Känslan av att känna sig värdelös...
Känslan av att känna sig värdelös...
Känner ni igen den? Den kännner jag just nu. Jag har så mycket i mitt liv jag vill göra, men jag står ändå kvar på samma punkt och trampar. Det är ingen motivation för mig att se vad andra klarar. Det är ingen motivation för mig att gå in på facebook och se att andra har flyttat hemifrån, att de har skaffat partner, barn, djur. Det är ingen motivation för mig att gå in på instagram och se andra som dansar pole dance och lyckas med saker jag inte har gjort. Det är inte det att jag missunnar andra, men känslan av att jag är värdelös sköljs över mig. 

Jag vill också lyckas med saker. Jag vill också skapa ett eget liv, med eget hem, partner, djur och barn om några år. Jag längtar efter att flytta hemifrån och få inreda, få veta att det är mitt eget. Kunna bjuda hem folk utan att behöva tänka. Jag vill också kunna komma någonstans med min dans... Jag vill också lyckas med saker. Men mitt mående och mina sjukdomar hindrar mig för tillfället. Jag mår inte alls bra och även min kurator säger att jag inte är redo för en sådan förändring än. Jag vill också känna att jag kan lyckas med något. Jag vill någon gång kunna andas ut och tänka: "fan vad skönt, jag mår bra och är lycklig och jag vågar känna glädje." Jag vill kunna tänka att jag har rätt att vara lycklig och må bra utan att nästa motgång ska komma med en gång. 

Jag har så mycket jag vill göra, men min psykiska och fysiska hälsa hindrar mig just nu och det får mig att känna mig värdelös och hata mig själv och mina sjukdomar. 

#1 - Anita

Sjukt snygg rosa tröja där, den tyckte jag om finis! :D

#2 - Amanda Niclasson

SÅ fin är du!

#3 - Josefine Hallgren

Jag har flyttat hemifrån, bor tillsammans med pojkvännen. MEN jag har inget jobb.. Så jag känner mig värdelös, man får bara nej och nej hela tiden. Aldrig kul :(

Svar: Jag förstår hur du menar. :/ Hatar den känslan...
Evah Åberg

#4 - Jennisbeauty

Vad tungt! :( jag hoppas verkligen du mår bättre snart. Kram!

#5 - milina.blogg.se

Du är LÅNGT ifrån värdelös! Du är grym och du är fruktansvärt stark! Glöm inte det!

#6 - Amanda♥

Vad fin!

#7 - Linnéa

Du är inte värdelös. Men för att hjärnan inte tar ordet inte så säger vi såhär istället- Du är värdefull.

Svar: Tack så jättemycket för din stöttande kommentar: Kram.
Evah Åberg

#8 - MALIN

Den där känslan känner jag igen! Jag tror väldigt många mår och känner sådär, mer eller mindre :) Bara att försöka ta sig upp igen och se till så att det bara är en en-dags-känsla!

Svar: Ja det är nog sant, så jobbigt att behöva gå igenom det här. :/
Evah Åberg

#9 - milina.blogg.se

Känner att jag vill kommentera igen..
Du kommer förmodligen inte ta till dig det här, då det är svårt att ta till sig positiv kritik. Speciellt med tanke på hur du mår just nu.

Glöm inte bort den glada och positiva Evah. För hon finns där. Så som du mår nu, kommer du inte må för alltid. Negativitet varar inte för alltid. Du ska absolut inte hata dig själv. Inser du inte hur stark du är? Som står på benen, trots allt du gått och går igenom? Sätt dig ner, tänk på allt skit du gått igenom men klarat, du är inte svag för att du gråtit och brytit ihop. Du står fortfarande på benen och är fortfarande i liv. Det är DET som gör dig stark och du borde verkligen vara stolt över dig själv som klarat allt. Förstå det! Jag beundrar dig verkligen och jag menar verkligen vart enda ord jag skriver.

Du har en massa läsare som går in på din blogg dagligen, som stöttar dig och beundrar dig, och mår bra pga dig, jag är en av dom. Så du är så långt ifrån värdelös du kan komma. Du behövs verkligen och du gör stor nytta här i livet. Vi läsare behöver dig. Din familj behöver dig också. Dina vänner - dina riktiga vänner, behöver dig också. Världen behöver dig, såna som du finns det alldeles för lite utav!

"Jag vill också lyckas med saker" - jag tror inte du inser hur mycket du lyckats med. Skit i att du fortfarande bor hemma osv. Du har lyckats att hålla dig vid liv och fortsatt kämpa trots mobbning, din sjuka syster, din ångest, din oro osv. Du har garanterat räddat livet på många tack vare din blogg. Du har åstadkommit mycket här i livet och lyckats med mycket! Jag som inte ens känner dig vet det, så du har garanterat lyckats med så mycket mer. Men just nu drar du bara ner dig själv och glömmer bort vad du faktiskt åstadkommit här i livet.

