Du har rätten att känna (repost)
"Sluta vara så negativ!"
"Men du, inte ska du vara arg/ledsen."
"Men du har ju inget att må dåligt över."

Detta är kommentarer man kan få om man exempelvis skriver en status på facebook att man har en dålig dag exempelvis. Människor verkar hela tiden anse sig ha rätt att bestämma över hur andra ska känna och tycka. En vän till mig la upp en status idag att hen mådde dåligt och hen fick direkt en kommentar att hen ska sluta vara negativ. (Jag använder mig av hen eftersom jag inte vill nämna om det är en kvinna eller man.)

Varför ska inte denna personen få känna sig negativ och må dåligt som alla andra? Självklart önskar man ju inte att personen ska må dåligt, men alla har lika stor rätt att vara på dåligt humör och ha dåliga dagar. Ingen har rätten att komma och säga till dig hur du ska känna. Du är en egen individ och den enda som bestämmer vad du ska känna och tycka är du själv. Du är inte en dålig människa för att du har en dålig dag där du känner dig ledsen och arg. Du är inte mindre värd och du har inte mindre rätt än andra. 

Jag tänker vara negativ, känna mig ledsen, arg och må dåligt när jag kännner för det oavsett om andra stör sig på det för att de anser att jag inte har rätt att vara det. Jag tänker skriva om mina dåliga dagar om jag känner för det, för det har jag rätt att göra, likaså du!


#1 - Erica

Couldn't agree more.. :)

#2 - Amanda

Haha, älskar bilden ju!

Svar: Haha tack! :)
Evah Åberg

#3 - Klara Andersson

älskar bilden!

Svar: Tack :D
Evah Åberg

#4 - Skogsraah ☾

Jättebra inlägg! Håller med dig. Och härlig bild :D

Svar: Tack :D
Evah Åberg

#5 - Jasmine

Bra inlägg, om det är okej att visa sig glad och positiv - så måste det vara lika okej att visa sig ledsen, arg, nere och negativ!

Svar: Tusen tack! :)
Evah Åberg

#6 - FrökenTV, bloggen om tv och film

"Du har inget att må dåligt över" ehhhh? Fy vad oförskämt. Man måste kunna få må dåligt ibland för att kunna må bra sen :)

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#7 - Jeanette - Livet i London

Tycker absolut att man borde få ha dåliga dagar utan att folk ska behöva säga något om det. Alla har dagar då allt går dåligt och man känner sig nere och bara vill gå tillbaka till sängen.

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#8 - Boel

Så himla bra inlägg!!!
En ska inte behöver förtrycka några känslor i ens kropp!
Det en känner, det känner en helt enkelt!

Svar: Tusen tack!
Evah Åberg

#9 - insidemeijustam.blogg.se

Håller helt med... jag bruka skriva rakt ut både på bloggen och Facebook när jag mår skit. Lika bra o vara ärlig och inte gå runt o ge ett intryck av att man må bra hela tiden..

Svar: Exakt!
Evah Åberg