Smärtan är för stark...

Herregud vad tufft det har varit med mitt mående under helgen. 
Igårkväll fick jag en fruktansvärd panikattack. Började hyperventilera och var på väg att spy. Jag kände yrsel och det kändes verkligen som att jag skulle svimma. Det var längesen jag mådde såhär dåligt psykiskt, oron har verkligen tagit över mitt liv just nu och jag vet inte hur jag ska hantera den. Det har blivit för mycket för mig just nu och det känns som att oavsett hur stark jag än försöker vara så fungerar det inte. Det känns som det bara kommer mer och mer problem hela tiden. Jag vet inte vart jag ska hitta styrkan längre för det är så enormt tungt. Jag vill bara må bra igen... Min hälsa är helt fucked up just nu, både psykiskt och fysiskt och jag vet inte vad jag ska göra...

 
Den värkiga verkligheten

Video - stick ut från mängden


Inspiration


Hittade lite snyggt från gömda juveler fashion som jag tänkte tipsa om. :)

1 | 2 | 3 | 4

Något jag har utvecklats på

Något jag har utvecklats på är att jag inte känner längre att jag behöver förklara allt för alla. Jag behöver inte sitta och förklara saker för någon som inte har med det att göra. Sådan var jag inte förr. Då ville jag förklara och svara på allt och till alla, men idag har jag sorterat vad som är värt att lägga tid på och vad som är viktigt att svara på. Jag har insett att alla människor inte har med allt att göra, att jag behöver inte sitta och förklara något för någon jag inte vet vem det är. Idag känner jag att folk får tro vad de vill, för jag har inget behov av att de ska få veta allting eller få allting förklarat.

Jag har ju även slutat dela med mig av allt i bloggen. Jag skriver om mitt mående, men jag är ändå mer diskret med saker och ting mot förr. Jag känner inte att jag behöver dela med mig av allt och det är väldigt skönt att jag fått den insikten. Folk får sitta och fundera, för känner jag att jag inte vill dela med mig av något, så gör jag inte det. Det är inte viktigt för mig längre att försöka få människor att förstå, när vissa av dem ändå inte gör det. Jag är väldigt glad över att jag utvecklats på denna punkten, för det får mig att må bättre, vilket känns väldigt bra.


Instagram


BTW, så kommer blogg.se göra underhåll och uppgraderingar mellan 01.00-07.00 så kan vara problem att se bilder osv så ni vet. :)

Torsdagspepp

Oavsett om du har hängbröst, putmage, hängmage, tigh gap, låren går ihop, kort hår, grått hår, rött hår, långt hår, ja listan kan göras lång, men du är ändå lika vacker för det. Samhällets ideal vill många gånger få oss att tro att vi inte räcker till. Tjejer som har helt fantastiska kroppar lägger sig under kniven för att ta bort lite fett mellan låren. Tjejer som har fantastiska kroppar lägger sig under kniven för att fettsuga magen. Det kostar både smärta, pengar och energi. Är verkligen det yttre så extremt viktigt? Hur långt är vi beredda att gå för att se bra ut? 

Hur kommer det sig att den bästa utvägen idag anses vara att lägga sig under kniven och ta bort det man ogillar, istället för att jobba med sig själv psykiskt och träna på att acceptera varje kroppsdel som den är? Jag har inte alltid varit nöjd med mig själv. Jag har själv gått i tankar som att jag borde fixa bröst, mage, läppar och allt det där. Men jag började tänka så här istället: "Om jag fettsuger mina ben och får ett tigh gap istället så kommer det kosta massor av pengar och energi. Det kommer göra jäkligt ont och jag kommer inte kunna vara aktiv på det viset jag vill under en viss tid. Är det värt det? - Nej, jag tar istället att lägger den energin och pengarna på att bli nöjd med mig själv psykiskt så att jag kan acceptera mina ben som de är."

Oavsett om du är ett päron, äpple, timglas, en banan, pepparkaka eller vilken kroppsform du än skulle ha så är du ändå vacker och du duger exakt som du är. Kroppen behöver inte vara på ett visst sätt. Det kan vara jättesvårt att stå emot när man ser dessa ideal, det kan vara svårt att känna att man duger exakt som man är, jag vet. Men du räcker till gott och väl. Livet är inte en kropp, livet är inte ett utseende. Kroppen och utseendet är en del av livet, men låt inte livet bli ett utseende. Lägg nu armarna om dig själv, ge dig själv en stor kram och säg: "Jag är vacker som jag är och varenda kroppsdel på mig duger exakt som den är!"

