Snällt näthat
"Du var mycket finare när du var lite kurvigare. Det ska vara lite att ta i. "

Fick lite inspiration av Kissie för att skriva ett inlägg om "snällt näthat".
När jag la upp bilden och texten om min viktresa jag har gjort sen jag började träna (det kan ni läsa häääär) så fick jag denna kommentaren samt några liknande. Jag började inte träna för att gå ned i vikt, jag började träna för att jag ville aktivera mig och göra något kul. Jag utövar pole dance fitness idag för att jag älskar den träningen, inte för att gå ned i vikt. Det var alltså inte min mening att ändra min kropp och gå ned i vikt, det hände ändå. 

Jag förstår inte riktigt denna typen av kommentar faktiskt. Detta är vad jag skulle kalla för "snällt näthat" för vad var ditt syfte egentligen med denna kommentar? Var det att jag skulle gå upp i vikt igen och sluta träna för att du ansåg mig vara snyggare då? Jag tycker det är en förolämpning faktiskt när någon säger till en att man var mycket finare förr. Det är en sak att säga: "du var jättefin då och du är jättefin nu" för då har man ändå peppat personen och berömt personen, men att bara prata om att man var finare förr är faktiskt inte särskilt snällt sagt. 

Jag menar, jag är fortfarande hälsosam, jag har inte gått ned en massvis i vikt och blivit jättesmal. Självklart får du ha din åsikt oavsett om du tycker att jag är ful eller var mycket snyggare med mer fett på kroppen, men du behöver inte yttra det. Det kan skada personer om du yttrar dig om exakt allt du tycker och tänker, så snälla tänk på det!
Mer kärlek och respekt åt folket. 

#1 - Karin

Problemet med många är att många inte tänker när de skriver till andra och inte tänker på hur extremt mycket ord kan såra.

#2 - purposes.blogg.se

Bra inlägg! Och även jag skulle kalla det för "snällt näthat". Jag förstår inte heller varför vissa väljer att kommentera sådant. Varför känner man ett behov av att få en person att veta att den var finare förut? HAH, asså >.< ...

#3 - http://siliiins.blogg.se

Bra inlägg!!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#4 - Erica

Jag håller med dig. Oftast så menar nog dessa personer dock väl, men problemet kan vara att de antar saker. De antar att man inte var nöjd innan och trodde att man "behövde" gå ner i vikt. Det kan bli så fel när man antar saker.

#5 - Jessie

Du har helt rätt i det du skriver. När jag började läsa på universitetet, gick jag oförklarligt ned ca 10 kg i vikt. Genast började min familj och alla i min närhet, förutom min dåvarande pojkvän som jag idag är gift med, att påpeka detta. Alla dessa kommentarer triggade dessvärre igång en ätstörning hos mig. Den har jag dock fått bukt med. Det är därför viktigt att verkligen tänka igenomvad man säger innan man säger det! Jag tycker för övrigt att du är skitsnygg! ;-) både innan och nu!

Svar: Tack fina du :)
Evah Åberg

#6 - Henrik

du ha verkligen bliit väldigt fin:)

Svar: Tack!
Evah Åberg

#7 - Amanda♥

Åååh så fin tatoo på benet!

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#8 - Ann

Snygg tattoo :)

#9 - Madde

jag bara måste säga det här. Jag har inte läst så många av dina inlägg förut men de få Jag har läst idag få mig o inse att du är en stor inspiration för mig. Så tack för den fina bloggen. ❤️

Svar: Tusen tack för dina fina ord! :)
Evah Åberg