Att inte ha några vänner
Jag är den tjejen som inte har särskilt många vänner.
Jag pratar med många på internet, jag har många vänner på facebook men jag umgås i stort sett inte med någon i verkligheten. Jag har nästan aldrig haft vänner att umgås med på fritiden. De få vänner jag hade i högstadiet lämnade mig för att börja mobba mig. Min bästa vän som jag hade när jag var 15-16 högg mig i ryggen genom att börja mobba mig mestadels på internet. 

Idag umgås jag ibland med tre stycken tjejer vid namn Elin, Rebecca och Katrin. Vi träffas ibland och fikar, ser film och pratar lite. Men annars umgås jag aldrig med någon. Vi tre träffas väldigt sällan också. Nu har jag dock börjat få kontakt med en ny tjej genom dansen, hon som jag tränade med för ett tag sen och det känns verkligen kul.

Jag har länge känt att jag behöver mer människor att umgås med, jag behöver lite mer socialt liv. Jag trivs väldigt bra på egen hand, men jag behöver ändå vänner att prata och umgås med ibland. Jag gillar inte längre att vara den där "ensamma tjejen". Jag vill också kunna ta med mig en kompis ut och fika och shoppa eller ta roliga bilder med.

Till er som känner er ensamma där ute, ni är inte ensamma! Vi är fler som inte har direkt några vänner, vi är fler som inte har någon att ta med sig ut på en fika eller shoppingtur. Du är inte ensam om att känna dig ensam!

#1 - Miss Philipsen

Klokt skrivet!

#2 - Josefine Johansson

Det är så sant med det där inlägget! tror de flesta inte har "så många vänner" det är skillnad på att umgås med dom och känna "många".

#3 - Jessie

Det är samma sak för mig. Ända sedan jag flyttade ifrån Malmö och lämnade min familj och den vän jag hade att umgås med, har jag inte direkt haft någon att umgås med mer än min man. När vi bodde i Mälardalen, umgicks jag ibland med min vän som bor i Stockholm, men eftersom jag inte alltid orkade ta tåget in till Stockholm på helgerna träffades vi inte särskilt ofta. :-( jag har försökt hitta folk att umgås med här i falkenberg, men det är rätt svårt. Åtminstone för mig :-(

#4 - fanny ahlm - hörselskadad

fin blogg, allt bra annars ? =)

Svar: Tack. :) Ja, det är bra. Själv då?
Evah Åberg

#5 - Mimi

Usch jag hade oxå såna vänner när jag var ung som började reta mig. Det gör det svårt att lite på folk.
Det är jätte bra att du känner att du vill umgås med fler människor. Du kommer fixa det, ta för dig :)

#6 - Anonym

Har du möjligtvis snapcha? Otroligt inspirerande

Svar: Nej, det har jag inte. :) Tack så mycket!
Evah Åberg

#7 - Anonym

Kan

#8 - Henrietta Nylund

Känner verkligen igen mig i det där! Har egentligen bara vänner som jag umgås med i skolan och min pojkvän då alla andra högstadievänner började i olika skolor!

#9 - veronica

Jag har inte heller så många vänner. Jag har 4 st som står min riktigt nära! Skulle vara kul och träffa nya men är blyg, så de blir svårt då tycker jag.

ps Gillar din blogg!!! :D:D

#10 - milina.blogg.se

Skulle uppskatta ifall du angav källa till din inspiration! :)
När jag får idéer från inlägg brukar jag alltid länka dig (ifall jag inte glömmer), men sett att du fått inspiration till 2 inlägg av mig (smink och detta) så hade verkligen uppskattat ifall du angav källa till inspiration nästa gång då det känns lite surt när man lagt ner tid och energi på att få fram ett viktigt ämne och sen "snor" någon idén utan att ange vart man fick idén bara sådär! :)

Svar: Jag har inte fått inspiration från dig gällande detta inlägg. :O Jag kollade på detta klipp (som jag länkat tidigare i bloggen) https://www.youtube.com/watch?v=rEUqbZLquqU och skrev ett inlägg utifrån det, så det är dumt att bara anta att jag fått inspiration från dig. :)
Evah Åberg

