Citroneffekten
Jag hittade en väldigt bra text om oro för några dagar sen som jag tänkte prova och dela med mig till er. Jag lider själv av oro och det kan vara svårt att bli av med, särskilt på egen hand så jag har googlat lite för att se vad man kan göra själv som minskar ens oro. Jag tyckte detta var väldigt intressant och vill därför dela med mig av detta till er. Källa till texten.

"Tänk på en citron

Slappna av. Tänk dig så att du håller en citron i handen. Den är lysande gul och lite tung. Tänk dig att du tar fram en kniv och skär den itu. Den är mogen och saftig. För citronen till munnen och bit djupt i fruktköttet. Känn hur saften rinner runt tungan och ner i halsen…

Vad hände? Fick du en särskild reaktion i munnen? Började saliven rinna till? Kanske kände du en syrlig smak?

Reflektera över följande: Du tänker alltså på en citron – och din kropp reagerar som om du verkligen biter i en citron. Är tanken sann? Är känslan sann?

Om enbart tanken kan sätta i gång en så kraftig kroppsprocess, vad händer då med andra tankar? Som: "Jag kommer aldrig att hinna i tid!” Eller ”Hon är försenad, det har säkert hänt henne något hemskt…”

Tänk efter, har du många sådana tankar som ständigt dyker upp och skapar en ”citroneffekt” i din kropp?"

 
 
#1 - Jen

Shit va intressant :D

#2 - Louise

Vilket bra inlägg :)

#3 - Ann

väldigt intressant, ska testa. :D