Dagens facebooksstatusJag funderar på att lägga in dagens facebooksstatus här på bloggen, kanske inte varje dag men någon gång då och då när jag känner att jag har något jag vill dela med mig av. :) 

Må bra punkter

Saker att tänka på när livet känns jobbigt:

 Jag har tak över huvudet.

 Jag har mat på bordet.

 Jag lever i ett rätt bra land.

 Jag har en bra familj som bryr sig.

 Jag har bra vänner som stöttar.

 Jag har körkort och bil.

 Jag har min dans som får mig att må bra.

 Jag har fina bloggläsare.

 Jag har en anställning och får pengar.

 Jag har en fungerande kropp som kan hjälpa mig genom livet.


Detta är exempel på mina punkter som jag försöker tänka på när jag mår dåligt. Ibland kan man känna att man inte har någonting, du kanske också har känt så? Att livet bara suger och man aldrig lyckas med något. Då är det viktigt att tänka till. Varför inte skriva ned denna listan och upprepa den när man mår dåligt och behöver peppas? Du kan också lägga till fler och fler punkter när du kommer på några. Vilka är dina punkter?


Du är viktigast i ditt liv

Något jag är väldigt glad för när det gäller mig själv är att jag aldrig ger upp.
Jag kan gnälla, klaga, skrika och känna att nu räcker det. Men jag ger aldrig upp i alla fall. Den styrkan vill jag ge till andra också. Jag önskar att fler människor hade den styrkan, för jag vet att det är en styrka att inte ge upp.

Har du en dröm att resa till Kreta? Har du en dröm om att få 20 barn? Har du en dröm om att bli barnmorska? Har du en dröm att tillverka kalsonger för karlar med inbyggd blöja? Kämpa då för att uppfylla den. Ingen ska få komma och säga till dig vad som är rätt och fel för dig, vad som är dumt eller inte. Folk kanske tycker att din idé om kalsonger med inbyggd blöja är jättedumt, men vad gör det? Så tänker jag och det är därför jag fortfarande har kvar denna bloggen, det är därför jag fortfarande dansar och har kvar min stil. Det är därför jag fortfarande tror på kärlek. Jag vill inte att du som läser detta heller ska ge upp om dina drömmar för att andra försöker ta dem ifrån dig. För ingen har rätten att göra det. Ingen ska kunna göra det. Jag tänker fortsätta vara jag, fortsätta med mina drömmar och det jag tror på och jag hoppas att du tänker göra detsamma. Låt ingen trycka ned dig, låt ingen ta dina drömmar ifrån dig. Låt ingen få dig att tro att du inte är värd något, för helt ärligt det där är ren bullshit! Du är visst värd något och som Thomas Edison sa: "Jag har inte misslyckats. Jag har lyckats hitta 10 000 sätt som inte fungerar." Go go go!


Världens finaste vänner och familj


Jag har verkligen helt underbara vänner och följare. Vissa av dem här är nära vänner, vissa är bekanta och vissa är följare och läsare. Jag vill bara krama om er alla, ni är så fantastiska. :) Tack så oerhört mycket för alla fina ord ni ger, både via sms, telefon, facebook, mejl, bloggen eller öga mot öga. Jag är så nöjd över att ha så fina vänner som jag har, sådan fin familj som jag har. Jag kanske inte har så många nära vänner, men de jag har litar jag verkligen på och älskar 3 varv runt jorden och tillbaka igen. Jag vill ägna detta inlägg till alla fina människor där ute som stöttar andra, oavsett om det är mig eller någon annan. Ni är fantastiska. Kram på er. ♥

Citroneffekten

Jag hittade en väldigt bra text om oro för några dagar sen som jag tänkte prova och dela med mig till er. Jag lider själv av oro och det kan vara svårt att bli av med, särskilt på egen hand så jag har googlat lite för att se vad man kan göra själv som minskar ens oro. Jag tyckte detta var väldigt intressant och vill därför dela med mig av detta till er. Källa till texten.

"Tänk på en citron

Slappna av. Tänk dig så att du håller en citron i handen. Den är lysande gul och lite tung. Tänk dig att du tar fram en kniv och skär den itu. Den är mogen och saftig. För citronen till munnen och bit djupt i fruktköttet. Känn hur saften rinner runt tungan och ner i halsen…

Vad hände? Fick du en särskild reaktion i munnen? Började saliven rinna till? Kanske kände du en syrlig smak?

