Fråga - "vad är din tanke med din blogg?"
"Vad är egentligen din tanke med din blogg? Jag menar, du skriver om tips hur man kan må bättre, men du mår inte bra själv. Tar du själv till dig tipsen och hur tänker du angående att försöka hjälpa andra egentligen? Inget illa menat, bara undrar."

Denna kommentaren fick jag på facebook och tänkte faktiskt att jag ska svara på den i ett inlägg. 
Min tanke med min blogg är att visa för andra att de inte är ensamma att må dåligt. Vi upplever olika kriser i livet och vi går igenom olika saker som kan tynga ned oss. Många gånger kanske man inte ens vet varför man är nedstämd. Jag vill att de som känner så här, ska kunna gå in på min blogg och känna: "åh, jag är inte ensam. Fler tänker och känner som jag och jag är inte alls konstig som känner så här. Någon förstår faktiskt hur jag tänker och känner." Jag vill att människor ska kunna komma in på min blogg och känna att det är som en vän de läser om och pratar med. Att om de har en tung dag så kan de bli peppade här inne och känna sig lite mindre ensamma. Jag tror att man kan göra mycket genom att faktiskt prata om saker så det inte tystas ned. Att man visar hur vanligt det faktiskt är med psykisk ohälsa och genom att förklara hur man känner så kanske fler som inte upplever samma sak kan få mer förståelse för de som faktiskt lever så här varje dag. Det behövs pratas om så att de som sitter i denna båten inte känner sig så konstiga och annorlunda, utan faktiskt är helt normala. Det behöver samhället förstå.

Min blogg är också till för mig själv. När jag skriver så är det en terapi för mig. Jag får uttrycka mig och göra det jag gillar så det får mig på andra tankar en stund. Jag försöker att ta till mig av mina egna tips, men som det är för alla så fungerar inte alla tips för mig heller. Vissa har fungerat, vissa inte. Så jag vill alltså att min blogg ska vara som en vän, både för er som läser och för mig själv.

#1 - KassandraPalma

bra där!

fint halsband förresten ;)

#2 - V I L M A L A ♔

Du har sååå rätt! Skriva är verkligen terapi :D

#3 - Erika

Så himla bra, gillar din blogg :)

#4 - milina.blogg.se

ungefär så känner jag också! vill att folk inte ska skämmas över att dom mår dåligt och känna sig ensamma

#5 - LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Bra svar! :)

#6 - THE REVOLT

Misstänkte ju vad syftet var, och jag trodde rätt. Men bra svar!^^

#7 - Sofie♥

Tycker verkligen om din blogg, du skriver så himla mycket klokt och som får en att tänka till mer! :) Så bra svar också!

Svar: Åh tack så jättemycket! :)
Evah Åberg

#8 - Linnéa

Mig har du hjälpt=)

Svar: Vad kul att höra. :)
Evah Åberg

#9 - NICOLE

Det är bra :) Att få skriva av sig är som terapi, bara att väldigt många andra tar del av det :) Men det är ju fint det!

SV: ja det var det verkligen :)

#10 - Gina

Väldigt bra svar! :)

#11 - Lifejj - tre månader i Algeriet

Man vill ju självklart att samhället ska förändras och bli bättre, det är ju alltid det som är målet. Men trots det kommer det alltid finnas människor som inte följer förändringarna utan t.ex. fortfarande kommer att se kvinnor som sexobjekt. Människor kan man inte ändra oavsett om man kämpar och faktiskt lyckas med att nå ett bättre samhälle.

Något som är bra dock med att man kämpar är att det till slut verkligen blir en förändring i samhället. Homosexualitet sågs ju länge som en sjukdom vilket är ofattbart. Nu accepteras homosexualitet av det svenska samhället men inte av vissa människor i samhället. Varför? För att människor inte går att ändra helt och hållet. Tyvärr.

Detta är dock bara min åsikt och jag förstår om du inte håller med, Eva. Tack för en bra och lärorik blogg! :) Alla behöver inte tycka lika.

Svar: Absolut, och mitt mål är inte att varje människa ska ändras, men att samhället ska bli en ännu trevligare plats och utvecklas ännu mer. För det är inte försent att få en människa till att tänka om. Skulle jag lyckas få en enda människa att ändra tankesätt angående exempelvis sexism så känner jag att jag har lyckats, eftersom jag då gjort samhället lite bättre eftersom en människa fått mer förståelse.
Evah Åberg