Sjukdomen styr ens liv
Alla vill må bra. Alla vill vara friska och få leva lyckligt. Det finns människor som säger att de är rädda för att bli friska och må bra. "Vem är jag utan min sjukdom?" Sjukdomen blir som en trygghet där man vet hur det fungerar, där man vet hur livet är och vad man har att vänta sig. Oftast när man säger att man inte vill må bra och vara frisk så är det sjukdomen som talar. Det kan låta jättekonstigt men jag kan känna igen mig väldigt mycket i det. Men hjärnan är väldigt lättlurad och kan gå på vad som helst som ens sjukdom intalar en. 

Har man anorexia så intalar sjukdomen en att man är tjock och behöver gå ned i vikt fast att man inte alls behöver det och det är det som är så farligt och det är väldigt svårt att ta kontrollen över sjukdomen, men det går. Det gäller att förstå både som närstående och offer att det är sjukdomen som talar, att alla faktiskt innerst inne vill må bra och vara lyckliga. Hitta ditt sätt för att ta kontrollen över din sjukdom och dina besvär. Du är värd att må bra. Du är värd att ha ett liv där du mår bra och är lycklig. Försök göra det bästa av situationen, för det är du värd!


#1 - milina.blogg.se

Jag känner igen mig lite. Jag fick ju hoppa av gymnasiet pga njursten och har gått hemma nu i 1 och ett halvt år snart. Jag vill bli frisk, samtidigt som jag inte vill bli frisk. Att gå omkring hemma har blivit som ett trygghet, när jag blir frisk måste jag börja ta tag i mitt liv.. Vilket skrämmer mig. Sen kommer det kännas jättekonstigt att kunna vara ute och gå utan att få ont i ryggen. Haft ryggsmärtor pga njursten i 7 år, och snart kommer jag förmodligen inte ha det längre, vilket kommer kännas riktigt konstigt..

#2 - Sara

Så sant! Det är både otroligt fascinerande och obehagligt hur övertygande hjärnan kan vara ibland, hur säker man kan vara på vad som är verkligheten fast hjärnan har hittat på allt..

Svar: Oj, råkade radera din kommentar påhitt senaste inlägg, nåt om mardrömmar. Hann inte läsa den, men tittade på nya kommentarer på mobilen och det är lite klumpigt, så mitt i allt var den borta.. Så orkar du kommentera igen så får se gärna göra det :) Annars så går jag väl bara önska sig en trevlig kväll! Kram

#3 - joicio.blogg.se

Jag är inte mina sjukdomar, det vill säga mina diagnoser. Mina diagnoser är dock en del av mig men de är inga hinder för mig, dem gör de bara svårare

Svar: Vad bra, jag pratade om många utav de som "inte vill må bra" som du kan läsa i början av inlägget. :-)
Evah Åberg