Reflektera över följande: Du tänker alltså på en citron – och din kropp reagerar som om du verkligen biter i en citron. Är tanken sann? Är känslan sann?

Om enbart tanken kan sätta i gång en så kraftig kroppsprocess, vad händer då med andra tankar? Som: "Jag kommer aldrig att hinna i tid!” Eller ”Hon är försenad, det har säkert hänt henne något hemskt…”

Tänk efter, har du många sådana tankar som ständigt dyker upp och skapar en ”citroneffekt” i din kropp?"

 
 

Godmorgon

Godmorgon på er!
Jäklar vad jag har rensat på facebook nu haha. Funderar nästan på att skapa en ny facebook istället där jag bara lägger till vänner och familj istället för att rensa. Trött på att ha massor av människor (även om de aldrig sagt något konstigt eller otrevligt alls i sitt liv till mig) som jag inte vet vilka de är. Är det läsare till bloggen så finns det ju min fanpage så. :) Det ska jag tänka på ett tag i alla fall. Jag somnade vid halv 1 inatt typ och sovit som en stock. Blev inte så många timmar men jag känner mig ändå rätt pigg. Så jag ska svara av lite mejl till företag och se om jag orkar hålla mig vaken fram tills ikväll nu. :P

 
Fick blommor av min syster Anna i förrgår också. :)

Delar också med mig av dagens facebooksstatus. :)


Jag ska bli en gummikvinna!

 
Förra helgen när vi var på spa så var vi på gymmet och tränade lite också, så passade på att stretcha efteråt. Jag visste inte ens att jag kunde ligga såhär haha. Jag visste att jag kunde gå ned rätt långt i split, men inte komma så nära intill väggen. Att stretcha på detta vis är väldigt bra för då kan man trycka med händerna så långt in man orkar. Dålig bild dock då den är tagen med en dålig mobilkamera. :)

I'm fucking done

 

Nytt i garderoben

 
Fått hem massor av nytt från gömda juveler fashion som jag blev jättenöjd med. :) Älskar byxorna, så jäkla snygga på. De är lixom tvådelade, så himla snyggt. Och halsbandet och örhängena, mums! Jag handlar väldigt mycket på gömda juveler faktiskt, en av mina favoritbutiker. 
Spahelgen del 2

 
 

Psykisk ohälsa och mediciner

Något jag är väldigt trött på är detta med mediciner. 
Berättar man för någon att man har sömnproblem eller mår psykiskt dåligt så får man ofta frågan: "Du har inte tänkt på att börja med antidepressiva mediciner eller sömntabletter då?" Jag är så trött på att allt handlar om mediciner jämt. Jag var 13 år när jag började på BUP (barn och ungdomspsykiatrin). Jag fick börja på ätstörningskliniken och redan på första mötet frågade läkaren mig om jag ville prova på antidepressiv medicin. Jag var 13 år och får frågan på första mötet, de försökte inte ens lära känna mig och hjälpa mig innan. Det kändes som: "Ta lite medicin ditt psykfall så vi slipper dig här!"

Människor frågar mig än idag väldigt ofta om jag inte vill prova mediciner och nej, det är det sista jag vill göra. Jag vill hitta en långsiktig lösning på mina problem så jag inte behöver känna ett beroende av medicin, för det kan ju faktiskt komma på vissa mediciner. Jag säger inte att det är fel att ta tabletter, men det är inget jag vill göra i detta nu. Jag vill jobba med mig själv och hitta andra metoder för att komma till välmående. Men det känns nästan som att människor bara vill trycka i en medicin, läkare som privatpersoner. Ibland kan man bara behöva stöd utifrån, någon som lyssnar och ger goda råd. Det kan vara lösningen på mycket.
Life is not easy

