Ingen är positiv varje dag

"Du måste vara positv och stark. Gräv inte ned dig!"

Jag har haft en jobbig vecka och igår fick jag höra dessa orden och jag förstår att de är skrivna i all välmening, men det får mig att fundera. Måste man verkligen vara stark och positiv hela tiden? - Nej, det måste man inte. Man har rätten att ibland få tycka att livet är skit, man har rätten att falla, vara "svag" och negativ för en stund. Man har rätten att ibland få gräva ned sig. 

Livet är ingen dans på rosor, varken för Kungen, Blondinbella eller för dig och mig. Alla har vi dåliga dagar och alla möter vi motgångar. Ibland blir det bara för mycket för en och då har man faktiskt rätt att inte vara så positiv och stark. Ibland behöver jag gnälla, ibland behöver jag gråta och vara arg. Ibland behöver jag tycka att allt är skit, MEN det gäller ju att sätta gränsen och ta sig upp igen och fortsätta kämpa.

Ingen människa kan vara stark och positiv varje dag hela sitt liv och det ska inte någon kunna kräva av en. Nu har jag en jobbig period och tycker jag att allt är skit då, då har jag rätt att göra det utan att någon ska säga åt mig att jag måste vara positv. Det positiva kommer tillbaka senare, men nu måste jag få vara ledsen med tanke på allt som har hänt.


Leksaker och gosedjur

Jag har alltid älskat leksaker och gosedjur. Jag är den som hade mitt rum fullt av leksaker när jag var liten och jag har sparat mycket utav det. Jag gillar fortfarande gosedjur och sover med två stycken för tillfället. En krokodil och en elefant. Jag tycker det är viktigt att barn har leksaker och att man ser till att det är anpassat för deras åldrar när det gäller småbarn. På krabat.se kan man hitta massor av bra leksaker till olika åldrar. De har allt ifrån dockor, till handdockor, till dockhus, till bilar och även för de allra minsta barnen. De har även inredning till barnrum och det är väl alltid kul att inreda sitt barns rum? De har även fri frakt över 500 kr, vilket jag tycker är jättebra. Så kolla in dem vettja!

Jag tycker det är viktigt att barn får ha någon leksak i alla fall för utvecklingens skull. Det behöver inte vara massvis eller det dyraste, men barn utvecklas när de får leka och lära sig att hantera saker. 

 
Sponsrat inlägg

Accessoarer Gömda Juveler


1 | 2 | 3 | 4

Jag älskar er!

Jag vill ägna ett inlägg åt mina underbara föräldrar. 
Vet ni att jag älskar er till månen och tillbaka? Utan er skulle jag inte finnas idag, jag hade aldrig klarat mig igenom allt jag har tagit mig igenom om det inte hade varit för er. Ni har gjort så otroligt mycket både för mig och mina syskon och allt arbete ni gör för Sofie kan ingen ens tänka sig. 

Den senaste veckan har varit väldigt turbulent för oss alla, men ni har hanterat det väldigt bra och jag är så otroligt stolt över er. Jag kunde verkligen inte få bättre föräldrar för ni finns alltid där när det är något. Ni hjälper mig varje dag genom min ångest. Ni har stöttat mig när jag har haft problem med skolan, sjukvården, killar, vänner, mig själv. Ni har funnits där dagligen i alla år. Jag vet att jag kan prata med er om allt och ni vet att ni kan prata med mig också.

Visst har vi haft våra duster men vi har alltid kommit över det och byggt upp vår relation ännu starkare. Jag vet ärligt talat inte vad jag skulle göra utan er då ni är mitt allt. Det är nog inte många som förstår vår relation, hur stark den faktiskt är i vår familj. Vi har tagit oss igenom så mycket tillsammans, både bra och dåliga saker. Vi har alltid tagit oss ur situioner och blivit starkare av det och det har också stärkt banden mellan oss. 

Jag vill bara att ni ska veta att jag är evigt tacksam för allt ni har gjort för mig och mina systrar. Jag har er att tacka att jag står upp idag, att jag inte hamnat snett med exempelvis droger. Jag har er att tacka för att jag lärt mig så mycket om livet och fått så bra värderingar och åsikter. Tack för att ni har gjort mig till den jag är och för att ni finns där dagligen.
Jag älskar er! ♥

 
En gammal bild på oss från 2013

PS. Jag har inte mått så bra sista veckan så därför är min uppdatering lite sämre. Jag kommer uppdatera som vanligt när jag mår bättre och har inspiration till att skriva. 

Positiva och negativa saker #7

Vad har varit positivt och negativt denna vecka?

Positivt:
+ Jag har gjort pannacotta som blev jättebra.
+ Jag gjorde en god köttgryta som jag blev nöjd med.
+ Jag har lärt mig mycket nytt om människor och mig själv.
+ Vi har fått en ännu bättre kontakt i familjen på grund av problem som har varit i veckan.

Negativt:
- Jag har haft ganska mycket ångest och haft mycket panikångest.
- Det blev ingen resa till Uddevalla som det skulle bli.
- Har varit mycket problem som vi i familjen har stött på i veckan.
- Varit väldigt trött och sovit väldigt dåligt.

Vad har varit dina + och - i veckan?

 

Skriver av mig lite

Jag måste bara skriva av mig lite.
Just nu är min ångest enormt tung. Jag känner mig deppig, orolig, arg, besviken... Allt på en gång. Har ni någon gång känt känslan att det är riktigt svårt att andas på grund av ångest? Som att det är något som sitter i bröstet och täpper till så man knappt kan dra ett djupt andetag för det gör ont? Så känner jag nu och jag vet inte vad jag ska göra åt det... Det har varit en väldigt tung vecka nu med mycket problem med olika saker och nu kommer verkligen all ångest på en gång.

Förra veckan mådde jag ju väldigt bra så känns tråkigt att det inte höll i sig längre än så. Jag blir galen på dessa perioder! Jag vet att man inte ska börja oroa sig över att inte kunna andas för det är väldigt vanligt för panikångest men det är en sådan fruktansvärd känsla... 

Hoppas ni mår bra i alla fall!

Video - Q&A


Dagens smarta ord #412 saker jag drömmer om

 
* Att få komma längre med pole dance fitness och kunna tävla i det.
* Att få ha skrivandet som mitt jobb och få hjälpa fler människor som lider av psykisk ohälsa.
* Att få träffa den rätte och bilda familj i framtiden.
* Att bli bättre från min ångest.

 

* Att bli vigare och kunna göra mycket akrobatiska övningar.
* Att få bo fint och skaffa en walk in closet så jag får plats med alla kläder och skor.
* Att skaffa fler tatueringar.
* Att få skriva en bok.