 
Och bara för att stryka under extra att vi ska våga vara oss själva och att vi duger som vi är, så lägger jag in en bild osminkad, med otvättat hår och en stor t-shirt

Live, laugh and learn

När jag jämför mig själv med hur jag var för några år sedan så har jag förändrats på många sätt. På ett vis har jag tappat bort en del av mig själv, jag känner mig inte riktigt som mig själv för en pusselbit fattas. Men samtidigt har jag hittat en annan del av mig själv som jag inte hade då. Jag har hittat min dans, fått jobb och utvecklats på det viset. För några år sedan var bloggen en stor trygghet för mig. Jag bloggade ofta och bloggen var verkligen det jag brann för. Idag har jag inte samma gnista till bloggen, vilket både känns skönt och tråkigt. Det är skönt att inte ha pressen att jag hela tiden måste blogga, men det är också tråkigt att inte ha samma driv som jag hade förr.

Jag vet inte egentligen varför jag tappat bort en del av mig själv. Jag känner bara att något har försvunnit. Är det inte konstigt att en del av en själv kan försvinna, men att man kan hitta en annan del och nästan ersätta den delen av en själv som försvann? 

Känner du att du förlorat en del av dig själv någon gång?


En god självbild (repost)

Att ha en bra självbild tycker jag är viktigt.
Att ha en bra självbild för mig är att veta om sina styrkor och sina svagheter. Vi alla har olika styrkor och svagheter. Många gånger kanske man bara ser sina svagheter och inte sina styrkor eller vice versa. För att må så bra som möjligt enligt mig måste man veta om båda och vara medveten om hur man är som person. Det kan hjälpa en i många situationer att faktiskt se hur man själv är. Att inte bara se svart eller vitt utan faktiskt se alla färger runt om också. Att ha en bra självbild ökar också chansen att man kan ta konstruktiv kritik och lära sig något nytt av det, för vi alla har saker vi måste bättra på, eller hur? 

Några av mina styrkor:

 Bra på att lyssna och ge råd.
 Omtänksam.
 Lätt att sätta mig in i andras situationer.


Några av mina svagheter:

Rätt dåligt tålamod ibland.
 Oroar mig och tänker lite för mycket.
 Kan ibland vara för envis.


Vad är dina styrkor/svagheter?En städad bil

Jag har aldrig varit den personen som brytt mig om att bilen ska vara ren och städad. Jag har bara tyckt det varit jobbigt att engagera mig. Men de senaste månaderna har det ändrats och jag vill både städa den inuti och tvätta den utanpå. Nu kan jag knappt se ett dammkorn i bilen utan att vilja städa den och vi ska inte tala om allt gräs och grus som kommer in när det regnar… Skulle ha städat den helt förra veckan, men blev förkyld och fick skjuta upp det. Dock tycker jag fortfarande att det är läskigt att köra in i biltvätten så hittills har pappa fått vara med och tvätta den haha. :P Men tänk vad skönt om man egentligen kunde lämna in bilen varje månad och få den städad både på utsidan och insidan. Jag har jättesvårt att dammsuga bilen faktiskt, tycker det är grymt jobbigt att komma åt överallt och att nå fram när man putsar framrutan är inte lätt alltså, särskilt inte som kort. :P Hos tidecar.se kan man faktiskt lämna in bilen och få den städad både in- och utvändigt. De har hög bemanning och kan ta emot en bil varannan minut, något jag tycker låter jättebra. Det är ett välkänt företag i Göteborg så ni som bor i närheten kanske får det lite enklare att hålla bilen ren nu! 

Sponsrat inlägg! 

Min bil. :D

Saknar min pole

Åh vad jag saknar att träna pole dance fitness... Inte tränat på länge då jag inte kan för hälsan. :/ (Varför går jag inte in på) men jag saknar det verkligen... Ser bilder och filmer på andra som gör massor av tricks och jag vill också göra det... Jag har inte tränat ordentligt sen i slutet av maj. Har haft några träningspass sen dess, men innan det tränade jag pole flera gånger i veckan så fasen vad jag saknar det. Till och med träningsvärken och alla blåmärken saknar jag. :( 

Jag har ju börjat med modern dans också och det är också väldigt kul. Inte lika krävande så just nu klarar min kropp av det. Förhoppningsvis är jag snart kry igen så att jag kan fortsätta med min älskade pole. :)


Sjukdomen styr ens liv

Alla vill må bra. Alla vill vara friska och få leva lyckligt. Det finns människor som säger att de är rädda för att bli friska och må bra. "Vem är jag utan min sjukdom?" Sjukdomen blir som en trygghet där man vet hur det fungerar, där man vet hur livet är och vad man har att vänta sig. Oftast när man säger att man inte vill må bra och vara frisk så är det sjukdomen som talar. Det kan låta jättekonstigt men jag kan känna igen mig väldigt mycket i det. Men hjärnan är väldigt lättlurad och kan gå på vad som helst som ens sjukdom intalar en. 

