Lyckligare med mer?


Hur många av oss har inte tänkt: "Om jag bara får detta så kommer jag bli lycklig"? Jag har också varit där och är där ibland fortfarande. Men då tvingar jag mig själv att stanna upp och se vad jag har. Ibland vill man bara ha mer och mer och jag antar att det är mänskligt att det är så, men det innebär inte att man blir lyckligare som människa. Vissa människor är lyckliga med mindre än vad du och jag har, det som vi tar för givet har inte alla.

Det är helt okej att vilja köpa den där nya telefonen eller den nya fina tröjan, men intalar man sig att man blir lyckligare för att man har den telefonen så är man nog lite fel ute. Om man inte är lycklig och mår bra i själen sen innan, så kommer inte en telefon läka de såren. Så när du har köpt den där telefonen kommer du förmodligen fortfarande känna ett tomrum och vilja fylla det med ännu något nytt. Fråga därför dig själv vad det är som fattas dig och varför du tror att du skulle bli lyckligare av den nya telefonen. Detta har jag behövt göra ibland.


Att vara hälsosam, i kropp och själ

 

Innan jag började träna poledancingfitness i september hade jag aldrig varit aktiv inom träning. 

Jag tränade lite zumba hemma någon gång ibland bara, men aldrig något utöver det. Jag visste lixom inte vad jag ville göra, jag var nöjd med min kropp och kände inte att träning var något för mig. Men så hittade jag poledancingen och kände direkt att detta passade mig. Givetvis har min kropp förändrats lite sedan jag började träna. Har blivit lite mer fit, orkar göra mer, har mer styrka. Men meningen med min träning har aldrig varit att förändra min kropp, det kommer ändå. Meningen med min träning är att jag älskar att röra mig nu, jag älskar att utföra denna träningsformen och jag blir glad av det. 

När jag kollar på bilder/filmer på andra människor som utför poledancingfitness så kollar jag på tricken, på tekniken och greppen. Inte på deras kroppar. Jag vet att det är många människor som följer olika konton med träningsinspiration och det är så lätt att man börjar fokusera på deras kroppar och man nästan blir besatt av att se ut så. För vissa människor kan det fungera att kolla in dessa människor ibland, men alltför många mår sämre av att se dessa inspirationsbilder på de "perfekta kropparna". De jämför sig, känner sig fula, äckliga, tjocka, otränade. De utvecklar ett hat mot sig själva, genom att kolla dessa inspirationsbilder inom träning. Många gånger blir det allt de tänker på och besöker dessa konton/bloggar allt fler och fler gånger per dag och all fokus går till att börja se ut som dessa människor.

Det är inte fel att hitta inspiration hos andra människor, men hitta en bra gräns. Säg att du styrketränar, försök då hitta inspirationsbilder där du kan studera hur man ska lyfta på rätt sätt och hur du kan lära dig av personens teknik istället för att studera personens kropp. För i många fall får inte den kroppen dig att vilja få ett hälsosamt och bra liv med kärlek till dig själv, det orsakar tyvärr många gånger ett självhat och en osäkerhet där man hela tiden jämför sig med personen på inspirationsbilden och till slut kan utveckla en stor ätstörning som är svår att komma ur. 

Som sagt, jag kollar på inspirationsbilder inom poledancingfitness, men jag kollar inte på deras kroppar. Jag kollar på hur de utför tricken så att jag också kan lära mig dem och när jag väl lär mig de tricken så får jag också en mer vältränad kropp.


Andrea sjunger mot rasismen

 

Jag är värdefullDet här tänker jag påminna mig själv om idag. Ibland är det viktigt att stanna upp och bara tänka till. Jag har ju haft några dagar där jag känt mig väldigt nere, så idag är en dag där jag ska stanna upp och bara tänka till. Ibland går livet i slentrian, man går i vardagssysslor så som jobb/skola, träning, hushållssysslor, barn och så vidare, så ibland måste man bara stanna upp och göra något annorlunda så man kommer ifrån det där vardagliga. 

Jag hoppas att detta kan inspirera er till att också påminna er själva extra idag om att ni är värdefulla och inte bara för en timme, tänk på det hela dagen idag!


This is the part of me that you're never gonna ever take away from me


Har precis haft en helt okej träningsstund. Jag blev väldigt nöjd med de tricks jag satte idag faktiskt så känner verkligen att jag kommit en bit på väg nu. :) Dock har jag väldigt ont mellan benen haha, men det går väl över. Så nu är det lite vila och nya tag om några dagar.

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Livet pendlar...

Tänk vad livet går upp och ned... De senaste veckorna har jag generellt mått bättre. Jag oroar mig mindre och har allmänt känt mig mycket gladare och det har även märkts på min blogg och träning. Men i söndags började jag må sämre och dessa tre dagar har varit ganska tunga. Det är så mycket jag tänker på, som jag känner. Ibland vill jag bara trycka på paus, stanna upp och bara vara. Utan att tänka, utan att känna. Jag brukar känna mig självsäker men de senaste dagarna har jag inte gjort det och jag vet att det är så livet är. Det går upp och ned.