 
* Att jag och mina nära får leva ett bra och friskt liv. (Helst alla i hela världen så klart!)
* Att jag ska få kunna bo så pass stort i framtiden att min stång står i ett speciellt rum.
* Att träffa Mia Skärringer.
* Att träffa fler och bra vänner.

Vad drömmer du om? :)

Suga i flaskor för få större läpparNi kanske har läst om den nya trenden som kommit för att få större läppar?
Det går ut på att man blåser upp sina läppar med hjälp av flaskor/glas för att uppnå Kylie Jenners läppar. Trenden kallas för "kyliejennerchallenge". Detta har sjunkit allt lägre i åldrarna, men sanningen är att det kan vara skadligt att göra detta. Du kan få blödningar som leder till bestående men, exempelvis kan man skada vävnaden och få ärrbildning. 

Vart är detta samhälle på väg egentligen? När små barn sitter och fokuserar på sina läppars storlek och undrar om de duger. När unga människor tar till alla möjliga knep för att få se ut som kändisar och känna sig "rätt". Är det inte dags för att varenda unge och varenda människa ska känna sig rätt? Detta är något som måste tas på allvar och som inte längre kan fortgå. Människor där ute hatar sig själva och sina utseenden och är desperata efter att få känna sig vackra. Jag tycker att detta rent ut sagt är för jävligt och jag önskar att jag kunde få er alla att förstå hur vackra ni faktiskt är exakt som ni är!

Ni behöver inte fylla era kroppar med fillers, botox, silikon eller blåsa upp era läppar med hjälp av flaskor. Utseendet är inte allt och det finns så mycket annat att lägga tid på än storleken på ens läppar. Barn ska inte ens fokusera på sådana här saker, barn ska vara barn och leka! Ni duger exakt som ni är, utan att försöka ändra på er med olika ingrepp. 

Jag önksar att jag kunde trolla och få er som är osäkra att förstå. Kylie Jenner är skitsnygg, absolut. MEN DET ÄR DU OCKSÅ! Där ute kommer det finnas människor som tycker att du är tusen gånger vackrare än Kylie, som kommer älska ditt utseende exakt som det är. Som kommer älska hela dig och din personlighet, så snälla försök att inse själv vad bra och vacker du är! Du behöver inte se ut som Kylie för att vara rätt. Du behöver bara se ut som dig själv!


Du har rätten att känna (repost)

"Sluta vara så negativ!"
"Men du, inte ska du vara arg/ledsen."
"Men du har ju inget att må dåligt över."

Detta är kommentarer man kan få om man exempelvis skriver en status på facebook att man har en dålig dag exempelvis. Människor verkar hela tiden anse sig ha rätt att bestämma över hur andra ska känna och tycka. En vän till mig la upp en status idag att hen mådde dåligt och hen fick direkt en kommentar att hen ska sluta vara negativ. (Jag använder mig av hen eftersom jag inte vill nämna om det är en kvinna eller man.)

Varför ska inte denna personen få känna sig negativ och må dåligt som alla andra? Självklart önskar man ju inte att personen ska må dåligt, men alla har lika stor rätt att vara på dåligt humör och ha dåliga dagar. Ingen har rätten att komma och säga till dig hur du ska känna. Du är en egen individ och den enda som bestämmer vad du ska känna och tycka är du själv. Du är inte en dålig människa för att du har en dålig dag där du känner dig ledsen och arg. Du är inte mindre värd och du har inte mindre rätt än andra. 

Jag tänker vara negativ, känna mig ledsen, arg och må dåligt när jag kännner för det oavsett om andra stör sig på det för att de anser att jag inte har rätt att vara det. Jag tänker skriva om mina dåliga dagar om jag känner för det, för det har jag rätt att göra, likaså du!Dagens smarta ord #3Principer och respekt

Igår fick jag erbjudande om ett samarbete med ett företag.
Jag skulle skriva ett sponsrat inlägg om skönhetsideal och få 400 kr i ersättning. De berättade lite mer ingående och då gick det ut på att jag skulle skriva om ideal, komplex och skönhetsingrepp. Jag fick skriva exakt vad jag tyckte och tänkte, men jag skulle länka till en sida som leder till plastikkirurgi. Detta kändes inte bra för mig då jag inte vill länka sådana sidor i min blogg så jag tackade faktiskt nej.

Jag tackar faktiskt nej till samarbeten med företag titt som tätt just för att jag inte tycker att det passar min blogg. Jag driver en blogg om psykisk hälsa, där många av mina läsare kanske har erfarenhet av komplex och psykisk ohälsa av olika slag. Då känns det inte rätt för mig att tipsa om olika casinon på internet eller olika sidor för skönhetsingrepp. Jag vill att ni läsare ska må så bra som möjligt och inte få spelberoenden på er eller känna er lockade av skönhetsingrepp för att jag har skrivit ett sponsrat inlägg om det. Därför tackar jag faktiskt nej till mycket, av respekt för er och på grund av mina principer.


3 tips - bli vän med dig själv


* Locka fram dina bästa sidor. - Umgås med människor som får dig att må bra och som höjer dig istället för att sänka dig. Genom att ha en bra omgivning och vara din egen vän lockar du fram dina bästa sidor och då märker du också vad mycket du faktiskt kan och hur bra du är. (Jag vet att jag själv borde bli bättre på detta, så denna punkten är verkligen till för mig också.)

* Skriv upp tre bra saker varje dag. - Det händer titt som tätt att man känner sig värdelös och dålig på allt. Man kanske inte ser de bra saker som finns i ens liv. Skriv då upp tre bra saker som du gjort varje dag, då ser du att du inte alls är så dålig och värdelös. Det händer ju också bra saker som man inte ens kanske tänker på för stunden.

* Umgås med dig själv. - Du kanske är ensam hemma och känner dig övergiven, umgås då med dig själv. Ta ett varmt bad, gör ansiktsmask, läs en bok eller vad du nu känner för och njut av tiden att vara med dig själv!


Min vighet då och nu

 

 
Jag märker stor skillnad på min vighet faktiskt och det är så kul att se framsteg. Jag har faktiskt kommit väldigt långt under tiden. På första bilderna kunde jag inte varken split eller spagat, men efter lite tränande satt båda och jag är så sjukt stolt och glad! :D Jag börjar äntligen nå mina mål. Jag ska ta mig dit jag vill för jag är en kämpe som inte ger upp! :)

TisdagspeppTävlingen är avslutad!


