Att vara hälsosam, i kropp och själ
 

Innan jag började träna poledancingfitness i september hade jag aldrig varit aktiv inom träning. 

Jag tränade lite zumba hemma någon gång ibland bara, men aldrig något utöver det. Jag visste lixom inte vad jag ville göra, jag var nöjd med min kropp och kände inte att träning var något för mig. Men så hittade jag poledancingen och kände direkt att detta passade mig. Givetvis har min kropp förändrats lite sedan jag började träna. Har blivit lite mer fit, orkar göra mer, har mer styrka. Men meningen med min träning har aldrig varit att förändra min kropp, det kommer ändå. Meningen med min träning är att jag älskar att röra mig nu, jag älskar att utföra denna träningsformen och jag blir glad av det. 

När jag kollar på bilder/filmer på andra människor som utför poledancingfitness så kollar jag på tricken, på tekniken och greppen. Inte på deras kroppar. Jag vet att det är många människor som följer olika konton med träningsinspiration och det är så lätt att man börjar fokusera på deras kroppar och man nästan blir besatt av att se ut så. För vissa människor kan det fungera att kolla in dessa människor ibland, men alltför många mår sämre av att se dessa inspirationsbilder på de "perfekta kropparna". De jämför sig, känner sig fula, äckliga, tjocka, otränade. De utvecklar ett hat mot sig själva, genom att kolla dessa inspirationsbilder inom träning. Många gånger blir det allt de tänker på och besöker dessa konton/bloggar allt fler och fler gånger per dag och all fokus går till att börja se ut som dessa människor.

Det är inte fel att hitta inspiration hos andra människor, men hitta en bra gräns. Säg att du styrketränar, försök då hitta inspirationsbilder där du kan studera hur man ska lyfta på rätt sätt och hur du kan lära dig av personens teknik istället för att studera personens kropp. För i många fall får inte den kroppen dig att vilja få ett hälsosamt och bra liv med kärlek till dig själv, det orsakar tyvärr många gånger ett självhat och en osäkerhet där man hela tiden jämför sig med personen på inspirationsbilden och till slut kan utveckla en stor ätstörning som är svår att komma ur. 

Som sagt, jag kollar på inspirationsbilder inom poledancingfitness, men jag kollar inte på deras kroppar. Jag kollar på hur de utför tricken så att jag också kan lära mig dem och när jag väl lär mig de tricken så får jag också en mer vältränad kropp.

#1 - Nathalie Tegelstam

Duktig du är :) kramkram

#2 - Maja

Bra inlägg! Finns så många deprimerade ungdomar som mår illa på grund av sina kroppar!

#3 - Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Som jag sagt innan, det verkar roligt, men jag skulle aldrig våga träna det på annan plats en hemma om jag nu skulle börja haha:)

#4 - Josefine Hallgren

sv; Tack! Nej det är inte lätt med mat.. haha.

Vad bra skrivet!! Tyvärr så fokuserar många mer på kropparna är att lära sig, däribland jag.. usch måste låta bli det!

#5 - ssanna.blo.gg

skulle så himla gärna vilja lära mig poledance!

#6 - Erica

Tycker det är bra när man hittat en träningsform som man trivs med och tycker är rolig. :)

#7 - milina.blogg.se

Bra inlägg! :)

#8 - Anna

Så bra skrivet! Svar: Ja, jag är supernöjd! Det känns så mycket bättre nu hemma. :) Kramar

#9 - Bunny

Mycket tänkvärt inlägg! Poledancing ser sjukt kul ut! :D

#10 - Emma

Bra inlägg! :)
Svar: Ja att det är! :)
Kram

#11 - Rebecka

Bra inlägg :)

Ha en fin fredag!

Kram