Drömmar, känslor och ambitioner

 
"Evah, du är för ung för att känna så här. Du har hela livet på dig."
"Evah, du borde leva som andra i din ålder gör."
"Evah, ha lite mindre drömmar och ambitioner. Sluta drömma."

Detta är några meningar jag har fått höra regelbundet nu det senaste. Jag är 22, drömmer om kärlek och att få familj. Men jag är visst för ung för att vilja ha det. Jag är för ung för att känna på ett speciellt sätt, för ung för vissa drömmar. Vem har satt den normen hur gammal man får vara för att drömma, för att känna och för vilka ambitioner man får ha? Hur kommer det sig att vissa drömmar är okej när man är 22? Skulle jag drömma om att bli journalist så skulle folk säga till mig att jaga min dröm, att kämpa för den och inte ge upp. Då är jag inte för ung för att känna, drömma eller ha ambitioner. Man kanske inte alltid når sin journalistdröm på direkten, det kan ta tid att få sitt drömjobb, likasom att det kan ta tid att hitta sin kärlek. Givetvis tär det på ens energi att kämpa och inte nå dit man vill, oavsett vilken dröm det gäller. Men man har fortfarande samma rätt att drömma, känna och ha ambitioner, oavsett vilken ålder man än är i, vilken dröm det än gäller.

Självklart mår jag dåligt över att inte ha den där mannen som jag söker i mitt liv. Det är ju så jag vill att mitt liv ska se ut, att ha en man och i framtiden skaffa barn, hus och allt det där. Jag anser mig också ha all rätt i världen att må dåligt över att min dröm inte gått i uppfyllelse än. Visst, den rätte kommer säkert med tiden, men varför är det så fel av mig att drömma, känna och ha ambitioner om kärlek? Varför är det mer okej att drömma, känna och ha ambitioner om karriär? 

"Kärlek kommer när det kommer." - Ja, absolut. Men jag tror också att för att få något i livet och nå dit man vill så måste man kämpa för det. Ingen säger att drömjobbet kommer när det kommer, att man bara ska sitta och vänta, nej för där ska man kämpa och visa framfötterna. Ligga i och visa vem man är för att nå dit man vill. Jag tror exakt samma sak gäller för kärlek. Jag vågar drömma, jag vågar känna, jag vågar ha ambitioner. Jag vågar vara ärlig om att jag inte är hel utan en partner i mitt liv, för jag är en sådan person som mår bäst när jag har någon att dela vardagen med. Min dröm är att få familj i framtiden.
Jag kanske bara är 22, men jag vet vad jag vill med mitt liv och jag tänker kämpa för att nå dit!
#1 - ung

Hej. Jag är en 20 årig tjej med två barn. Jag älskar familjelivet och allt som hör till. Tycker inte att du är för ung för att drömma om en familj och ett familjeliv för det innehåller så fruktansvärt mycket. Hoppas du finner det du söker i framtiden :)

Svar: Härligt att du hittat det du trivs med. :-) Önskar dig all lycka. Kram
Evah Åberg

#2 - Anonym

Jag tycker att det är jävligt onormalt att jaga kärlek varesig du är 22 eller 42. Du söker bara någon som bekräftar dig, riktig kärlek HÄNDER, den söker man inte :s

Svar: Så om man inte ska söka efter kärlek, varför finns det dejtingsidor, dejtingprogram som bonde söker fru, ensam mamma söker, kontaktannonser osv?
Evah Åberg

#3 - anonym

Jag drömmer om att bli fri från min psykiska sjukdom. Efter det ska jag drömma vidare. Kanske om att hjälparbeta-Det är nog min sanna dröm.
Klart du får drömma och önska dig en kärleksfull relation med en annan människa. Men jag tror som ovanstående skribent-kärlek kan inte sökas den uppstår.

Svar: Jag förstår att du drömmer om att bli fri fån din sjukdom och fortsätt kämpa, du klarar det. <3 Jag är säker på att man kan söka kärlek och finna den. Min pappa exempelvis satte ut en kontaktannons att han sökte kärlek. Mamma svarade på den och idag har de varit ihop i 33 år. :) Många finner kärleken genom att söka via internet, program, kontaktannonser osv, så det tror jag starkt på.
Evah Åberg

#4 - anonym

Måste bara tillägga att:Jag har blivit mycket friskare än jag har varit. Så några steg på vägen har jag tagit=) Nu kan jag städa hemma och laga mat och träna lite då och då och ta promenader. Annars består mitt liv inte av så mycket annat,arbetstränar gör jag också. har inga vänner kvar, har dragit mig undan och jag tror ingen vill vara vän med den personen jag är just nu=( Väldigt tystlåten och seg. Jag kan inte lova någon att jag kommer förändras på något sätt... Din blogg har betytt mycket för mig. Så jag önskar verkligen att du gör något videoinlägg där jag tycker att din härliga personlighet och din härliga dialekt kommer fram=) Jag arbetstränar med barn på ett dagis och de ger mycket glädje- det negativa är att jag när jag är nere kan anklaga mig för att jag säkert är pedofil- vilket inte alls är sant men det är det som hade varit det värsta jag kommer på.... Skönt att skriva av sig lite...som en bikt av nåt slag.

Jag tror enmassa underbara saker väntar både för dig och för mig....=) Hoppet är det sista som överger en människa.

Svar: Vad härligt att du blivit friskare, vad glad jag blir för din skull! :) Jag ska försöka göra ett videoinlägg någon dag. Kan behöva det själv tror jag och jag saknar ju att blogga och prata med er som vanligt. Ja, jag tror också det. Vi kommer lyckas i framtiden bara vi inte ger upp. :) Stor kram.
Evah Åberg

#5 - Ann

Väldigt fint och ärligt inlägg. Gillar hur öppen du är och verkligen berättar hur du känner och uttrycker dig. Och jag håller med dig. Självklart kan man söka efter kärlek och det är många som lyckas hitta kärleken på dejtingsidor, program m.m. Sen söker ju alla såklart på olika sätt, men sidor och program för dejting är ju just för dem som söker och många av dem finner kärleken så fortsätt sök Evah, du är värd att hitta kärleken och det gör du en dag.

#6 - Henrik

Grymt snygg:) ursäkta ja säger detta men tutt fräs;) mumma:D

Svar: Tack så mycket!
Evah Åberg