Tävlingen är nu avslutad och vinnaren är Isabell. Sportarmbandet.se kommer att kontakta dig så snart som möjligt så håll utkik i din mejl! :)

ANGÅENDE SMINKTÄVLINGEN: Jag utsåg ju en vinnare den 16 april, men vinnaren har tyvärr inte svarat på mitt mejl så jag måste tyvärr dra en ny vinnare. DEN NYA VINNAREN I SMINKTÄVLINGEN ÄR twiggy lundberg. Jag har kontaktat dig på mejl så svara så fort du kan så jag kan skicka din vinst! :)

Video - haul


Vänner och motivation

En bra vän för mig är någon som glädjs med en när man lyckats och mår bra. Som försöker hjälpa en att nå dit man vill. Någon som finns där och stöttar när man mår dåligt. Som lyssnar och försöker förstå, som verkligen vill ens bästa och att man ska må så bra som möjligt. 

Jag har inte direkt någon sådan vän i dagsläget. Jag har inte direkt många vänner och de få jag har bryr sig knappt alls om jag lyckas med något. Det har hänt tre stora händelser de sista åren som jag själv är väldigt stolt över.

1. Jag fick ett tvåsidigt uppslag om mig själv i Frida-tidningen 2013. 
2. Friends delade mitt öppna brev till mina mobbare och det blev väldigt stort i januari.
3. Min bloggportal och nyheter24 uppmärksammade mitt korvmageinlägg.

Detta är tre händelser som är stora för mig, som är speciella. För att det jag gör har en betydelse, för att jag blir uppmärksammad för det jag älskar att göra, att skriva om samhällsproblem. Men väldigt få av mina vänner har uppmärksammat detta. När jag berättade om intervjun 2013 så verkade de inte ens ha läst den, jag fick knappt ett grattis. Samma med dessa två saker som har hänt nu detta året, i stort sett ingen av de jag umgås med har uppmärksammat det och tyckt det varit kul. Ska inte vänner glädjas åt varandra och pusha den andra för att fortsätta kämpa? Lite peppning, beröm och lite push kan göra väldigt mycket för att man ska orka fortsätta kämpa och för att man ska finna motivation. 

Jag vill avsluta med att tacka er som faktiskt bryr er, som delar, kommenterar, läser eller på andra sätt finns i mitt liv och bryr er. Ni som faktiskt pushar mig och delar, kommenterar, gillar osv behöver inte ta åt er av det som står ovanför!


Studentklänningar | gömda juveler1 | 2 | 3 | 4

"This doesn't mean I'm a stripper, but it does mean I'm stronger than you. "
 
Idag blev jag utsedd till "dagens hjälte" på min studios instagram och jag blev så glad! :) Älskar denna träningen och jag märker min utveckling mer och mer för varje pass! Är så sjukt nöjd! Köpte även ett armband där det står "kdpoledancing" på som ni ser bild på här ovanför! :)

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Positiva och negativa saker #6

Vad har varit positivt och negativt denna vecka?

Positivt: 
+ Jag hamnade på blogg.se:s framsida med mitt inlägg om min korvmage.
+ Jag var på plats 24 på mest besökta bloggar på blogg.se
+ Nyheter24 kontaktade mig och ville ha mitt korvmageinlägg som debattartikel (länk)
+ Mötet hos kuratorn gick jättebra och hon sa att jag har utvecklats jättemycket sen första mötet.
+ Jag har mått väldigt bra och varit väldigt glad.
+ Jag lagade en väldigt god tacogratäng och bakade en väldigt god radiokaka.
+ Tränade lite hemma och det gick väldigt bra.
+ Har fått jättefin respons från er läsare.
+ Träningen gick jättebra och jag blev utsedd till dagens hjälte igen. :D Bild kommer i ett annat inlägg!

Negativt:
- Min dator är extremt seg så det blir svårt att blogga och greja.
- Jag var tvungen att säga upp kontakten med en person som jag gillar som vän.
- Människor lyssnar för dåligt och antar för mycket.
- Hade ganska mycket ångest på lördagen...

Vad har varit dina + och - denna vecka?
 
Stretchövningar för split

Ingen är bra på allt

Har du någon gång provat något nytt och inte klarat det?
Kanske har du provat att baka men det har inte gått bra. Har du då fått tanken om att du är dålig och värdelös?

Jag tror det är ganska vanligt att få dessa tankar. Jag har fått dem ibland, då jag har ganska höga krav på mig själv. Jag vill ofta kunna saker innan jag ens lärt mig dem, hur realistiskt är det? Det som är viktigt att inse är att man inte kan vara bra på exakt allt, men det innebär inte att man är dålig bara för att man inte klarar vissa saker. Man har fortfarande ett värde och det finns ju andra saker man kan. Ingen är bra på allt, men alla är bra på något!

5 saker jag är bra på:
* Att skriva.
* Att diskutera/argumentera.
* Att baka.
* Att lyssna och ge råd.
* Att utöva pole dance fitness.

5 saker jag är mindre bra på:
* Att räkna matte.
* Att parkera bilen där det är trångt.
* Att rita.
* Att mäta och dra raka linjer.
* Att sjunga.


Underminera inte någons problem

Ett av de största problemen i dagens samhälle tror jag är att människor lyssnar för lite på andra.
De lyssnar med ett halvt öra, de läser det de vill läsa och det kan underminera andras problem och tankar, vilket leder till att människor känner sig missförstådda och inte tagna på allvar. När mitt inlägg om min korvmage delades på nyheter24 så har människor börjat prata om att jag ska tänka innan jag yttrar mig, för att utseende inte är allt exempelvis och nej, det var ju det jag skrev i mitt inlägg också, det var ju det som var hela poängen med mitt inlägg.

Jag fick också en kommentar om att det finns folk som svälter, det finns folk som dör och det är krig i olika delar av världen, men jag skriver om en sådan här sak. Det finns folk som svälter i Sverige också för att de har ångest över hur de ser ut. Sjukdomen kallas anorexia och är faktiskt dödlig. Människor dör av självsvält i Sverige. Varför ska vi underminera ett problem som exempelvis komplex och självsvält bara för att det finns krig i världen? När Elsa som har anorexia läser dessa kommentarer så kanske hon får tanken: "nej, det är ingen idé att jag ber om hjälp för det finns ju de som har det värre där ute. Mitt kommer inte tas på allvar, utan jag kommer bara få höra att det finns krig där ute i världen. Bättre jag håller det för mig själv." och då aldrig kommer att komma till ett välmående, för hon vet att hon inte blir tagen på allvar i alla fall.

Psykisk ohälsa är min kamp, din kanske är att stoppa kriget i världen vilket är jättebra att du kämpar med, men snälla, underminera inte min kamp och de som behöver denna typen av hjälp. Om jag kan få någon att må lite bättre av min bild på min korvmage, om jag kan få en person att slippa ha komplex så har jag lyckats. Jag har bidragit med något, vilket jag tänker vara stolt över. Om Elsa blir frisk från sin anorexia och sina komplex så kan hon också en dag kämpa för att bekämpa kriget, till skillnad mot om hon fortfarande är sjuk och ligger inne på en anoreixaklinik eller till och med är död, tänk på det!


