5 tecken: Stressar du för mycket?
Mycket kan hända i kroppen när man stressar. Men vissa tecken kanske man inte ens tänker på. Här kommer 5 möjliga och lite mer okända tecken på att du kanske stressar för mycket.

♦ Ont i munnen. - Stress kan göra så att man spänner sig lite överallt i kroppen, även i käkarna. Detta kan man göra både i vaket och sovande tillstånd. Spänner du dig ofta?

♦ Konstiga drömmar. - Drömmer du väldigt mycket konstiga drömmar och har drömmarna ändrat sig en del den senaste tiden? Kanske vaknar du ofta upp under natten också? Det kan vara ett tecken på för mycket stress. 

♦ Finnar. - Har du helt plöstligt fått mycket finnar som du inte brukar ha? Det kan också vara tecken på stress och oro då stress leder till ökad risk för inflammationer.

♦ Blödande tandkött. - Stresshormonet kortisol kan leda till att bakterier sätter sig i tandköttet, som i sin tur kan leda till blödningar.

♦ Kraftig mensvärk. - Stress kan orsaka obalans i hormonerna, som kan ge kraftigare smärta vid mens. Försök röra på dig, så att kroppen slappnar av.

#1 - Tove

känner igen mig på Ont i tandköttet grejen, har inte ens tänkt på att det kan vara stress. Bra tips!

Svar: Tack!
Evah Åberg

#2 - Anna

Jag tycker jag stressar upp mig lätt på jobbet, men det är nog inte så farligt då för har aldrig känt av något av detta.

Svar: Vad bra!
Evah Åberg

#3 - Emilia

Jättebra inlägg, gillar sånahär inlägg! :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#4 - Karin

Jag var fjorton år när jag första gången vaknade upp en morgon och inte kunde öppna munnen på grund av att käkarna hade låst sig. Sedan dess har jag haft mer eller mindre konstant problem. Ibland låser den sig, ibland gör det bara ont och käkarna liksom knakar. Och allt på grund av stress.

Har försökt att bättra mig sedan dess. Att lägga av innan stressen tar över helt. Men ja, ibland går det inte. Har en vän som stressade så mycket att hon en dag vaknade upp och kände knappt igen sin familj eller klarade inte av enkla saker som låsa upp en dörr. Sjukt hur stress kan påverka en så.

Svar: Hemskt hur stress kan påverka :/
Evah Åberg