Körkort och teori

Jag minns när jag skulle ta körkort... Jag avskydde verkligen teorin till en början för jag tyckte det var så svårt att komma ihåg allting. Jag hade inget upplägg för hur jag skulle göra och jag mindes aldrig frågorna som jag fick på testerna på körskolan.

Till slut började jag skriva ned saker i ett block. Jag skrev ned frågorna jag hade fel på och vilket som var rätt svar. Jag försökte även att formulera om svaren så att jag inte skulle memorera ett visst typ av svar eftersom det kan röra till lite om du formulerar om svaret eller frågan på provet. Till slut lyckades jag få tillräckligt med rätt på testerna och när det väl var dags för teoriprov den 18 april 2011 fick jag 53 rätt (godkänt var 52) och jag gjorde provet på 20 minuter. Jag var först av alla att gå därifrån och jag var så himla nöjd när jag hade klarat det. Uppkörningen gjorde jag den 9 maj och jag var så stolt när jag klarade det på första försöket helt utan anmärkning. Det var en av de bästa dagarna i mitt liv när jag äntligen fick mitt efterlängtade körkort eftersom jag hade kämpat ganska länge med både teori och körningen!

Körkortskolan.se kan man testa sina kunskaper och se lite hur teoriprovet kan se ut. Jag tycker det är jättebra med sådana här sidor där man kan få prova på lite och öva även när man är hemma. Det bästa av allt är att det är gratis och du kan göra det både på datorn, i mobilen eller surfplattan. Du kan alltså göra tester när som helst och minska risken för att du glömmer! Lycka till med körkortet!

Inlägget är i samarbete med körkortskolan.se

#1 - Elin

Bra inlägg för de som inte har körkort men som försöker =)

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#2 - Linn Strömberg

Vad bra tips :D Ska snart börja plugga

Svar: Kul att du gillar det :)
Evah Åberg

#3 - Geddfish

Mycket bra tips. Enda raka att gå in för sin uppgift.
Jag tog körkort 1967 för bil och fick mc med automatik.
41 år senare tog jag BE-körkort, fick ta om hela alltet, vilket var inspirerande och något som alla borde repetera.
Önskar dig en fin 2 Advent!

Svar: Jaha okej! :)
Evah Åberg

#4 - annelie

jag har oxå tagit körkort men kör inte längre.känner mig så osäker bakom ratten jag fick precis 52 när jag skrev upp. jag tog dessutom traktorkort när jag var 15 så jag kom ihåg lite när jag var 18...kram

Svar: Jaha okej, hoppas du snart känner dig säker igen! :) Kram
Evah Åberg

#5 - Vanessa andersson

åh vad bra tips!! :D

Svar: Tack! :)
Evah Åberg

#6 - Madeleine - blogg om psykisk ohälsa och hälsa

Jag tog körkort i samband med att min man blev sjuk. Han behövde opereras men jag kunde varken köra honom till sjukhustiderna eller till hans operation. Det gav mig en rejäl sporre och jag klarade av att göra både teorin och uppkörningen på två månader.

Jag var också inne på den hemsidan och testade mig :)

Svar: Det var bra gjort! :)
Evah Åberg

#7 - Maria-Alexandra

Vad otroligt målmedveten du är! Jag övningskör nu och måste väl snart börja plugga teorin jag med :)

Svar: Tack! :) Lycka till!
Evah Åberg