Har man anorexia så intalar sjukdomen en att man är tjock och behöver gå ned i vikt fast att man inte alls behöver det och det är det som är så farligt och det är väldigt svårt att ta kontrollen över sjukdomen, men det går. Det gäller att förstå både som närstående och offer att det är sjukdomen som talar, att alla faktiskt innerst inne vill må bra och vara lyckliga. Hitta ditt sätt för att ta kontrollen över din sjukdom och dina besvär. Du är värd att må bra. Du är värd att ha ett liv där du mår bra och är lycklig. Försök göra det bästa av situationen, för det är du värd!Vilka krav på dig själv kan du minska?


Självkänsla1. Att jag inte behöver vara duktig på allt.
2. Att jag inte ska kunna allting på första försöket, jag lär mig med tiden.
3. Att jag inte kan vara den perfekta människan, utan jag duger faktiskt som jag är.

Styrka och motgångar

Detta är en sådan extremt sann bild. Det är så lätt att vilja ge upp. Det är så lätt att tänka att man inte vill längre för att det bara kommer motgångar hela tiden. Men sanningen är att alla händelser är små lärdomar. Du kanske inte förstår det då, men med tiden kommer du få en 'aha-upplevelse' där du känner att du äntligen fått svar (visst man får inte svar på varför man får cancer eller råkar ut för en olycka) men du kan ändå ha lärt dig något och utvecklats som person. Du blir starkare för varje motgång, även om det känns som du blir mer och mer trasig på vägen. En dag kommer du känna att det gett dig en enorm styrka och att du lärt dig att uppskatta saker mer. Du är inte svag för att du har problem. Du är inte svag för att du gråter eller bryter ihop. Du är stark som varje gång reser dig när du faller. Du är stark som tårkar tårarna och försöker igen, glöm inte det!

Allt är möjligt

 
Herregud vad jag beundrar henne. Att gå så långt utan ben... Det är otroligt och det bevisar på att allting är möjligt och att vi alla kan uppnå det vi vill göra med lite tålamod och mycket kämpande. Jag vet att det är jättesvårt att tänka så här, jag kämpar själv med det. Men detta är väl bevis nog?! :) Oavsett hur tungt det verkar, ge inte upp. <3

Boosta dig själv

 

Tanke, känsla, handling

 


 
 

Kämpa tillsammans!

Jag tycker det är viktigt att kämpa tillsammans. 
Att ett samhälle och att vi människor ställer upp för varandra. Vi kan alla behöva stöd någon gång i livet. Av myndigheter och av våra nära. Jag tror på att man kan få ett bättre samhälle med kärlek. Jag tror att man kan få bort hat med kärlek, just för att hat föder hat. Det hjälper inte att sitta och kränka andra människor hit och dit. Det hjälper inte att vara otrevlig och fräsa mot allt och alla. Vi lever i Sverige, ett land där vi ska ta hand om varandra, där vi ska stötta varandra och hjälpa varandra. Där samhället ska vara ett stöd för de som behöver stödet för stunden. Vi lever i en värld, där alla är människor och djur, där vi ska ta hand om varandra och stötta varandra. Om vi inte är villiga att hjälpa varandra, hur ska vi då kunna förvänta oss att få hjälp själva om vi skulle behöva det?

Jag kanske inte räddar världen med min blogg. Den kanske är som en fis i rymden, men om jag kan hjälpa en människa, om jag kan få en människa att tänka om och faktiskt må lite bättre så är det jättestort för mig. Jag tror på att kärlek och respekt kan rädda världen från ondska. Jag tror på att det man ger får man igen. Jag sträcker ut handen till andra, för jag vet att när jag behöver få en hand utsträckt så finns den där för mig och då är det minsta jag kan göra att ge tillbaka en hand. 


Jag är socialdemokrat

Imorgon är det den 14 september, alltså är valdagen inne. Jag tycker det är jätteviktigt att rösta för att det är en sådan fin sak vi har. Vi har rösträtt, vi får vara med och bestämma i samhället och det tycker jag att vi ska ta vara på. Jag röstade på socialdemokraterna den första september. Jag valde att förtidsrösta för att jag ville veta att jag har fått det gjort ifall jag inte skulle kunna komma iväg på valdagen. 

