Q/A - pole dance fitness
 Hur många tillfällen tog det innan du lyckades hålla dig fast på "pinnen" så som du själv ville utan att ramla ner? 

SVAR: Det tog faktiskt ganska lång tid innan jag kunde hålla mig fast utan både armar och ben. I början när jag satt på stången var jag tvungen att klämma fast mig med benen och hålla mig även med armarna, men efter någon månad blev jag starkare och kunde hålla fast mig med enbart benen.

♥ Vilken är den roligaste rörelsen att utföra? :)

SVAR: Just nu skulle jag nog säga en chopper som på bilden nedanför, då jag har kämpat länge för att klara av den. :)


 Vad tycker du är svårast? 

SVAR: Det är nog fortfarande övningar när man ska använda armstyrkan då mina armar inte är jättestarka än och jag har fortfarande en del rädsla efter jag trillade ned. Övningar med enbart benen är lättare då jag är mycket säkrare och starkare i benen än i armarna.

♥ Hur ofta tränar du? Inte bara i studio utan hemma? 

SVAR: I studio är det en gång i veckan när kursomgången är igång. Hemma blir det ca en gång i veckan också.

♥ Vad är "tråkigast" att träna men som ändå "måste" göras för att resten ska gå bra?

SVAR: Styrkan och uppvärmingen är inte alltid det roligaste att göra. När jag tränar hemma så vill jag bara komma igång med en gång och sätta nya trick, men både styrkeövningar och uppvärmning är jätteviktigt för att man ska orka genomför alla trick.



♥ Hur orkar man bära sin egen vikt? Hur orkar du första gången/i början?

SVAR: Man tränar upp sin styrka väldigt mycket och man kommer på olika tekniker för att underlätta för sig själv. I början var det jättesvårt då jag inte alls visste hur jag skulle göra och jag var väldigt otränad. Men med tiden bygger man upp en enorm styrka och lär sig sätt för att det ska gå lättare. Övning ger färdighet.

♥ Måste man ha en bra grund för att kunna börja på det? :)

SVAR: Nej, det måste man inte. Jag hade inte tränat något alls innan jag började och på de flesta studios får man ta det i sin egen takt och verkligen träna upp sin styrka innan man går på de svåra tricken. De anpassar mycket efter ens förutsättningar så man behöver inte vara vältränad eller vig innan man börjar med detta. :)

♥ Vad gör man på ett träningspass och hur går poledance till?

SVAR:
Man börjar med en uppvärmning för att minska risken för skador. Man tränar också mycket styrka då man måste öva upp sina muskler för att orka lyfta sig och hålla sig på olika vis. Sen har vi även stretch eftersom de flesta trick ser bättre ut om man är lite flexibel. Pole dance fitness innebär att man utför akrobatik, gymnastik och dans runt en stång. Man bygger koreografier, man får lära sig nya trick och snurrar, samt att man har en del floorwork. Pole dance fitness ska inte blandas ihop med striptease, för det är inte samma sak!

♥ Vilka utför pole dance fitness?

SVAR:
Det är både män och kvinnor i alla åldrar. Oavsett kroppstyp och yrke. Detta är en träning som kan passa vem som helst och det är otroligt roligt att genomföra.

#1 - Bellah

Jag tycker det är så himla coolt!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#2 - Linnéa

Riktigt coolt det du håller på med=)

Jag ser det som artisteri, konst, fitness, dans i samma utöving!

Jag älskar däremot att åka skidor o känner mig, sexig,stark,cool,kämpande, tuff osv när jag gör det...
Det känns som att folk har öppna ögon för vilken utövning skidåkning är. När ska det bli samma stora sak med pole fitness? (Jag har redan ögonen öppna tack vare dig) Har alltid gillat ex konståkning på tv...

Svar: Tack så mycket :) Skönt att du kan känna dig det när du utövar den träningen du gillar. :)
Evah Åberg

#3 - Josefin Hallgren

Väldigt bra inlägg! Har gått en kurs, längtar till nästa :D

Svar: Jag längtar jag med :)
Evah Åberg