Videoblogg - flummar och sjunger

 

Har du förändrats?

Känner du att du har förändrats det senaste året? Har du förändrats positivt eller negativt?

Jag känner att jag förändrats väldigt mycket till det positiva faktiskt. Jag har hittat mig själv mer, blivit lugnare och tryggare som person, börjat träna, börjat jobba, börjat gå i terapi och mår mycket bättre än vad jag gjorde under hela år 2013. Förändring är många gånger väldigt bra för att kunna gå vidare och utvecklas som person. Jag är jättglad för att jag utvecklats så mycket som jag faktiskt har gjort. 

Tänk till på de saker du har förändrats på senaste året. Anteckna dem gärna så du kan kolla på att du faktiskt också kommer någonstans. Även om du har förändrats negativt på vissa saker så har du säkerligen utvecklats positivt på andra saker. 


Hatkommentar leddes till SOS-Alarm

 

Som många kanske har läst så har Tyra blivit utsatt för näthat från ett IP-nummer som ledde till SOS Alarm. Personen som skrev kommentaren jobbade som vaktmästare och var inhyrd genom ett bemanningsföretag. Nu har personen fått sluta som vaktmästare hos SOS Alarm, då de inte vill stödja detta betende, vilket jag tycker är jättebra. Dock är det inte alla som tycker det. Tyra har fått en hel del kommentarer om att hon borde skämmas som fick vaktmästaren sparkad.

"Så du vill få en stackare sparkad för en sån liten sak? Fy vad hemsk du är! Du är inte mycket bättre själv, och hoppas att det biter dig i röven till slut!"

"Jag förstår att du blir ledsen av dessa kommentarer, dem är oacceptabla.
Men Tyra, sköt snälla detta lite mer professionellt  tänk om hon har barn och måste försörja dem,
Jag vill inte ta hennes parti, hon har gjort fel! Men för att kunna leva ett drägligt liv behövs ert jobb! Det här kan ha förstört hennes framtid och liv. Kram."

"Hoppas du är nöjd nu när du har förstört en människas liv. Sov så gott i natt."

Detta är några kommentarer jag läst i hennes kommentarsfält och jag kan inte förstå hur dessa människor tänker. Personen skrev att Tyra borde ta livet av sig, på arbetstid, vilket även drabbar företaget. Både SOS Alarm och bemanningsföretaget hon är inhyrd ifrån. Det sätter hela företagen i dålig dager och det kan skada Tyra. Hon kanske inte heller bara har skrivit till Tyra, utan kanske också skrivit en rad elaka kommentarer till flera människor. Hon måste lära sig att man inte kan bete sig hur som helst och skada andra människor, oavsett om hon måste försörja sig. Om vi ska tänka så, så ska vi ju inte kunna anmäla någon för alla måste ju ha pengar och mat på bordet och många som begår kriminella och elaka handlingar har barn de också, men det säger inte att det är mer synd om de människorna som gör det. 

Säg att personen som skrev detta istället skulle säga det til en arbetskollega på plats.
"Hörru Berit, gå och ta livet av dig istället!" skriker denna personen i korridoren när Berit går förbi. Vore det lika "okej"? Skulle Berit bara ignorera det och tänka att personen måste ha ett jobb och att hon får gilla läget helt enkelt? 

Personen svarar i telefonen på SOS Alarm när någon ringer för en hjärtattack:
"Hörru Gösta, jag tänker inte hjälpa dig med din hjärtattack, bättre du tar livet av dig istället." Vore det också lika "okej" som att skriva en kommentar på Internet att Tyra ska ta livet av sig? Ni måste faktiskt förstå att skriva det på Internet och att säga det i verkligheten ÄR SAMMA SAK. Du FÅR INTE skriva så, du FÅR INTE säga så. Yttrandefrihet i all ära, men yttrandefriheten stödjer inte förolämpningar och hot. Har man gjort fel så ska man också göra rätt för sig och nu lär sig förhoppningsvis personen att det är inte okej att behandla människor så här. Heja SOS Alarm som sa upp samarbetet med denna personen!

