Kasta offerkoftan
När man mår dåligt oavsett om det är psykiskt eller fysiskt så är det väldigt lätt att man ser sig själv som ett offer. Man börjar tycka väldigt synd om sig själv, vilket man givetvis har rätt till, ibland. Men det där kan komma alldeles för ofta. Jag har varit med om mycket hemskheter i mitt liv, jag har fallit offer för olika saker och jag har givetvis rätt att tycka synd om mig själv. Men det är också väldigt skönt att kasta den där offerkoftan och ta nya tag, det är det bästa för mig själv.

Jag försöker tänka så här: "Ja, jag har varit med om mycket skit. Men det är historia, det kan jag inte göra något åt, men jag kan påverka framtiden till en viss del. Därför gör jag nu vad jag kan för att det ska bli så bra som möjligt." Det är inte alltid lätt att tänka så här. Det är därför jag går hos en kurator, men med träning kan man börja tänka så här allt oftare och under tiden som jag har klarat det nu så har allting känts lite lättare. Tyck synd om dig själv en stund och sen ser du dig själv som en vinnare och en kämpe igen istället för att älta och se dig som en förlorare. För det vinner du mer på i slutänden.

#1 - Anonym

Snygging! :)

#2 - Catrine

klokt skrivet! gårdagen går inte att förändra, men framtiden är fortfarande ett oskrivet blad:)

#3 - Catrine

klokt skrivet! gårdagen går inte att förändra, men framtiden är fortfarande ett oskrivet blad:)

#4 - Ebba ♥

Jättebra skrivet!

#5 - ISABELLI.SE

Helt rätt, bra skrivet! försöker tänka likadant.

#6 - LYFTMER

Bra skrivet!! man måste bara fortsätta kämpa på så att framtiden blir helt annorlunda från det förflutna..

Sv: Tack så mycket! :D jo, det är skönt att se hur dem ska utföras, så att man gör rätt när man tränar!

#7 - anonym

Jag går ofta in i offerkofta tänket. Ska försöka ändra det och gå in i -vinnare och kämpetänket=)
Jag tycker du borde börja föreläsa. Jag skulle komma och lyssna. Jag har varit på Blondinbella och Mia Törnbloms föreläsningar o de var bra!

Ska lyssna på din spotify lista nu o bli en mental kämpe=)

Svar: Vad gullig du är, tack. :)
Evah Åberg