Sluta tro att allt fungerar för alla!

Ja det är alltid lika trevligt att diskutera psykisk ohälsa och hälsa med folk. :P Sista svaret innan han blockerade mig var: "Ville inte peppa men om du inte vill bli frisk ska du kanske sluta beklaga dig o bara säga jag mår skit har ångest o jag vill ha det såhär för alltid. det du säger :) hade du mått hälften så dåligt som du påstod hade du tagit tablett direkt. utan tvekan"



Ja för alla människor som mår dåligt vill stoppa i sig tabletter, för man kan ju inte må dåligt utan medicinering. :P Det är just dessa människor som gör att jag fortsätter blogga och är öppen om mitt mående. Just för att få bort dessa fördomar att man måste äta medicin, man måste göra på ett visst sätt, man måste ha ont på just det sättet och det måste synas annars finns det inte. Jag kämpar för mitt mående varje dag, på mitt eget sätt. Jag går i terapi på psykiatrin och jag gör det jag och min kurator tror kommer fungera i detta nu. Du gör på ditt sätt, jag gör på mitt sätt. Varför tror vissa människor att ENDA UTVÄGEN är medicin? Bara för att du inte klarade av terapin utan måste ha medicin och det fungerar för dig, så innebär inte det att det är så för alla och det är just därför jag bloggar om psykisk hälsa och ohälsa. Vi alla är olika, vi alla har olika sätt som får oss att må bra och jag tänker inte börja må bra för att en kille ska kunna falla för mig, för kan han inte falla för mig som jag är så är han inte värd mig. Jag tänker börja må bra för MIG SJÄLV, för MIN EGEN SKULL. 

"Men ta lite medicin, det är det enda som hjälper."

Detta är något jag får höra flera gånger i veckan av människor att jag ska bota min ångest med. Ja, det kanske fungerar för dig. Men jag tänker inte ta till medicin i första hand. Jag tänker fortsätta med min terapi och lösa mina problem från grunden istället för att stoppa i mig tabletter. Till och med min kurator tycker att det är sista utvägen för mig då hon säger att hon vet att jag kan klara det utan medicin. Jag dömer inte er som äter medicin, känner ni att det hjälper er så är det jättebra, men det som stör mig är att många försöker pracka på andra medicin och försöker få en att tro att det är det enda som fungerar. Vi alla fungerar olika och jag vill i alla fall inte ta till medicin i dagsläget och jag hoppas att fler människor kan nu acceptera det istället för att fortsätta tjata om det. Tack!

Over and out.

#1 - Nelly

Men herregud, det är så mycket idioti i den kommentaren att man nästan blir mållös! :O Det finns då människor till allt..! Detdär med psykiska problem är ett så otroligt snårigt ämne eftersom ingen mår likadant, och att påstå att du inte skulle vara attraktiv för att du inte mår bra och borde ha starka tabletter..! Ja herregud...

Skitbra att du står på dej och kör ditt eget race - du känner ju dej själv bäst, och att försöka må bra utan tabletter är helt klart att föredra! Nog för att tabletter kan fungera bra för vissa, men det finns även nackdelar.
Kämpa vidare!! Kramar

#2 - milina.blogg.se

men gud vilken idiot. kunde inte ens läsa klart hans meddelande, vart arg bara av halva första stycket. håller iallafall med dig till tusen!

#3 - MALIN

Men herregud..... Vilken människa!

#4 - Erika

Men vilken kommentar, fy!

#5 - Elli

Haha....vilken människa asså. Som sagt, alla har inte medicin som ett alternativ. Det är heller inte säkert att varken medicin eller terapi fungerar. Olika för alla. Sen tror jag inte heller på att man kan stressa sig fram för att må bättre o "utstråla välmående" som ha snackar om - man måste ta en sak i taget o framförallt ta det i sin egen takt.

#6 - terese

Hej vill bara säga att jag tycker att du är klok som inte väljer att inte ta några medeciner jag har själv mycket ångest dock inget jag har valt att blogga om å jag är själv mamma. Å jag tycker att du ska stå på dig å kämpa för att inte behöva äta medecin. Jag gör det inte heller för jag anser att de är absolut sista utvägen.

Det intrycket jag fått av dig är att du är en stark människa och att om du vill så kan du klara vad som helst. Å det där med att man inte kan hitta en bra kille om man mår dåligt är skitsnack så stå på dig å kämpa flr det du tror på <3

Svar: Tack så jättemycket för dina fina ord, det värmer ska du veta! Kämpa på du också! Kram <3
Evah Åberg