Idag var jag till ungdomsmottagningen och pratade. Vi bokade en tid hos kuratorn där eftersom jag än så länge inte fått någon tid till kuratorn här på vårdcentralen. De verkar inte ens ta det på allvar, fast att läkaren lovade mig hjälp. Men barnmorskan på ungdomsmottagningen var jättebra och vi bokade en tid direkt hos kuratorn. Hon tog mig verkligen på allvar och när jag bröt ihop och grät så sa hon att det är så mycket som jag måste bearbeta, men att nu är vi på rätt väg igen och att jag snart kommer må bra igen. Hon berättade också att jag fortfarande har skador efter våldtäkten, både fysiskt och psykiskt, fast den skedde 2009. Det är fruktansvärt tungt fortfarande med allting egentligen, men jag hoppas att det snart blir en bättring nu när jag i alla fall har en tid hos kuratorn och så hoppas jag på att läkaren på vårdcentralen snart gör sitt jobb och skickar till den kuratorn jag egentligen ska gå hos, då jag bara får gå hos den på ungdomsmottagningen tills jag fyller 23, vilket är om 3 månader.

Jag tänker på vad jag vill göra med bloggen. Jag vet inte om jag vill kalla det en må bra blogg längre då jag skriver mycket om mina egna tankar och känslor för tillfället... Men just nu är det vad jag behöver göra. Jag forskar om mitt eget mående, jag läser om oro och hur man kan bli av med den. Jag försöker varje dag jobba med det så det blir inte så mycket tid över att blogga som vanligt och mycket av tipsen jag hittar är saker jag skrivit om i bloggen flera gånger innan. Men jag hittade faktiskt en bra grej som jag kan skriva om imorgon som fler kanske kan ha nytta av.


Tabu med psykisk ohälsa

När det kommer till psykiska problem kan det fortfarande vara tabu att prata om det. Folk kan prata om cancer, diarré eller andra sjukdomar, men det psykiska kan fortfarande vara skämmigt. Man kan känna att man blir en börda och man är rädd för att skrämma bort människor i sin omgivning. Så kan jag också känna...

Jag är jätterädd för att berätta för nya människor om mitt mående, att jag lider av väldigt mycket ångest och sömnproblem. Jag är rädd för att bli dömd och att personen inte ska vilja veta av mig mer. Jag är rädd för att berätta att jag har pratat med en läkare för att få tid hos en kurator för mina problem. Men varför är det så? Att ha psykiska problem innebär ju inte att man är mindre värd som person eller att man ska vara en pain in the ass, ändå skäms man. Det är så vanligt idag att faktiskt må dåligt psykiskt på olika vis och att gå hos en kurator och liknande.

Jag är ärligt talat rädd, riktigt rädd. Jag vet att vi är så många som sitter i samma båt, som lider av samma saker och oroar oss i onödan och mår dåligt. 

 

Spahelgen del 1

I helgen har jag varit på Selma Spa i Sunne. Åkte i fredagseftermiddag och kom hem igår söndag. Har haft en väldigt bra helg med trerätters fredag och lördag. Härlig frukost lördag och söndag, samt bad i bassäng, bubbelbad, bastu och klassisk massage. Detta var en julklapp från pappa till mamma så jag, Anna och Carola fick också åka med. Kommer dela upp bilderna i olika inlägg, för det blir för mycket annars.
 
 

Internationella Downs syndrom-dagen

 
Idag, den 21 mars, är det Internationella Downs syndrom-dagen. Dagen är vald eftersom Downs syndrom orsakas av att man har 3 st kromosom nr 21.

Ta bilder på DINA sockar och posta på sociala medier och tagga med #rockadinasockar och #wdsd2014 Tillsammans kan vi på detta enkla sätt väcka uppmärksamhet och därigenom få tillfälle att sprida kunskap kring Downs syndrom.

Katastroftankar, vad är det?

Studier visar att flera hundra tusen människor lider av generaliserad ångestsyndrom (GAD). Men vad innebär då detta? Den som lider av GAD har oftast en stor oro över det mesta i livet, vilket resulterar i en överdriven ängslan som kan styra hela ens liv. Man är oftast själv medveten om att den ständiga oron är överdriven, men har ändå svårt att förhindra och hantera sina katastroftankar. Tankeinnehållet blir gradvis mer negativt och vi föreställer oss att värsta tänkbara alternativ kommer bli verklighet och du får en så kallad kamp-flykt reaktion.

