Mycket tankar...
Jag har så otroligt mycket tankar egentligen. 
Ibland undrar jag hur min hjärna kan tillverka så mycket tankar. Något jag verkligen vill bli bättre på är att leva i nuet och sluta tänka på gamla saker som har hänt. Det är något jag jobbar på varje dag för att bli bättre på, eftersom det är ett av mina mål 2014, att det i alla fall ska bli en smula bättre. Jag tänker på hur man vet om man oroar sig i onödan, hur man vet om ens oro är befogad eller bara baserad på tidigare erfarenheter och rädslan för att det ska hända igen. 

Människor brukar säga att man ska känna efter i hjärtat och i magen. Men hur kan man veta där om det är befogad oro eller baserat på tidigare händelser? Hur avgör man känslorna och om man inte vågar känna efter då? Hur vet man vilka "krav" man kan ha på livet, på sig själv och på andra människor? Jag vill så gärna bli fri från min oro och mina negativa tankar som jag har. Det kommer och går, ibland är det bättre och ibland är det så jobbigt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Men jag jobbar på det och jag har ju faktiskt sett resultat, men jag hoppas på att snart lyckas med detta och slippa det så saker blir lite enklare.

#1 - Anonym

Är du singel?

Svar: Ja, jag är singel.
Evah Åberg

#2 - Bodypalace

Jag upplever precis samma sak just nu, det är lite småjobbigt :(

#3 - Anita

Finis :-)

#4 - Mary

Du har inte funderat på att börja gå i KBT - terapi? Jag gör det för jag har också mycket tankar, negativa och en massa grubblerier, och terapin hjälper mig. Jag har alltid grubblat en mycket och särskilt när det hänt något särskilt. Jag var väldigt negativt inställd till terapin från början eftersom jag kände att det inte kommer att hjälpa mig med samtal, men det har det faktiskt gjort. Jag har lärt mig att förstå varför jag reagerar på vissa sätt, och också vad jag kan göra för att inte låta det ta över mitt mående. Sen säger jag inte att man inte ska fundera och tänka, men tankarna började göra mig illa och då hjälpte det här. Kram:)

#5 - Louise

Säger magkänslan att något är fel så är det oftast något som är fel, oavsett vad ens tidigare erfarenheter har sagt. Den första tanken är oftast den som är rätt, har jag lärt mig. Men det är svårt som du säger och ibland tvekar man verkligen på om magkänslan har rätt eller inte!

#6 - Sarah Persson

Oror är så jobbigt! Och när den blandas med ångest är som värst... :(

#7 - Alina Hallbäck

sööt du e!

ha det fint!

#8 - joanna-livet med Asperger

svar: ja extra gott när man är sjuk:)

#9 - Sandra

Jag finns här <3

#10 - Milina

Jag har oxå alldeles för mycket tankar.. Speciellt på kvällarna

#11 - Sandra

Finns här <3

#12 - Jen

Du e inte ensam tjejen... det e okej att ha såna tankar ibland men jobbigt om det bara kommer å går hela tiden :/ tror inte du att du ställer mkt krav på dig själv?

#13 - anonym

Du är fin=) Bra inlägg! Ska läsa det några gånger.

Svar: Tack så mycket. :) Kul att du gillade det!
Evah Åberg