Man har rätt att klaga

Man har rätt att klaga på saker man anser vara fel i samhället.
Oavsett om det gäller sjukvård, skola, kollektiv trafik och så vidare. Man har rätt till att få ett bra bemötande och bli behandlad med respekt. Man har rätt att klaga över smärta och värk, oavsett om den är psykisk eller fysisk.

Jag trivs inte alls i den kommunen jag bor i. Vårdcentralen här är inte alls bra tycker jag. De byter läkare hela tiden, de för inte över patienter till nya läkare, de håller inte koll på sina patienter och vi får inte ens veta när våran behandlande läkare slutar. Ungdomsmottagningen byter hela tiden lokal och de har en enda barnmorska som springer mellan mödrarvårdscentralen och ungdomsmottagningen. På öppen mottagning på ungdomsmottagningen så är hon aldrig i tid, man kan få vänta mellan 20-40 minuter och ingen är där. Inget meddelande om varför hon är försenad och ingen på vårdcentralen vet något. När man väl lyckas komma in så pratar hon med andra patienter i telefonen, fast att hon gör en gynekologisk undersökning på en annan. (Detta är alltså så det varit när jag varit där. Hur det är för andra kan jag inte prata om.)

Jag lider av giftstruma och är i behov av bra vård och är därför väldigt trött på att bli behandlad så här. Så idag vände jag mig till patientnämnden för att berätta mina erfarenheter och försöka förändra, så det kanske kan bli bättre för både patienter och vårdare. De svarade mig efter en timme och de vill gå vidare med detta och få veta mer, vilket jag är väldigt glad för.

Jag förstår att det inte är lätt för vården, men det är inte heller lätt för oss patienter. Det är inte lätt att vara sjuk och inte bli behandlad med respekt och ett bra bemötande. Det är inte lätt att vara sjuk och alltid behöva ha förståelse för att de som jobbar inom vården inte har det lätt. För det är något man alltid får höra om man som sjuk klagar på något: "Men tänk på de som jobbar inom vården då, tänk på hur de har det." Ingen säger att de har det lätt, men varför ska man aldrig få lägga fram ett klagomål och berätta om sin upplevelse utan att man hela tiden måste tänka på alla andra? 

Ja, det finns större problem som behöver prioriteras, men det innebär inte att vi måste blunda och tysta ned de mindre problemen. För att få en förändring måste vi prata om det, vi måste få klaga och gnälla. För med detta klagandet så kan vi skapa en förändring som förbättrar för både patienter och vårdare.

 

4 tips - lär dig ta emot beröm

 Tacka och ta emot. - Du är värd beröm så våga tacka och bli glad.

 Kom inte med ursäkter. - Det kan vara lätt att avfärda beröm med någon ursäkt eller att "det var inget ju". Men fokusera bara på att ta emot och slå bort tankar som dessa.

 Våga fråga. - Om du inte förstår varför du får beröm så är det bra att våga fråga personen.

 Skriv ned bra beröm. - Ibland kan det vara svårt att ta in beröm med en gång, så skriv därför ned berömmet så du kan läsa det igen och igen och peppa dig själv.
Klänningen fick jag på posten av en hemlig beundrare i tisdags när jag fyllde år. ^^

Find your castle in the sky

 
Idag var jag iväg och tränade pole dance igen efter ett uppehåll på två veckor. Var riktigt skönt att komma iväg igen faktiskt. Saknar ju att träna när jag inte gör det. Som ni ser på första bilden som är tagen i april så kom jag inte alls bra med ryggen på denna övningen. Nu börjar det likna något i alla fall när jag stretchat ryggen lite mer. :) 

På första bilden har jag ju också lagt täcken och kuddar under, men i tisdags när jag fyllde år fick jag en speciell poledancingmatta att lägga under. Så nu kan jag känna mig lite säkrare när jag tränar hemma. 

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

5 tankesätt - Slå ifrån dig skitsnack

Där ute kan det finns gamar som bara är ute efter att trycka ned en. Tyvärr finns det ganska många av dessa människor. Men hur gör man för att inte ta åt sig av det de säger? Här är några tankesätt.