Varför valde jag att rösta på socialdemokraterna? - Jo, för att jag anser att det behövs göras ändringar i välfärden. Tar man pengar från statskassan så är det klart att det kommer att märkas på olika delar i samhället. Det jag har själv märkt av är att sjukvården blivit mycket sämre. Jag märker stor skillnad på vården nu mot innan. 400 människor har dött på 5 år på grund av fel vård. (källa: kalla fakta special - om vården.) Och jag har även själv känt mig väldigt illa behandlad av sjukvården de senaste åren. Jag är inte för sänkta skatter, för jag anser att pengarna behövs för att kunna ordna en sådan bra välfärd som möjligt.

Jag röstar inte rött för att det inte ska finnas några rika människor i Sverige. Jag röstar inte rött för att alla ska leva på exakt samma lön varje månad. Jag röstar inte rött för att alla människor ska leva på bidrag, för självklart lönar det sig att jobba och det ska också göra det. Jag röstar rött för att alla människor ska ha samma rättigheter i samhället, oavsett sjukdom, funktionshinder, kön, läggning, ursprung eller ekonomi. Jag röstar rött för att alla människor ska ha samma möjligheter att få sjukvård, att få utbildning, att få jobb. Jag röstar rött för att få trygga jobb, med bättre arbetsvillkor, med långa och säkra anställningar. Där man inte behöver bli utbränd på grund av att företagen är underbemannade, där personalen många gånger utnyttjas.

Det ska inte handla om att pengarna i plånkboken ska styra om man får en bra utbildning eller en bra sjukvård. Jag har själv varit väldigt sjuk i mitt liv då jag drabbades av hypotyreos (giftstruma) när jag var 7 år. Jag har tillbringat mycket tid på sjukhus, opererat mig, ätit mediciner och gör fortfarande och kämpat för mitt liv dagligen, både fysiskt och psykiskt. Jag vet hur det är att inte kunna delta 100% i skolan och komma efter på grund av att man kämpar för sitt liv på olika sätt, man kämpar för att överleva. Jag vet hur det är att inte bli tagen på allvar för sin sjukdom, utan att bara få höra att man hittar på och visst kan delta, trots läkarens ord. 

Jag röstar rött för att jag vill att de människor som är sjuka ska kunna få kämpa för att bli friska och för sitt liv i lugn och ro, utan att behöva oroa sig för att bli utförsäkrade och inte tagna på allvar. Jag vill att de ska kunna kämpa för sitt välmående utan att behöva tänka på att behöva söka jobb när de inte kan jobba. Självklart ska det löna sig att jobba och det gör det. Självklart ska de människor som kan jobba jobba och bidra till samhället. Självklart ska man inte gå på bidrag om man kan få ett jobb. Självklart måste man kämpa för att få ett jobb. Men tryggheten ska finnas där om man är arbetslös och arbetsssökande, om man är sjuk, gammal eller funktionshindrad. Då ska samhället ställa upp och hjälpa till, för alla kan vi behöva hjälpen. 

En dag kan du och dina nära bli arbetslösa, råka ut för en olycka, bli allvarligt sjuk eller bli gamla. Då kan ni förmodligen behöva stöd från olika delar av samhället som ger er en trygghet och en chans att komma tillbaka till livet. Jag röstar med hjärtat.

P.S. Jag tänker inte ta någon diskussion om att någon utav er kanske tycker annorlunda än mig. Jag har uttryckt min åsikt och berättat en del av varför jag röstar på det jag röstar på. Jag ska också tillägga att nej jag är varken arbetslös eller bidragstagare. Jag jobbar som personlig assistent och betalar skatt jag också. Tycker du annorlunda än mig så får du göra det, för jag tänker inte säga vad som är rätt och fel. Jag röstar utifrån det jag tror på och mina egna erfarenheter. Punkt. 


Videoblogg - 10 Second Makeup Challenge


Svar på frågestund - del två

Vilka ämnen är du bäst på? (matte, eng, SO, No)


SVAR: Jag är bäst på svenska faktiskt, men ska jag välja någon av de du skrev så är det SO.

 

Ser du upp till någon? Om ja, vem och varför?


SVAR: Jag ser upp till Mia Skäringer väldigt mycket. Jag tycker hon är en väldigt härlig kvinna, med fötterna på jorden och som står stark fast hon har upplevt mycket skit.


Favoritserie?


SVAR: The big bang theory. :D


Vilken är din favoritårstid?