Vanliga katastroftankar:

 Jag kommer dö.
"Hjärtat kommer stanna." "Jag kommer kvävas."

 Jag kommer bli galen.
" Jag kommer aldrig bli bra igen." "Jag kommer tappa kontrollen."

 Jag kommer skämma ut mig.
"Alla kommer se hur dåligt jag mår." "Jag kommer misslyckas och göra något pinsamt."


Många som lider av GAD söker vård för fysiska symptom i första hand, så det gäller för läkare att vara uppmärksamma på den oro som egentligen döljer sig bakom sömnsvårigheter, huvudvärken eller vilka andra symptom man nu har. Människor som lider av GAD löper också större risk att drabbas av depression eller missbruk.

Symptom man kan få vid GAD:

 Överdriven rädsla och oro för saker i livet.

 Kroniskt beredskapsläge.

 Huvudvärk.

 Sömnsvårigheter.

 Koncentrationssvårigheter.


 

Träningskläder, en viktig del av träningen

Jag har märkt att träningen blir roligare om man känner sig snygg och trivs i sina träningskläder. Det kan kanske låta konstigt, men de flesta som tränar brukar ge det som tips, att hitta bra träningskläder.  Jag letar själv nya träningskläder och hittade då Outnorth.se. Jag tycker det är bra att lägga lite pengar på träningskläder så man verkligen får det man är ute efter, så man kan röra sig utan att bli obekväm, men det kan ju heller inte vara för dyrt. I och med det jag tränar så måste jag ha väldigt bekväma kläder som är lätt att röra sig i, som sitter bra. Särskilt när det gäller sportbh, vilket kan vara väldigt svårt att hitta. Den måste ju sitta väldigt tajt och verkligen hålla allting på plats så att säga. Jag hittade lite kläder på Outnorth.se som jag själv blev sugen på att prova till ett väldigt bra pris, här kan ni se dem och varje bild är en länk till respektive plagg. 
 Sponsrat inlägg

"Smärta är så mycket, men gör precis lika ont var och hur den än sitter"

 
Borttaget inlägg, orkade inte dela med mig av det ändå kände jag....

Tips från er läsare #3

 
Vill du också dela me dig av ett tips? Läs hääär hur du ska gå till väga.

Ångest och sömn

 
Jag läste ett inlägg på Milinas blogg förut och blev inspirerad att skriva om samma ämne, då jag kände igen mig så mycket i det hon skrev. Jag har otroligt svårt att sova på nätterna, jag grämer mig varje kväll (om jag sover ensam) för att lägga mig. Jag drar helst ut på det så länge som möjligt, för att kolla youtubeklipp, svara på kommentarer, se film och så vidare. Allt för att slippa släcka lampan och inte ha något att göra. Jag sover med nattlampa, en krokodil från ikea samt till big bang theory. Men känslan när jag stänger ned datorn och vet att nu är det dags att sova, den är fruktansvärd. Jag vet inte varför jag har det så här. När jag väl lyckas somna så drömmer jag mardrömmar och innan det har jag en hemsk panikångest där jag bara vill rymma ifrån mig själv.

Jag har så här nästan varje natt. Ibland kan det komma någon enstaka bra natt där jag inte alls känner av ångesten, utan faktiskt kan slappna av och sova ordentligt. Men det är väldigt sällsynt. Nej, jag vill inte börja med sömntabletter eller annan medicin då jag vill ha ett långsiktigt resultat och inte bara något som hjälper för stunden. Jag har pratat med en läkare och skulle få en remiss till kuratorn, men har inte fått det än. Jag hatar mina sömnproblem och min ångest... Jag hatar att vara vaken på nätterna när de flesta andra sover och man känner ensamheten ännu mer, för man vet att andra sover. Jag hatar att gråta för att jag är så rädd för att stänga ned allting och höra tystnaden och se mörkret (fast jag har tv och lampa). 

Det litar på kroppen och psyket väldigt mycket att inte sova ordentligt och jag märker av det. Jag har fått stora mörka ringar och påsar under ögonen. Alla tankar kommer på kvällen och natten och då menar jag verkligen alla. Än så länge vet jag inte hur jag ska lösa detta, jag försöker jobba på det på egen hand men det är svårt...