 De är avundsjuka. - Nej, jag vet att alla som klagar kanske inte är avundsjuka, men det kan hjälpa dig själv att tänka så om de som försöker trycka ned dig. Klagar de på ditt förhållande, tänk då att de är avundsjuka för att de själva inte har den kärleken du har med din partner.

 De har ett tråkigt liv och lägger därför energin på dig. - Du har förmodligen mycket roligare liv än de eftersom de väljer att lägga sin tid på att syna dina fel och brister. Hade de haft ett roligt liv själva så hade de kunnat lägga energin på det istället för att leta efter fel i ditt.

 Vad vinner du på att ta åt dig? - Just det, ingenting. Låt dem inte få det nöjet att de lyckas trycka ned dig till att inte våga göra det du vill. Du vinner inget på det och det är just det de vil ha. Du är bättre än så, så ta ett djupt andetag och gör ännu bättre ifrån dig!

 De mår förmodligen väldigt dåligt. - Det kan finnas något i deras liv som gör att de mår väldigt dåligt och tar därför ut det på någon annan istället för att jobba på det själv. Försök tänka att personen inte mår bra och det är anledningen till varför personen gör som den gör. Dock är det ingen ursäkt, men det kan vara en förklaring.

 Le mot de som vill se dig krossad, för det krossar dem att se dig le!


 

Nytt i garderoben

 
Fått hem ett paket från gömda juveler fashion. :) En snygg bikini (som dock var för liten) med snygga detaljer på och en snygg tubklänning. :) Klänningen blev jag jättenöjd med, så himla snygg var den så det får ni se bild på någon dag. :) Jag älskar deras kläder, så himla fräsha och snygga!

Bryt trenden - diskutera vaginala problem!

Vi är på 2014 och det är fortfarande tabu att prata om kvinnans underliv och dess problem. 
Många kvinnor lider i tystnad då de inte vågar prata om sina problem med muffen, för att de är rädda att de ska uppfattas om ohygieniska och äckliga så jag tänker bryta den trenden nu och prata om min muff. Jag menar, det är mänskliga problem och man kan sitta och skriva om magont, men inte problem med underlivet? Nu tjejer och kvinnor där ute, nu ska vi sluta skämmas och vara rädda för att vara äckliga, vi kan också behöva diskutera och informera om våra muffisar. Är du känslig? - Sluta läs nu.

Jag fick sådan himla klåda i lördags, trodde jag skulle dö. Flytningen blev också vit och väldigt tjock. Jag fick tankar direkt: "nu kommer jag dö, detta är min sista stund på jorden" för vem blir inte orolig när muffen har konstiga symptom? Det visade sig vara en svampinfektion, något som 3 av 4 kvinnor får någon gång i livet då balansen i underlivet blir rubbad. Det kan bero på försvagat immunförsvar, sex, mens, rakning och så vidare eller en blandning av allting. Detta är ingen könssjukdom. Jag började behandla med pevaryl och biverkningarna på det är ju så klart klåda och sveda, jättekul eller hur? Jag trodde jag skulle bli tokig av klådan och ringde vårdcentralen igen för jag visste inte vad jag skulle göra. Hon sa åt mig att fortsätta behandlingen och helt enkelt stå ut så det gjorde jag. Nu är allting mycket bättre.

Svamp brukar gå över av sig själv, men om man får panik av klådan och svedan så finns det behandling att köpa receptfritt på apoteket. Jag har ju mens nu också, så allting kändes också mycket värre och jag får helst inte använda mensskydd heller eftersom det irriterar ännu mer. Jag visste faktiskt inte att det är väldigt lätt att få en svampinfektion vid menstid. 

Jag tycker vi tjejer ska sluta oroa oss för vad andra kommer att tycka och tänka. Vi har också problem med olika kroppsdelar och kan behöva diskutera och få information om hur det kan vara med flytningar, mens och så vidare. Vem som helst kan råka ut för konstiga flytningar, klåda osv, bara att det diskuteras inte om det så mycket. Var stolt över din muff och våga fråga och diskutera om något känns fel!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...