Hatkommentar leddes till SOS-Alarm
 

Som många kanske har läst så har Tyra blivit utsatt för näthat från ett IP-nummer som ledde till SOS Alarm. Personen som skrev kommentaren jobbade som vaktmästare och var inhyrd genom ett bemanningsföretag. Nu har personen fått sluta som vaktmästare hos SOS Alarm, då de inte vill stödja detta betende, vilket jag tycker är jättebra. Dock är det inte alla som tycker det. Tyra har fått en hel del kommentarer om att hon borde skämmas som fick vaktmästaren sparkad.

"Så du vill få en stackare sparkad för en sån liten sak? Fy vad hemsk du är! Du är inte mycket bättre själv, och hoppas att det biter dig i röven till slut!"

"Jag förstår att du blir ledsen av dessa kommentarer, dem är oacceptabla.
Men Tyra, sköt snälla detta lite mer professionellt  tänk om hon har barn och måste försörja dem,
Jag vill inte ta hennes parti, hon har gjort fel! Men för att kunna leva ett drägligt liv behövs ert jobb! Det här kan ha förstört hennes framtid och liv. Kram."

"Hoppas du är nöjd nu när du har förstört en människas liv. Sov så gott i natt."

Detta är några kommentarer jag läst i hennes kommentarsfält och jag kan inte förstå hur dessa människor tänker. Personen skrev att Tyra borde ta livet av sig, på arbetstid, vilket även drabbar företaget. Både SOS Alarm och bemanningsföretaget hon är inhyrd ifrån. Det sätter hela företagen i dålig dager och det kan skada Tyra. Hon kanske inte heller bara har skrivit till Tyra, utan kanske också skrivit en rad elaka kommentarer till flera människor. Hon måste lära sig att man inte kan bete sig hur som helst och skada andra människor, oavsett om hon måste försörja sig. Om vi ska tänka så, så ska vi ju inte kunna anmäla någon för alla måste ju ha pengar och mat på bordet och många som begår kriminella och elaka handlingar har barn de också, men det säger inte att det är mer synd om de människorna som gör det. 

Säg att personen som skrev detta istället skulle säga det til en arbetskollega på plats.
"Hörru Berit, gå och ta livet av dig istället!" skriker denna personen i korridoren när Berit går förbi. Vore det lika "okej"? Skulle Berit bara ignorera det och tänka att personen måste ha ett jobb och att hon får gilla läget helt enkelt? 

Personen svarar i telefonen på SOS Alarm när någon ringer för en hjärtattack:
"Hörru Gösta, jag tänker inte hjälpa dig med din hjärtattack, bättre du tar livet av dig istället." Vore det också lika "okej" som att skriva en kommentar på Internet att Tyra ska ta livet av sig? Ni måste faktiskt förstå att skriva det på Internet och att säga det i verkligheten ÄR SAMMA SAK. Du FÅR INTE skriva så, du FÅR INTE säga så. Yttrandefrihet i all ära, men yttrandefriheten stödjer inte förolämpningar och hot. Har man gjort fel så ska man också göra rätt för sig och nu lär sig förhoppningsvis personen att det är inte okej att behandla människor så här. Heja SOS Alarm som sa upp samarbetet med denna personen!
#1 - Nathalie Tegelstam

Bra skrivet :)
- tack tjejen! kram

#2 - Erika

Sjuk det där! Men himla bra skrivet :)

#3 - Frida Christina

Det var riktigt gott:)
Håller inte med de kommentarer som Tyra får, tycker det är helt rätt att personen inte får behålla sitt jobb, man ska aldrig bete sig sådär mot någon alls så jag tycker att det är bra av SOS larm att visa att de inte stödjer sådant beteende

#4 - milina.blogg.se

fyfan vad sjukt! inte läst det där :/

#5 - Amanda [SPONTAN]

Alltså så himla hemskt!

#6 - Nelly

Bra skrivet! Så många korkade kommentarer Tyra har fått i samband med det - klart att SOS gjorde rätt i att sparka vaktmästaren.

#7 - Maja

Sånt ska ju bara inte hända!