Men det som förvånar mig är att man kan känna sig assnygg ena dagen och nästa som världens fulaste. Hur går det till? Hur kommer det sig att det inte finns något mellanting? Jag ska i alla fall försöka träna idag, det vore väldigt skönt att få det gjort faktiskt och även se om jag klarar några nya övningar så det kanske peppar mig mer. Det handlar om att trivas

Man blir ofta matad med hur man ska vara. Modeller är oftast väldigt smala och det pratas mycket om vikt och utseende. Vissa människor tror sig också ha rätten att prata om vad andra ska ha på sig för kläder, hur de ska se ut och så vidare. Jag har fått höra en del sådant själv i mitt liv och jag är alltid lika bestämd på min sak. Jag gör inget jag inte känner mig bekväm med. Jag tar inte på mig kläder jag inte känner mig bekväm med. Det är jag som ska ha kläderna, det är jag som ska vara nöjd. 

Om jag inte trivs i kläderna jag har på mig, hur kommer då kläderna se ut på mig? Jag kommer inte kunna bära upp dem med stolthet som jag gör om jag har valt kläder jag trivs i. Samma gäller även utseende och vikt. Det handlar inte om vad som är inne, vad som samhället anser som snyggt, det handlar om vad DU trivs med. Strunta i om det står i tidningarna: "Så får du bort kärlekshandtagen." För det handlar inte om dem, det handlar om dig. Är du sund och trivs med dig själv, ändra dig då inte för andra.Vänd det negativa till det positiva

 Försök se varje problem som en utmaning. - Det mesta kan man lösa och hur skulle livet vara om allting alltid var perfekt och problemfritt? Ta chansen att utmana dig själv och se om du kan klara denna utmaning. Kan du inte lösa det, så finns det alltid andra vägar.

 Hitta förebilder. - Att ha förebilder tycker jag själv är väldigt viktigt. Försök att hitta någon som klarat av ungefär samma utmaningar som du har nu. Då kan du få lite inspiration från den personen till att klara din utmaning.

 För varje utmaning, skriv ned vad du har lärt dig. - Man lär sig något nytt av varje erfarenhet, så fundera över vad du har lärt dig denna gången och använd dig av din nyfunna kunskap.Se bortom bristernaDetta citat stämmer så bra. Livet är inte perfekt för någon. Bilar går sönder, man blir sjuk, man misslyckas på träningen, man bråkar med sina nära, listan kan göras lång på vardagsproblem. Det kan vara enormt svårt att se bortom bristerna, men jag tror det är ett väldigt bra att kunna göra det. Eftersom dessa vardagsproblem tittar in rätt ofta så skulle man bli knäckt om man hela tiden grävde ned sig. 

Vad kan man då göra för att inte gräva ned sig?

 Försök att tänka att det är sådant som händer och att det förmodligen går att fixa.

 Om det inte går att fixa, så får du hitta en annan lösning.

 Det kunde varit värre. Säg att din träning gick dåligt, det var väl inte så illa. Tänk om istället du hade skadat dig ordentligt på din träning? Det finns värre saker som kan hända.

 Klaga lite och ta nya tag. De flesta har dessa vardagsproblem, så du är inte ensam. Gråt om du känner för dig, var arg om du känner för det, men upp igen och ta nya tag och hitta nya lösningar.


 
Ordspråk & citat - Då & nu

En film om mobbning


Din andning

Hur vet man om man andas rätt?


 Lägg dig ner bekvämt på rygg, med lätt böjda ben.

 Lägg en hand på magen och en på bröstkorgen.

 Andas nu in och ut, räkna hur många andetag du tar på en minut. Ligger det på 10 - 15 andetag/minut är det normalt. Är det dock fler så kan det innebära att du inte andas optimalt Då ska du träna på att varva ned och andas lugnare.


Andningsövning 1:


Sitt på en stol, ta ett djupt andetag och sänk axlarna. Känn andningen långt ner i buken, lite under naveln. Fötterna ska vara mot golvet. Andas lugnt och försiktigt, utan ansträngning.

 Andas in genom näsan och räkna till 4.

 Andas ut genom näsan och räkna till 4. 

 Upprepa ca 8 gånger. 


Andningsövning 2:

Sitt på en stol, ta ett djupt andetag och sänk axlarna. Känn andningen långt ner i buken, lite under naveln. Fötterna ska vara mot golvet. Andas lugnt och försiktigt, utan ansträngning.

 Andas in genom näsan och räkna till 4.

 Håll andan och räkna till 4.

 Andas ut genom näsan och räkna till 4.

 Upprepa ca 8 gånger.Kasta offerkoftan

När man mår dåligt oavsett om det är psykiskt eller fysiskt så är det väldigt lätt att man ser sig själv som ett offer. Man börjar tycka väldigt synd om sig själv, vilket man givetvis har rätt till, ibland. Men det där kan komma alldeles för ofta. Jag har varit med om mycket hemskheter i mitt liv, jag har fallit offer för olika saker och jag har givetvis rätt att tycka synd om mig själv. Men det är också väldigt skönt att kasta den där offerkoftan och ta nya tag, det är det bästa för mig själv.

