Du borde ditt och du borde datt
"Du borde bli lite brunare."
"Du borde gå ned lite i vikt."
"Du borde gå upp lite i vikt."
"Du borde fylla i dina ögonbryn annorlunda."

Jag kan fortsätta hur länge som helst med sådana här meningar för dessa meningar kan man se och höra lite överallt i samhället. Vissa människor har en förmåga att berätta för andra hur de borde se ut. Hur vore det om vi faktiskt la tiden på hur vi själva ser ut och låter andra se ut hur de vill istället? Visst, du får absolut ha en åsikt men måste du verkligen säga den till den personen? Vad får du ut av det?

Säg att du exempelvis säger att någon borde bli brunare, blev personen brunare av att du sa det? Vill du att personen ska tänka: "Hans sa att jag borde bli brunare så då blir jag det"? Du har inte tänkt på att bara för att du har en åsikt om att personen skulle vara snyggare brun så innebär inte det att det är sanningen. Det är DIN åsikt, men personens egen åsikt kanske är just att det är snyggare att vara lite mindre brun? 

Jag tycker att vi ska fokusera lite mindre på vad andra gör och istället fokusera på vad vi själva trivs med. Smaken är som baken, delad. Alla får ha en åsikt, men man behöver inte yttra en negativ åsikt om någons utseende och så länge inte personen frågar om din åsikt (eller om det gäller en närstående som verkligen måste tänka på sin vikt för sin hälsas skull) så behöver man inte yttra sig, enligt mig.

#1 - linah

så himla bra text:) håller med dig! folk är såå intresserade utav va andra gör..

#2 - Stina

Hoppas du får en jättebra påsk :)

#3 - Skogsraah ☾

Helt klart! Smaken är faktiskt delad, och dessutom ska man inte göra något för någon annan. Eller för att man tror att någon annan skulle uppskatta en bättre då. Som viktnedgång, eller uppgång, vad som helst...

Det är svårt i dagens samhälle med all media som pushar oss till allt möjligt. Bra inlägg! :)

#4 - Erica

Jag håller med dig helt och hållet!

#5 - Corny

Bra inlägg!

#6 - fanny ahlm - hörselskadad

verkligen en söt blogg!
Ha en trevlig påsk =) / www.nouw.com/ahlm

#7 - Henrietta Nylund

Så himla sant! Så jobbigt när folk kläcker ur sig sånt!

#8 - Sanemro

Helt fantastiskt hur dumma vissa människor kan vara. Jag skulle bli sur om någon sa till mig vad jag borde göra. Usch, vissa har så svårt för att sköta sitt eget liv.

#9 - Karin Lygnersjö

Så mycket sanning i ett o samma inlägg...
Det är konstigt att andra alltid har så mycket åsikter om hur en annan person är...

#10 - Sara

Klockrent inlägg ! Håller verkligen med dig helt och hållet :)

#11 - Anita

Fina du

#12 - ellie

Helt rätt! Jag blir irriterad när nån kommenterar ex ens utseende till det negativa utan att man bett om det, jag menar vem är den personen att säga nåt sånt till mig när jag inte bett om åsikten.