7 tips - så klarar du skolan* Gör saker i tid och ha en planering. - Om du inte gör allting i sista minuten och slipper stressa så kan du märka att det faktiskt går lite bättre. Om du vet att du har prov om en vecka, börja då i tid att förbereda material och börja läsa på lite då och då så du inte behöver göra allting kvällen innan, för då brukar man ofta bli väldigt stressad och uppjagad, vilket kan leda till att man lär sig mindre.

* Sov och ät på rätt tider. - Om du har bra rutiner så orkar kroppen och hjärnan mer. Du kan känna att du har lättare att koncentrera dig och att saker lättare fastnar. Lägg dig alltså i tid och ät regelbundet så blodsockret inte sjunker för mycket.

* Piffa upp med fint material. - Det är viktigt att ha ordning bland sina saker tycker jag. Ha ett block till varje ämne och lägg lösa papper i en mapp. Köp nya pennor, sudd och gör det lite roligare, det kanske kan hjälpa dig!

* Planera roliga saker för helgen. - Om du har något att se fram emot så går oftast skolveckan snabbare och du kommer knappt märka av skolan. 

* Ta pauser ibland. - Det är otroligt viktigt att ibland ta en paus och göra annat. Ta och plugga exempelvis en timme i taget och sedan tar du en paus och gör något du tycker är kul. Se bara till att du inte fastnar exempelvis vid datorn, utan faktiskt sedan fortsätter med ditt pluggande!

* Sätt upp mål och delmål. - Varför pluggar du? Vart vill du komma? För att hålla uppe motivationen kan det vara viktigt att faktiskt veta varför man gör vissa saker. Sätt upp små delmål så det känns lite lättare att komma till det slutgiltliga målet.

* Våga berömma och belöna dig själv. - Det kan vara riktigt tufft att plugga, men du är jätteduktig som faktiskt gör det och klarar av det. Det är inte fel att berömma sig själv och när du klarat ett prov eller en tenta så belöna dig med något. Kanske en god middag, ett bad eller varför inte en biofilm?


Ni är så fantastiska!

 
 

Uppmärksammad av nyheter24
 
Igår fick jag mejl ifrån Nyheter24 om att de ville använda mitt blogginlägg som debattartikel. :) Blev så glad när jag såg detta och idag är artikeln uppe, lite omskriven och lite längre, fast faktiskt ännu bättre. ;) Så vill ni läsa min debattartikel hos nyheter 24, som är en förlängd version av mitt blogginlägg så klicka hääär.

Just dance

 
Haha, fråga mig inte vad jag gör på andra bilden. Ibland blir inte benen som de ska bara. xD
Men igår tränade jag lite pole dance fitness hemma och jag känner att det har gått väldigt mycket framåt faktiskt. Märker skillnaden på de två sista bilderna mot hur det har varit innan och jag har fått mycket mer styrka i armarna också vilket är jätteskönt!

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Hur du ignorerar negativa människor (repost)

Det finns de människor som alltid hittar fel hos andra, vad de än gör. Som synar människor för att få klaga lite och trycka ned. Det finns de människor som inte tål att man försöker hjälpa andra och göra de rätta sakerna, för då är man ju en "moralkärring". Det finns negativa människor till allt. Vet ni vad man gör med sådana människor? Man låter deras ord gå in genom ena örat och ut genom det andra. För vissa människor har behov av att trycka ned andra och klaga för att försöka må bättre själva. Jag kämpar för att ändra människors syn på mobbning och kränkningar. Jag kämpar för att folk ska inse både sitt eget värde och andras värde. För förstår man rätt och fel, förstår man sitt eget värde och även sina medmänniskor värde, så behöver man inte trycka ned andra.

"Fel är fel, även om alla gör det. Rätt är rätt, även om ingen gör det."
 
Dessa ord stämmer så bra och oavsett hur många som än gör det, så är det lika fel. Jag vill få andra människor att inse att ord faktiskt kan såra. Jag vill i alla fall försöka och inte bara sitta och se på, för jag har sett nog av elakheter...


Fredagspepp


Tävlingen är avslutad!

 
Sminktävlingen är nu avslutad och vinnaren blev Josefine Dahlberg! Jag har mejlat till dig så svara så fort som möjligt! :) Tack till alla som deltog och glöm inte att delta i min tävling där jag lottar ut ett valfritt armband från sportarmbandet.se. Klicka hääär för att delta!

Video - min ångest


Bara döda fiskar följer strömmen

För några år sen hade jag jättemycket komplex över mig själv.
Jag fick höra av några människor att jag hade för hög panna, för spetsig näsa, för små läppar. Jag var för tjock och för kort. Detta fick mig såklart att bli ledsen och jag började få komplex över mig själv. Jag ville så gärna fixa dessa delar men så insåg jag att det är inte alls fel på mig. Det är så här jag ser ut, detta är jag och det är så jag är skapad av mina föräldrar. Jag ser fortfarande ut så här och enligt vissa har jag säkert alldeles för spetsig näsa och för små läppar, men det gör faktiskt ingenting. 

Alla har vi olika smak och bara för att Elsa tycker att min näsa är för spetsig så behöver det inte innebära att den är det och att alla andra kommer att tycka det. Jag duger exakt som jag är, oavsett om min näsa är lite spetsig eller inte och det gör du också! Både du och jag är fantastiska och det ska vi ta vara på!

Kom ihåg; "bara döda fiskar följer strömmen!"


Stort tack!


4 tips - gå din egen väg


* Börja smått! - Säg att du vill ha på dig ett par byxor med svampbob på men inte vågar ha det i skolan/på jobbet så börja med att använda dem hemma och ta en bild på dig i byxorna och lägg ut på instagram exempelvis. Om du tycker att det känns bra att människor ser dina byxor på så sätt kan det också kännas enklare att ha dem även i verkliga livet senare.

* Tänk smart! - Fundera på vems åsikter som är viktigast. Dina egna eller dina vänners? När det gäller ditt eget liv och dina kläder exempelvis så är det dina åsikter som spelar roll. Tycker du att alla dina vänner alltid har snygga kläder? - Förmodligen inte och det behöver du inte göra. Du ska ha på dig det du trivs i, oavsett om dina vänner aldrig skulle klä sig på det viset. 

* Tänk inspiration! - Genom att du går din egen väg kan du också bli en inspiration för andra och göra så de också vågar gå sin egen väg. Kanske du startar ett nytt mode i skolan att ha på sig byxor med svampbob på.