Jag försöker tänka så här: "Ja, jag har varit med om mycket skit. Men det är historia, det kan jag inte göra något åt, men jag kan påverka framtiden till en viss del. Därför gör jag nu vad jag kan för att det ska bli så bra som möjligt." Det är inte alltid lätt att tänka så här. Det är därför jag går hos en kurator, men med träning kan man börja tänka så här allt oftare och under tiden som jag har klarat det nu så har allting känts lite lättare. Tyck synd om dig själv en stund och sen ser du dig själv som en vinnare och en kämpe igen istället för att älta och se dig som en förlorare. För det vinner du mer på i slutänden.


Mina följare är de bästa <3Jag har verkligen de bästa följarna man kan ha. Fick detta meddelande igår från en person på facebook och blev så glad. Kul när människor följt en så himla länge. Sedan 2006 lixom, det är ju 8 år? :O Haha minns knappt hur jag var på den tiden. Men ni läsare och följare gör mig så himla glad. Det är så himla kul att logga in och se era fina ord och att ni läser och så vidare, det värmer otroligt ska ni veta. :) Så tack för alla fina ord ni ger mig, ni är fantastiska! Stor kram på er alla! 

Det är aldrig för sent att vara lycklig

 
Om man inte är lycklig i sitt liv så är det dags att börja ta tag i det. Vad är det som gör dig olycklig? Är det relationer till vänner? Relationen till din partner? Eller kanske är du trött på ditt jobb. Det kan finnas många orsaker till psykisk ohälsa men det är aldrig för sent att förändra och börja trampa upp en ny stig. 

Hur kan man då börja om på nytt?

 Fråga dig själv vad som gör dig olycklig.

 Hur skulle du kunna ändra detta? Tänk också på att enklaste utvägen inte alltid är den bästa lösningen!

 Hur vill du att ditt liv ska se ut? Skriv upp mål och delmål för att ta dig dit.

 Låt det ta tid och ha inte för stora krav på dig själv. 

 Fortsätt kämpa, även om det känns tungt och du ibland tvekar. Att ändra sitt tankesätt och livsmönster är inte alltid så lätt, men ge inte upp för du kommer till slut må bättre!Work out musik för mig


Move your body


Märker stor skillnad på min spagat nu och för någon månad sen :D Nu kan jag sitta ett bra tag och till och med tycka det är bekvämt. Och benen är nere i backen, yay! :D

Just idag är jag stark, just idag mår jag bra

När man lider av oro, depression, ångest eller någon annan typ av smärta så är det lätt att man fokuserar enbart på det dåliga. Man kan vara rädd för att ha bra dagar, eftersom man är rädd för att falla tillbaka och må dåligt igen. Då kan det kännas lättare att må dåligt hela tiden och ha ett "jämt humör", för att slippa ta sig högt upp och falla längre än vad man var innan. Det som är viktigt att inse är att det är dessa bra dagar som gör att man orkar fortsätta. Varje sekund som man mår bra ger en ny energi och kraft till att fortsätta. 

När du har en bra dag, förstör den inte genom att tänka på andra dagar som varit dåliga. När du har en bra dag, förstör den inte genom att tänka att morgondagen kommer bli dålig. Ta vara på denna bra dagen, samla energi och kraft så du orkar fortsätta kämpa. Njut av att för en gångs skull må bra och slippa oroa dig. Försök slappna av och tänk: "Idag har jag en bra dag, idag mår jag bra. Detta är jag värd och därför ska jag njuta av det!"


Omg, so awsome!Jag är helt tagen av detta klipp. Så fantastiska killar, vet inte vad jag ska säga... Mina tårar bara rinner. I love you guys! Jag älskar reaktionerna hos publiken och juryn också. Awsome!

När terapin inte hjälper


Detta var en fråga jag fick av en kille igår. Han hade gått i terapi i ett års tid, men mår fortfarande inte bättre av det och undrade varför jag mår bättre av min terapi när jag bara har gått några gånger. Det kan finnas ganska många orsaker till varför det inte hjälper. 

 Det är viktigt att man klickar med den man pratar med. - Jag började på BUP (Barn och ungdomspsykiatrin) när jag var 13 och gick där tills jag var 19. Jag känner att jag inte fick bearbeta det jag har upplevt. Det hjälpte min familj, att stärka våra familjeband, men jag fick personligen inte bearbeta det som har hänt. Mycket på grund av att min läkare där inte alls passade mig egentligen. Men med min kurator som jag har idag så känner jag direkt ett samband, att hon faktiskt bryr sig, förstår och lyssnar och vi har en bra kemi.

 Man ska vara mottaglig. - Om man inte är mottaglig för att ta emot hjälp så blir det också mycket svårare att bli hjälpt. Man måste vara öppen för att lyssna, inse och kunna känna sig lite "svag", att man släpper lite på den där tuffa garden och tillåter sig att få hjälp.

 Man ska vara målmedveten. - Om man inte vet vad man vill ha ut av sin terapi och är redo att kämpa för det så blir det mycket svårare att må bättre. Så tänk efter, vad vill du ha ut av din terapi, skriv ned mål och delmål och kämpa för att komma dit.

