Lyckligare med mer?

Hur många av oss har inte tänkt: "Om jag bara får detta så kommer jag bli lycklig"? Jag har också varit där och är där ibland fortfarande. Men då tvingar jag mig själv att stanna upp och se vad jag har. Ibland vill man bara ha mer och mer och jag antar att det är mänskligt att det är så, men det innebär inte att man blir lyckligare som människa. Vissa människor är lyckliga med mindre än vad du och jag har, det som vi tar för givet har inte alla.

Det är helt okej att vilja köpa den där nya telefonen eller den nya fina tröjan, men intalar man sig att man blir lyckligare för att man har den telefonen så är man nog lite fel ute. Om man inte är lycklig och mår bra i själen sen innan, så kommer inte en telefon läka de såren. Så när du har köpt den där telefonen kommer du förmodligen fortfarande känna ett tomrum och vilja fylla det med ännu något nytt. Fråga därför dig själv vad det är som fattas dig och varför du tror att du skulle bli lyckligare av den nya telefonen. Detta har jag behövt göra ibland.

Att vara hälsosam, i kropp och själ
 

Innan jag började träna poledancingfitness i september hade jag aldrig varit aktiv inom träning. 

Jag tränade lite zumba hemma någon gång ibland bara, men aldrig något utöver det. Jag visste lixom inte vad jag ville göra, jag var nöjd med min kropp och kände inte att träning var något för mig. Men så hittade jag poledancingen och kände direkt att detta passade mig. Givetvis har min kropp förändrats lite sedan jag började träna. Har blivit lite mer fit, orkar göra mer, har mer styrka. Men meningen med min träning har aldrig varit att förändra min kropp, det kommer ändå. Meningen med min träning är att jag älskar att röra mig nu, jag älskar att utföra denna träningsformen och jag blir glad av det. 

När jag kollar på bilder/filmer på andra människor som utför poledancingfitness så kollar jag på tricken, på tekniken och greppen. Inte på deras kroppar. Jag vet att det är många människor som följer olika konton med träningsinspiration och det är så lätt att man börjar fokusera på deras kroppar och man nästan blir besatt av att se ut så. För vissa människor kan det fungera att kolla in dessa människor ibland, men alltför många mår sämre av att se dessa inspirationsbilder på de "perfekta kropparna". De jämför sig, känner sig fula, äckliga, tjocka, otränade. De utvecklar ett hat mot sig själva, genom att kolla dessa inspirationsbilder inom träning. Många gånger blir det allt de tänker på och besöker dessa konton/bloggar allt fler och fler gånger per dag och all fokus går till att börja se ut som dessa människor.

Det är inte fel att hitta inspiration hos andra människor, men hitta en bra gräns. Säg att du styrketränar, försök då hitta inspirationsbilder där du kan studera hur man ska lyfta på rätt sätt och hur du kan lära dig av personens teknik istället för att studera personens kropp. För i många fall får inte den kroppen dig att vilja få ett hälsosamt och bra liv med kärlek till dig själv, det orsakar tyvärr många gånger ett självhat och en osäkerhet där man hela tiden jämför sig med personen på inspirationsbilden och till slut kan utveckla en stor ätstörning som är svår att komma ur. 

Som sagt, jag kollar på inspirationsbilder inom poledancingfitness, men jag kollar inte på deras kroppar. Jag kollar på hur de utför tricken så att jag också kan lära mig dem och när jag väl lär mig de tricken så får jag också en mer vältränad kropp.

Andrea sjunger mot rasismen