Du är du och du duger!
Jag är en person som gillar att vara bekväm.
När jag kommer hem brukar jag tvätta bort sminket, ta av mig bh:n och på med myskläderna. Jag behöver inte sminka mig varje dag, jag behöver inte duscha eller tvätta håret varje dag. Jag gillar att vara naturlig. Men givetvis gillar jag att fixa mig också. Jag gillar att sminka mig och klä mig fint och gör det regelbundet också.

Något jag har märkt är att många tjejer verkar ha så mycket krav på sig själva att om de har partner ska de alltid ha "snyggtrosorna", alltid vara fixade och lukta gott. Inte ta av sig bh:n eller sätta på sig myskläderna. Många kan inte fisa eller rapa inför sina partners och de ställer ofta upp på sex fast de inte alls har lust "för att behaga honom". Jag tror inte att det är killar som satt dessa krav, utan jag tror det är tjejer som sätter dessa krav på sig själva, i alla fall många gånger. 

Hur kommer det sig att tjejer har dessa kraven på sig själva att vara "den perfekta flickvännen"? Om man exempelvis är sambos, varför ska man inte kunna kasta av sig bh:n och hoppa i myskläderna i sitt eget hem bara för att man har en sambo? Jag tycker att relationer handlar om respekt, kärlek, kommunikation, vänskap, tillit och att känna sig bekväma med varandra, att man kan visa alla sidor av sig själv. Fixad, ofxiad. Duschad, oduschad, "Snyggtrosor", "fultrosor". För vilken människa ser ut som en prinsessa och luktar rosor 24/7 livet ut? Man behöver inte vara perfekt, man behöver inte vara kåt hela tiden och ställa upp på sex om man inte har lust. Din partner älskar dig för den du är, hen vill att du ska må bra och njuta du också och kunna vara dig själv. 

Självklart behöver man inte "förfalla". Självklart ska man fortfarande duscha, tvätta håret, använda hela och rena kläder och självklart kan man fixa sig ibland inför varandra för att krydda till det lite extra, men det ska inte vara ett krav på att det ska vara så mestadels av tiden. Släpp alla krav på att vara "den perfekta flickvännen", för perfekt är du när du är du och det är DIG din partner vill vara med och se. Inte dina "snyggtrosor", inte din bh, inte dina lösögonfransar eller dina tajta jeans.



Jag osminkad i en stor t-shirt, bild från 2013

 

En bild i en pyjamas som jag brukar använda om jag sover hos någon, även den osminkad.


 
 
En bild när jag är lite mer fixad och sminkad. 
#1 - Amanda♥

Din blogg är fylld med så mycket pepp osv, riktigt bra!

Svar: Åh tack, vad glad jag blir :)
Evah Åberg

#2 - ♀ THE REVOLT ♀

hahaha shit va jag älskar bilden den mellersta bilden, hahahaha älskar sådana bilder! x'D

Men om inlägget, håller med dig helt och fullt ut! Speciellt din uppmaning i sista stycket. Och meningen "perfekt är du när du är du" den var bäst!^^

#3 - Nelly

Så bra skrivet! ^^

#4 - Sandra

Du har helt rätt! Man behöver inte alls ha smink hela tiden eller klä upp sig jämt. Jag älskar att relaxa och ta det lugnt, på med myskläder efter skolan och kanske en varm kopp té. Det blir bara så komplicerat som man själv gör det :)

#5 - milina.blogg.se

superpeppande och bra inlägg! håller helt med :)

#6 - anna

Tack baby, jag mår lite bättre nu :D <3 Hur mår du? Kram

#7 - Sonia

Håller verkligen med dig, jättebra inlägg! Det är konstigt över huvud taget att det är en norm att vara "snygg". Vem bryr sig? Varför får man inte vara ful? Dessutom finns det inget som heter snygg eller ful för alla tycker olika och det ligger i betraktarens ögon! Det enda som räknas är att man själv mår bra och är bekväm, sen får man göra exakt hur man vill :) Det är så himla konstigt att det finns så mycket press på tjejer att dom alltid ska vara "snygga", även i sitt eget hem när bara sambon ser. Har inte tjejer något annat värde liksom, än att gå runt och se snygga ut? Nä, det är bra, protestera!

Svar: Tack så jättemycket. :) Jag håller verkligen med dig!
Evah Åberg

#8 - Catta Stroph

Word!

#9 - Anna Hansen

Tack för ett superbra inlägg! Som vanligt så hjälper du mig utan att veta om det. <3 Älskar dig!

#10 - Sandra

Du är så fin vännen! <3

Svar: Du är också fin <3
Evah Åberg