* Tänk coolt! - Tänk på vad cool du faktiskt är som vågar vara dig själv och gå din egen väg! Du är ju grym som tror på det du gör och vågar gå mot strömmen. Med den känslan kan du samtidigt få fler vänner och bli mer populär på grund av att du mår bra i dig själv och känner dig bra!


Skillnad mellan Internet och "verklighet"? (repost)

Många gånger har människor lättare att säga saker via internet, än vad de har i verkliga livet.
De behöver inte se reaktionen på den personen de säger saker till, de behöver inte riktigt tänka på samma sätt och därför går det många gånger lättare att skriva. Men gör det det mer okej att skriva elaka saker till en annan person än att säga dem rakt ut öga mot öga? - Nej, absolut inte!

Johanna 20 år skriver till Erika 20 år att hon är ful och borde plastikoperera sig för att ingen skulle älska henne med hennes stora näsa. Oavsett om det skrivs på en blogg så är det fortfarande personen Erika som läser detta. Det är inte någon robot bara för att det är vid en dator, det är en riktig person, just Erika själv som läser denna kommentaren. Erika tar åt sig och blir ledsen, som hon också skulle bli i verkliga livet. Skulle Johanna sitta och säga detta till Erika öga mot öga om de satt tillsammans i en restaurang? - Oftast skulle hon inte göra det, då Johanna har mer vett och etikett än så och vet hur man uppför sig offentligt, men det handlar nog också om att hon är för feg för att göra det öga mot öga. Det är inte okej att vara elak mot någon varken i verkliga livet eller över internet/sms/telefon och liknande. 

Så tänk efter, vad skulle du klara att säga till någon i verkliga livet? Skulle du säga exakt samma sak till personer i verkliga livet, vid vilket tillfälle som helst, där vem som helst kan höra? För vad är skillnaden att vem som helst kan läsa den, eller vem som helst kan höra den? Skulle du kränka Erika inför dina föräldrar, inför hennes föräldrar, arbetskamrater etc? Bara för att det är en dator du skriver över, så innebär det inte att det är okej att vara elak mot någon. Det är fortfarande Erika som läser kommentaren och kan bli exakt lika sårad som i verkliga livet.
(Personerna är bara påhittade för att göra ett exempel i inlägget.)


Dagens smarta ord #2När man inte längre har nån talan

Har du någon gång märkt att med vissa människor försvinner ens rätt att tala?
Vissa människor man diskuterar och pratar med har redan bestämt sig för ett svar och då spelar det ingen roll vad man än säger till denna personen. Med dessa personer har man ingen talan och det är alltså lönlöst att försöka diskutera med personen, för man vet att personen inte lyssnar på det örat.

Är det inte konstigt varför vissa människor bestämmer sig för ett svar innan de ens vet svaret och står fast vid det oavsett vad som sägs? Varför ens börja föra en diskussion om man redan har bestämt sig för ett svar? Om man nu tror/tänker att det är rätt så behöver man ju inte ens starta en diskussion om man inte är redo att lyssna och försöka förstå vad motparten säger. I en diskussion finns alltid fler parter. Har du redan bestämt dig för ett svar så det inte spelar någon roll vad mortparten säger, så starta aldrig diskussionen.


Fakta om ätstörningar

Visste du att...

* var femte 13-årig tjej bantar för att bli smalare? Detta visar en ny undersökning som gjorts av Folkhälsomyndigheten.

* 80% av alla 15-åringar är missnöjda med sina kroppar?

* 81% av alla 10-åringar är rädda för att bli tjocka enligt en brittisk studie?

* 100 000 personer i Sverige lever idag med en ätstörningsdiagnos? Tänk sedan på det stora mörkerantalet och alla som mår dåligt utan att ha en ätstörning.

* den allra vanligaste ätsörningen är UNS (ätstörning utan närmare specifikation)? Det innebär att de flesta som lider av ätstörningar är normalviktiga eller något över normalvikt.

* bullimi är vanligare än anorexia?

* på fem år har patienterna på Stockholms specialistklinik för ätstörningar ökat med 37%?

Källa: Frisk och fri

 
 UMO

Vlog - 10/4 2015


Favoriter hos Gömda juveler1 | 2 | 3 | 4

Min mage korvar sig också!Har du komplex för att din mage "väller" eller korvar sig? Känner du dig ensam om att ha det så och börjar tänka att du är tjock för det? 

Jag är 154 cm lång, jag väger 47 kg och min mage är ganska platt när jag står upp. Bild på min mage i stående position hittar ni hääär. Men även om jag har en helt normal och sund vikt, med en ganska platt mage så "väller" min mage lite över byxorna när jag sitter. Det gör det inte när jag står upp. Varför visar jag detta i ett inlägg? - Jo, helt enkelt för att visa att du inte är ensam om att magen "väller" eller korvar sig lite. 

Många människor eftersträvar en helt platt mage som inte korvar sig eller väller ut lite men vad gör det egentligen om det är lite extra hull så länge det inte är ohälsosamt eller alltför ohälsosamt? Magar korvar sig, magar fläskar lite hit och dit och det är inte hela världen. Jag fokuserar inte så mycket på att magen fläskar lite eller korvar sig lite, jag har ju faktiskt en mage, tänk om man inte skulle ha det. :O Min mage är fin som den är och det är din också. Kämpa inte så mycket för att bli helt platt eller för att nå ett ideal. Kämpa istället för ett välmående både psykiskt och fysiskt. Du är vacker och duger exakt som du är! ♥

Positiva och negativa saker #5

Vad har varit positivt och negativt denna veckan?

Positivt:
+ Jag hittade mer blogglust mot slutet av veckan.
+ Jag har fått jättefina kommentarer av mina följare.
+ Hade en bra träning med Rebecka.
+ Var på utflykt med familjen och shoppade både fredag och lördag.
+ Haft en väldigt bra helg!

Negativt:
- Pappas bil gick i sönder så allting blev lite upp och ned.
- Jag har känt mig väldigt frustrerad och nere.
- Jag har haft väldigt ont i i huvudet i flera dagar.

Vad har varit dina + och - denna vecka?


Tävling - vinn ett sportarmband/läderarmband 
Just nu har två stycken chansen att vinna en valfri produkt ur hela sortimentet på sportarmbandet.se.
Tävlingen kommer att avslutas den 19/4. 

För att delta ska du:
 
1. Skriva namn och mejladress så sportarmbandet.se kan nå dig.
2. Skriva vad du vill vinna och varför just du ska vinna denna produkten.

Titta in på sidan sportarmbandet.se för att hitta just det armband som passar dig bäst. För träning finns modeller för de allra flesta populära mobiltelefoner på marknaden just nu, iPhone, Samsung Galaxy Z3, HTC One med flera. Armbanden är tåliga mot fukt och tål tuffa tag under träningspassen, ett perfekt redskap för att enkelt kunna ta med sin mobil när man tränar. Gillar man inte träningsarmbanden så finns även en kategori med läderarmband både för dam och herr, snygga att matcha till sommarens kläder.   