SVAR: Jag vet inte riktigt vad september räknas som, men det är min favoritmånad så skulle nog säga hösten. :)

 

Har du några ovanor?

 

SVAR: Jag biter på naglarna och håller alltid på med mitt hår.

 

Drömresa?


SVAR: USA :) Dock vet jag inte vart i USA än...

 

Vad tycker du om pride?


SVAR: Jag tycker det är bra att pride finns för att öka informationen och känslan av att alla ska kunna få vara vilka de faktiskt är.

 

 


Är du öppen med vad du röstar på?

 

SVAR: Ja det är jag. Jag är stolt socialdemokrat. :)


Är du kär i någon för tillfället?


SVAR: Ingen kommentar ^^


Vad ville du bli då du var liten?

 

SVAR: Jag bytte yrke hela tiden. Ett tag ville jag bli sjukgymnast. Ni vet sådana där som går runt på hockeymatcher med korgar med godis osv? Det ville jag också bli ett tag haha. :P


Har du lätt att lita på folk?


SVAR: Nej, det har jag inte tyvärr.

 

Hur var ditt tonårsliv?


SVAR: Jag var ganska lugn. Jag var aldrig ute och rände, jag drack aldrig och kom aldrig hem sent. Däremot hade jag ätstörningar, rispade mig en hel del och gick på barn och ungdomspsykiatrin (BUP), så jag mådde väldigt dåligt under mitt tonårsliv, jag var också väldigt mobbad i 8:an så hade stora problem med skolan.

 

Har du rest någon gång? :) (annat land vill säga)


SVAR: Jag har varit i Danmark, Norge, Tyskland och Spanien.

 

Vad vill du uppleva de 10 närmsta åren?


SVAR: Jag vill komma till SM inom pole dance, träffa den rätte och påbörja en liten familj kanske, jag vill även resa till USA och få inreda mitt hus/min lägenhet exakt som jag vill.

 


Vad har du för framtidsplaner, vart står du om 5 år? :)


SVAR: Jag hoppas på att ha kommit längre med min pole dancing och är på väg till SM. Jag hoppas på att ha ett fast jobb och ha flyttat till Karlstad där jag förhoppningsvis bor med en underbar kille. ^^

 


Har du några planer, ett drömjobb, ett drömställe att bo på?


SVAR: Jag vill starta en egen tidning och bo i en fin lägenhet/fint hus i Karlstad där jag även har ett stort rum för att ha min stång i. :)


Vill du ha en egen stor familj?


SVAR: Jag vill ha ca 3-4 barn, för mig är inte det så stort. :)


Vad är det roligaste med att blogga enligt dig?


SVAR: Att få skriva av sig och alla människor man "möter". Man får väldigt mycket kontakt med andra vilket jag tycker är jättekul. :)


Varför började du blogga?


SVAR: Jag började blogga för att det var inne, alla verkade göra det och jag ville göra detsamma. Jag började 2008 men fastnade inte för det och 2009 började jag uppdatera om min vardag och lite må bra inlägg titt som tätt, tills jag märkte vad jag ville skriva om 2012.


Har du planer på att börja blogga som vanligt igen (du skriver vad du gör om dagarna osv) istället för att skriva inlägg om massa olika ämnen?


SVAR: Nej, det har jag inte. Vill man se min vardag kan man följa mig på instagram @missevahle. Min blogg är till för mina olika ämnen. :)

 

Jag hatar att gå på kör, men har knappt fritidsintressen, ska jag sluta?


SVAR: Ja, enligt mig borde du sluta och faktiskt hitta något du gillar. Prova dig fram även om det kan vara läskigt.

 

Hur ska jag tänka när jag lever på soc bidrag och ser alla fina tiggare men inte kan ge pengar?


SVAR: Jag tycker du ska tänka på dig själv först och främst. Absolut är det viktigt att hjälpa till, men har du inte råd till det så ska du inte göra det. Först måste ju du överleva och sen när du fått ordning på ditt eget liv, då kan du börja hjälpa andra. Det finns ju även andra sätt att hjälpa människor på som inte kostar pengar. Exempelvis att jobba gratis på härbärge, skänka kläder man slutat använda osv.


Till dig som inte har ADHD

 
Jag kan så väl känna igen mig i denna videon (jag har inte ADHD) men själva känslan att inte lyckas med något man vill göra, att man önskar att folk fick se hur det faktiskt är att leva ett liv där något annat styr ens kropp och hjärna. Hur det faktiskt känns att ha en tyngd runt sin kropp som håller emot en. Som gör att man inte kan leva ett normalt liv, som man dagligen försöker jobba med och ha under kontroll. Det är en fruktansvärd känsla och även om man inte har ADHD så tror jag att man kan känna igen sig i denna filmen om man lider av exempelvis ångest som jag gör.

