"Du är en dålig förebild"
Det är så intressant egentligen när man kollar på vissa som kommenterar, både på min och andras bloggar. Man kan få höra allt möjligt från anonyma människor (oftast heter de visst ingenting, har inget kön, ålder eller något så de kanske inte ens finns :D). Man kan få höra att man är ful, äcklig, en dålig förebild som exempelvis tränar, äter godis eller vad det nu kan vara. Meningar som: "Du är så jäkla ful och äcklig. En riktigt dålig förebild är vad du är, nu sjönk du i mina ögon." kan förekomma, både i min blogg och andras bloggar och då börjar jag fundera lite...

Hur bra förebild är du själv som skriver sådana saker till andra människor? Du kan ju inte vara så himla perfekt själv eftersom du sitter och skriver elaka saker till andra människor bakom en datorskärm och gömmer dig anonymt. Om du nu hade varit en bra förebild själv så hade du gett konstruktiv kritik istället för att göra ett personhopp och kränka någon annan människa.

"Men jag har inte tagit på mig förebildsrollen och bloggar inte!"
Nej okej, så bara för att du är anonym så får du säga vad som helst och bete dig hur som helst då menar du? Har vi som bloggar tagit på oss en roll som perfekta, övernaturliga människor då eftersom vi måste göra allting rätt och du får fela på vad du vill? Jag kan säga så här, jag bloggar hellre, visar hellre hud och tränar hellre poledancing än att sitta och kränka andra människor i alla fall!

#1 - anonym

Så rätt!
Du levererar positivitet och kraft det gör inte en negativ bloggläsare!

Svar: Tack :) Kram
Evah Åberg

#2 - Sanna Preifelt

Så rätt!

#3 - Sandra

Det är så jäkla löjligt med människor som skriver såna här saker till bloggare. Det är ingen som har gått in och sagt att dom ska vara någons förebild (inte vad jag vet iallafall). Bara för att man har en blogg så tänker folk att det är fritt fram att skriva vad som helst och det äcklar mig. Oftast är det tjejer som är avundsjuka på en av någon anledning. Istället för att stötta varandra så mobbar man istället. Förstår mig inte på detta och kommer nog aldrig att göra det heller.

#4 - Amanda

Jag vill bara tacka dig, för allt du gör, skriver, och peppar..du har hjälpt mig igenom många djupa hål, jag är 15 år och tänker mycket på allt och ingenting.. Övertänker ofta och har inte haft bra självkänsla och självförtroende.. Men tack vare dina tips, har jag det funnit det .. Tack

Svar: Åh tack för dina fina ord, vad glad jag blir. :D Kram
Evah Åberg

#5 - Sandra

Ja :( Men jag klarar mig <3 Snäll du är som bryr dig.

#6 - Milina

Så himla sant! Grymt inlägg!

#7 - ANGELICA - Hälsosamt

Tycker det är så trist att alla ANONYMA ska innehåll elaka kommentarer. Nästan så att när jag ser en anonym kommentar så tänker jag bort den direkt, folk som inte vågar stå för de de säger.

#8 - ANGELICA - Hälsosamt

Tycker det är så trist att alla ANONYMA ska innehåll elaka kommentarer. Nästan så att när jag ser en anonym kommentar så tänker jag bort den direkt, folk som inte vågar stå för de de säger.

#9 - Linda

du är så fin

#10 - Erica

Bra skrivet!!

#11 - G I N A ~

hatar anonyma.. de tror verkligen att dom är någonting bakom sin datorskärm :s
ps, och du är lika fin som vanligt<3

