Negativa tankar
Många av er som lider av depression, ångest osv vet förmodligen om hur lätt det är att gräva ned sig när man mår som sämst. Man blir helt enkelriktad och ser bara allt negativt. Man ser inte alls vad man har, utan bara vad man inte har. Tankar som att man inte tvättat håret, inte lagat middag, inte tränat kommer och man tänker bara på allt man inte har gjort. Det är så hemskt att det ska bli så här, att allting bara blir svart och enkelriktat...

Men du är inte ensam om att hamna i dessa tankar. Jag har varit där under veckan som varit, och alla negativa saker bara sköljdes över mig. Det var svårt att se den minsta lilla ljusglimt för jag tyckte inte den fanns där. Det var svårt att se sig själv som en bra person.

Men jag tror att det ibland kan vara bra att hamna i dessa tankar också. Man får nog lite mer perspektiv på saker och ting och för att komma till toppen måste man ibland hamna på botten. Det viktigaste är bara att inte hamna där för ofta. När du börjar tveka alltför mycket, sätt dig ned och skriv en lista på vad du har, vad du är och vad du kan. Fokusera bara på det positiva och kolla inte på vad någon annan har eller kan. Fokusera bara på dig själv. Jag hoppas att detta fungerar för dig för att ta dig förbi dessa jobbiga tankar!

#1 - ♀ THE REVOLT ♀

Assa det där du skriver på slutet om att det kan vara bra att ibland hamna i det hela, det stämmer. Shit happens och ibland behöver man sikt för att kunna se saker mer klart. Annars är man fast i en illusion av verkligheten som inte finns. Men som du säger, ibland kan det vara bra att hamna i dessa tankar, så länge man inte fastnar där. Fastnar man där blir det självdestruktivt D:

#2 - Tinis - en humorblogg

Ja, håller helt med! När man har ångest och mår dåligt så är det så himla viktigt att vara snäll mot sig själv och tänka på sig själv i en positiv bemärkelse.

Kram!

#3 - Amanda

Bra inlägg! Man är aldrig ensam!

#4 - Karin Lygnersjö

Så vacker!

Sv: Men vad söt du är, TACK! <3

#5 - milina.blogg.se

att gräva ner sig och trycka ner sig själv är något av det värsta man kan göra, men otroligt svårt att låta bli..

#6 - Henrietta

Det är alltid så viktigt att inse att man inte är ensam fastän det känns som om man är det!

#7 - maja söderberg

tur att jag inte har så negativa tankar ;) men bra inlägg!!

#8 - mmirandas.blogg.se

Såå bra skrivet! :) Det är alltid bra med tips på hur man ska kunna fokusera på det positiva, för ibland är det ju så enkelt att bara komma ihåg det negativa i livet..

#9 - mmirandas.blogg.se

Såå bra skrivet! :) Det är alltid bra med tips på hur man ska kunna fokusera på det positiva, för ibland är det ju så enkelt att bara komma ihåg det negativa i livet..

#10 - FANTASYDINING-En blogg om temarestauranger och resor

Det är ju så mycket som händer i livet hela tiden. Vi är alla där dåd och då.. bara att erkänna..

#11 - Elin

Negativa tankar är så himla jobbigt. :/ Har själv haft depression under ett års tid, men lyckades tack och lov att ta mig ur det i våras. :)

#12 - Prietha

Bra tips!

#13 - Amanda♥

Så fin bild :)

#14 - Sofie♥

Riktigt bra skrivet! Så sant så :)

#15 - Frida

Hej Evah!
Trillade in här hos dig via en kommentar som du hade skrivit på en annan blogg.

Måste berömma dig för en väldigt trevlig blogg! Kul med någon som vill peppa andra och det är jättefina tips du bloggar om :) Du är jättesöt också, stora fina ögon :)

Kram från en ny läsare

Svar: Hej! Tack så jättemycket för din fina kommentar, vad glad jag blir. :) Kramar!
Evah Åberg

#16 - G I N A ~

Väldigt bra inlägg. :) svårt dock att tänka på dessa punkter när man väl är inne i den perioden. Men kan man, ska man försöka tänka på det. <3