Lycka till!

Dagens smarta ord


Framsteg

Att inte ha några vänner

Jag är den tjejen som inte har särskilt många vänner.
Jag pratar med många på internet, jag har många vänner på facebook men jag umgås i stort sett inte med någon i verkligheten. Jag har nästan aldrig haft vänner att umgås med på fritiden. De få vänner jag hade i högstadiet lämnade mig för att börja mobba mig. Min bästa vän som jag hade när jag var 15-16 högg mig i ryggen genom att börja mobba mig mestadels på internet. 

Idag umgås jag ibland med tre stycken tjejer vid namn Elin, Rebecca och Katrin. Vi träffas ibland och fikar, ser film och pratar lite. Men annars umgås jag aldrig med någon. Vi tre träffas väldigt sällan också. Nu har jag dock börjat få kontakt med en ny tjej genom dansen, hon som jag tränade med för ett tag sen och det känns verkligen kul.

Jag har länge känt att jag behöver mer människor att umgås med, jag behöver lite mer socialt liv. Jag trivs väldigt bra på egen hand, men jag behöver ändå vänner att prata och umgås med ibland. Jag gillar inte längre att vara den där "ensamma tjejen". Jag vill också kunna ta med mig en kompis ut och fika och shoppa eller ta roliga bilder med.

Till er som känner er ensamma där ute, ni är inte ensamma! Vi är fler som inte har direkt några vänner, vi är fler som inte har någon att ta med sig ut på en fika eller shoppingtur. Du är inte ensam om att känna dig ensam!


Vad kostar din tjocka granne?

Förra veckan såg jag på ett program som heter prisjägarna där de pratade om vad "din tjocka granne kostar".
Jag förstår programidén till en viss del och tycker absolut att det är bra att man pratar om vad sjukvården för olika slags sjukdomar kostar, men jag fick känslan av att de kränkte tjocka människor och ville få dem att få dåligt samvete för att de "kostar pengar". 

Ska man diskutera vad tjocka människor kostar så tycker jag också att man ska diskutera vad alkoholister, rökare som får cancer och kol exempelvis kostar. Även vad anoretiker, ungdomar som dricker för mycket och behöver magpumpas eller vad psykisk sjuka kostar samhället för varför bara peka ut en grupp? Alla kostar vi samhället pengar på olika vis, men vi måste hjälpa de som behöver vår hjälp. Oavsett om de är tjocka, anoretiker, rökare, alkoholister eller deprimerade. 

Jag tycker inte att man ska banta och gå ned i vikt för ekonomins skull, man ska gå ned i vikt och få ett hälsosamt liv för sin egen skull, för att kunna leva och må så bra som möjligt. Samma gäller de andra grupperna. Vi är alla lika mycket värda och förtjänar ett bra och hälsosamt liv, men det ska inte vara för att det kostar samhället pengar, utan just för att vi är värda att må bra!


4 tips - bekräfta dig själv

Hur kommer det sig att det är så svårt att bekräfta sig själv?
Man dömer oftast sig själv mycket hårdare än vad man dömer andra och jag tycker det är väldigt synd. Det kan vara svårt att se vad man själv kan och vad man själv är, men det kan vara hur lätt som helst att se andras styrkor och vad de har. Jag har själv stor erfarenhet av det här, men vad kan man då göra för att lära sig bekräfta sig själv? Här kommer några tips:

1. Öva! - Att öva är alltid en bra plan. - Ställ dig framför spegeln och säg till dig själv: "fan vad jag är bra och snygg!" även om din första tanke blir att du är ful och dålig. Älta dessa bra tankar varje gång du ställer dig vid spegeln.

2. Utmana dig själv. - Har du något du verkligen vill prova men inte vågat prova än? Då är tiden inne för det nu. Det kommer stärka dig att du vågat prova något nytt och du lär dig något på vägen, vilket faktiskt ger dig bekräftelse.

3. Jämför dig inte med andra! - Jag vet att det är jättesvårt, men att jämföra sig leder oftast till att man bara ser vad andra har och kan. Jämför dig med dig själv!

4. Anteckna allt som är bra med dig själv! - och då menar jag verkligen ALLT. Har du starka armar? Skriv ned det. Är du omtänksam? Anteckna det. Snällt näthat

"Du var mycket finare när du var lite kurvigare. Det ska vara lite att ta i. "

Fick lite inspiration av Kissie för att skriva ett inlägg om "snällt näthat".
När jag la upp bilden och texten om min viktresa jag har gjort sen jag började träna (det kan ni läsa häääär) så fick jag denna kommentaren samt några liknande. Jag började inte träna för att gå ned i vikt, jag började träna för att jag ville aktivera mig och göra något kul. Jag utövar pole dance fitness idag för att jag älskar den träningen, inte för att gå ned i vikt. Det var alltså inte min mening att ändra min kropp och gå ned i vikt, det hände ändå. 

Jag förstår inte riktigt denna typen av kommentar faktiskt. Detta är vad jag skulle kalla för "snällt näthat" för vad var ditt syfte egentligen med denna kommentar? Var det att jag skulle gå upp i vikt igen och sluta träna för att du ansåg mig vara snyggare då? Jag tycker det är en förolämpning faktiskt när någon säger till en att man var mycket finare förr. Det är en sak att säga: "du var jättefin då och du är jättefin nu" för då har man ändå peppat personen och berömt personen, men att bara prata om att man var finare förr är faktiskt inte särskilt snällt sagt. 

Jag menar, jag är fortfarande hälsosam, jag har inte gått ned en massvis i vikt och blivit jättesmal. Självklart får du ha din åsikt oavsett om du tycker att jag är ful eller var mycket snyggare med mer fett på kroppen, men du behöver inte yttra det. Det kan skada personer om du yttrar dig om exakt allt du tycker och tänker, så snälla tänk på det!
Mer kärlek och respekt åt folket. 


12 saker jag mår bra av

 
1. Att göra videos till youtube.

2. Att få skriva inlägg som jag blir nöjd med.

3. Min familj och mina vänner.

4. Att få utöva pole dance fitness.

 
5. Fina kommentarer från mina följare.

6. Att få hjälpa och peppa andra människor.

7. Musik och film.

8. Att handla kläder haha.

 
9. När jag känner mig snygg och allt känns bra, som på bilden ovanför.

10. Att kolla på youtube och få kommentera de jag följer.

11. Choklad, jag älskar choklad!!!

12. Att få inreda och vara kreativ.
 
Vad får dig att må bra? :)

6 tips - så fixar du körkortet

 

* Läs mycket teori! -
 Om du läser mycket och kan reglerna så går oftast körningen lite lättare. Därför är det bra att börja med teorin lite innan man börjar övningsköra, just för att ha lite koll på regler och skyltar.

