Om ombytta roller i en våldtäkt: Vad hade han då på sig?
Ett våldtäktsoffer söker upp sin attackerare och tänder eld på honom.

”Hade han en fleecejacka på sig?! Då är det hans eget fel eftersom han var klädd i så lättantändligt material. Han bad ju nästan om att bli uppeldad."

Hittade ett sådant sjukt bra inlägg om hur kvinnor som blivit våldtagna många gånger blir bemötta. Men om vi vänder på det, hur skulle det ses då? Vad man hade på sig är inte viktigt, det viktiga är att rättvisa skapas och att människor som gör sådant här straffas! Om det var din dotter eller kanske din syster, skulle du bry dig om hon hade en kort kjol på sig, tycker du att hon förtjänar det då? Troligen inte, då gör inte någon annan det heller. För att läsa detta inlägget, klicka häääär och sprid gärna vidare så fler faktiskt kan förstå hur många kvinnor och flickor har det här i världen.




EDIT: Jag har redan fått opassande kommentarer om att "lite får man skylla sig själv om man går lättklädd" osv och sådana kommentarer tas bort omedelbart! I min blogg ska inte offer behöva känna sig skyldiga till något som någon annan har gjort! Det är sådan dubbelmoral att skriva att man får gå klädd hur man vill men man får skylla sig själv om man blir våldtagen. Skäms på er! Då borde kanske killen i fleecejacka också skylla sig själv eftersom det är ju hemskt farligt att gå ut i lättantändligt material, så lite får han faktiskt skylla sig själv om han brinner upp.

#1 - Amanda

Bra inlägg om ett hemskt ämne! Jag har bara varit med om en man som började antasta mig på jobbet och det var det värsta jag varit med om. Vill inte ens tänka tanken hur det då äroch bli våldtagen...

#2 - ♫♪ sandra - en musikblogg

bra inlägg!

#3 - Evelina

Att något sånt ens ska finns! /:

#4 - Demonia - Alternativ Blogg

Kvinnor borde få gå klädda hur de vill utan att behöva öka risken för att bli våldtagna. Ofta när jag har läst om våldtäkter och de hittat den skyldiga/de skyldiga, men frisläppt dom för att tjejen hade en kort kjol. Det får mig att tappa hoppet om rättvisa i samhället... Så har de sagt att "hon får skylla sig själv". Jag lovar att det spelar ingen roll hur en kvinna är klädd , ingen ber om att bli våldtagen.

#5 - J

Väldigt bra skrivet, kommer nog hänvisa andra till denna texten.

Svar: Vad bra att fler gör det. :)
Evah Åberg

#6 - Mary

Tack för dina fina ord<3jag hoppas också att det ordnar sig. Det är ett så sjukt resonemang att säga att det är tjejens fel för att hon klär sig på ett visst sätt. Folk som säger det borde, som du skriver, verkligen skämmas!man ska kunna gå naken utan att bli våldtagen!om man vänder på det så skulle en kille inte få klä sig i korta shorts och utan tröja då?blir så arg på folk som skriver att man förtjänar det om man klär sig på ett visst sätt. Bra inlägg!