#11 - milina.blogg.se

Well. Mitt inlägg var på framsidan i över 24h så jag antog att du hade fått inspo av det inlägget, detsamma när det kom till inlägget "barn som sminkar sig". Kändes bara lite skumt att du skriver om i princip samma grej bara dagen efter. Men oki, fel av mig! :)

Svar: Fast jag skrev aldrig om barn som sminkar sig, jag skrev om att känna sig okvinnlig när man inte kan något om smink vilket jag också gjorde en video på i september som heter "stick ut från mängden". :) Får jag inspiration från dina inlägg så länkar jag dig, så som jag alltid gjort innan så det behöver du inte oroa dig för. :) Jag gillar dina inlägg och din blogg, men jag länkar dig om jag får inspiration! :)
Evah Åberg

#12 - Ann

Väldigt fint inlägg! Bra att du berättar om detta

#13 - Ellen Gräntz

Jag var likadan i en period när jag blev ovän med det gäng som jag brukade vara en del av. Jag var så bitter för det länge, och brydde mig helt enkelt inte om att komma någon nära igen. Det tog ett tag, men sedan hittade jag plötsligt världens finaste vänner som verkligen är de människor jag bryr mig allra mest om på den här planeten. Trivs dock också väldigt bra på egen hand, men som du skriver är det ibland så skönt att bara dela saker och tankar och upplevelser med någon annan. Hoppas du hittar någon som är verkligt värd en plats i ditt liv :)

#14 - Malin Lindgren

Bra inlägg! Jag har vänner men inte liksom hur många som helst, men har alltid känt mig "utanför" i vårt lilla tjejgäng, typ så att om jag är borta en dag så kvittar det, tråkig känsla men alltid känt så tyvärr även om det troligtvis inte är så!

#15 - Ida

Jag förstår det där med att inte ha så många vänner. Jag tycker det är fint att du uppmärksammar det och visar att det är fler i samma sits :)

#16 - Cajsa Lindahl

detta verkar som en spännande blogg! :D du påminner mig lite också om en tjej som jag lärde känna i sommras.. ;-) Önskar dig en bra kommande vecka! <3

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#17 - Cajsa Lindahl

Jag känner igen mig i det du skriver också. Jag är likadan... Har flera vänner på Facebook, pratar med många genom bloggen men i verkligheten umgås jag kanske med en tre-fyra pers MAX!

#18 - Ann

väldigt bra inlägg!

#19 - Viktoria - Gravidblogg

Åh vilket bra inlägg! Allt de du skriver stämmer precis in på mitt privatliv också. jag hade en bästa vän från klass 1-9 i grundskolan men i slutet av 9an så började hon mobba mig och gjorde det under hela gymnasiet. Så sedan dess har jag haft super svårt att lita på personer och få kompisar :/ Super tråkigt.

#20 - tommy

Varför behöver du fler vänner du kan väl fika med någon av dom tre? jag förstår inte vad man ska ha massa "vänner" till iallafall :D

Svar: För att jag behöver vidga mina vyer och få andras perspektiv på saker och ting.
Evah Åberg

#21 - isabell

Tack för detta inlägg finaste du! Jag har tidigare varit mobbad i skolan, nu ca 2 år senare (är 21) har jag fortfarande inga vänner! Jag umgås i princip BARA med min kille och har inte en enda vän, och jag hatar det..! :( <3

Svar: Jag förstår vad du menar. :/ Hoppas du hittar vänner snart. Det där med vänner kan vara riktigt svårt. :/ Kram <3
Evah Åberg

#22 - Twiggy Lundberg

Måste vara skönt endå att ha någon du kan umgås med! Själv har jag inte en endaste vän i min hemstad, närmsta vännerna ligger 70 mil ifrån mig. Det är jättejobbigt :(..

Svar: Usch vad jobbigt. :/
Evah Åberg