Våldtäktskulturen
Ingen kan väl ha missat att en 12-årig flicka kedjades fast i taket och våldtogs av en 25-årig man?
Ni som inte har läst artikeln kan göra det här. Hon försågs med handbojor samtidigt som hon kedjades fast i en krok i taket och hade koppel kring halsen samtidigt som hon piskades. Men detta är inte allt, hon har också varit utsatt för sexuella övergrepp av 7 andra män. 25-åringen är alltså den 8:e mannen att ge sig på henne.

Jag finner inte ord för hur hemskt detta är. Jag lider så med denna stackars flicka och det borde verkligen inte få vara så här för någon i hela världen. Detta händer dagligen runt om i världen och flickor är särskilt utsatta. Totalt anmäldes 3 150 våldtäkter mot barn i åldern 0–17 år år 2014 i Sverige. I 92 procent av fallen (2 890 anmälda brott) var offren flickor. Det är främst män som misstänks för sexualbrott. Unga män dominerar bland gärningsmännen, medan unga kvinnor är överrepresenterade bland offren. (källa)

Detta kan inte få fortgå, vi måste skydda de människor som faktiskt blir utsatta, för allas skull. Att så många flickor utsätts för övergrepp är ett samhällsproblem, detta är verkligheten. Om man läser artikeln jag länkade ovanför så visar det att en av männen är åtalad för våldtäkt mot barn och har enbart fått 8 månader i fängelse för det. Hur kan det gå till på detta vis? Det måste bli hårdare straff för att göra denna typ av brott. Flickan som utsattes för detta är ärrad för livet, både psykiskt och fysiskt, medan männen som utsatte henne i stort sett går på fri fot och nästan får belöning för det. Inser ni vad vrickat det är, att det kvinnliga könet fortfarande ses mindervärdig? Så som det ser ut i samhället idag har mannen rätt att göra vad han vill med en kvinna och nästan gå ostraffad för det. 

Jag vet att det är hemskt att tänka så här, men en dag kan det vara din dotter, din syster, din mamma som utsätts för detta och om vi inte höjer våra röster och kämpar tillsammans så kommer det inte ske en förändring. Vi måste våga bryta denna våldtäktskultur och denna machokultur för alla människors skull. Vi måste våga stå upp för varandra, man som kvinna, kvinna som man för alla är vi en del i detta samhället och måste kämpa för varandra! 

Mina tankar går till dig som blivit utsatt för en sådan här sak! ♥

 
#1 - Boel

Men fy fan, vad är det här för jävla samhälle.
Att ge sig på barn är nog det vidrigaste en kan göra.
Att ge sig på någon är hemskt, men ett oskyldigt barn är bara... FY FAN. Blir så jävla arg!

Det här måste vi göra något åt, för så här kan det inte behöva vara!

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#2 - Sara

Det är så hemskt att jag inte finner ord, blir så ledsen av att läsa om det :(

Svar: Samma här :(
Evah Åberg

#3 - Emmiie

Usch och fy så hemskt! :S ..Jag mår illa bara av att läsa rubriken och blir så arg över hur sjukt vårt samhälle är! Seriöst, sluta dalta med alla som begår brott mot andra. Är det livstid som är straffet så ska det vara för resten av livet också och inte bara för en liten del av livet.. Så less!

Svar: Håller med dig!!
Evah Åberg

#4 - N

Nämen usch hade inte hört om det tidigare!!

Svar: :/
Evah Åberg

#5 - Abra

Alltså jag skakar

Svar: Förstår det...
Evah Åberg

#6 - Jessica Högberg

Ja fy fan rent ut sagt...

Svar: Ja :/
Evah Åberg

#7 - Linnéa

Tänker på HBTQ Frågor. Jättebra att de får så mycket uppmärksamhet! Alla barn i världen som får skadad sexualitet behöver också höras och synas, det borde kanske ingå i alla pridefester också.

Svar: Hur menar du nu?
Evah Åberg