Att svälta sig

Att vara smal och snygg kan för många vara vädligt viktigt.
Så viktigt att de sätter sin hälsa på spel för att gå ned de där kilona de tycker är för mycket. Det de inte tänker på är vilka andra konsekvenser det kan få. Inte bara för hälsans skull, utan även utseendemässigt.

Hur påverkas kroppen av självsvält?

 Man kan få problem med hjärtat.

 Man kan få dålig blodcirkulation.

 Man kan få benskörhet.

 Man kan få svårt att sova och koncentrera sig.

 Man kan få depression och ångest.

 Mensen kan utebli/lägre spermieantal för män.

 Man kan få ökad kroppsbehåring.

 Håret på huvudet kan bli tunnare.

 Man kan få torr hud.

 Naglar kan bli skörare.

 Man kan få torra slemhinnor och illaluktande andedräkt.

 Kronisk diarré eller förstoppning kan förekomma.

 Du kan dö.


När man läser denna listan så känns det väldigt skrämmande att faktiskt så många hamnar i denna sitsen. Att få en ätstörning kan bero på många saker, men mycket kan handla om ideal från samhället. Om pressen att vara smal och anses som vacker. Människan fungerar som ett fordon, som en bil eller en moped som behöver bensin. I detta fallet är bensinen mat, näring och dryck. Detta måste vi ha för att fungera, för att kunna överleva. Har du en ätstörning eller känner du någon som har det? Känner du kanske att du är på väg in i en ätstörning?

Hit kan du vända dig:

 Skolhälsovården. (Kurator, lärare, skolsköterska etc.)

 Barn och ungdomspsyikatrin (BUP. Du hittar deras hemsida häääär)

 Din vårdcentral

 Riksförening mot ätstörningar (Du hittar deras hemsida hääär)
 

 
 
 
Umo.se
 

Rätten att bestämma själv

Många gånger tror folk att de har rätt att säga exakt vad de vill, vart de vill och när de vill.
Detta har fått mig att verkligen tänka till. Förut var jag den personen som alltid svarade på allt, hur elak kommentaren än var. Alla kommentarer syndes på min blogg, oavsett vad det stod om mig. Men jag har insett att det inte är värt att lägga energi på att svara till dessa människor eller ens godkänna kommentarerna. Jag bestämmer själv över vad som ska få finnas på min blogg och inte. Jag ska inte behöva känna ett "ansvar" för att alla ska få häva ur sig sina åsikter hur som helst i min blogg, vare sig det gäller mig eller andra människor.

Så tycker jag att fler bloggare borde tänka faktiskt, att allting behöver inte finnas, man bestämmer själv vilka kommentarer som är okej och inte. I min blogg ska det inte förekomma något hat, kränkningar och så vidare och därför godkännner jag heller inte kommentarer som jag anser vara stötande på något vis mot mig eller andra, för jag har rätten att bestämma själv då det är min blogg. 


Tips från er läsare #2


Vill du också dela me dig av ett tips? Läs hääär hur du ska gå till väga.

Mycket tankar...

Jag har så otroligt mycket tankar egentligen. 
Ibland undrar jag hur min hjärna kan tillverka så mycket tankar. Något jag verkligen vill bli bättre på är att leva i nuet och sluta tänka på gamla saker som har hänt. Det är något jag jobbar på varje dag för att bli bättre på, eftersom det är ett av mina mål 2014, att det i alla fall ska bli en smula bättre. Jag tänker på hur man vet om man oroar sig i onödan, hur man vet om ens oro är befogad eller bara baserad på tidigare erfarenheter och rädslan för att det ska hända igen. 

Människor brukar säga att man ska känna efter i hjärtat och i magen. Men hur kan man veta där om det är befogad oro eller baserat på tidigare händelser? Hur avgör man känslorna och om man inte vågar känna efter då? Hur vet man vilka "krav" man kan ha på livet, på sig själv och på andra människor? Jag vill så gärna bli fri från min oro och mina negativa tankar som jag har. Det kommer och går, ibland är det bättre och ibland är det så jobbigt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Men jag jobbar på det och jag har ju faktiskt sett resultat, men jag hoppas på att snart lyckas med detta och slippa det så saker blir lite enklare.


