Bryt trenden - diskutera vaginala problem!
Vi är på 2014 och det är fortfarande tabu att prata om kvinnans underliv och dess problem. 
Många kvinnor lider i tystnad då de inte vågar prata om sina problem med muffen, för att de är rädda att de ska uppfattas om ohygieniska och äckliga så jag tänker bryta den trenden nu och prata om min muff. Jag menar, det är mänskliga problem och man kan sitta och skriva om magont, men inte problem med underlivet? Nu tjejer och kvinnor där ute, nu ska vi sluta skämmas och vara rädda för att vara äckliga, vi kan också behöva diskutera och informera om våra muffisar. Är du känslig? - Sluta läs nu.

Jag fick sådan himla klåda i lördags, trodde jag skulle dö. Flytningen blev också vit och väldigt tjock. Jag fick tankar direkt: "nu kommer jag dö, detta är min sista stund på jorden" för vem blir inte orolig när muffen har konstiga symptom? Det visade sig vara en svampinfektion, något som 3 av 4 kvinnor får någon gång i livet då balansen i underlivet blir rubbad. Det kan bero på försvagat immunförsvar, sex, mens, rakning och så vidare eller en blandning av allting. Detta är ingen könssjukdom. Jag började behandla med pevaryl och biverkningarna på det är ju så klart klåda och sveda, jättekul eller hur? Jag trodde jag skulle bli tokig av klådan och ringde vårdcentralen igen för jag visste inte vad jag skulle göra. Hon sa åt mig att fortsätta behandlingen och helt enkelt stå ut så det gjorde jag. Nu är allting mycket bättre.

Svamp brukar gå över av sig själv, men om man får panik av klådan och svedan så finns det behandling att köpa receptfritt på apoteket. Jag har ju mens nu också, så allting kändes också mycket värre och jag får helst inte använda mensskydd heller eftersom det irriterar ännu mer. Jag visste faktiskt inte att det är väldigt lätt att få en svampinfektion vid menstid. 

Jag tycker vi tjejer ska sluta oroa oss för vad andra kommer att tycka och tänka. Vi har också problem med olika kroppsdelar och kan behöva diskutera och få information om hur det kan vara med flytningar, mens och så vidare. Vem som helst kan råka ut för konstiga flytningar, klåda osv, bara att det diskuteras inte om det så mycket. Var stolt över din muff och våga fråga och diskutera om något känns fel!

#1 - Linda

Hej! Bra att du tog upp det.Har haft liknande problem. Fick du gå till läkare och undersöka innan du påbörjade kuren?

Svar: Nej, jag pratade med dem och eftersom jag haft svampinfektion en gång innan och var hos läkaren då så sa de att jag kunde behandla ändå eftersom jag kände igen symptomen.
Evah Åberg

#2 - milina.blogg.se

Jag har haft svamp flera gånger, kom när jag slutade med p-piller. kliar så man håller på att dö! och det händer att jag får klåda och lite svamp innan mensen ska komma, inte alltid. Men när mensen sen kommit så har det försvunnit av sig själv!