Det som dock är viktigt att inse, det är att ADHD, ångest, autism och så vidare ska inte användas som en ursäkt för att inte lära sig nya saker och jobba med sig själv. Ja, vissa saker kan ta längre tid men vi måste ändå kämpa för att bli en sådan bra medmänniska som möjligt, både till oss själva och till andra. Vi måste hela tiden försöka och kämpa vidare, även om det är tungt, för det är så vi kommer vidare i livet. Man kan inte bete sig hur som helst oavsett om man har ADHD eller ångest och det är viktigt att förstå det. Det kan vara en förklaring till ett beteende, men det är ingen ursäkt.

Oavsett vad du har för problem så ge inte upp! Kämpa vidare och försök hela tiden att lära dig nya saker och bli en bättre människa, för du kan, det vet jag! 

Mitt sätt är att skriva

Det är konstigt hur bra vissa saker kan hjälpa... 
Igår hade jag en väldigt ångestfylld dag, det var otroligt tungt och jag visste inte alls hur jag skulle hantera det. Kändes som att det kvittade vad jag än gjorde så kände jag mig inte lugnare. Men så kom jag på att jag kan skriva ett meddelande till en person i min närhet. Bara skriva  av mig allt jag kände och skicka iväg det, så det gjorde jag. Jag skrev allt jag tänkte på för stunden, hur det kändes, vad jag tänkte och vad jag jobbar på och direkt jag hade tryckt på skicka så kändes allting lite bättre, även om personen inte hade läst det än. Det gäller att hitta små knep som gör att man mår bättre och att allting känns en smula lättare.  Mitt sätt är oftast att skriva just för att det är så jag kan uttrycka mig som bäst och få perspektiv på saker.

Vad är ditt sätt för att må bättre?

 
Såhär kan man se ut om man inte är beredd när bilden tas. :P

Svar på frågestund - del ett

vad gör dig riktigt glad?


SVAR: Min dans, min familj och mina vänner.


Vad har du för bh storlek . Har du kik


SVAR: Jag använder bara kik till de jag känner.


Om du fick byta plats med en person för en dag, vem skulle det vara och vad skulle du göra?


SVAR: Åh vad svårt... Då skulle jag nog vara Anastasia Sokolova, en väldigt duktig pole dancer så att jag kan släppa min rädsla och bara köra på.


Om du vann en miljon kronor som du fick välja att antingen behålla eller ge bort varenda krona. Vad hade du valt? (se det från den sidan att du har en stadig inkomst, fast jobb osv)


SVAR: Kanske egoistiskt, men jag skulle behålla det så jag kan spara till mina framtida barn och se till så de får ett så bra liv som möjligt. Det mest optimala skulle vara att få ge bort en liten del av pengarna och skänka till olika organisationer.


Kollar du på big brother?


SVAR: Nej, det gör jag inte.


Vill du ha pojkvän eller trivs du med att vara singel?


SVAR: Jag saknar att ha en pojkvän, men samtidigt trivs jag som det ser ut nu.


Vad gör du på dagarna?


SVAR: Jag jobbar som personlig assistent, dansar, bloggar och fotograferar ibland.


Största intresse?


SVAR: Min dans och mitt skrivande.


Vilket par är dina favoritskor?

 

SVAR: Det är faktiskt dessa här nedanför, även om jag nästan aldrig använder dem.

Kan du inte göra fler videobloggar Och ta fler outfitbilder?:)


SVAR: Kan försöka. :)


Du är vacker, vet du det?

SVAR: Aw tack så mycket, vad gullig du är! :)


Saknar du ditt ex André någonting?


SVAR: Nej, det gör jag inte.


Dejtar du någon nu?


SVAR: Ja, det gör jag. ^^

 


Hur lång är du?


SVAR: Jag är 154 cm lång.


Om du hade varit plattbystad hade du opererat in silicon då?


SVAR: Det är svårt att säga, men jag tror inte det eftersom jag själv är för att man ska jobba med sig själv psykiskt istället för att lägga sig under kniven.


Vilken är din favoritfärg?


SVAR: Rosa. :D

Tror du på astrologi?


SVAR: Jag har faktiskt slutat läsa horoskop osv eftersom det påverkade mig för mycket, så ja jag tror på det.


Tror du det generellt är skillnad på män o kvinnor? Vilka?