Jag förstår hur du känner inför framtiden. Då jag själv fyller 19, sitter hemma hela dagarna, hoppat av skolan, har inget körkort, kan inte gå utanför dörren utan mamma och pappa, kan inte prata i telefon, har INGEN erfarenhet av vuxenlivet. Men vet du vad? Det är skitsamma. Du är bara 23 år, du har förmodligen minst 70 år kvar av livet. STJUTTIO ÅR. Du hinner flytta hemifrån, skaffa en partner och barn. Folk idag skaffar barn alldeles för tidigt enligt mig. Så, sluta tänk så! Ta en dag i taget och skit i framtiden. Att tänka så som du tänker nu, gör det hela bara ännu värre.

Jag tror på dig, du kommer klara det här! Jag VET att du kommer det. Känn ingen press på att blogga heller, för vi förstår dig.

Svar: Tack för dina fina ord, de värmer verkligen ska du veta. Ska försöka tänka på det du skrev. Men detta med att jag är så ung och har hela livet på mig hjälper inte mig, det gör mig bara frustrerad av att höra det. Jag menar inte att jag vill ha barn i detta nu, men jag har en dröm i mitt liv av hur jag vill att mitt liv ska se ut och jag tycker det är viktigt att ha en dröm. Jag vill inte ha barn och familj förrän om flera flera år, men jag vill ju gärna börja "bana väg" till att nå min dröm i livet. Med bana väg menar jag att jag ska kunna känna att jag tar ett steg framåt i mitt liv. Att jag kommer någonstans med min dans, att jag kommer till mitt vuxenliv som jag faktiskt längtar efter och drömmer om, att jag ska kunna känna mig självständig och faktiskt vara stark i mig själv. Jag har pratat med min kurator om det här och fått höra att det faktiskt är helt förståeligt att jag känner som jag gör när jag faktiskt är 23 år, men att det jag måste jobba på är att se vad jag åstadkommit samtidigt som jag har drömmar och mål och tänker på framtiden. Att jag ser exakt som du också skrev att jag har gjort det och det lixom, så att jag får en bra balans mellan att ha framtidsplaner och längtan dit, men också kan se tillbaka på dåtiden och känna mig nöjd. Tack återigen för dina stöttande ord. Kram. <3
Evah Åberg

#10 - Veronica - var dig själv, för alla andra finns redan

Du är inte värdelös! Men förstår ändå att du kan känna så. Men jag hoppas att du snart känner att du duger som du är trots dina motgångar. Kram på dig! <3

Sv: Jaoo, paket är alltid lika roligt! :D Thihi

Svar: Tack så jättemycket för din stöttande kommentar. Kram.
Evah Åberg

#11 - MADDISENJ.SE

Usch för att känna så. Du får ta en sak i taget och samtidigt försöka prioritera att du ska må bra både fysisk och psykiskt! Det tar olika lång tid att uppnå saker inte lätt att lyckas på en gång. Men ibland är det bra frustrerande!

Svar: Ja jag får försöka med det. Tack för din stöttande kommentar!
Evah Åberg

#12 - ♀ THE REVOLT ♀

Vet du vad? Jag förstår dig, den känslan har ploppar upp hos mig ett flertal gånger hos mig, och på snarare tid har den nog vart konstant.

Jag tror att du vet innerst inne att du inne är värdelös, men känslor är inte alltid logiska. Men det skadar inte att säg att du inte är värdelös, även om dt i nuläget kanske bara går in från ena örat o ut från andra. Men du är inte värdelös.

På FB, insta och bloggar, visar sig folk på sina bästa sidor. Du ser inte hela sanningen, och därför är det bara jobbigt för dig att jämföra dig med dem, då du säkerligen har kommit längre än dem på annat sätt

Klippen du ser på insta på andra som dansar ... det är ju klippen när de kan det, inte när de tränar och faller ... Du är ju grym du med, bara att just gällande dig har du hela sanningen, medan det med andra ... där får du bara veta det de vill dela med sig. Sikten delar dem ju inte med sig.

Var inte så självkritisk, för du är jävligt bra ska du veta!

Svar: Tack så jättemycket för din stöttande kommentar, det värmer verkligen ska du veta. Kram.
Evah Åberg

#13 - Linnéa

Din syster var med i ett reportage i topphälsa=)

Svar: Ja jag vet. :D Häftigt!
Evah Åberg

#14 - Julia

Du är verkligen inte värdelös! Du är grym! Fortsätt att kämpa och ta en sak i taget :)

Kram <3

Svar: Tack så jättemycket för dina fina och värmande ord. <3 Kram.
Evah Åberg

#15 - Erika

Du HAR rätt att vara lycklig, glöm aldrig det!

Svar: Tack <3
Evah Åberg

#16 - Elin

Känner verkligen igen mig i den känslan. :/ Men vill bara veta att du är långt ifrån värdelös. Hoppas att du mår bättre snart!

Svar: Tack för dina fina ord och detsamma! <3
Evah Åberg

#17 - Anonym

Men herregud, hur svårt är det att flytta hemifrån? Du är helt klart den mest patetiska människa jag vet om. Livet går alltid upp och ner men ångest är väl för fan inte en giltig orsak för att bo hemma som en snorunge. Vet du varför ingen är intresserad? För du har noll att erbjuda. Jag skulle inte ens vara intresserad av att ligga med dig kvart i tre på krogen för det skulle kännas som att man var en pedofil....