"Boys will be boys"

Jag hittade denna bild hos skogsraah och fick lite inspiration till att skriva. 
Hur sjukt är det inte att vi faktiskt fick höra sådant här som små? När jag var liten fick pojkar alltid slå flickor på dagis och så vidare, för det alltid försvarades med detta här ovanför eller "kärlek börjar alltid med bråk".

Jag förstår inte hur man kan försvara ett sådant beteende för ingen har rätt att slå någon, oavsett kön eller ålder. Kärlek är inte förknippat med slag, bråk eller annan typ av våld och sådana handlingar ska inte försvaras med "boys will be boys" för det stämmer inte! Det är just den synen som gör att kvinnosynen fortsätter att vara kass hos många människor. Om man tar tag i problemen tidigt och faktiskt lär barn och unga att man inte får slå så kan vi också få en bättre kvinnosyn och människosyn hos fler människor för det är inte försvarbart på något sätt.

Våld har inget med kärlek att göra. En person som älskar dig vill inte göra dig illa. En person som älskar dig vill få dig att må bra och höja dig. Du förtjänar så mycket bättre än att stanna hos någon som gör dig illa. Lyssna inte på så här dumma påståenden, oavsett om det gäller barn eller äldre människor eftersom det inte är försvarbart någon gång med våld. 
#1 - Jessica Högberg

Att vi sa så på "min tid" är väl en sak, men fortfarande??

Svar: Jag fattar inte hur det kan sägas över huvud taget...
Evah Åberg

#2 - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Håller helt och hållet med dig! Det var likadant när jag var liten. "kärlek börjar alltid med bråk". Så sjukt! Samma sak när jag fick bröst (jag fick bröst redan när jag var 8 år) och killarna tog på dem, nöp dem och allt, bara från ingenstans. Och jag hatade det. Och när jag sa till lärarna så sa de bara "det är killar, de gör sånt, de menar inget illa" eller "killar ligger efter i utvecklingen så de förstår inte att det är fel, ignorera det bara". Usch vad jag hatade det! Mamma försökte säga åt lärarna också, men de gjorde aldrig något åt saken..

Svar: Alltså jag fattar inte, hur fan kan det försvaras med sådana saker?! Det är verkligen inte okej någonstans att bete sig så...
Evah Åberg

#3 - Vanessa andersson

Läste också det inlägget som tillhörde den bilden och det äcklar mig så djupt!

Svar: Eller hur!
Evah Åberg

#4 - Sandra

Helt sjukt att våld ska vara så accepterande. Att man anser att det är okej att slåss.

Svar: Eller hur!
Evah Åberg

#5 - Josefin

Håller verkligen med dig på den här fronten!! Så jäkla sjukt att folk ens försvarar detta beteende..

Svar: Eller hur!
Evah Åberg

#6 - Hillevi

Helt rätt, bra skrivet!

Svar: Tack!
Evah Åberg

#7 - Ida Lindborg ♡

jag håller med dig, det är helt sjukt! sjukt bra skrivet!

Svar: Tack snälla! :)
Evah Åberg

#8 - Jessica Högberg

Nä, men jag är 45 och det var lite annat då=)

#9 - Jessica Högberg

Jag hade tex barnavårdsman för att mamma och pappa inte var gifta... LOL

Svar: Jaså? :O Vad konstigt, det har jag aldrig hört innan faktiskt.
Evah Åberg

#10 - Jessica Högberg

"oäkting" som begrepp försvann runt -72 och då även barnavårdsmann;) Lillebror är född -74 men han behövde inte fast mor och far fortfarande var ogifta...

Svar: Jaha okej :)
Evah Åberg