 
Johanna

Dagens smarta ord

 
Johanna

Dagens skratt 

Dagens pepplåt

 

Statistik om mobbning, del tre

Det är 36.698 elever och 4655 vuxna anställda på skolor som har svarat på undersökningen.

Skolans likabehandlingsarbete:

 8 av 10 lärare känner helt till vad som står i skolans likabehandlingsplan.

 45% av lärarna anser att de har tillräckligt med kunskaper i likabehandlingsfrågor. 47% tycker att de delvis har det och 8% tycker att de inte har tillräckligt med kunskaper.

 7 av 10 elever säger att läraren har pratat om skolans likabehandlingsplan och att de vet vad som står i den.

 Var fjärde elev på högstadiet och gymnasiet säger att eleverna inte är delaktiga i skolans planering av likabehandlingsarbete.


 

Lagstiftning:

 Lagen säger att om en anställd på skolan får veta att en elev känner sig kränkt har den så kallad handlingsplikt, vilket innebär att skolan måste utreda och stoppa kränkningarna så fort som möjligt.

 Personal på skolan som vet att elever blivit utsatta för kränkande handlingar är skyldig att anmäla detta till rektorn. De i sin tur måste ta detta vidare till huvudmannen.

 Lagen säger också att skolan måste arbeta förebyggande för att förhindra mobbning.


Statistik från skolverket: 

 7-8% av både pojkar och flickor är utsatta för mobbning. Det motsvarar ungefär 50.000 elever eller 1650 skolklasser.

 1,5% är mobbade under ett år eller längre tid. Det motsvarar 13.000 elever eller 400 skolklasser.

Våldtäktsdebatten

Det har blivit en ganska stor debatt om en kvinna får skylla sig själv om hon går lättklädd och blir våldtagen. Jag har lite funderingar angående detta.

För det första, vad räknas som lättklätt? Är det en kort kjol? Är det ett linne? Är det linne och shorts? Är det en kort kjol med polotröja? Vilket linne anses som lättklätt? Hur drar man den gränsen och borde inte samma gälla för killar som går i uppknäppt skjorta/bar överkropp och shorts exempelvis?

För det andra, varför är det just prat om att vara lättklädd? Om jag väljer att gå ut på stan i mjukisbyxor och en hoodtröja och möter en man som faktiskt älskar den typen av kläder och har en fetish på det (tro det eller ej, det finns faktiskt sådana män också). Om han då våldför sig på mig, är det fortfarande mitt fel för att jag valde att ha på mig mjukiskläder när jag vet att det finns män som gillar det och har fetish på den typen av kläder? Om jag väljer att gå barfota, får jag fortfarande skylla mig själv då om en man med fotfetish våldför sig på mig eller gäller det bara om jag har på mig ett par shorts? "Att klä sig attraktivt ökar risken för att bli våldtagen" såg jag att någon hade skrivit, men vad anses som attraktivt? Är det inte väldigt svårt att säga det då alla har olika syner på vad som är attraktivt? Om jag färgar mitt hår rött och en man finner det otroligt attraktivt, får jag skylla mig själv då? Alla människor attraheras av olika saker, av olika hårfärger, typer av kläder, olika kroppsdelar, så vart drar vi gränsen?

För det tredje, om det gäller så mycket att man eggar till våldtäkt genom sin klädsel, hur kommer det sig då att barn, gamla damer, döda människor och kvinnor med väldigt heltäckande kläder också blir våldtagna? För det är ju faktiskt också väldigt vanligt att kvinnor med heltäckande kläder blir våldtagna och vad lockade mannen att göra det då? Vet ni, jag tror inte klädsel spelar någon roll alls faktiskt. Är man på fel plats, vid fel tillfälle så är risken väldigt stor tyvärr. För jag tror det handlar om makt och jag tror att de tar närmsta person då. 

 

Dagens juridik

Friends skansen 2013


Dagens smarta ord

 
Tänkvärd fråga som vi alla borde fundera på. Vill du inte skriva ned svaren här, så skriv ned dem för dig själv. 