 Man ska låta det ta tid. - Om man har dåligt tålamod och förväntar sig att allting ska förändras efter två möten med terapin så är man tyvärr fel ute, då det väldigt sällan sker att allting blir jättebra på direkten. Det tar tid att förändra tankesätt, det tar tid att bearbeta så ha inte för bråttom.
 
 
Bild från sommaren 2013

Vad får dig att tvivla?I love what I do and I do what I love (film + bild)

 
 
 


Idag var det en svårare dag att träna på då jag har mens och jag mår ganska dåligt under den tiden. Jag blir svettigare än vanligt och har mycket mindre energi, men jag fick till denna övning som jag blev sjukt nöjd med. Den kallas för Pike Hip Hold och jag är sååå glad över att den sitter. :D Har provat den någon enstaka gång innan och det har inte funkat, men på första försöket idag så gick det jättebra. Lycka! ♥

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Röstat till EU-valet

 
Då har vi varit och röstat och självklart blev det socialdemokraterna. Jag röstar med hjärtat, inte med plånboken. ‪#‎jagröstar‬

Rabattkod till er


Är jag feminist och vad är feminism för mig?

Jag kan stolt kalla mig för feminist. Jag står för att kvinnor och män ska behandlas lika och ha samma rättigheter. Jag tycker det ska vara samma lön för samma arbete, vi ska ha samma sjukvård, samma chans till att få arbete. Vi ska ha samma politiska rättigheter, samma rätt till utbildning. Samma rätt till att få vara sexuellt aktiva och få njuta. Varken kvinnor eller män ska behöva bli våldtagna eller misshandlade på grund av en viss typ av kläder eller en viss typ av sminkning. Män och kvinnor ska få välja själva om de vill raka sig eller inte. Jag tycker att kvinnor ska få amma sina barn offentligt. Jag tycker att både män och kvinnor har rätt att gå på krogen och flörta. Jag tycker både män och kvinnor har rätt att dricka alkohol.

Däremot tycker jag inte feminism handlar om att hata män. Jag tycker inte feminism handlar om att gå topless i badhus. Det handlar heller inte om skylten "här går man", om det är byxor eller kjol på den skylten. Jag tycker inte feminism handlar om att man ska vara tvungen att vara orakad eller osminkad. Jag tycker inte heller det handlar om att vi ska ta bort "han" och "hon" och ersätta allting med "hen". För mig finns det två kön, man och kvinna. En man har en snopp, en kvinna har en vagina rent kroppsligt och det är det som krävs för att kunna fortplanta sig. Kvinnors bröst består till största delen av fett- och bindväv.
I fettväven finns bröstkörteln som består av flera delar, så kallade lober, där i bildas mjölk, därav ordet kvinnobröst.
Både män och kvinnor utvecklar bröst ur samma embryologiska vävnad men under puberteten påverkar kvinnans könshormoner, främst östrogen, vilket får brösten att växa, vilket vanligtvis inte sker hos män, på grund av deras högre halter av testosteron. Kvinnor och män är olika rent anatomiskt. Sen förstår jag absolut att det finns HBTQ-personer och det har jag ingenting emot. Jag har heller ingenting emot att vissa vill bli kallade för "hen", men det ska inte ersätta "han" och "hon" tycker jag. 

Summan av kardemumman: Jag kallar mig för feminist för att jag står för mänskliga lika rättigheter, så som samma lön för samma arbete, samma rätt till utbildning och sjukvård. Samma rätt till rösträtt, samma rätt till samhällsstöd och så vidare, men jag står inte för manshat eller att kvinnor ska få gå topless i badhus och så vidare.


Nytt i garderoben

 
I veckan fick jag hem ett paket från gömda juveler fashion igen med denna snygga klänning/topp. :) Den är riktigt snygg faktiskt, dock passade den inte så jättebra vilket är väldigt synd. 

Är jag normal?

"Mina lår går ihop. Är jag normal?"
"Mina bröst är olika stora. Är jag normal?"
"Mina bröst är så små. Är jag normal?"
"Jag har en putmage. Är jag normal?"

Detta är meningar och frågor som i alla fall jag ser ofta i samhället. Det kan vara på bloggar, i frågespalter i tidningar eller diskussioner på bussen. Jag undrar, vad är egentligen normalt och onormalt? Absolut kan det finnas en kroppstyp eller en bröststorlek som är vanligare, alltså att många människor ser ut just så, men det innebär ju inte att de som inte ser ut så inte passar in eller är onormala. Vi ser alla olika ut och är egna individer på både insida och utsida. Det handlar inte om vilken bröststorlek man har, om vilken storlek på låren man har eller vilken hårfärg man har. Du är inte onormal bara för att du har mindre bröst, du är inte heller ful för att du har mindre bröst.

Oavsett om du är lång, kort, mörk, ljus, smal, mullig, tjock, mitt i mellan eller har stora bröst så är du fortfarande vacker på ditt sätt. Du är unik, du är värdefull och du är den bästa i världen på att vara du! Lägg istället fokus på att må bra och leva livet istället för att lägga fokus på om dina lår går ihop eller om dina bröst ser tillräckligt bra ut. Du räcker till och det är allt som räknas!


