Smink och kvinnlighet
Har du kollat på smink-kanaler på youtube och känt dig okvinnlig för att du inte kan så mycket om smink? Har du kollat in på dessa kanaler och känt att du kanske borde sminka dig mer för att man blir snyggare med smink? Så kan jag ibland känna. Ibland kan jag få ångest över att jag inte är så kunnig som exempelvis Anty när det kommer till smink. För att mina ögonbryn har fel form och färg, för att jag inte vet hur man lägger bas eller ögonskugga. 

Varför ska egentligen smink vara en sådan stor del av vår vardag? Jag menar absolut inget illa om de som har smink som intresse för det är en konst, det är kreativt och duktigt, men är det inte hemskt att många får komplex över sig själva om de inte kan sminka sig? Jag tycker det är väldigt hemskt faktiskt för det ska inte behöva vara så. Vi ska inte behöva känna oss okvinnliga eller fula bara för vi inte har samma intresse för smink som någon annan. 

Jag är oftast nöjd med hur jag sminkar mig, ändå kan jag ibland få ångest och tänka: "hmm, om någon som kan smink ser mig så kommer de tycka att jag är askass..." Vad spelar det för roll egentligen om någon skulle tycka det? Jag ska ju gå efter vad jag själv gillar och jag har inte gått någon makeup-kurs som många andra kanske har. Det är så fel av oss att jämföra oss med andra och tro att vi är okvinnliga eller sämre bara för att vi inte kan sminka oss. Detta måste vi sluta med!

#1 - Janie

Nej, har faktiskt aldrig kännt så! Men, bara för att man inte sminkar sig mycket betyder det väl inte att man är dålig? Den naturliga looken är väl en konst i sig! :D

Svar: Nej, det var ju det jag skrev i inlägget. :O
Evah Åberg

#2 - Alicia - Alicia And Stuff

Riktigt bra inlägg och väl skrivet! :)

Svar: Tusen tack! :)
Evah Åberg

#3 - milina.blogg.se

Word! Antar att du läste mitt "barn som sminkar sig" :)

#4 - Linn

har exakt också tänkt så!! tycker själv de blir bra när jag sminkar mig men känner mig urdålig till skillnad från tex. anty. tycker jag borde kunna göra bättre osv. ha bättre produkter mm.
man borde bli mer snäll mot sig sjäälv, smink tycker ja egentligen de inte finns så mycket regler kring hur man ska göra, man får liksom göra som man själv vill och tycker är snyggt.

#5 - purposes.blogg.se

Jag håller med dig! Alltså jag har själv tänkt banor som "om jag kunde sminka mig lika bra som andra kvinnor, skulle jag säkert se mkt bättre ut". Det där med ögonbrynen, kände jag bara idag då jag såg dem när jag kollade mig i spegeln xD

#6 - Boel

Grymt inlägg!

#7 - vanessa

Jag tycker verkligen din blogg borde ha mer publicitet! du skriver fantastiska inlägg :)

Svar: Tusen tack! :) <3
Evah Åberg

#8 - FrökenTV, bloggen om tv och film

bra inlägg. Jag har dock aldrig riktigt varit den som brytt mig om sådant..