Det här är min kamp, vad är din?
Det är så konstigt med människor egentligen.
Om någon kämpar för att få bort sexismen på kvinnor ur reklamen så får de höra att de kämpar helt onödan och att de förstör samhället. Om någon organisation som FRIENDS kämpar för att ta bort mobbningen så får de höra att är ett onödigt arbete, något som aldrig kommer fungera och att det är löjligt när det finns så mycket annat i världen som man ska kämpa för. Om jag skriver texter i min blogg för försöka hjälpa andra så får jag höra att jag aldrig kommer att lyckas, människor kommer inte må bättre av min blogg och vi kommer aldrig få stopp på mobbningen för den har alltid existerat (detta argumentet kommer visst upp i alla diskussioner. "Det har alltid varit så"). Det verkar nästan som människor vill att samhället ska trampa på samma punkt hela tiden...

Nej, du kanske inte tror på någons arbete för att få bort sexismen, FRIENDS arbete för att stoppa mobbningen eller mitt arbete att informera människor om psykisk ohälsa, men vad tror du själv på då? Vad gör du själv för att göra ett bättre samhälle? Det går så himla bra att klaga på oss som försöker, vi som försöker ta fram ämnen i ljuset istället för att tysta ned dem, vi som faktiskt vågar stå upp för våra åsikter och kämpa för det vi tror är rätt, men det är svårt att försöka göra något själv. (Nej, jag säger inte att alla som klagar inte gör något själva, men jag har aldrig fått något svar tillbaka när jag frågat dem rakt ut.)

Sverige är ett bra land, som har kommit långt med massor av saker, men det innebär inte att det är värt att sluta kämpa nu, för saker kan alltid förbättras. Jag tänker i alla fall inte sluta försöka förbättra, för man kan inte veta att man har misslyckats förrän man har försökt. 

Att jag tar upp ett problem betyder inte att jag inte inser att det finns andra, men det här är min kamp.


 
#1 - Erica

Jag håller med i att det är viktigt att kämpa för saker, och blir också less på när människor antyder att det inte är någon idé. För om alla skulle tänka så skulle samhället aldrig gå framåt och de problem som finns skulle vara kvar.

Det jag kämpar för är väl främst att nå ut med budskapet om Jesus, även om jag tyvärr måste erkänna att det i perioder inte alltid blir så aktivt.

#2 - Linnéa

Jag vet inte riktigt vad jag vill kämpa för...
Jag kämpar för att hålla mig i liv...För att få vardagen att gå ihop. Jag orkar inte så mycket mer för tillfället.

Svar: Det är ingen som kräver det. Det viktigaste är att du kämpar för dig själv!
Evah Åberg

#3 - Sara

Älskar att komma in på din blogg och hitta en ny och otroligt bra text :)

#4 - linda

så vacker

Svar: Åh tack så mycket! :-)
Evah Åberg

#5 - milina.blogg.se

ett av dina bästa inlägg! håller med till tusen! dock tror jag faktiskt att mobbning är något som inte kommer kunna stoppas med tanke på alla sociala nätverk som finns osv.. men jag tror absolut att den kan minskas, särskilt i skolor om lärare osv är mer uppmärksamma. kommer ihåg när jag gick i lågstadiet och blev mobbad, lärarna stod i små grupper och pratade under rasterna istället för att hålla koll på vad som sker..

#6 - Life of Johanna

Det kanske kan kännas att inget händer, men alla som kämpar gör ett bra jobb och det kommer löna sig i framtiden! Så fortsätt kämpa! :)

#7 - Josefine Johansson

Åh älskar att läsa såna här inlägg!! bra skrivet!

Svar: Tack vad glad jag blir :-)
Evah Åberg

#8 - Olivia

Fortsätt kämpa!

#9 - Linn

Det är på något sätt härligt att ha något att kämpa för! Det jag kämpar för är ju mobbning och även fast man har någonstans i bakhuvudet att det inte försvinner så känner man ändå att det man gör kan påverka någon iaf. kommer alltid stå människor och se ner på oss som vill ändra på något, men hur skulle Sverige se ut om ingen hade ett hopp om ett bättre samhälle? Det är väl en jäkla tur att det verkligen finns människor som brinner för saker som du och jag. det är ju sånna som kan ändra på saker!

#10 - Lollee

För att lyckas måste man ju försöka? :)

#11 - Julia

Så bra skrivet! Är själv en kämpe med ätstörningar som jag hoppas kan hjälpa andra med på min blogg, psykisk ohälsa anses vara väääääligt tabu idag, vilket är fel då det finns så många som skulle behöva hjälp och inte må ännu sämre, fortsätt kämpa, tillslut klarar vi det!

#12 - linah

hur blir man glad?:(

Svar: Jadu, det är en väldigt bra fråga. Det beror ju lite på vad det är som tynger dig och gör dig ledsen...
Evah Åberg