Jag blev den kreativa
 
Gjorde nyss ett test om vilken personlighetstyp jag är och jag tror att detta stämmer rätt bra faktiskt. :) Kul att det kan märkas så tydligt. Direktlänk till testet. Berätta gärna vad du blev i kommentarsfältet! :D
Om män blev förolämpade som kvinnorDenna videon tycker jag var jättebra och gav ett bra budskap! 
Videon syftar givetvis inte på att alla killar gör så här eller att killar inte kan bli kränkta och förolämpade av tjejer. Självklart är inte alla killar så här. Självklart kan tjejer förolämpa både andra tjejer och killar, men detta är något som de flesta tjejer någon gång får höra i sitt liv av sin omgivning vilket är helt sjukt. 

Alla människor är bra på olika saker. Olle kanske är jättebra på att meka med bilar och Greta kanske är jättebra på att virka dukar. Men det kan också vara så att Greta är jättebra på att meka med bilar och Olle är jättebra på att virka dukar och vi ska inte bli förolämpade för att vi gillar olika saker. Tjejer kan greja med bilar. Killar kan laga mat. Tjejer kan göra det där "mansjobbet" och killar kan göra det där "kvinnojobbet" om det bara är rätt person för uppgiften.

Videon är i alla fall väldigt viktig och bra tycker jag, så ta er en titt och tänk efter vad mycket konstiga och kränkande kommentarer vi tjejer faktiskt får.
Kvinnor ska hålla sig inomhus
Jag läste kommentarer på en artikel om våldtäkt och kommentarerna var bland det mest skrämmande jag har läst. Det var en man som skrev att om kvinnor inte vill bli våldtagna eller tafsade på så ska de inte gå till platser där de vet att det kan hända, får då får hon skylla sig själv eftersom hon gör det så lätt för våldtäktsmannen. Han jämförde det även med att han inte lämnar dörren olåst när han går hemifrån eftersom han vet att det finns risk för att bli rånad. Och ärligt talat, att jämföra kvinnor med hus, vart gick det så fel?

Kvinnor ska alltså stänga in sig helt och hållet och aldrig lämna sitt hem och förresten eftersom många sexuella övergrepp sker i hemmet så ska de nog säga upp kontakten med sina bröder, vänner, fäder, släkt, pojkvänner också då för varför ta risken liksom?

Jag har blivit tafsad på när jag var på Ica och handlade mat. Då kom det fram en främmande man till mig och började känna på mina halsband och var på väg längre ned. Men jag kanske borde sluta handla mat också och hålla mig inomhus för risken finns ju att det finns fler män som tafsar på Ica eller Coop?

 

Om han själv skulle gå på stan och det kommer en person och slår ned honom så borde han väl skylla sig
själv för han vet ju att det finns folk som slåss på stan så varför stannade han inte hemma? Han underlättade ju för den personen som gillar att slåss för att han visade sig ute på stan enligt hans teori om kvinnor.
 
Att lägga över skulden på offret är bland det sjukaste man kan göra för ett offer bär aldrig skulden för ett övergrepp. Det kvittar om offret är man, kvinna, hen, barn eller vuxen. Det kvittar vad offret hade på sig, om offret var berusat, om det var dag eller natt. Det kvittar om det var hemma eller på offentlig plats, det är ALDRIG offrets fel. Det är enbart gärningsmannens fel och även de som försvarar sådant här beteende, för de uppmuntrar människor till att behandla andra människor illa.

Det går inte att försvara sexuella övergrepp på något sätt. Vi måste lära våra barn och unga att man inte beter sig så här, inte lära dem att man får skylla sig själv om man går utanför dörren eller har en viss typ av klädsel på sig.