SVAR: Ja, det tror jag. Jag tror att vi tänker olika rent generellt. Män tänker mer kortsiktigt överlag tror jag och kvinnor tänker mer långsiktigt. Även när det gäller exempelvis städning som jag själv sett i min omgivning. Jag tänker mer ingående, att man ska ta allt från grunden och torka skåp, listor osv, medan de män jag har träffat på inte alls tänkt så. Så jag tror vi fungerar olika på många saker och det är så vi kompletterar varandra.


Tror du på soulmates?


SVAR: Ja, jag har själv varit med om det tidigare.


Attraheras du av kvinnor?

 

SVAR: Nej, det gör jag inte.


Vilken sorts manliga egenskaper tycker du om? (Jag gillar händer och det är visst många kvinnor som just tittar på händer ex De får gärna vara långa fingrar)


SVAR: Då är vi lika för jag gillar också händer och skägg.

DET GÅR FORTFARANDE BRA ATT FRÅGA FRÅGOR!

Jag är stolt

Idag känner jag mig stolt över mig själv. Jag provade en ny dans idag, modern dans och tyckte det var jättekul. Först var jag livrädd för att gå dit och sa hela tiden att jag inte ville, jag visste inte hur det gick till, jag kände inga där och visste inte ens vart det var ärligt talat. Jag åkte dit och kom precis i tid och när jag väl var där så kändes det bra. Märkte dock av att jag inte har tränat ordentligt sen i maj på grund av hälsan, men det var i alla fall jättekul.

Har du gjort något denna veckan som du är riktigt stolt över?

 

Ångest, vad är det?

Jag lider ju själv av ångest och vet hittills att jag lider av generaliserat ångestsyndrom - GAD och panikångest. Så därför tänkte jag göra ett litet informationsinlägg om ångest, hur det är och hur det kan kännas. 

Vad är ångest?
Ångest är känslor av oro, rädsla och panik. Det händer i stort sett alla någon gång i livet, men den kan vara olika intensiv hos olika personer. Vissa människor drabbas av ångest ofta utan att riktigt veta varför. Ångest kan också uppkomma i samband med exempelvis en skilsmässa eller andra jobbiga saker. 

Vilka symptom ger ångest?
* Hjärtklappning
* Svårt att andas
* Svettas/fryser extra
* Torr i munnen
* Klump i magen
* Diarré
* Yrsel
* Skakar/darrar

Vad är panikångest?
Det är en stark ångest som kommer som en attack och varar i minst några minuter. När man har attacken brukar man känna en intensiv rädsla, skräck eller obehag. Det förekommer ofta att man får svårt att andas, att det blir ett tryck över bröstet. Man kan också få hjärtklappning och börja hyperventilera Det är viktigt att tänka på att detta inte är farligt, för ofta kan känslan bli: "jag är döende, vad ska jag göra?" En panikattack går över och det är inte farligt även om det är väldigt obehagligt! Det är också vanligt att man får ångest över att få ångest, alltså att man oroar sig för att få en ny attack eftersom det är så obehagligt. 

Vad kan man göra själv?
* Prata med någon om dina problem och se till att få hjälp, både från nära och kära och vården.
* Motionera
* Hitta en hobby
* Skriva av sig
* Lyssna på lugnande musik


Till dig som mår dåligt


Du som mår dåligt och läser detta nu, eller du som kommer må dåligt, tänk på att du är en värdefull person. Du förtjänar inte att bli behandlad illa, du förtjänar inte att få höra elaka ord. Du är en fantastisk person och det finns människor som gillar dig, som älskar dig och som kommer att älska dig. Det är så mycket mer värt att fokusera på de människor som gillar en, istället för på de som ogillar en. Du behövs på denna jord, du kom till jorden av en anledning. Förstör inte det genom att försvinna härifrån, livet blir bättre efter mycket kämpande. Tänk på alla som tycker om dig och som kommer att tycka om dig. Tänk på alla saker du kan göra i livet och hur bra ditt liv faktiskt kan bli. Det finns elaka människor där ute, men låt dem inte trycka ned dig. Du är så mycket mer värd än så, visa att du är bättre och sjunk inte till deras nivå. Du är underbar, glöm inte det!

Våga prova något nytt och vinn!

 
Min kropp har ändrats en del sen jag började dansa. Jag gick från att vara en soffpotatis som inte alls gillade träning, till att träna aktivt någon gång i veckan. Jag är glad att jag började med min träning både för min psykiska och fysiska hälsa. Jag äter fortfarande "fel" och unnar mig både mat och godis. Mitt syfte var inte att gå ned i vikt, jag började träna för att jag tycker det är kul och hälsosamt. I och med det så får jag också en mer vältränad och sund kropp, vilket är ett plus. Ska också tillägga att jag bara är 154 cm lång. Jämför dig inte med andra, utgå ifrån din kropp och dina förutsättningar. Du duger som du är och du kan du också! Förverkliga dina mål och drömmar. Våga börja med något nytt.

