Vi gör alla vad vi kan
När jag tränar poledancing och ser det andra klarar så kan jag känna: "WTF, det där vill jag också kunna, varför kan de det men inte jag?!" Dessa tankar har ibland fått mig att vilja sluta för att jag varit så pass självkritisk. Jag var inte det i början, utan det kom när jag kom upp på lite högre nivåer. Men jag vet att detta är fel tankar för mig, jag får inte tänka så, för jag vet att övning ger färdighet och bara på tre träningar hemma så har jag utvecklats enormt mycket. Nu när jag sett det och faktiskt blivit mer medveten om mina tankar så har jag börjat tänka att jag gör det jag klarar, utifrån mina förutsättningar och andra gör det de klarar utifrån sina förutsättningar. Jag vet ju att min giftstruma, att jag är utan sköldkörtel och äter medicin på livstid påverkar både min träning och energi så det är ju inte så konstigt att jag inte alltid klarar det alla andra klarar.

Jag kanske inte kan ett trick som andra kan på min träning, men då vet jag att jag klarar andra saker som inte de klarar än. Jag vet exempelvis att jag kommit väldigt långt med min smidighet och vighet. Ingen är bra på allt, men vi alla är bra på något. Jag hoppas att jag klarar att fortsätta tänka såhär framöver också, för det gör saker lite lättare och jag hoppas att ni också försöker tänka såhär. 

Hur brukar ni tänka när det gäller prestationer? Har du höga krav på dig själv?

 
#1 - Life of Johanna

Känner igen det där, har likadant, nu kan jag inte träna är skadad, men man vill hela tiden prestera och vara duktig, det kan vara ganska påfrestande.

Tack så mycket :)

#2 - Pauline

så viktigt! å vad roligt med poledancing :)

#3 - Therese

sv: eller hur! :)

Jag har extremt höga krav på mig själv! Det sitter nog mest i att jag inte vill att min skada ska sätta stopp för det jag gör.. vill bevisa för mig själv att jag kan mer än vad jag egentligen kan..

#4 - Emelie

Bra citat! :)

#5 - Nathalie Tegelstam

Bra sagt :) kramar

#6 - anonym

Mitt problem är att jag inga krav har på mig själv.
Springer har jag börjat med.
Skulle vilja ha krav på mig inom fler områden-Jag tycker det är kul med utmaningar.

Svar: Ja det kan ju också vara ett problem. Det gäller att hitta en bra balans mellan att ha krav men inte för stora krav.
Evah Åberg

#7 - Isa

så bra

Sv: kul att du gillade tipset:)

#8 - Alice

Älskar citatet!

#9 - Anonym

fin bild :)

#10 - Erika

Hoppas helgen varit bra :)

sv: Himla!

#11 - loviisaaa

Riktigt bra skrivet!

#12 - Micaela Åhman

"Ingenting är omöjligt, det är bara olika svårt" har jag fått lära mig :)

#13 - The Revolt

Alltså redan då jag var liten insåg jag att man inte kan vara bra på allt. Liksom vissa saker är man bäst på medan vissa andra saker är man sämst på. Det kan t.ex. vara läsförståelse eller matematik. Det jag brukar tänka på är att jag själv är mina egna begränsningar, det är jag som är mitt eget hinder. Vill jag lyckas får jag bita ihop och tänka på att jag kan blir bra. Tror att det i grund och botten handlar om inställning. Allt ligger på det. För inställningen påverkar ens psyke, som i sin tur påverkar ens prestationer. :o

När jag var 10 år, tog min lärare upp att min läsförståelse var mycket låg. Hade under den läslus som man skulle ha i min ålder. Jag bestämde mig för att bli bättre. Då jag började sexan läste jag lika bra som en som gick i nian. Detsamma med matten, Nationella provet i femman; låg mellan ett IG och ett G. Bestämde mig för att jag skulle bli bättre. I sexan fick jag ett VG. Och liksom nu vid 18-årsåldern har jag MVG i matte E (A i matte 4).

Så du borde tänka (inte säga högt, TÄNKA); "fuck u motherfuckers, jag kan bättre" o sen bara köra på xD Det hjälper haha jag lovar xD

#14 - The Revolt

Sorry för mina långa kommentarer haha xD

Men tkr du har läsvärda inlägg så vill ge lite av mitt eget perspektiv ^^

Hoppas du orkar läsa hahaha xD

#15 - Linda

fin bild

#16 - Maja

Bra tankegång! Kan inte ge upp efter en dålig dag :)

#17 - KassandraPalma

jag brukar också tänka så, alltså "varför kan de göra så men inte jag?" hehe

#18 - Viktoria Eriksson

så bra skrivet! och bra citat! <3