7 tips - så klarar du skolan


* Gör saker i tid och ha en planering. - Om du inte gör allting i sista minuten och slipper stressa så kan du märka att det faktiskt går lite bättre. Om du vet att du har prov om en vecka, börja då i tid att förbereda material och börja läsa på lite då och då så du inte behöver göra allting kvällen innan, för då brukar man ofta bli väldigt stressad och uppjagad, vilket kan leda till att man lär sig mindre.

* Sov och ät på rätt tider. - Om du har bra rutiner så orkar kroppen och hjärnan mer. Du kan känna att du har lättare att koncentrera dig och att saker lättare fastnar. Lägg dig alltså i tid och ät regelbundet så blodsockret inte sjunker för mycket.

* Piffa upp med fint material. - Det är viktigt att ha ordning bland sina saker tycker jag. Ha ett block till varje ämne och lägg lösa papper i en mapp. Köp nya pennor, sudd och gör det lite roligare, det kanske kan hjälpa dig!

* Planera roliga saker för helgen. - Om du har något att se fram emot så går oftast skolveckan snabbare och du kommer knappt märka av skolan. 

* Ta pauser ibland. - Det är otroligt viktigt att ibland ta en paus och göra annat. Ta och plugga exempelvis en timme i taget och sedan tar du en paus och gör något du tycker är kul. Se bara till att du inte fastnar exempelvis vid datorn, utan faktiskt sedan fortsätter med ditt pluggande!

* Sätt upp mål och delmål. - Varför pluggar du? Vart vill du komma? För att hålla uppe motivationen kan det vara viktigt att faktiskt veta varför man gör vissa saker. Sätt upp små delmål så det känns lite lättare att komma till det slutgiltliga målet.

* Våga berömma och belöna dig själv. - Det kan vara riktigt tufft att plugga, men du är jätteduktig som faktiskt gör det och klarar av det. Det är inte fel att berömma sig själv och när du klarat ett prov eller en tenta så belöna dig med något. Kanske en god middag, ett bad eller varför inte en biofilm?

#1 - natalia

Så sjukt bra inlägg! :)
Tackar för det :D


Ps. Har en tävling där du kan vinna ett "I Love Boobs" armband (bröstcancerfonden)! Var gärna med! Kram :)

Svar: Tusen tack! :)
Evah Åberg

#2 - Linnéa

Jättebra tips!
När jag pluggade gjorde jag felet att alltid småplugga och aldrig vara ledig....det ledde till en depression. Så jag inte kunde slutföra studierna=(

Jag gick även in på ämnen runt omkring det jag studerade. Skulle vi lära oss lite om något så ville jag kunna allt om det, men den tiden finns ju inte om man ska klara av tempot.

Jag läste en relativt "lätt" utbildning (förskollärare) som vissa t.o.m kallar slö och lätt. Jag fick frågan om jag inte klättrar på väggarna eftersom det är så lite att studera...

Det akademiska språket gjorde det svårt för mig att hålla koncentrationen, lösningen skulle kunna vara att plugga på halvfart men då skulle mina studier ta 7 år och det hade jag inte lust med- men nu har det gått sju år sen jag startade bara det att jag varit sjukskriven och inte färdigställt studierna.

Jag kan än idag inte läsa, inte ens för nöjjet eller för att hålla mig uppdaterad i nyheter... Utbildningen är inte färdigställd. Bloggar går bra.

Därför är det så bra att din blogg finns, du fokuserar på att kämpa, se det positiva och inte vara rädd! Sen får man följa lite nöjjen som du har också som poledancing och shopping=)

Svar: Svårt det där med att plugga. Hade själv ganska svårt i skolan... Vad kul att du tycker det, tack! :)
Evah Åberg

#3 - Malin Lindgren

Bra inlägg, just vad som jag behöver nu! Har massor i skolan med prov och inlämningar nu innan sommaren blää.

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#4 - Jasmine

Bra tips, dem hade jag behövt när jag gick i skolan ;)

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#5 - SaraNavjord.se

jätte bra tips! :)

Svar: tack! :)
Evah Åberg

#6 - Henrietta Nylund

Så bra tips, gäller för mig att komma ihåg dom nu medan jag har gymnasieämnen :)

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#7 - Mia Forsberg

Ja det är riktigt skönt, dock blev det inte att ligga och dra sig i sängen idag för som jag skrev så var jag på gymmet strax efter 06 :P

Bra tips! Jag saknar inte skolan ett dugg, så himla skönt att vara färdig med alla utbildningar :D

Svar: tack :)
Evah Åberg

#8 - Julia

Bra tips :)

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#9 - Pauline

bra tips, jag gör så själv :)

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#10 - Ida Lindborg ♡

Så himla bra inlägg och tips! :D

Svar: Tack! :D
Evah Åberg

#11 - insidemeijustam.blogg.se

Belöningar är inte bara viktiga när man pluggar, det är viktigt vilket mål man än har. Jag bruka satsa på att unna mig ett nytt klädesplagg eller hyra en film via itunes (film är mitt stora intresse) som en slags belöning om jag anser att jag har gjort nåt bra.

Väldigt bra skrivet.. som alltid... <3

Svar: Tack! :) Ja det håller jag med dig om!
Evah Åberg

#12 - Klara Andersson

så otroligt bra skoltips. dom behövdes

Svar: Tusen tack! :)
Evah Åberg

#13 - Elin

Så himla bra tips! Nästan synd att jag inte går i skolan längre, haha. :)

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#14 - purposes.blogg.se

Väldigt bra tips!^^ Jag har dock ingen bra disciplin :( så brukar aldrig följa ngt av punkterna förutom den sista typ xD

Svar: Tack! :D
Evah Åberg