Hur får man en kurator?Jag vände mig till vårdcentralen och fick en tid till en läkare. Jag fick berätta för honom varför jag kände mig i behov av att prata med någon, vad som har hänt i mitt liv och att jag har haft svårt att bearbeta det. Han skickade en remiss till kuratorn på vårdcentralen. Dock tog det två månader innan den blev skickad, men till slut kom den iväg och jag fick en tid till kuratorn. Eftersom det är primärvården så har jag bara 12 tillfällen med henne och efter de 12 gångerna kan jag få fortsätta om det behövs, det får vi se när det närmar sig slutet av min "behandling" eller vad man ska kalla det. 

Jag träffar kuratorn en timme i veckan och tycker att det har fungerat jättebra. Jag känner att det har hjälpt en hel del av att bara få prata med någon som förstår och lyssnar, någon som faktiskt kan svara på mina frågor. Därför vill jag rekomendera att försöka få hjälp hos en kurator eller liknande, för det hjälper väldigt mycket av att ha någon som faktiskt lyssnar och kan komma med råd och tips på ett helt annat plan än vad vänner/familj kan. 


 

Anthon Berg

Har ni hört talas om appen rabble? Det är en app som gör att man ska hitta bra erbjudanden enkelt. Är du sugen på exempelvis att äta så kan du lätt kolla denna appen och se vilka erbjudanden det finns i närheten av dig.

Imorgon är det fairtrade-dagen och Anthon Berg bjuder på en gratis chokladkaka som är fairtrade-märkt! 
Du kan hämta chokladkakan idag på ca 700 butiker. Hitta din närmsta butik här.

Du är inte din sjukdom

När man mår dåligt vare sig det är psykiskt och fysiskt så måste man inse att det inte är fel på en som människa. Man är fortfarande lika mycket värd, man är fortfarande en människa som har all rätt i världen att må bra och leva livet.

Du är inte din sjukdom eller ditt tillstånd, du är en människa som har en sjukdom. Det är faktiskt en stor skillnad. Samma gäller även människor som mig som exempelvis lider av oro på grund av hemska händelser i livet. Jag är inte min oro, jag är en människa som har oro i kroppen. 

Du har fortfarande rätt att bli lika bra bemött som alla andra människor har. Du har fortfarande rätt att bli tagen på allvar och njuta av ett varmt bad exempelvis. Du har fortfarande rätt få kärlek av nära och kära. Du har fortfarande rätt att få hjälp av samhället och bli sedd som en individ. Du är en värdefull människa som förtjänar allt gott som kan hända dig. Be inte om ursäkt för att du finns, be inte om ursäkt för att du blev sjuk. Du är fortfarande en människa med tankar, känslor, vilja och behov, tänk på det!


Say whaat?Blev så glad när jag loggade in på youtube igår och fick upp detta meddelandet. :) Vet dock inte syftet för det, men får väl utgå ifrån att hon faktiskt vill följa mig haha. ;P

Hur poledancingen gick

 wNW8ol on Make A Gif, Animated Gifs

Idag var jag iväg och tränade på studion igen. Första gången på typ en månad. Jag har ju varit väldigt rädd sen jag trillade ned och slog i nacken och bakhuvudet, så jag har tränat hemma och haft täcken och kuddar under. Så idag åkte jag till studion och klarade mig jättebra, utan kuddar och täcken under så det känns som en stor egoboost faktiskt. :D Gäller att fortsätta såhär nu och öva och öva. Detta är dock gamla bilder från början av april. :)

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Styrka, vad är det?

 
Att faktiskt lita och tro på sig själv är jätteviktigt. Ibland kan såklart självkänslan och självförtroende svikta. Ibland kan man tänka: "De kanske har rätt när de är elaka mot mig..." men det är så viktigt att fortsätta göra det man tror på, det man känner är rätt och det man drömmer om. Självklart kan även jag börja tvivla på mig själv ibland. Särskilt om man haft en riktigt dålig dag och sen är folk elaka på det, men oftast lyckas jag använda deras kommentarer som en motivation till att bli ännu bättre istället.

Ja, jag vågar faktiskt säga att jag tycker att jag är bra. Jag tycker själv att jag är smart, att jag ser bra ut, att jag är en bra medmänniska. Jag gick ut med bra betyg, har ett bra jobb, har en bra familj och bra vänner. Jag får fina kommentarer dagligen så självklart ger det en egoboost. Jag tror på det jag gör och det jag är, även om vissa tvivlar eller ogillar det. Det viktigaste är inte att aldrig tvivla på sig själv, utan att faktiskt kunna lita på sig själv igen och ta sig upp från tvivlandet. Man kan ha sina down-dagar, men det viktigaste är att man tar sig upp igen och gör det som känns rätt. 

 
De värkiga verkligheten

Feel good musik för mig


Jag är värd att bra saker händer mig

 

Ibland när mycket jobbiga saker har hänt i ens liv kan man få tankar som att man inte är värd att må bra. Jag har pratat med många människor som har känt så och de har även känt att det inte är värt att må bra, för man vet att man snart faller igen på grund av att något dåligt händer. Jag har själv tänkt såhär och det har jag pratat med min kurator om. Därför är det bra att faktiskt ifrågasätta sina tankar:

* Varför skulle vi inte vara värda att bra saker händer oss?