 Självkänsla

Statistik om mobbning, del två

Det är 36.698 elever och 4655 vuxna anställda på skolor som har svarat på undersökningen.

Trygghet i skolan:


 86% trivs i skolan.

 Var femte person på högstadiet eller gymnasiet känner sig ensam i skolan ibland eller ofta.

 77% i årskurs 3-6 tycker att personalen säger till om de får veta att någon behandlas illa. På högstadiet och gymnasiet är motsvarande siffra 53%.


Skolans otrygga platser:

 Toaletter.

 Omklädningsrum.

 Korridor/matsal/skolgård.

Tjejer känner sig generellt mer otrygga än killar. 18% av tjejerna i årskurs 3-6 upplever skolans toaletter som otrygga, medan det bara är 10 bland killarna. Finns det vuxna i närheten ökar tryggheten.

 

Lärarna om mobbning:

 7 av 10 lärare vet att någon elev har kränkts på deras skola det senaste året. Bland skolledare, exempelvis rektorer uppger 10% att de inte känner til några kränkningar på sin skola.

 64% av lärarna säger att det förekommer en negativ stämning hos eleverna som de inte uppskattar. Den vanligaste är hur man förväntas att vara.

 8 av 10 lärare är helt säkra på hur de skulle agera om en elev utsätts för kränkningar. 

 7 av 10 lärare säger sig ha 100% stöd från sin chef för att arbeta med lika behandlingsfrågor.Om ombytta roller i en våldtäkt: Vad hade han då på sig?

Ett våldtäktsoffer söker upp sin attackerare och tänder eld på honom.

”Hade han en fleecejacka på sig?! Då är det hans eget fel eftersom han var klädd i så lättantändligt material. Han bad ju nästan om att bli uppeldad."

Hittade ett sådant sjukt bra inlägg om hur kvinnor som blivit våldtagna många gånger blir bemötta. Men om vi vänder på det, hur skulle det ses då? Vad man hade på sig är inte viktigt, det viktiga är att rättvisa skapas och att människor som gör sådant här straffas! Om det var din dotter eller kanske din syster, skulle du bry dig om hon hade en kort kjol på sig, tycker du att hon förtjänar det då? Troligen inte, då gör inte någon annan det heller. För att läsa detta inlägget, klicka häääär och sprid gärna vidare så fler faktiskt kan förstå hur många kvinnor och flickor har det här i världen.
EDIT: Jag har redan fått opassande kommentarer om att "lite får man skylla sig själv om man går lättklädd" osv och sådana kommentarer tas bort omedelbart! I min blogg ska inte offer behöva känna sig skyldiga till något som någon annan har gjort! Det är sådan dubbelmoral att skriva att man får gå klädd hur man vill men man får skylla sig själv om man blir våldtagen. Skäms på er! Då borde kanske killen i fleecejacka också skylla sig själv eftersom det är ju hemskt farligt att gå ut i lättantändligt material, så lite får han faktiskt skylla sig själv om han brinner upp.


Nytt i garderoben 
Fick hem lite saker från Gömda juveler fashion idag. :) Ett par mjukisshorts som är sjukt snygga och en enkel t-shirt. De har också rabatter nu så man kan handla för en viss summa och få en viss rabatt, finns i Small, Medium, Large och X-large. Kolla in det häääär. :)

En bild

 
Nu har jag provat lite av den nya systemkameran jag fick i julklapp. :) Har också tagit bort alla julsaker så ni får en liten bild på hur det ser ut just nu hos mig. Kommer fler bilder senare. :)

Statistik om mobbning, del ett

Det är 36.698 elever och 4655 vuxna anställda på skolor som har svarat på undersökningen.

Kränkningar i skolan:


 Var femte elev=17% har blivit kränkt av en annan elev det senaste året i skolan.

 Årskurs 3-6 är de årskurser där det är vanligast med kränkningar. 23% har blivit kränkta det senaste året.

 Verbala kränkningar såsom hot, rykten och elaka ord är den vanligaste formen av kränkningar.

 Att bryta mot normen är ofta en vanlig orsak till kränkningar.

