Vilken hjärnhalva styrs du av? (repost)
 
#1 - Ronja

Höger hjärnhalva is m'a thing! Haha :)

#2 - G I N A ~

jag styrs nog av vänster :)

#3 - Hanna

Dock så är det en myt att det finns en dominant hjärnhalva, alla styrs lika mycket av båda, just so you know.

Svar: Enligt 1177 står det så här: "De båda hjärnhalvorna har också delvis olika uppgifter även om de samarbetar mycket. Hos de allra flesta är vänster hjärnhalva dominant. Den ansvarar bland annat för språk och tal. Höger hjärnhalva är mer konstnärlig och skapande." Sen vet inte jag om det stämmer, men det går jag efter i alla fall. :) Kram.
Evah Åberg

#4 - Anonym

jag styrs av höger tydligen :D

#5 - Milina

Intressant! Måste desta det där

#6 - Amanda

Väldigt intressant :)

#7 - Hanna

Det finns ju två olika hjärnhalvor med olika egenskaper, men grejen är att jag läste i en vetenskaplig tidning (med psykologi-inriktning) att det är en myt att vi styrs av någon av hjärnhalvorna, eftersom ingen är dominant. Dock är det helt sant att de har olika egenskaper, som skrivet. Ha en bra kväll! :) Älskar din blogg verkligen, man blir alltid glad av det du skriver och du har alltid något fint att komma med! :)

Svar: Okej. :) Ja jag vet inte vilket som stämmer och jag har bara läst själv att vi har en halva som är dominant så det är det jag går efter än så länge, men tack för informationen i alla fall. :) Åh tack så mycket, vad glad jag blir. :D Ha en bra kväll du med! Kram.
Evah Åberg

#8 - LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Jag styrs nog mest av vänster. Men det sägs att när du blundar en lång stund och "tittar" upp mot antingen höger eller vänster, så ska du se bilder eller ljud. Det är rätt coolt. Dock har jag inte lyckats med det än...

#9 - Louise

Jag styrs av vänster.

#10 - Denise

Intressant! :D Tyckte att det kändes som jag styrdes av båda halvorna när jag läste men enligt "testet" så styrs jag av höger haha :) Och det kan väl stämma eftersom jag är vänsterhänt.. om höger styr vänster lixom!