* Blir ditt svar att du behandlat många människor illa? - Men du är fortfarande värd att må bra. Ta lärdom av dina erfarenheter och bli en bättre människa, för du är också värd att må bra.

Varje gång du känner denna känslan av att du inte är värd att må bra så ersätt den med att du faktiskt ÄR värd att må bra. Det är vi alla. Vi behöver känna denna känslan av att vi är värdefulla och bra. Sluta upp med att se ned på dig själv för ingen vinner något på det, allra minst du!

Självkänsla

Ångest av sociala medier

Du kollar facebook och ser flera statusuppdateringar från personen som har allt. Tankarna om att du själv skulle vilja ha det så och du undrar varför just du är så värdelös. Känner du igen känslan? Detta har jag känt någon gång. Det kan gälla en status om poledancing, om någon som har barn eller ett fint hem. Det viktiga är inte att aldrig få denna känslan, utan att kunna trycka bort avundsjukan och ångesttankarna när de väl kommer.

Hur kan man då trycka bort ångesten?
Jo, genom att direkt du får denna dåliga känslan i kroppen så börjar du tänka på vad du har lyckats med och vad bra du är. Det är helt normalt att ibland känna sig avundsjuk och otillräcklig. Men varför skulle personen ha ett bättre liv än dig? Ditt liv blir vad du gör det till, eller ja en stor del av det i alla fall. Du kanske inte har fått skivkontrakt än, men vem har sagt att du inte kommer lyckas med det framöver? Tänk på allt du redan har åstadkommit, vad bra och fin du faktiskt är och använd denna personen som du blev avundsjuk på som en inspiration till att komma dit du vill!


29 år, hör sin röst för första gångenSloan Churman föddes döv. Hon lärde sig att tala hos en talpedagog, men först när hon var 29 år fick hon höra sin egen röst för första gången. Reaktionen är... fantastisk. Det första Sloan gjorde i bilen hem från läkaren var att sätta på stereon, berättar hon i en tv-intervju. Även om all musik lät hemsk till en början fastnade hon till slut för metalbandet Megadeth.När Megadeths frontman Dave Mustaine såg Sloans video flög han henne till bandets konsert i Las Vegas. På sin blogg skriver Sloan Churman om sin första rockkonsert någonsin.

Åh jag blir så rörd av denna video! Så himla härligt att se. :) 

Hypnagog hallucination

 

Titta på hur långt du har kommit

"För varje berg du bestiger; se inte bara vad som ligger framför dig, titta ner och se vad du redan har åstadkommit. " - Okänd.

Detta är ett himla bra citat tycker jag. Det är så lätt att man fastnar i en negativ spiral om saker man vill göra och ältar det man inte har. Det är också så lätt att bara se det negativa i de problem och hinder man möter på livets gång. Men det är faktiskt så att man lär sig något av varje händelse och varje händelse formar en. Jag relaterar visst till min poledancing i varje inlägg nu för tiden haha. ;) Men när jag tränar det så hamnar jag lätt i denna fällan. Jag ser vad jag inte har klarat, som jag borde ha klarat (enligt mig själv) men inte vad jag faktiskt redan har åstadkommit. Så detta är något jag jobbar med varje dag och det har blivit mycket bättre, att jag faktiskt kan tänka vad jag har åstadkommit och inte bara se vad jag har framför mig. :)

Tänk efter, vad har du åstadkommit som du kanske ibland har svårt att se när du tycker att det bara är massor av hinder i vägen?

 
En av mina första poledancingbilder. Har kommit en bit sen dess. :)

Enjoy the ride

 
Ett litet bildkollage om hur man kan se ut efter poledancing. :P Blir en hel del blåmärken, rivmärken, brännsår och värk i övrigt. Men helt klart värt det!

Vinster av tankesätt/beteenden

Som jag sagt innan så är hjärnan beroende av vanor, man gör och tänker saker av gammal vana. Har man någon gång fått en vinst av ett visst beteende eller ett visst tankesätt så är det lätt att man fortsätter med detta för att hjärnan har ställt in sig på att man får en vinst av det. 

Exempel:
Du brukar skriva elaka saker till människor på internet. Fast att du vet att detta inte är bra för varken dig eller någon annan människa i längden då du sårar andra, gör illa dig själv med att få dåligt samvete så fortsätter du. Vad är då den så kallade "vinsten" i detta? - Jo det kan vara att du får ur dig lite aggressioner och du får uppmärksamhet. Då kan det kännas som en vinst för stunden, vilket gör att du fortsätter med detta, fast du vet att det förstör i längden. 

Hjärnan blir då van med att detta beteende gynnar dig för stunden, då vi många gånger hellre vill ha "vinsten/belöningen/lugnet" nu än om två veckor. Samma kan även gälla rökning, att skära sig eller att svälta sig exempelvis. Då gäller det att hitta andra sätt istället som gör att man kan få ut en vinst av beteendet och tankesättet på både kort och lång sikt.

Vad kan det vara för beteende och tankesätt då istället?

* Att hitta en hobby, som att måla, spela gitarr eller kanske spela in film.

* Träna. Motion är bra för båda kropp och själ.

* Tänka på bra minnen som får dig att skratta.