 

Kränkningar på Internet:

 20% har läst något på Internet som de känt varit obehagligt.

 14% har fått ett elakt sms skickat till sig. Elaka sms är vanligast på högstadiet, där 17% blivit utsatta.

 7% har känt sig utanför på Internet.

 9% har varit med om att en bild/film har spridits mot deras vilja på Internet.

 40% på gymnasiet känner att de inte har någon att vända sig till om de blivit utsatta på Internet.


Depression?

En depression kan orsaka sorg, brist på livsglädje, pessimism och man kan känna att livet är värdelöst.
Man kanske varken vet ut eller in och vet inte hur man ska komma ur det. Vardagliga ting som att duscha, tvätta, diska, äta eller gå till jobbet kan bli en ständig kamp, fast det egentligen anses så enkelt av många andra. Du kan ha svårt att utföra sociala aktiviteter och känner att det är svårt att få något gjort i livet. 

Det är viktigt att man förstår att man behöver hjälp för att komma ur det här. Mycket kan man göra själv, men kanske inte allt. Det är också viktigt att förstå att man inte kan välja att sluta att vara deprimerad, men man kan hjälpa sig själv så gott det går och ha tålamod. Vad kan man då göra för att må bättre?

 Var din egen vän. - Många kan anse att de inte är värda att få hjälp eller må bra. Men hur skulle du vara mot någon annan som mådde exakt som du mår? Troligen skulle du tycka synd om personen och anse att personen förtjänar att må bra. Det gör du också!

 Var stolt över allt du gör. - Tog du nyss ut en soppåse? BRA! Var stolt över minsta lilla framsteg och peppa dig själv om och om igen. Du lyckades prestera utan att sätta för höga krav som blir ännu en börda. 

 Sök efter det konstruktiva. - Om du bränner dig på en varm platta rycker du bort handen av ren reflex. Men detta gäller inte alltid psykiska saker. Många gånger förvärrar man sitt eget mående utan att tänka på det istället för att förbättra det. 

 

Må bra tips


Utmaning

Jag har alltså blivit utmanad av Sibba

HUR FUNGERAR AWARDEN? HÄR ÄR REGLERNA:

• Tacka och uppmärksamma den som nominerat dig.
• Skriv 11 randomfakta om dig själv.
• Svara på dem 11 frågorna du fått i awarden.
• Välj ut 11 bloggar att nominera (du kan inte välja den som nominerat dig).
• Skriv 11 frågor åt de du nominerar.11 RANDOM FAKTA OM MIG

1. Jag biter på naglarna.
2. Jag tror på Gud.
3. Jag är en disneynörd.
4. Mitt favoritdjur är delfin.
5. När jag var liten ville jag bli sjukgymnast eller barnpsykolog.
6. Just nu har jag ett stort skavsår på min fot.
7. Jag har svårt att parkera på en parkering där jag ska svänga höger.
8. Jag sover med en gosekrokodil från Ikea.
9. Jag älskar filmen LOL.
10. Jag svär mycket.
11. Min favoritlåt just nu är Min dealer med Byz.11 FRÅGOR JAG FICK AV SIBBA:

1. Om du hade kunnat byta ögonfärg, vilken hade du haft?

- Isblåa

2. Vilken storlek har du på skor?
- 35/36/37

3. Hur sover du?
- I vilken ställning? Lite hur som men somnar helst på vänster sida.

4. Om någon hade gjort en film om dig, vilken skådespelare skulle passa bäst för att spela dig?
- Demi Lovato

5. Vilken är din favorit smak på glass?
- Choklad!

6. Har du några ärr?
- Yes ett par stycken...

7. Vad skulle du aldrig kunna tänka dig att ha på dig?
- Potatissäck.

8. Föredrar du julen eller din födelsedag?
- Julen.

9. Hur duktig är du på att åka skridskor?
- Inte alls duktig. :P

10. Är du en katt- eller hundmänniska?
- Hund.