Så sött <3

 
Fick en liten nalle av pappa idag. Blev så glad. ♥

Tips från er läsare #1

Vill du också dela me dig av ett tips? Läs hääär hur du ska gå till väga.

Never let happines run away
 

Vilken hjärnhalva styrs du av? (repost)

 

Dagens smarta ord


Att köpa strumpor

Jag kan tycka det är svårt att köpa strumpor ibland.
Endera är de för tunna, så mina fötter fryser i skorna, eller så är de för varma och alldeles för tjocka så mina fötter inte alls får andas. Men så kom jag in på strumpbolaget.se helt plötsligt och fann bolastrumpor. Har hört en hel del om de här och tänkte att det kanske faktiskt är värt ett försök. Såg bland annat ett par tåstrumpor, det har jag alltid velat prova faktiskt. Folk har sagt att det kan göra att jag får mindre skavsår på mina tår, men vet inte om det stämmer. Så kanske borde beställa ett par och prova i alla fall. De har också skidstrumpor bland annat, för er som gillar att åka skidor och kan ha svårt att hitta rätt strumpa i pjäxan. Det finns i lite olika färger och inte alls till ett högt pris heller, vilket är jättebra. Det finns också strumpor som ger maximalt skydd mot skavsår och blåsor, som också har invävda fuktkanaler som ska ge mycket bra fukttransport. Alla bolastrumpor tillverkas också i Sverige och har funnits sedan 1939, alltså ett relativt erfaret företag. Detta är nog något jag borde prova på så kanske jag minskar mina skavsår och blåsor!


 

Inlägget är sponsrat!

Dagens fråga


"Vad är det för fel på mig?"

Alla går vi ibland med tankar som: "Varför duger inte jag som jag är, vad är det för fel på mig?"
Det händer i olika perioder i livet, det händer både män och kvinnor. Det kan hända som barn, som tonåring, kanske om man får en 30-årskris eller när man är ännu äldre. Det behöver inte vara något speciellt som har hänt i ens liv, utan tankarna kan ibland komma bara sådär. Det kan gälla kärlek, vänner, familj, arbetsliv eller kanske något intresse man har. 

Jag går själv igenom detta ibland. Man ser saker som andra har och man glömmer ibland bort vad man själv har. Det är helt normalt och jag tror att vi behöver gå igenom dessa små kriser i livet. Det kan få en att börja prioritera annorlunda och tänka annorlunda. Man kan se tillbaka på saker och tänka: "Men hur tänkte jag här?" Och det är väl så det ska vara, för att kunna utvecklas och kunna hitta sig själv. 

Har du sådana här tankar just nu så ska du veta att du är helt normal och du duger exakt som du är!Dagens smarta ord

 
Bilden hittade jag på Glada Hudik-teaterns facebooksida, men texten la jag dit själv som ett citat av Ida.

"Jag har samma känslor som alla andra"

 
Det skär i mitt hjärta när Mats berättar om att han gick på stan och blev kallad mongoloidjävel. Det sårar mig så fruktansvärt att de behöver gå igenom detta och få sådana elaka kommenterar. Jag älskar dessa människor i Glada Hudikteatern, de är helt fantastiska och en stor inspiration för mig. Pär Johansson som är grundare för denna teatern är en sådan stor förebild och en fantastisk människa som ger dem alla en chans att få glänsa. 

- "Vi är olika men lika. Lika men unika." - Pär Johansson

Åh vilken härlig tjej <3Åh vilken härlig tjej och vilken förebild hon är. Jag beundrar verkligen människor som lider av någon sjukdom som gör dem "annorlunda" som står upp för sig själva och fortsätter kämpa och inspirera andra. Sådan himla bra röst och väldigt fin låt. Hon kommer gå långt. Du är stark tjejen, kärlek till dig! ♥

Dagens smarta ord

 
 
