Kvinnor är ingen leksak
Jag läste i Blondinbellas kommentarsfält att en kvinna inte hade haft sex med sin man på 4 månader eftersom de nyss har fått barn. Varken tiden eller lusten hade funnits där och det är ju sånt som händer i olika stadier i livet. Det som gjorde mig väldigt irriterad var dock att människor skrev direkt: "Vad tragiskt. Bli inte förvånad om han är otrogen." Alltså va?! Vem har sagt att det enbart är kvinnans lust som inte funnits där? Det kan väl lika gärna vara han som inte orkar eller har lust eftersom de faktiskt fått ett litet barn i huset.

Varför ska kvinnor behöva ställa upp på sex bara för att mannen inte ska gå och vara otrogen? Det förväntas ju av kvinnan i detta samhälle att hon ska ställa upp hela tiden trots att både kropp och själ säger nej, annars går han till "någon bättre" och då får hon skylla sig själv. Vad är det för makaber syn på kvinnan egentligen?

Ingen människa, oavsett kön har lust 24/7. Ingen människa, oavsett kön ska behöva ställa upp på sex mot sin vilja för att partnern inte ska vara otrogen. Kvinnan hade ju precis pressat ut ett barn och det tar på krafterna, vissa kan även få allvarliga komplikationer i underlivet. Om hennes man skulle vara otrogen när hon precis pressat ut hans barn så är han ändå inte värd henne, då är det bara att dumpa honom!

Oavsett vilket kön du än har så ska du ALDRIG ställa upp på något mot din vilja. Kan inte din partner acceptera att du inte har lust 24/7 så är personen inte värd dig. NI ska vara intima för att NI BÅDA vill det, inget annat!

#1 - Mizca

Han kanske inte vill för att han tänker på att hon precis fött en unge och att han inte riktigt känner att hon är attraktiv på "det" sättet för att det är så nyligen.

Många kanske inte ens tänker på sex det första man gör när man fått barn. Kan ju likväl vara kvinnan som är otrogen för att mannen inte känner nån lust.

Bra inlägg!!
Du är duktig på att skriva.

Svar: Men det är ju också fel, att inte tycka att ens partner är attraktiv bara för att hon har fött barn. En kvinna ska ju inte behöva känna mer press på sitt utseende efter en förlossning än vad hon redan gör, då många kvinnor mår dåligt av eventuell viktuppgång, bristningar osv. Däremot tycker jag att han borde tänka på vad hennes kropp faktiskt har utsätts för och inte vilja i så fall på grund av att inte "belasta" henne mer. Tack! :)
Evah Åberg

#2 - Jessie

Bra sagt! Håller helt och hållet med dig.

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#3 - nina

Det är så sjukt att folk ens tänker så! En person som är otrogen mot en bara för man inte har lust att ha sex är ju ändå inte en bra människa för ett förhållande är SÅ MYCKET mer än bara om sex. Tråkigt att folk tänker i såna banor ens...

Måste också säga att du är riktigt bra på att skriva! Gillar att läsa din blogg på grund av detta och för att du har intressanta inlägg.

Svar: Håller med dig!Tack snälla, vad glad jag blir! :)
Evah Åberg

#4 - linah

du är grym!

Svar: Tack snälla! :)
Evah Åberg

#5 - Mizca

Svar: Tror du missuppfattar lite vad jag menar. Nej, det är inte bra om kvinnan skulle få känna mer press för att hon kanske inte skulle vara attraktiv men jag menar att mannen kanske inte känner lust för att det precis kommit en unge från hennes underliv - att han skulle tycka det kändes fel så pass tidigt inpå förlossningen.

Svar: Ja det är ju skillnad, men det har ju inte något med attraktion att göra tycker jag, utan mer om sunt förnuft för hennes skull.
Evah Åberg

#6 - Mizca

Svar: Där håller inte jag med dig ;)
En del klarar ju av att ha sex bara ett par veckor efteråt och känner inget fel med det, har väl inte med sunt förnuft att göra. Vill båda och det funkar så why not =)

Svar: Ja absolut, men jag tycker fortfarande inte att det har något med attraktionen att göra om det handlar om att han bara inte vill för att hon just har fött barn, utan i så fall är det ju för sunt förnuft för att hon ska få läka ordentligt där nere. Vi pratade inte om de par som kan ha sex efter några veckor om båda vill och kan, utan om de som INTE vill eller kan så fort. :)
Evah Åberg

#7 - Mizca

Svar: Han kanske inte tycker det är så attraktivt med ett underliv som kanske "gått sönder" efter en förlossning?

Svar: Men då är det väl av omtanke för henne han inte vill ha sex för att hon ska få läka ordentligt och inte på grund av en oattraktion och nästan "äckelkänslor" inför henne? Så skulle jag vilja att min man resonerade i alla fall, att han inte vill ligga med mig om jag har ett skadat underliv på grund av att inte skada mitt underliv mer utan låta mig läka ordentligt för att han bryr sig och är omtänksam.
Evah Åberg

#8 - Mizca

Svar: Nej, jag menar att han eventuellt skulle kunna tycka det är äckligt! Skulle min sambo inte vilja ha sex med mig så pass tidigt efter en förlossning för att han äcklas av att det precis vart ett barn som kommit ur mitt underliv hade jag förstått honom! För mig hade det vart helt okej!

Svar: Jag kan inte förstå det resonemanget faktiskt. Jag skulle då inte vilja veta att min partner tycker jag är äcklig efter en förlossning för kvinnor har redan sådan press på sig när det gäller sex och utseende. Men vi får väl helt enkelt agree to disagree. :)
Evah Åberg

#9 - Mizca

Svar: Man får inte ta allt så allvarligt! Det finns saker hos min partner som jag inte gillar/som jag äcklas av men jag älskar honom inte mindre för det!
Jag är inte förtjust i penisar men jag slutar ju inte ha sex för det! Min sambo tycker ju inte illa om mig för att jag äcklas av hans penis så att säga - är ju inte personligt.

Jag har ingen press på att jag skall se ut på ett visst sätt och har inte krav, min sambo älskar mig trots hur jag ser ut och jag älskar honom, så enkelt är det!
Men det är ju bra att vi alla tycker olika ;)

#10 - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Bra inlägg!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#11 - Anna

Helt rätt! Tror många inte tänker på att sexlivet inte längre är det viktigaste när man får barn, utan barnet. Det är knappast något konstigt. Fokus kommer ligga på barnet då, och inte partnern. Det får man acceptera, och räkna med. Fattar inte folk det innan dom skaffar barn?

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#12 - anna

Alltså bara för att den ene partnern ej känner för sex då är de fan inte ok att knulla runt o va otrogen..idioti.

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#13 - JoJo

håller verkligen med dig! så himla bra inlägg verkligen!

sv; men verkligen! :)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#14 - Mary

Om det hade varit tvärtom, att mannen hade fått pungbråck eller något liknande så att han inte hade velat ha sex, hade det låtit HELT annorlunda. Man hade varit en dålig flickvän och en hora om man inte accepterade detta och var otrogen. Men tydligen är det ok att killen är otrogen efter att han och tjejen har tagit det största steget i livet, att skaffa barn. Att hans otrohet drabbar både kvinnan och barnet är det ingen som säger något om. Är kärleken så falsk att mannen får ligga runt för att man inte har sex på några veckor?
Fy fan vilka föreställningar det finns om kvinnor och män. Kvinnor ska vara helt uppoffrande a la Florence Nightingale, och män ska erövra kvinnor. Håller helt med dig, detta är makabert!

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg