Du är värd att ha det bra


Det är så lätt att man låter andra förstöra ens liv, att man låter mobbare och hatare trycka ned en. De flesta människor har nog någon gång låtit någon få dem att må dåligt och låtit dem fortsätta att göra en illa. Men man styr faktiskt sitt eget liv och människor som gör en illa hör inte hemma där. 

När jag var yngre fick jag tipset om att skapa en mental sköld, där all skit skulle studsa emot och det fungerade. Jag lyckades stöta bort elaka kommentarer genom att tänka aktivt på den här skölden. Hur gjorde jag för att aktivera den? - Jo, jag tänkte så här: "människor kan ogilla en och det spelar ingen roll, för det viktiga är inte vad de tycker om mig, utan vad jag tycker om mig själv. Att de mår så dåligt att de måste trycka ned andra är deras eget problem och det kan inte jag göra något åt."

Jag började alltså att tycka synd om dem istället. Jag tänkte på att jag inte vet vad de har varit med om som gör att de faktiskt trycker ned andra människor om och om igen och därför kändes det lättare att faktiskt fälla upp denna skölden. Så länge jag vet att jag inte sjunkit så lågt att jag är elak mot andra människor så vet jag att jag klarat mig helt okej.

Tänk på, alla former av hat kommer från djupt rotade problem, som inte har något med dig att göra!
#1 - G I N A ~

jag önskar jag fick det tipset när jag var mindre. Jag var helt "öppen" för all mobbning mot mig. :( Tror det var för att jag inte fattade bättre eller hade någon som kunde stötta mig.

#2 - linnea

Hugs

Svar: <3
Evah Åberg

#3 - maja söderberg

så bra!

#4 - Amanda♥

Bra bild!

#5 - Sofie♥

Så himla bra och klokt inlägg, så borde alla tänka!

#6 - ♀ THE REVOLT ♀

Gillar bilden!^^

Och din text håller jag med om, en mental sköld är bra så länge man kan kontrollera den. För i vissa fall kan det dessvärre bli så att det blir en mur mellan sig själv och människor, alltså i den mån att man varen kan ta kritik eller komplimanger :o Så gäller ju att läsa sig vart lagom ligger ^^

#7 - Amanda

Tummen upp!

#8 - Blondinas

Så sjukt bra skrivet, så man ska tänka liksom. jag tänker att alla som skriver nedklankande blogginlägg, kommentarer anonymt eller håller på, så är det pga avundsjuka, att de är hotade utav mig och att de kanske älskar mig plus de vill vara som mig å vill vara min vän.. eller leva mitt liv o de funkar för mig att tänka så, för i vissa fall stämmer det ju.