Jag är socialdemokrat
Imorgon är det den 14 september, alltså är valdagen inne. Jag tycker det är jätteviktigt att rösta för att det är en sådan fin sak vi har. Vi har rösträtt, vi får vara med och bestämma i samhället och det tycker jag att vi ska ta vara på. Jag röstade på socialdemokraterna den första september. Jag valde att förtidsrösta för att jag ville veta att jag har fått det gjort ifall jag inte skulle kunna komma iväg på valdagen. 

Varför valde jag att rösta på socialdemokraterna? - Jo, för att jag anser att det behövs göras ändringar i välfärden. Tar man pengar från statskassan så är det klart att det kommer att märkas på olika delar i samhället. Det jag har själv märkt av är att sjukvården blivit mycket sämre. Jag märker stor skillnad på vården nu mot innan. 400 människor har dött på 5 år på grund av fel vård. (källa: kalla fakta special - om vården.) Och jag har även själv känt mig väldigt illa behandlad av sjukvården de senaste åren. Jag är inte för sänkta skatter, för jag anser att pengarna behövs för att kunna ordna en sådan bra välfärd som möjligt.

Jag röstar inte rött för att det inte ska finnas några rika människor i Sverige. Jag röstar inte rött för att alla ska leva på exakt samma lön varje månad. Jag röstar inte rött för att alla människor ska leva på bidrag, för självklart lönar det sig att jobba och det ska också göra det. Jag röstar rött för att alla människor ska ha samma rättigheter i samhället, oavsett sjukdom, funktionshinder, kön, läggning, ursprung eller ekonomi. Jag röstar rött för att alla människor ska ha samma möjligheter att få sjukvård, att få utbildning, att få jobb. Jag röstar rött för att få trygga jobb, med bättre arbetsvillkor, med långa och säkra anställningar. Där man inte behöver bli utbränd på grund av att företagen är underbemannade, där personalen många gånger utnyttjas.

Det ska inte handla om att pengarna i plånkboken ska styra om man får en bra utbildning eller en bra sjukvård. Jag har själv varit väldigt sjuk i mitt liv då jag drabbades av hypotyreos (giftstruma) när jag var 7 år. Jag har tillbringat mycket tid på sjukhus, opererat mig, ätit mediciner och gör fortfarande och kämpat för mitt liv dagligen, både fysiskt och psykiskt. Jag vet hur det är att inte kunna delta 100% i skolan och komma efter på grund av att man kämpar för sitt liv på olika sätt, man kämpar för att överleva. Jag vet hur det är att inte bli tagen på allvar för sin sjukdom, utan att bara få höra att man hittar på och visst kan delta, trots läkarens ord. 

Jag röstar rött för att jag vill att de människor som är sjuka ska kunna få kämpa för att bli friska och för sitt liv i lugn och ro, utan att behöva oroa sig för att bli utförsäkrade och inte tagna på allvar. Jag vill att de ska kunna kämpa för sitt välmående utan att behöva tänka på att behöva söka jobb när de inte kan jobba. Självklart ska det löna sig att jobba och det gör det. Självklart ska de människor som kan jobba jobba och bidra till samhället. Självklart ska man inte gå på bidrag om man kan få ett jobb. Självklart måste man kämpa för att få ett jobb. Men tryggheten ska finnas där om man är arbetslös och arbetsssökande, om man är sjuk, gammal eller funktionshindrad. Då ska samhället ställa upp och hjälpa till, för alla kan vi behöva hjälpen. 

En dag kan du och dina nära bli arbetslösa, råka ut för en olycka, bli allvarligt sjuk eller bli gamla. Då kan ni förmodligen behöva stöd från olika delar av samhället som ger er en trygghet och en chans att komma tillbaka till livet. Jag röstar med hjärtat.

P.S. Jag tänker inte ta någon diskussion om att någon utav er kanske tycker annorlunda än mig. Jag har uttryckt min åsikt och berättat en del av varför jag röstar på det jag röstar på. Jag ska också tillägga att nej jag är varken arbetslös eller bidragstagare. Jag jobbar som personlig assistent och betalar skatt jag också. Tycker du annorlunda än mig så får du göra det, för jag tänker inte säga vad som är rätt och fel. Jag röstar utifrån det jag tror på och mina egna erfarenheter. Punkt. 

#1 - V I L M A L A ♔

Fett bra!! Älskar alla vänster haha! Men jag tycker vekrlligen om alla partier på vänstern så för mig får jag gå på det jag är mest lik men socialdemokraterna står mig lika varmt om hjärtat! ♥

#2 - Emelie

Väldigt intressant att läsa! Tycker att det är så spännande att se vad som kommer hända imorn :)

#3 - Amanda Niclasson

Så fin blogg!! Kram

#4 - Linnéa

När jag var frisk röstade jag blått. Nu är ja deprimerad o röstar rött.

#5 - Milina

Jag vill rösta, men min sociala fobi hindrar mig :/

#6 - A D E L I N A

då är vi 2! :)

#7 - Alina

sv: Tack! :)

#8 - Liza Ludvigsson

Toppenbra argument!

#9 - THE REVOLT

Bra inlägg!^^ så ska man göra. Säga vad man tkr ist för att skriva vad man inte tkr!:D jätte bra inlägg ^^

#10 - ellie

Wow! så bra skrivet! Det är också därför jag röstar på socialdemokraterna.
Blir irriterad när jag hör folk säga typ: ah sossar vill bara leva på bidrag osv.

#11 - Felicia

Blev samma för mig, speciellt då jag är med i s-studenter i kåren också. blir förhhoppningsvis lite förändring nu!

pussar

#12 - Moa Persson

väldigt bra förklarat med dina årsiker, det är tyvärr så lätt att många missuppfattar när det gäller val årsikter..

#13 - linnea

röstade också rött :)

#14 - Madeliene

- väldigt fin blogg!

#15 - ♫♪ sandra

bra inlägg!

#16 - sanna hyvärinen

Jag är också socialdemokrat :)