Den värkiga verkligheten

Så sant, så sant. Som jag sagt många gånger innan, man kan inte vara alla till lags, man kan inte leva upp till allas förväntningar och passa alla i smaken, det är helt omöjligt. Vissa tycker det är fel att spela fotboll som tjej, andra tycker det är jättebra att göra det. Vissa tycker det är fel att visa hud, andra tycker att det inte är någon big deal. Vissa tycker att rockmusik är det bästa som finns, andra hatar den. Oavsett om du är en tjej som älskar rockmusik, spelar fotboll och visar hud så kommer vissa ogilla det och tycka att det är hemskt av dig att göra så, att det är en dålig förebild för yngre osvosv, men som vi sagt här inne tusen gånger tidigare: UTGÅ IFRÅN DIG SJÄLV OCH DINA ÅSIKTER, skit i om andra ogillar att du spelar fotboll eller älskar rockmusik, för du äger exakt som du är och behöver inte leva upp till allas förväntningar hela tiden, oavsett om det gäller smärta på grund av sjukdom eller om vägar att gå i livet. :)IRL - en film om mobbning

 
Kollade på filmen IRL igår, en riktigt bra film faktiskt som alla borde se. Den visar vad många får gå igenom varje dag. Och att inte någon bryr sig förrän någon dör, då tas saker på allvar. Men hur mycket ska människor behöva plågas innan? Personen som själv blir mobbad och även personens nära. Detta är så fel. Tänk om det vore ditt eget barn, skulle inte du vilja att någon brydde sig då? - Jag tänkte väl det, så varför bryr inte du dig om andras barn? Detta är så viktigt, för det kan hända vem som helst. Det har hänt mig, mina syskon, mina föräldrar, kanske dig själv, kanske dina barn. Börja ta detta på allvar och bry er!

SF:s beskrivning om filmen: 

IRL (In real Life) är en film om ondska bland tonåringar i en värld av sociala medier.
Elias kommer inte undan sina plågoandar. De finns överallt, i skolan, på tunnelbanan och spyr sitt hat över honom på nätet. Han flyr in i The Secret World, ett onlinespel med tusentals spelare där Elias ikläder sig den oövervinnerlige krigaren S:]iles skepnad. I spelet möter han Sc4rlet, en skicklig och vacker tjejsoldat. Tillsammans erövrar de sin våldsamma digitala värld. Sc4rlet vill träffa Elias IRL (In Real Life). Tveksamt går han med på att ses men väl på mötesplatsen, där en alldeles vanlig flicka står, vågar han inte gå fram. Elias inser att han aldrig mer kommer att möta Sc4rlet och bestämmer sig för att ta sitt liv samma kväll. På väg mot undergången i en tom krängande tunnelbanevagn flyter världarna samman. I vagnens vita stroboskopiska ljus tänjs verklighetens gränser och Sc4rlet träder in i hans värld.


Nytt i garderoben


"Du är en dålig förebild"

Det är så intressant egentligen när man kollar på vissa som kommenterar, både på min och andras bloggar. Man kan få höra allt möjligt från anonyma människor (oftast heter de visst ingenting, har inget kön, ålder eller något så de kanske inte ens finns :D). Man kan få höra att man är ful, äcklig, en dålig förebild som exempelvis tränar, äter godis eller vad det nu kan vara. Meningar som: "Du är så jäkla ful och äcklig. En riktigt dålig förebild är vad du är, nu sjönk du i mina ögon." kan förekomma, både i min blogg och andras bloggar och då börjar jag fundera lite...

Hur bra förebild är du själv som skriver sådana saker till andra människor? Du kan ju inte vara så himla perfekt själv eftersom du sitter och skriver elaka saker till andra människor bakom en datorskärm och gömmer dig anonymt. Om du nu hade varit en bra förebild själv så hade du gett konstruktiv kritik istället för att göra ett personhopp och kränka någon annan människa.

"Men jag har inte tagit på mig förebildsrollen och bloggar inte!"
Nej okej, så bara för att du är anonym så får du säga vad som helst och bete dig hur som helst då menar du? Har vi som bloggar tagit på oss en roll som perfekta, övernaturliga människor då eftersom vi måste göra allting rätt och du får fela på vad du vill? Jag kan säga så här, jag bloggar hellre, visar hellre hud och tränar hellre poledancing än att sitta och kränka andra människor i alla fall!


Nytt i garderoben

 
Allting är från gömda juveler fashion. :) Älskade verkligen bikinin, den satt så himla bra och var riktigt skön att använda. Brukar ha svårt att köpa bikini, men denna satt jättebra, så ska nog beställa fler. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...