* Tänka positiva tankar om dig själv och livet.Bemöt dina rädslor

Jag har en väldig fobi för insekter och pratade med min kurator om detta. Hennes tips för att bli av med räslan var såklart att möta den. Att jag ska titta på insekter ute, försöka döda dem/ta ut dem själv och inte be någon göra det åt mig för att klara att komma över rädslan, så jag fick ett väldigt bra tips som jag tänkte dela med mig av till er. Detta funkar till alla typer av fobier/rädslor/oro man har.

 Tänk på din andning. När du andas in räknar du till 8 och när du andas ut räknar du från 8 ned till 1 igen.

 Medan du gör dessa andövningar så genomför du saken du känner dig rädd eller orolig för. Eftersom du då gör flera saker samtidigt så skingrar du tankarna från det du faktiskt har fobi för och utvecklar inte samma panik som du skulle göra om du inte tänkte på din andning.

 Så slutsatsen är alltså för mig att: Tänka på min andning och börja räkna till 8 när jag andas in och räkna ned från 8 när jag andas ut, samtidigt som jag dödar/tar ut insekterna så jag skingrar mina tankar från att jag faktiskt är så nära en insekt.Vi gör alla vad vi kan

När jag tränar poledancing och ser det andra klarar så kan jag känna: "WTF, det där vill jag också kunna, varför kan de det men inte jag?!" Dessa tankar har ibland fått mig att vilja sluta för att jag varit så pass självkritisk. Jag var inte det i början, utan det kom när jag kom upp på lite högre nivåer. Men jag vet att detta är fel tankar för mig, jag får inte tänka så, för jag vet att övning ger färdighet och bara på tre träningar hemma så har jag utvecklats enormt mycket. Nu när jag sett det och faktiskt blivit mer medveten om mina tankar så har jag börjat tänka att jag gör det jag klarar, utifrån mina förutsättningar och andra gör det de klarar utifrån sina förutsättningar. Jag vet ju att min giftstruma, att jag är utan sköldkörtel och äter medicin på livstid påverkar både min träning och energi så det är ju inte så konstigt att jag inte alltid klarar det alla andra klarar.

Jag kanske inte kan ett trick som andra kan på min träning, men då vet jag att jag klarar andra saker som inte de klarar än. Jag vet exempelvis att jag kommit väldigt långt med min smidighet och vighet. Ingen är bra på allt, men vi alla är bra på något. Jag hoppas att jag klarar att fortsätta tänka såhär framöver också, för det gör saker lite lättare och jag hoppas att ni också försöker tänka såhär. 

Hur brukar ni tänka när det gäller prestationer? Har du höga krav på dig själv?

 
Den värkiga verkligheten

Vart är mobbning vanligast?

Vanligaste forumen för kränkningar:

 Facebook

 Spelvärlden

 KiK

 Instagram

 Ask.fm

Friends och Symantecs tips till föräldrar:

 Visa intresse för barn och ungas liv på nätet.

 Var en positiv förebild.

 Erbjud ditt stöd och visa att du finns där om någonting händer.

 Använd anmälningsfunktioner som finns i forum.

 Polisanmäl vid grova kränkningar.

 

 
 
 Friends

Dagens facebooksstatus

 

Mata din hjärna med rätt föda

Vet ni vad som är så intressant med hjärnan?
Jo att man faktiskt kan styra den och mata den med rätt föda. Många människor, inklusive jag själv fokuserar många gånger på fel saker och så är det att leva med oro och stress inom sig. Hjärnan består av olika tankemönster, men med övning kan man ändra dessa tankemönster till det bättre. Det är ingenting som händer över en natt, men med tiden kan man arbeta upp sitt tankemönster så att det hjälper en, istället för att stjälpa en.

Hur gör man då för att mata sin hjärna med rätt föda?

 Lyssna på musik som gör dig glad/får dig att slappna av.

 Se roliga filmer som får dig att skratta och mysa till det.

 Se på vackra bilder som väcker bra minnen.

 Skriva ned fina saker människor skriver/säger till dig och läsa då och då.

 Älta positiva saker istället för negativa. Vad menas med det då? - Jo att exempelvis upprepa för dig själv vad bra du är, vad snygg du är, vad duktig du är osv.Stress och ångest

Stress och ångest kan orsaka ganska mycket problem i ens vardag. Men hur vet man om man lider av stress och ångest och om den är överdriven då? Här kommer några symptom på att du kan lida av stress och ångest. Detta kan också vara symptom på depression, men dessa symptom har jag själv upplevt under mina ångestperioder.

 Sömnproblem. - Sover du sämre? Kanske du har svårt att somna, vaknar mitt i natten eller drömmer mycket mardrömmar? Det kan vara ett tecken på stress och ångest.

 Ätstörningar. - Har dina matvanor blivit annorlunda än tidigare? Kanske äter du mindre och inte känner hunger, eller tröstäter du oftare? Det kan också vara ett tecken på att du lider av stress och ångest. Börja föra matdagbok så du håller lite koll på vad och hur du äter.

 Energilöshet. - Har du mindre energi? Känner du att du skulle kunna sova hur mycket som helst och aldrig är riktigt pigg? 

