Vänner och motivation
En bra vän för mig är någon som glädjs med en när man lyckats och mår bra. Som försöker hjälpa en att nå dit man vill. Någon som finns där och stöttar när man mår dåligt. Som lyssnar och försöker förstå, som verkligen vill ens bästa och att man ska må så bra som möjligt. 

Jag har inte direkt någon sådan vän i dagsläget. Jag har inte direkt många vänner och de få jag har bryr sig knappt alls om jag lyckas med något. Det har hänt tre stora händelser de sista åren som jag själv är väldigt stolt över.

1. Jag fick ett tvåsidigt uppslag om mig själv i Frida-tidningen 2013. 
2. Friends delade mitt öppna brev till mina mobbare och det blev väldigt stort i januari.
3. Min bloggportal och nyheter24 uppmärksammade mitt korvmageinlägg.

Detta är tre händelser som är stora för mig, som är speciella. För att det jag gör har en betydelse, för att jag blir uppmärksammad för det jag älskar att göra, att skriva om samhällsproblem. Men väldigt få av mina vänner har uppmärksammat detta. När jag berättade om intervjun 2013 så verkade de inte ens ha läst den, jag fick knappt ett grattis. Samma med dessa två saker som har hänt nu detta året, i stort sett ingen av de jag umgås med har uppmärksammat det och tyckt det varit kul. Ska inte vänner glädjas åt varandra och pusha den andra för att fortsätta kämpa? Lite peppning, beröm och lite push kan göra väldigt mycket för att man ska orka fortsätta kämpa och för att man ska finna motivation. 

Jag vill avsluta med att tacka er som faktiskt bryr er, som delar, kommenterar, läser eller på andra sätt finns i mitt liv och bryr er. Ni som faktiskt pushar mig och delar, kommenterar, gillar osv behöver inte ta åt er av det som står ovanför!

#1 - Sara

Du ska verkligen vara stolt ! Det du uppnått är grymt, du når ut med viktiga budskap tack vare din blogg och det behövs fler människor som dig ! <3 Tycker det är synd att dina vänner inte stöttar dig när det går bra. För mig är det viktigt att ens vänner gör det ! :) <3 Kram

Svar: Tack, vad snäll du är <3
Evah Åberg

#2 - Newsbreak

Jag tror faktiskt att jag läste om dig i Frida tidningen, för jag kände igen din bild här på bloggen. Det var en jättefin artikel vad jag minns :)

Svar: Vad kul! :)
Evah Åberg

#3 - Linnéa

Grattis till Uppslaget i Frida,(Har inte läst det dock) Friends "projektet" och det med att ditt superbra inlägg delades i nyheter 24.

Så synd att ha vänner som sviker- Jag tycker det är ett svek att inte uppskatta och pusha varandra i medgång.

Du såg ut som Marilyn Monroe på fotot. Inte som henne du är ju inte blond och liknar inte henne, men du är som henne, vacker och ser sensuell ut på bilden.

Så K-U-L att du poledancar och att du kämpar på med att utvecklas inom det- Själv skulle jag tycka det är astråkigt och meningslöst att snurra runt en pinne=) Men det motiverar ändå när du lägger upp bilder på det av nån anledning, det är som att lyssna på en bra låt, man blir pepp.

Tänk hur positiv du kommer bli om du blir av med skiten som tynger, du är ju redan mitt i skiten positiv=)

Jag tror på att du kommer få ett bra liv! Och att du på dödsbädden kommer vara nöjd med att du kämpat igenom det trots alla dalar!

Jag är nöjd med det din blogg gett!

Svar: Tusen tack för dina fina ord, vad glad ja blir! :) Ja jag håller med dig, tycker också det är ett svek faktiskt. :/
Evah Åberg

#4 - Anna

Vad tråkigt att läsa! Alla är ju värda sådana vänner, så himla trist att du inte har någon sådan. Vi som läser ser i varje fall vad du gör och uppmuntrar dig till att fortsätta, för det du gör är grymt bra! Vänner som inte ens kan uppmärksamma något så stort är dåliga vänner i mina ögon.

Du är fantastisk på alla sätt och vis, hoppas du inte glömmer det p g a att dina vänner inte kan säga det till dig öga till öga. I oss läsare har du i varje fall grymt många dator-vänner! :)

Svar: Tusen tack för dina fina ord! Ja, jag är enormt glad över att ha er, det gör så jag orkar med allt. :) Jag vet att det är dags för mig att hitta nya vänner för jag vet att det finns bra människor där ute.
Evah Åberg

#5 - natalia

Aldrig kul med "vänner" som sviker. Man kan inte kalla dem för vänner ens!

Kram<3

Svar: Håller med dig. :/ Kram
Evah Åberg

#6 - Jasmine

Grattis till alla tre saker!
Jag håller med om att vänner bör glädjas åt ens framgångar och peppa en att våga göra saker.