* Kör ofta! - När du väl har börjat med övningskörningen, så kör ofta och låt det inte gå för lång tid mellan körlektionerna. Då ökar risken för att du glömmer det du lärde dig förra gången. Jag har själv gjort det misstaget och som nybörjare glömmer man lätt.

* Om du har möjlighet, kör med en och samma lärare!Jag bytte ofta lärare, samtidigt som jag körde med pappa och det blev alldeles för rörigt. Alla hade olika körsätt, men i slutet körde jag bara med pappa och en enda lärare på körskolan.

* Låt det ta tid!Du lär dig inte mer om du stressar. Låt inlärningen ta tid, så du vet att det verkligen sitter. Då minskar risken för att du glömmer på teoriprov och förarprov. Du blir helt enkelt en mer säker förare ju bättre det sitter.

* Finn motivation! - Jag fann motivation genom att tänka att jag snart kommer ha mitt kort och kunna ha friheten att åka vart jag vill när jag vill. Det var inte värt att mista den friheten så jag fortsatte plugga.

* Teoriprov och förarprov är inte hela världen!Var inte för nervös för dessa prov. Skulle du inte klara det så är det bara att läsa lite till och göra om det. Det innebär inte att du har misslyckats och aldrig skulle klara det. Ta nya tag och försök igen!Min kära bil! :)

Var barn när du kan!

Jag var den personen som lekte med barbie till jag var 13 år. 
Jag hade leksaker, "barnsliga" skivor och saker i rummet fortfarande när jag var 13, men saker och ting ändrades väldigt snabbt. Nästan över en natt. Helt plöstligt började jag få kontakt med killar, jag började använda smink och snyggare bh:ar och över en natt hade jag lagt bort alla mina leksaker och blivit "vuxen" enligt mig själv. 

Jag träffade min första riktiga kille när jag nyss hade fyllt 14. Jag provade att röka, jag hade sex, jag började skolka titt som tätt och jag kan verkligen känna att jag ångrar detta idag. Jag behövde vara barn längre. Det gick för snabbt och jag hade egentligen behövt ännu mera tid utan smink, killar och andra saker. Jag började skada mig själv tidigt då jag både fick ätstörningar och började rispa mig. Jag fick ätstörningar redan vid 11-12 år och började rispa mig när jag var 13. 

Så till er som känner att ni vill börja sminka er, träffa killar/tjejer och bli "vuxna" med en gång, ni behöver er barndom. Ni är bara barn en gång så ta vara på den tiden. Lek, ha kul och lev utan så mycket bekymmer ni kan. Jag började för tidigt enligt min egen åsikt och det mår jag dåligt över idag då det har skadat mig mer. Ni är barn, lev som det och njut av er barndom! Tiden som vuxen kommer tids nog och då kommer ni vara vuxna hela livet sen. Barndomen är viktig och speciell.


Video - my makeup collection


Stretchövningar för din spagat (repost) 
 
 
 
 
 
 
 

Smink och kvinnlighet

Har du kollat på smink-kanaler på youtube och känt dig okvinnlig för att du inte kan så mycket om smink? Har du kollat in på dessa kanaler och känt att du kanske borde sminka dig mer för att man blir snyggare med smink? Så kan jag ibland känna. Ibland kan jag få ångest över att jag inte är så kunnig som exempelvis Anty när det kommer till smink. För att mina ögonbryn har fel form och färg, för att jag inte vet hur man lägger bas eller ögonskugga. 

Varför ska egentligen smink vara en sådan stor del av vår vardag? Jag menar absolut inget illa om de som har smink som intresse för det är en konst, det är kreativt och duktigt, men är det inte hemskt att många får komplex över sig själva om de inte kan sminka sig? Jag tycker det är väldigt hemskt faktiskt för det ska inte behöva vara så. Vi ska inte behöva känna oss okvinnliga eller fula bara för vi inte har samma intresse för smink som någon annan. 

Jag är oftast nöjd med hur jag sminkar mig, ändå kan jag ibland få ångest och tänka: "hmm, om någon som kan smink ser mig så kommer de tycka att jag är askass..." Vad spelar det för roll egentligen om någon skulle tycka det? Jag ska ju gå efter vad jag själv gillar och jag har inte gått någon makeup-kurs som många andra kanske har. Det är så fel av oss att jämföra oss med andra och tro att vi är okvinnliga eller sämre bara för att vi inte kan sminka oss. Detta måste vi sluta med!


Poledance med Rebecka

 
Igår hade jag ett fantastiskt träningspass med fina Rebecka. :) Hon har högt i tak så herregud vad det kändes i kroppen efter ett tag när man hade klättrat upp och ned flera meter. Känns så skönt att ha träffat någon som delar samma intresse och som man kan träna och utvecklas med. Känns väldigt roligt att ha träffat en kompis som saker och ting känns väldigt bra med. Dock stör jag mig på att jag flexar med ena foten haha, men var helt slut efter flera timmars träning, så vi borde ha tagit bilder tidigare egentligen. :P

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Sluta blogga eller ta en paus?

Jag vet inte riktigt vad som har hänt med mig det senaste...
Jag känner inte alls lika stor lust att blogga längre och jag har bloggtorka allt oftare... Förr kände jag verkligen att bloggen var rolig och jag märkte att det hela tiden gick framåt med både läsarantal och mitt skrivande. Men just nu känns det som det bara går bakåt med allt... Jag känner inte samma sug för bloggen längre som jag gjorde för ett tag sen, vilket jag verkligen saknar då jag egentligen älskar att blogga... Jag funderar på att sluta blogga, men jag vet faktikst inte, för ändå älskar jag fortfarande detta... Kanske bara borde fortsätta med instagram och youtube? 

Uppdatering: Jag har inte sagt att jag kommer att sluta blogga. Jag har funderingar på det, men jag har inte bestämt mig. Känner jag för att lägga upp inlägg så kommer jag göra det, men jag vet inte om jag kommer fortsätta så länge till så det får jag tänka på och överväga. Gömda juveler fashion


Är det bara jag som älskar gömda juvelers shop? :) Kolla bara på dessa godingar i reahörnan! In och kolla vettja. :)

Video om min ångest?Jag tänkte göra en video om min ångest. Har ni några frågor som ni vill att jag ska ta upp? 

Video - folk som ignorerar


Positiva och negativa saker #4

Vad har varit positivt och negativt denna veckan?