#12 - Andreas

Jag kan hålla med om att man ska använda sunt förnuft när man kommenterar andra människor. Däremot har du på gott och ont valt att vara väldigt öppen med både bilder och åsikter som kan tolkas provokativa. Jag har själv en dotter på tretton och hon läser din blogg (så jag trillade in här) och det jag gillar är delarna där du peppar för gott självförtroende osv. Men jag gillar definitivt inte bilderna du lägger upp. De är inte vackra bilder som kan vara ett föredöme för min egen dotter utan ser rent ut sagt porriga ut, på ett schaskigt sätt (ursäkta för orden, men det är så jag känner). Jag tycker det är missvisande för henne och bara förvirrar. Man ska enligt dej vara nöjd med sin kropp men det betyder alltså att det ska putas och bröst uppe i hakan? Självklart har kvinnor rätt att göra vad de vill med sin kropp, men jag anser att din blogg inte bär läsas av omyndiga, vilket gäller hos oss framöver. Trist att behöva be henne sluta läsa, för det finns en hel del bra. Men hon får fel signaler helt enkelt. Allt gott!

Svar: Tråkigt att du känner så. Jag kan tyvärr inte ta ansvar för allt och alla i världen. Det är föräldrarnas ansvar att se till att barn och ungdomar inte gör allt som kändisar och andra människor gör. Jag tänker inte sluta vara jag för att vara en bra förebild för barn, för jag menar det är bara lite hud, inget olagligt jag gör. Sköt om dig.
Evah Åberg

#13 - Andreas

Jamen de är ju d jag gör? Medan jag uppfostrar henne i att tänka själv och lära sej att sålla på rätt sätt, vill jag inte att hon läser en del bloggar jag inte tycker hon är mogen för. Jag säger inte att du måste ändra dej och har inte påstått att du gör något olagligt, jag förklarar bara vad som får mej att säga nej till just din blogg. Det om något är väl att ta mitt vuxna ansvar som förälder?

Svar: Om jag hade haft barn i den åldern hade jag förklarat för min dotter att hon är ett barn, och personen hon läser om är vuxen. Det är stor skillnad på barn och vuxen. Jag skulle låta henne fortsätta läsa eftersom allt det andra om självförtroende och självkänsla (enligt dig) var så bra, om hon mår bra och inspireras av att faktiskt inse vikten av att trivas med sig själv och vara sig själv, men se till att hon också förstår vikten av skillnaden på att vara vuxen och barn, det är hur jag skulle göra i alla fall. :)
Evah Åberg

#14 - Ann

Väldigt bra och välskrivet inlägg. Håller med dig till fullo. Man kan aldrig vara en bra förebild för exakt alla människor och unga människor i hela världen. Vissa tycker det du gör är bra, vissa tycker det är dåligt och så är det med alla människor i världen. Fortsätt stå på dig och ändra dig inte för någon annan Evah! :) Kram

#15 - Andreas

Jo de e precis så jag gör. Men i de här fallet är det två olika saker. Jag gillar din text men tycker bilderna du lägger upp är väldigt motsägesefulla. Jag vill att min dotter ska hitta styrkan i sej själv och ha bättre stil än att bli exponerad och inspirerad av den typen av bilder du har. Och det är inte bara tjejer jag anser ska ha den höga standarden. Jag är själv en vältränad och snygg kille, men jag sjunker inte så lågt att jag tar selfies barbröstad med kuken framme bara för att jag vet att jag ser bra ut och trivs i min kropp.

Svar: Nu tycker jag själv att det är stor skillnad på att visa könsorgan och att visa bröst i kläder. :) Gör som du vill, anser du att hon inte ska läsa min blogg, så är det jättebra att du tar ansvar och sätter stopp för det, men jag anser inte heller att jag har med det att göra, att du sätter stopp för henne att läsa min blogg då det är mellan er och inte angår mig ett dugg faktiskt. :) Stå på dig och ha det bra du och din familj. :) Kram!
Evah Åberg

#16 - Sarah

Folk som skriver anonyma kommentarer e så fega.. Ofta ser man ju att de e samma person som skrivit flera fast me olika namn :S

#17 - A

Vill se dina bröst sexy ;)

#18 - Li

Åh vilket bra inlägg! Jag har själv barn, jag uppfostrar henne t.ex. att inte tänka på nakenhet som något sexuellt - för det behöver det inte vara!

Om man inte kan glädjas åt andras lycka kan man knipa igen tycker jag faktiskt :)

Svar: Tack så mycket. :)
Evah Åberg