Jag var livrädd för att börja med min dans. Jag kände ju ingen där, jag visste inte hur det gick till eller vad man gjorde. Tänk om jag skulle vara skitkass?! Men jag vågade mig dit och idag är jag jätteglad för det. Jag är mer nöjd med min kropp (även om jag inte var missnöjd på första bilden), jag orkar mer, jag har mer kroppskontroll och vet att jag kan saker jag aldrig trodde jag skulle kunna. Och nej, jag vet att jag min "resa" inte är så stor och jag hade redan då ett bra BMI och en bra vikt enligt vågen, men alla framsteg och framgångar räknas, oavsett om de är stora eller små, tänk på det! Detta inlägg är inte till för att få någon att må dåligt över sin vikt eller få någon att känna sig tjock eller otillräcklig, tvärtom. Det jag vill ha ut med detta inlägg är att ni ska hitta en aktivitet som gör er glad, som får er att må bra. För när ni hittar er grej, då kommer också kroppen att bli mer sund och vältränad som en bonus och att man har rätt att vara stolt över sig själv, oavsett om man är "stor" "liten" eller "normalstor". Man har rätt att vara stolt över sina framsteg, stora som små!

Vara vän online


 
Jag har nyss tittat på ett program från UR där Johanna och Moa från Kick back pack och Tora medverkar. De pratar om näthat och respekt. Jag tycker programmet var väldigt bra och jag hoppas att fler människor får sig några tankeställare när de ser detta programmet. Det är inte okej att vara elak mot någon. Det är inte okej att kalla någon korkad, ful, äcklig eller efterbliven. Det är inte okej att kalla någon för hora, slyna, bög eller hota människor. Vare sig det är på internet eller öga mot öga, tänk på det! Titta på programmet häääär.

Frågestund


Eftersom jag har lite bloggtorka just nu så tänkte jag köra igång en frågestund. :) Får se hur länge jag har den igång, så det är bara att ställa frågor i detta inlägg. :)

Inredning

Jag älskar inredning och vet hur jag vill ha det när jag flyttar. För mig är det viktigt att känna att jag trivs och tycker det är snyggt och det är väldigt viktigt med ett mysigt och bra sovrum. Men det kan vara svårt att hitta rätt inredning till ett bra pris, för som många vet så är det ju ganska dyrt med möbler. Jag älskar svart och vitt i bas och ha lite färgglada detaljer och som många av er vet, så älskar jag ju rosa, så för mig kommer det nog bli lite rosa kuddar, gardiner och filtar. Jag sökte runt lite på inredning och hittade sidan http://www.ilva.se/. De verkar ha en hel del snygga saker, allt ifrån häftiga lampor till snygga sängar och soffor. De har också ett väldigt bra pris och jag hittade en soffa där som jag verkligen skulle vilja ha, som nu bara kostade 4399, ett bra pris tycker jag. De har en hel del bra erbjudanden, så jag tycker att ni ska kolla in den sidan så kanske ni kan hitta något att klicka hem för ett bra pris!

Sponsrat inlägg!

Att vara sin egen fiende

Vi är många gånger våra egna värsta fiender, likaså jag. Många gånger är det mina tankar och min oro som hindrar mig i saker. Vilka tankar kan det vara som hindrar en då? - Jo exempelvis att man tänker att man inte är tillräckligt bra på fotboll så man struntar i att prova fast man så gärna vill eller att man exempelvis sätter så stor press på sig själv så att man aldrig blir nöjd med resultatet oavsett om det är jättebra. Vi är många som sitter i denna sitsen. Hur kan man då hindra sig själv från att vara sin egen värsta fiende?

Det gäller helt enkelt att träna på sitt tankesätt. Vi måste öva upp våran självkänsla och vårat självförtroende, att vi faktiskt räcker till och är bra som vi är. Att vi kan det vi vill göra och skulle vi vara mindre bra så kan vi alltid lära oss. Ställ dig framför spegeln och berätta för dig själv att du är bra och att du räcker till. Skriv fina lappar till dig själv och sätt på kylskåpet, vid din spegel, vid sängen och så vidare där du påminner dig själv om att du är bra som du är. För med mycket övning kan vi få bort dessa tankar och faktiskt vara våran egen vän istället för fiende. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...