Kvinnor ska hålla sig inomhus
Jag läste kommentarer på en artikel om våldtäkt och kommentarerna var bland det mest skrämmande jag har läst. Det var en man som skrev att om kvinnor inte vill bli våldtagna eller tafsade på så ska de inte gå till platser där de vet att det kan hända, får då får hon skylla sig själv eftersom hon gör det så lätt för våldtäktsmannen. Han jämförde det även med att han inte lämnar dörren olåst när han går hemifrån eftersom han vet att det finns risk för att bli rånad. Och ärligt talat, att jämföra kvinnor med hus, vart gick det så fel?

Kvinnor ska alltså stänga in sig helt och hållet och aldrig lämna sitt hem och förresten eftersom många sexuella övergrepp sker i hemmet så ska de nog säga upp kontakten med sina bröder, vänner, fäder, släkt, pojkvänner också då för varför ta risken liksom?

Jag har blivit tafsad på när jag var på Ica och handlade mat. Då kom det fram en främmande man till mig och började känna på mina halsband och var på väg längre ned. Men jag kanske borde sluta handla mat också och hålla mig inomhus för risken finns ju att det finns fler män som tafsar på Ica eller Coop?

 

Om han själv skulle gå på stan och det kommer en person och slår ned honom så borde han väl skylla sig
själv för han vet ju att det finns folk som slåss på stan så varför stannade han inte hemma? Han underlättade ju för den personen som gillar att slåss för att han visade sig ute på stan enligt hans teori om kvinnor.
 
Att lägga över skulden på offret är bland det sjukaste man kan göra för ett offer bär aldrig skulden för ett övergrepp. Det kvittar om offret är man, kvinna, hen, barn eller vuxen. Det kvittar vad offret hade på sig, om offret var berusat, om det var dag eller natt. Det kvittar om det var hemma eller på offentlig plats, det är ALDRIG offrets fel. Det är enbart gärningsmannens fel och även de som försvarar sådant här beteende, för de uppmuntrar människor till att behandla andra människor illa.

Det går inte att försvara sexuella övergrepp på något sätt. Vi måste lära våra barn och unga att man inte beter sig så här, inte lära dem att man får skylla sig själv om man går utanför dörren eller har en viss typ av klädsel på sig.
 
#1 - Jessy

Men usch fyf*an, va arg och ledsen man blir av att höra/läsa detta. Det ska inte behöva vara så, usch. Vad får alla människor sina ideer och sjuka åsikter ifrån?!

Svar: Håller med dig! Gott nytt år!
Evah Åberg

#2 - Martina

Det finns så många människor som har så sjuka åsikter när det gäller detta. Man ska har rätt att gå ute och bli lämnad i fred, man ska fan kunna gå naken utan att någon rör en. Blir så arg när kvinnor jämförs med objekt, helt sjukt. Jättebra inlägg, håller verkligen med dig om det du skriver!

Svar: Exakt! Gott nytt år!
Evah Åberg

#3 - Maria-Alexandra

Sånt där blir jag alltid lika arg över att läsa. Fy fan. Bra att du tar upp det!

Svar: Eller hur! :/ Gott nytt år!
Evah Åberg

#4 - Ann

Ja det är ju för att folk tror att nästan alla våldtäkter är dom rena överfallsvåldtäkterna. Men så är det ju inte. Har du läst boken "En riktig våldtäktsman" av karolina wennstam? Det är skrämmande läsning...

Svar: Den har jag inte läst, tack för tipset! Gott nytt år!
Evah Åberg

#5 - Mathias

det där va en jävligt dum kommentar ja ifrån EN MAN !!! .... man skäms som kille fy .. och då har jag ändå varit där själv i motsatt situation med

Svar: Exakt! Gott nytt år!
Evah Åberg

#6 - Linn Strömberg

Att folk på riktigt kommenterar sånt. Fan helt sjukt! Usch

Svar: Eller hur... Gott nytt år!
Evah Åberg

#7 - miche - livsstil och bloggdesign

Var på en röntgen-undersökning för ca 2 år sen där röntgen personalen var två killar och det kändes inte alls bekvämt då de tafsade, anmälde det givetvis då jag tyckte det var obehagligt för var bara 16 och med tanke på min funktionsnedsättning kan jag inte försvara mig heller lika lätt..

Men fick bara som svar: Att de jobbat där på platsen mer än 20 år ..

Sedan las den anmälningen ner ..

Svar: Fyfan :/ Gott nytt år!
Evah Åberg

#8 - Jessica Högberg

Man blir mörkrädd...

Svar: Eller hur :/ Gott nytt år!
Evah Åberg

#9 - Sara Ekman

Helt idiotiskt de som skyller på offren!!

Svar: Exakt! Gott nytt år!
Evah Åberg

#10 - Yasmin

Helt otroligt att det finns människor som tycker så, man blir ju helt mörkrädd. Varför lär man inte bara killarna att inte våldta istället för att sätta all skuld på offret?

