Kuratormöte #5
Idag pratade vi om mina sömnproblem och hur Sofie, min funktionshindrade syster har påverkat min sömn.
Redan som liten så blev ju min sömn störd på grund av hennes epilepsianfall och så vidare. Jag är så van att vakna av hennes ljud, så fast att jag sover i andra änden av huset med dörren stängd så kan jag ändå vakna. Jag kan vakna fast att vi inte är i samma hus och känna att något är fel och då kan hon ha fått sina andningsstopp. Så på något vis känner jag i sömnen när något är fel med Sofie, oavsett om jag sover i samma hus som henne eller inte. Vi pratade också om att jag har ca två veckor där jag mår bättre och två veckor som jag mår sämre varje månad.

Hon hade även hjälpt mig att söka upp en stödgrupp för människor med psykisk ohälsa, så hon gav mig lite papper som jag ska läsa och se om det kan vara något för mig. Jag vill ju träffa människor som lider av liknande saker som jag så man kan få utbyta tankar, känslor och tips. 

Ett annat ämne som också kom upp var vänner och hur det fungerar med det. Om jag känner att jag blir förstådd och vilka jag egentligen ska umgås med. Det var både jobbigt och skönt att prata med min kurator idag. Allting är så komplicerat och det kan vara svårt att förstå om man inte lever i det själv.

 
#1 - Anna

Skönt att få prata av sig lite. Och jag kan faktiskt tänka mig att det var både jobbigt och skönt.

#2 - milina.blogg.se

att gå i en stödgrupp kan nog vara väldigt bra! skönt att prata med folk som går igenom ungefär detsamma och som förstår en

#3 - Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Skönt att du har någon att prata med. Önskar själv att jag vågade söka hjälp, men tyvärr..

#4 - Emmy

Vad svårt att det är så med sömnen, att du vaknar upp av att något känns fel t.o.m. Håller med om att det känns som att det faktiskt är svårt för andra att förstå när de inte går igenom det själva.

sv;
Åh vad snällt av dig, det får jag ta och hälsa! :D

#5 - Longevity - en blogg om hälsa

Vd är det för psykisk ohälsa? Jag har själv erfarenhet, därav min fråga

Svar: Jag lider av panikångest och generaliserat ångestsyndrom (GAD). Vad har du för erfarenhet av det, om du vill öppna dig?
Evah Åberg

#6 - MADDISENJ.SE

Bra med en kurator som engagerar sig!

#7 - KassandraPalma

hoppas det blir bättre! det låter väldigt jobbigt att vakna hela tiden, dock är det ändå bra att du känner av att det är något fel med din syster

#8 - Hanna

hihi kul att du gillade de :D fin du är! gillar dina tatueringar!

Svar: Tack så mycket. :)
Evah Åberg

#9 - Sandra

Jag har också panikångest och sömnproblem, dock av andra skäl. Men vet exakt hur jobbigt det kan vara. Kan tänka mig att det kan vara skönt att prata ut ibland, och det hjälper väldigt mycket att prata med någon/några som förstår :)