Positivt:
+ Jag har gjort köttbullar till påsk som blev jättebra.
+ Jag har lyckats komma ned ordentligt i min split.
+ Jag har gjort flera blogginlägg som jag blivit nöjd med.
+ Jag var på bio med mina systrar Anna och Carola.
+ Jag lärde mig mycket nytt hos kuratorn.
+ Jag har sovit bättre senaste nätterna.

Negativt:
- Min dator som en datortekniker skulle fixa blev inte fixad...
- Mitt minneskort till kameran gick i sönder.
- Har haft en del dåliga dagar med mycket ångest och oro.
- Varit väldigt stressad och fått dålig hy.

Vad har varit dina + och - denna vecka?

 
Stillbild från min video från instagram. :)

Du borde ditt och du borde datt

"Du borde bli lite brunare."
"Du borde gå ned lite i vikt."
"Du borde gå upp lite i vikt."
"Du borde fylla i dina ögonbryn annorlunda."

Jag kan fortsätta hur länge som helst med sådana här meningar för dessa meningar kan man se och höra lite överallt i samhället. Vissa människor har en förmåga att berätta för andra hur de borde se ut. Hur vore det om vi faktiskt la tiden på hur vi själva ser ut och låter andra se ut hur de vill istället? Visst, du får absolut ha en åsikt men måste du verkligen säga den till den personen? Vad får du ut av det?

Säg att du exempelvis säger att någon borde bli brunare, blev personen brunare av att du sa det? Vill du att personen ska tänka: "Hans sa att jag borde bli brunare så då blir jag det"? Du har inte tänkt på att bara för att du har en åsikt om att personen skulle vara snyggare brun så innebär inte det att det är sanningen. Det är DIN åsikt, men personens egen åsikt kanske är just att det är snyggare att vara lite mindre brun? 

Jag tycker att vi ska fokusera lite mindre på vad andra gör och istället fokusera på vad vi själva trivs med. Smaken är som baken, delad. Alla får ha en åsikt, men man behöver inte yttra en negativ åsikt om någons utseende och så länge inte personen frågar om din åsikt (eller om det gäller en närstående som verkligen måste tänka på sin vikt för sin hälsas skull) så behöver man inte yttra sig, enligt mig.


Video - min split

 

Äntligen kommer jag ned i en riktig split :D Inte den bästa videon men det får duga :D 

Ett filmklipp publicerat av Evah Åberg (@missevahle) Apr 3, 2015 kl. 8:37 PDT

 
Om ni inte kan se videon så kan ni kolla på instagram @missevahle

Du är perfekt!

Oavsett hur du ser ut så är du fin exakt som du är.
Oavsett om du saknar en arm, en näsa, ett ben eller ett bröst exempelvis så är du fortfarande perfekt exakt som du är. Du är vacker, du är värdefull och du är exakt lika bra som du skulle vara om du hade två armar. Värdet sitter inte i ens kroppsdelar. Det kan vara jättesvårt att känna sig värdefull och vacker som man är. Det kan vara väldigt svårt även om man inte saknar en kroppsdel eller har en funktionsnedsättning, men vi måste ändå försöka älska oss själva som vi är. 

Det finns människor där ute som skulle älska dig exakt som du är. Det finns människor där ute som skulle vara avundjsuka på dig, även om du saknar en arm för du är ju ändå vacker och speciell. Det finns människor där ute som skulle älska att få vara en del av ditt liv.

Acne, en arm för lite, rullstolsburen, you name it, men du är fortfarande både vacker, sexig, värdefull, snygg, fin, söt och perfekt exakt som du är! ♥


Tävling - vinn ett smink-kit


 
Du är din egen fiende

"Jag är så ful och äcklig. Mina lår är för stora... Mina bröst är för små. 
Titta bara på mitt hår. Det bara hänger. Till och med mina korvfingrar är hemska. Fan vad jag hatar mig själv, fula jävel!!!"

Har du tänkt så här någon gång när du sett dig själv i spegeln? Har du sagt så här till dig själv någon gång när du stått i ett provrum på H&M och tycker att ingenting passar? Jag förmodar att de flesta av er kommer svara ja. Skulle du säga så här till någon annan? Jag hoppas att de flesta av er kommer svara nej. Men hur kommer det sig då att vi tycker det är rätt att behandla oss själva så här?

Vi kan nog enas om att det inte är rätt att säga/skriva så här till någon annan människa, men ändå finns det människor som dagligen trycker ned sig själva och jag tror att vi flesta av oss har gjort eller gör detta i perioder. Varför tror vi oss ha rätten att säga så här om oss själva? Du har inte rätten att trycka ned någon annan, men du har heller inte rätten att trycka ned dig själv. Du har exakt lika stor rätt att må bra som resten av världen har, men ändå står du där och trycker ned dig själv i skorna och mobbar dig själv. Sluta med det!

Jag vet hur det är, jag gör det själv ibland men det måste bli ett stopp på mobbningen från oss själva. Varför skulle just dina lår vara för stora? Varför skulle just du vara äcklig och ful? Varför skulle just du vara mindre värd än andra? - Det finns ingen anledning! Från och med idag så slutar du upp med att trycka ned dig själv. Du är perfekt som du är och INGEN, vare sig du eller någon annan ska få ta det ifrån med dig! 

Iväg och anteckna alla bra saker om dig själv, NU!


Jag saknar mig själv...

Ibland kan jag längta tillbaka till tiden där allting var lite lättare. 
Till tiden där jag kände mig lite mer hel. Jag sitter och funderar på vad jag vill med livet. Förr visste jag exakt vart jag ville, men nu velar jag fram och tillbaka hela tiden. Jag kan sitta och tänka på tiden när jag kanske var 16 år och jag var faktiskt mer hel då än vad jag är idag. Visst, jag led av ångest på den tiden också men jag mår faktiskt värre idag än vad jag gjorde på den tiden. Bara för några år sen vågade jag drömma om saker. Jag vågade hoppas och se ljust på framtiden. Idag undrar jag om jag någonsin kommer lyckas.

Vart tog den positiva känslan vägen? Vad var det som gjorde att den försvann egentligen? Jag vet att jag har varit med om extremt mycket i mitt liv, men jag är trött på att känna mig otillräcklig och sakna tiden då jag var mindre trasig. Jag lärde mig mycket hos kuratorn idag i alla fall och känner att det gick framåt där, men ändå kan jag inte sluta tänka på att jag saknar tiden då jag var mindre trasig. Jag saknar mig själv... Jag saknar tjejen med stora drömmar och mål, som kämpade som attan för att komma dit hon ville. 

Kan du känna så ibland, att du blivit trasigare med åren och saknar en del av dig själv? Berätta gärna, endera i kommentarsfältet eller skicka ett mejl till evah_blogg@live.se

 
Btw, så älskar jag min outfit på denna bild. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...