Svar: Eller hur! Gott nytt år!
Evah Åberg

#11 - Amanda

usch sån attityd mot/om våldtäkt gör mig mörkrädd :/

Svar: Eller hur :/ Gott nytt år!
Evah Åberg

#12 - annelie

så himla sant det du skrivit det kan vara vem som helst som blir utsatt! ;/

Svar: Exakt! Gott nytt år!
Evah Åberg

#13 - Nathalie

Det är så jävla vidrigt med dessa kommentarer!!! Blir så förbannad att det kokar i mig! Man är så himla invaggad i de där sjuka tankarna. Jag har själv kommit på mig med att tänka att det nog var mitt fel, att jag inte sa ifrån tillräckligt eller att han nog inte fattade att jag inte ville osv. Lagt ALL skuld på mig själv! Blir ledsen när jag tänker på det, men jag har svårt att tänka bort de tankarna vilket är hemskt!
Kram

Svar: Vet hur det är :/ Gott nytt år!
Evah Åberg

#14 - Sara

Men usch, hur kan man tänka så.. Jag förstår inte hur man fortfarande kan klandra kvinnorna så otroligt mycket, är det helt och hållet omöjligt för männen att kontrollera sitt beteende liksom? I så fall kan man väl lika bra stänga in alla män (typ som farliga djur). Jag menar varför ska de få gå fritt om de inte kan låta bli att våldta? Sluta vända allt så att det alltid är kvinnan som gör fel, klart man ska kunna fara och handla liksom.... Kram

Svar: Eller hur! Gott nytt år!
Evah Åberg

#15 - ellie

Angående inlägget nedan så vet jag hur du menar med att vara lycklig skrämmer dig. Jag kände så förut när jag mådde dåligt för det nedstämda var det man var/är van med men det är så härligt att känna mer glädje än nedstämdhet och ångest så våga! :)

Och angående det här inlägget, så jävla sjukt att nån anser att det är offrets fel. Är ju förövaren det är fel på! Man ska kunna gå naken om man så vill utan att nån ska våldta en,ä

Svar: Jo jag vet och jag är på väg åt rätt håll i alla fall :) Gott nytt år!
Evah Åberg

#16 - Erica

Bra skrivet, som vanligt! Jag kan verkligen inte förstå att vuxna människor i dagens samhälle faktiskt häver ur sig såna saker. Självklart ska inte någon som eventuellt riskerar att bli offer för något behöva gömma sig inomhus, det är väl knappast lösningen på problemet. Det är snarare att ge makt åt alla de som ser ner på kvinnor och andra. :/

Svar: Tack! Gott nytt år!
Evah Åberg

#17 - Lismari Iramsil

Jag har blivit raggad på på ICA. Jag minns det för att det var första gången jag sade ifrån.

Svar: Bra att du sa ifrån! Gott nytt år!
Evah Åberg

#18 - Hanna

Usch fruktansvärt, håller helt med dig! Vissa har så konstig syn på vissa saker.

Svar: Eller hur! Gott nytt år!
Evah Åberg

#19 - Ida

Så jäkla sant, får ont i magen när jag läser om hur kvinnosynen är hos vissa.

Svar: Eller hur :/ Gott nytt år!
Evah Åberg

#20 - Skogsraah ☾

Alltså fy så sjukt! Blir så förbannad på dessa inställningar hur vi ska hållas inlåsta i princip. Ett straff för att vi existerar, typ? Måste verkligen ske en stor förändring när tyvärr många resonerar såhär.

Svar: Exakt! Gott nytt år!
Evah Åberg

#21 - Polly Svensson

Exakt. Helt sjukt och jag kan bli vansinnig på såna kommentarer, de som kläcker dem har antagligen inte varit med om något själv eller som i detta fall en person som typ e kvinnoförnedrare. Visst kan jag hålla med om att viss klädsel och att som tjej gå ensam på vissa platser inte e bra, men ska det behöva vara så? Nej men nu ser det ut så och då får tyvärr vi tjejer tänka oss för, eftersom männen inte kan sluta att våldta

Svar: Det ska verkligen inte behöva vara så och vi alla måste kämpa för att vi tjejer ska vara tryggare! Gott nytt år!
Evah Åberg

#22 - snie.blogg.se

Så jäkla skrämmande!! Och att polisen uppmanade tjejer att inte ha hörlurar på sig när de är ute o går/springer. Hur sjukt är inte det?? Kan man inte få lyssna på musik utan att tro att man ska bli överfallen?

Iallafall så gott nytt år till dig!! Kram

Svar: Så jäkla sjukt... Gott nytt år!
Evah Åberg

#23 - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Jättebra inlägg! Jag läste och kommenterade den där kommentaren. Sjukt att vissa män ser det så! Vi ska kunna gå överallt utan att bli antastade. Det är männens (och kvinnornas) ansvar att hålla händer borta!


Svar: Gör det, men det är något han måste ta upp med sin neurolog eller läkare. Det är inte alla som kan ta alla mediciner. Hoppas han mår bättre snart och slipper skiten, för det är inge kul att leva med! Och gott nytt år på er!

Svar: Såg det, det var så jag hittade det. :) Gott nytt år!
Evah Åberg

#24 - Bunny Therése

Hur mänskligheten och utvecklingen har kommit så långt som den har gjort är beyond me, det finns så många människor som är dumma i huvudet. Sorry to say it, men jag orkar inte. Hur korkad får man bli att ens säga så? Att ens våga tänka så?

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg