Var barn när du kan!
Jag var den personen som lekte med barbie till jag var 13 år. 
Jag hade leksaker, "barnsliga" skivor och saker i rummet fortfarande när jag var 13, men saker och ting ändrades väldigt snabbt. Nästan över en natt. Helt plöstligt började jag få kontakt med killar, jag började använda smink och snyggare bh:ar och över en natt hade jag lagt bort alla mina leksaker och blivit "vuxen" enligt mig själv. 

Jag träffade min första riktiga kille när jag nyss hade fyllt 14. Jag provade att röka, jag hade sex, jag började skolka titt som tätt och jag kan verkligen känna att jag ångrar detta idag. Jag behövde vara barn längre. Det gick för snabbt och jag hade egentligen behövt ännu mera tid utan smink, killar och andra saker. Jag började skada mig själv tidigt då jag både fick ätstörningar och började rispa mig. Jag fick ätstörningar redan vid 11-12 år och började rispa mig när jag var 13. 

Så till er som känner att ni vill börja sminka er, träffa killar/tjejer och bli "vuxna" med en gång, ni behöver er barndom. Ni är bara barn en gång så ta vara på den tiden. Lek, ha kul och lev utan så mycket bekymmer ni kan. Jag började för tidigt enligt min egen åsikt och det mår jag dåligt över idag då det har skadat mig mer. Ni är barn, lev som det och njut av er barndom! Tiden som vuxen kommer tids nog och då kommer ni vara vuxna hela livet sen. Barndomen är viktig och speciell.

#1 - Anita

Finis !

#2 - MALIN

Håller verkligen med dig. Blir nästan rädd för dagens barn och ungdomar idag, hur snabbt dom försöker växa upp. Jag som jobbar på förskolor här i Malmö kan se 3- och 4-åringar springa runt med mascara på ögonfransarna. Det provade inte jag förrän jag gick i mellanstadiet, om ens det!

#3 - Skogsraah ☾

Håller så mycket med dig. Växte också upp alldeles för snabbt. Det är inget fel i att vara barn länge - det är nyttigt! Allt annat kommer ändå så småningom. Önskar att man kunnat tänka så själv :)

#4 - vanessa

Ännu ett klockrent inlägg! :)

Svar: Tusen tack! :)
Evah Åberg

#5 - Julia

Riktigt bra skrivet! Så sant allt du säger

Svar: Tackar :)
Evah Åberg

#6 - FrökenTV, bloggen om tv och film

Jag var barn länge. Hade knappt intresse för killar förens typ nian... Men å andra sidan hade jag ingen bra barndom så vet ej vad som är bäst.

#7 - Jessie

Som vanligt har du rätt i det du säger. Jag lekte också med dockor tills jag var cirka 13, fast jag tog faktiskt tid på mig med att bli vuxen, även om många sade att jag alltid har varit vuxen för min ålder. Man måste få växa upp i sin egen takt. Då tror jag att man har bäst förutsättningar för att må bra. :-) bra inlägg!