11. Vilken är den bästa upplevelsen du har haft?
- När jag fick en intervju i Sveriges största ungdomstidning FRIDA.JAG UTMANAR: Angelica, Babustylee, Milina, Amanda, Tess, Sandra SG, Sandra, Erica, Kajsa, Patricia, Sara

MINA FRÅGOR TILL ER:
1. Hade du några nyårslöften?
2. Säger du negerboll eller chokladboll?
3. Vad är din största rädsla?
4. Varför bloggar du?
5. Kollar du dig ofta i spegeln?
6. Hur firade du jul?
7. Föredrar du jul eller nyår?
8. Gillar du fångarna på fortet?
9. Ditt favoritmärke?
10. Tänder du ofta ljus?
11. Fixar du dina naglar ofta?


Mål 2014

Jag brukar inte ha nyårslöften då jag tycker de är ganska onödiga, men nu är det 2014 och jag har tänkt att satsa mer på mig själv. Jag ska börja må så bra jag kan i mig själv och detta året kommer handla mycket om att bli så trygg i mig själv som jag kan bli. Jag ska sluta leva i förflutna saker. Massor av dåliga saker har hänt tidigare men det var då. Det har gjort mig till den jag är idag och det ska inte få förstöra min framtid. Jag kan inte göra något åt det idag för det har redan hänt, men jag kan försöka göra min framtid till den bästa. 

Jag ska bli bättre inom min träning och sätta större mål för att nå dit jag vill. Jag ska bli bättre på att visa vad mina nära och kära betyder för mig och ta vara på det jag har. Så mitt mål detta året är att göra det till ett bra år, vara en bra vän till både mig själv och andra och jobba med mig själv så jag kan må så bra som möjligt.


Dagens smarta ord

 
We♥it

Wanties

 
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |Highly Sensitive Person

Är du en av de som har mycket känslor och djupa känslor? Får du ibland höra att du överreagerar? Då kan du nämligen vara en HSP= Highly Sensitive Person.

Att vara en HSP innebär att man har förhöjd känslighet och man tar in fler intryck än andra människor. Man bearbetar dessa känslor och analyserar dem väldigt djupt och intensivt. HSP är heller ingen diagnos, utan ett personlighetsdrag. Man behöver alltså inte behandla det. En HSP-person är både stark och skör. Man har förhöjd känslighet men också ett starkt driv utåt. Det är också vanligt att man vill förändra och att man är utåtriktad. En person HSP-person skapar oftare djupare kontakt på två timmar än andra kan göra på en hel kväll. Den amerikanska psykologen och forskaren Elaine Aron introducerade begreppet HSP och har forskat i ämnet sedan 1991. HSP-personer känner ofta oro och har tendenser att tänka för mycket. Det tar på krafterna att alltid ha sinnena vidöppna och analysera allt. Att vara en HSP-person kan också vara en gåva enligt Elaine Aron, men det kan bli tungt om man inte skapar plats i sitt liv för att njuta. HSP-personer får ofta utlopp för sina känslor genom att vara kreativa, som att dansa, sjunga, skriva eller måla.

 Jag kan känna att jag tillhör denna HSP gruppen till en viss del faktiskt. Jag är en väldigt stark person, men jag kan "överreagera" på småsaker ibland. Jag har också svårt att stänga av min hjärna och sluta tänka, jag är ofta den som överanalyserar, tänker mååånga steg före osv. Jag kan också väldigt lätt känna av stämningen i ett rum och jag kan förstå hur andra mår och känner sig.

Stämmer något av detta in på dig?


Dagens smarta ord

 
Älska dig själv

Godmorgon

Hej på er!
Första inlägget för i år nu då. Jag ska verkligen bättra mig på att blogga.... Varit snålt med inlägg nu det senaste. Jag har i alla fall haft några jättebra dagar nu det senaste. Firade nyår med jättefina människor och hade väldigt kul faktiskt. Åt god mat, drack cola och spelade spel så kvällen bjöd på många skratt. Nu är jag i alla fall hemma igen och är fortfarande jättetrött. Men tänkte försöka göra lite inlägg till er nu eftersom jag slarvat så det senaste. Jag hoppas att ni hade en bra nyårsafton och att ni haft en bra start på det nya året.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...