 Svårt att fokusera. - Tycker du det är svårt att koncentrera sig i skolan eller på jobbet? Har du svårt att släppa dina tankar och din oro?

 Ont lite överallt i kroppen. - Kanske har du fått väldigt ryggont, huvudvärk, ont i mage eller nacke? Det är oftast tecken på stress och oro.

Försök hitta vad det är som skapar stress i ditt liv. Börja med en dagbok som kan hjälpa dig att se vilka tider på dagen eller under veckan som du känner dig mest stressad och orolig. När du har hittat vad det är som skapar denna typ av stress och ångest så kan du börja att ta kontrollen och hitta övningar och aktiviteter som hjälper dig att koppla av och komma ifrån dessa mönster.


Nytt i garderoben

 
Fick hem ett paket från gömda juveler fashion för ett tag sedan med denna fina tröja. :) Den satt riktigt snyggt och var bekväm. Hade den på magdansen nu i tisdags och den var riktigt skön faktiskt. Kul att ha något rött också för en gångs skull. Kolla gärna in på gömda juvelers hemsida, finner alltid mycket snyggt där. :)

 

Dom säger att våra drömmar är för stora, men vi kommer aldrig att förlora 
Det sista har det blivit en del träning för mig och jag njuter verkligen av att träna. :) Därför uppdateras dennna kategorin en hel del nu för att jag faktiskt känner att jag gör små framsteg hela tiden. På dessa två bilder ska egentligen händerna vara längre ned och den kallas för brass bridge. Jag gör dock inte helt rätt för händerna måste längre ned, men det är en början i alla fall, sen kan man även variera benen på olika sätt. :) Men som sagt, det är i alla fall en början, för innan har jag knappt vågat mig på denna.

Just nu känner jag mig bara sprudlande av glädje, härligt väder, fina människor som läser och kommenterar bloggen, samt att min träning går bra. :) Idag är det en bra dag!

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Att leva med kronisk smärta är faktiskt ingenting man ber om

 
Jag har funderat mycket på varför jag har och har haft så mycket oro inom mig, varför jag har känt och känner som jag gör. Min kurator tror att mycket beror på min funktionshindrade syster Sofie. Vad hon lider av kan ni läsa hääär. Min syster lever mellan liv och död varje dag och vi vet aldrig när det är slut så att säga. Jag är minst i familjen och Sofie är 4 år äldre än mig. Därför föddes jag med detta, jag vet inget annat liv, så det är en sådan stor befogad oro som följt mig hela mitt liv. Sofie har svåra andningsproblem och grav epilepsi. Alltså kan hon sluta att andas när som helst och vi vet inte från gång till gång om vi får igång henne. Hennes epilepsianfall är väldigt svåra, så de är svåra att hantera ensam. De stoppas av stesolid men om inte stesoliden hjälper eller om man får i stesoliden för sent så kan hon krampa ihjäl sig. Så alltså är det väldigt bråttom när anfallet bryter ut.

Jag går alltid med en ständig oro för henne och har alltid gjort. Jag har svårt att släppa det även om jag inte är hemma. Jag vet att andra inte direkt förstår denna oron och känslan, men jag önskar att fler kunde försöka förstå, särskilt innan ni klagar. Ni är många som inte vet hur det faktiskt är, hur det faktiskt känns att aldrig veta om ens älskade syster överlever dagen. Ni är många som dömer i förhand utan att faktiskt ha en enda tanke om hur det faktiskt är, hur svårt det faktiskt är. 

Det är mycket oro inför framtiden. Vad händer när mamma och pappa inte orkar? Vem kommer att ha hand om henne? Kommer hon bli väl omhändertagen? Hur kommer hon reagera? Vart kommer hon vara? Hur kommer hon må? Hur kommer vi må? Sofie är en av världens svåraste när det kommer till sin sjukdom. Hon har läkare runt om i världen som aldrig sett något liknande. Så att jag är en så pass orolig person är faktiskt inget konstigt. Nu går jag hos en kurator och lär mig berarbeta allting. Så innan ni dömer mig, min familj, mitt liv och mina val så kan ni börja med att gå några mil i mina skor och faktiskt leka med döden, dag ut, dag in i hela erat liv. 

Tankemönster

Enligt axiologerna som studerar hur vi tänker sker 95% procent av alla val vi gör av gammal vana utan att reflektera över det. Alltså är bara 5% av våra beslut och val fullt medvetna. Vi tänker ca 40 000 tankar per dygn och det finns mer än 15 miljoner olika tankemönster. Genom att lära dig att förstå dina tankemönster och våga förändra de tankar som inte är bra kan du lära dig kontrollera olika situationer bättre, ta de rätta beslut och utveckla dig till att bli en bättre och tryggare människa.

Några frågor att ställa sig själv:

 Hur tänker du? 

 Vilka val gör du i olika situationer? 

 Tänker du och känner ofta på samma sätt vid liknande situationer? 

 Har du förändrat dina tankar beroende på olika erfarenheter? 

 Tänker du ofta negativt? 

 Hur håller du de negativa tankarna borta? 

 Kan du se något positivt i det som kan tyckas vara negativt? 

 Är du villig att förändra dig?

 

 Källa


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...