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#7 - Sanemro

Du är bäst vännen <3

Svar: Du med gumman <3<3
Evah Åberg

#8 - Erica

Tråkigt att inte dina vänner verkar vara glada när det går bra för dig! :( Jag känner ju inte dig utanför bloggen, men till och med jag kan känna att det är kul när du skriver om något som gått bra eller som du är glad för då jag följt din blogg från och till ganska länge nu. Vilket gör att det bara känns ännu mer trist att de vänner som verkligen borde bry sig och bli hur glada som helst inte blir det. :( <3

Jättefint citat, förresten! <3

Svar: Vad kul att du tycker det. :) <3
Evah Åberg

#9 - Catta Stroph

Tråkigt att höra. Men kan det vara så att vännerna bara är "obekväma" och inte vet hur de ska möta dig. Rädd för att du ska gråta. Att de ska säga "fel" saker. Om de har dåliga kunskaper i vad psykisk ohälsa är tolkar de kanske dig som skör o känslig o därför är rädda att göra dig lessen? Jag vet inte... Men är de riktiga vänner borde de bry sig och ta reda på fakta och våga fråga. Fortsätt med att vara DU och lita på att RÄTT vänner kommer till dig så småningom. Kram

Svar: Nu handlade det dock om att de aldrig glädjs med mig när något bra händer... Men tack för dina fina ord i alla fall. Kram
Evah Åberg

#10 - Maja Fridh

Hej, tack för din kommentar blev verkligen hur glad som helst. Din blogg är också jättefin. Kram<3

Svar: Tack!
Evah Åberg

#11 - Elin

Förstår precis vad du menar. Just det där med att ge och ta och framför allt få support både när saker går både bra och dåligt. Man vill ju gärna höra när man gör saker bra! När man lyckas med något, det behöver inte vara något man tänkt på så långt i förväg, men bara att man lyckas, det vill man så gärna höra. Man är i behov av att höra det. :S

Jo är lite tufft just nu..
kramar

Svar: Exakt! Kram
Evah Åberg

#12 - Jensvollen

GUD VAD KUL MED ETT UPPSLAG I FRIDA TIDNINGEN :D IMPONERANDE!
DU ÄR SÅ HIMLA INSPIRERANDE! KRAMAR

Svar: Åh tack! :) Kram
Evah Åberg

#13 - Miss 22

Jag håller verkligen med dig om att som vän ska man tillföra positiva saker i varandras liv och med det ingår bl.a. att kunna glädjas åt varandras framgångar och att stötta varandra i motgångar. Om man har vänner som gör det exakt motsatta och som istället tillför med massa negativa känslor så är det nog mer en lättnad att inte ha såna människor i sitt liv, så att man får rum till människor som verkligen förtjänar att finnas i ens liv! :) Trots att vi inte träffats i verkligheten och att jag bara känner dig via din blogg så känner jag en liten vänskap till dig. Jag känner så med alla som kommunicerar med mig och som verkar vilja mig väl, sen så är jag väldigt imponerad över att du kämpar och strävar efter att må bättre i dig själv samtidigt som du faktiskt för så många andra att må bra också! Det finns nog inget vackrare än människor som väljer att få andra att må bra och peppa andra trots att man själv inte alltid mår så bra och har sina "deppiga" stunder. Tycker du är riktigt bra på att få alla att känna sig välkomna på din blogg och att dina texter aldrig känns "beskyllande" eller "moraliserande" som många kan verka, utan jag känner alltid en genuin känsla av välmening och att du bara vill sprida välmående via dina texter. Som jag sagt innan så tycker jag du är riktigt klok och jag blir så glad och full av hopp när jag vet att det finns såna underbara människor som dig Evah! Du är så grym!

Kram

Svar: Åh tack så jättemycket, det glädjer mig att höra ska du veta! Kramar <3
Evah Åberg

#14 - Skogsraah ☾

Vad mycket roligt du fått vara med om! Men vad trist med vännerna. Inte några vänner att hänga i granen anser jag :S Trist.

Svar: Nej jag håller med dig. :/
Evah Åberg

#15 - Ellie

Vänner ska absolut kunna vara glada för varandras skull istället för att t.ex. vara avundsjuk på den andre. Jag tror inte direkt att man bryr sig speciellt mycket om sin vän om man inte finns där o pushar/peppar i ALLA lägen. Det suger så mycket energi när man har vänner med negativ attityd o när man märker att de inte orkar vara glada för nån annans skull. Vissa kanske för att de mår dåligt själva, men andra för att de bara är allmänt avundsjuka.

Synd att du känner att du inte har såna vänner - jag känner lite samma men det finns faktiskt en del som är annorlunda! Hursomhelst är det bara att komma ihåg att umgås med såna man mår bra av - väldigt enkel regel att leva efter ;) Jag hade gärna blivit vän med dig iallafall! Du verkar cool

Svar: Jag håller med dig. Kanske är lättare egentligen att inte ha någon vän än att ha vänner som suger ur en all energi? :/ Tack så mycket för din fina kommentar. :) Kram
Evah Åberg