Läsarintervju #21 - Sofia

 
Hej Sofia! Vem är du och vad gör du om dagarna?
Jag är en 21årig tjej som heter Sofia. På dagarna arbetstränar jag, tidigare har jag varit på sjukhusets café/kiosk där jag stod mycket i kassan, men efter ett halvår där så arbetstränar jag nu med dekor. Dekor innebär att man blandannat får måla väldigt mycket, göra tavlor osv. Jag brinner väldigt mycket för dans och går en danskurs 1 gång i veckan som kallas för house Dance, det är riktigt roligt och funderar även på o gå en till danskurs, funderat lite på streetdance men har inte bestämt mig helt än. Har även tidigare gått modern dans och balett, balett var dock inget för mig eftersom att jag föredrar mer fartfylld dans. Utöver dansen så älskar jag även att blogga, tycker det är jätte kul och skulle vara jätte kul att nå ut till lite mer läsare, men det är inte det viktigaste utan det viktigaste för mig är att jag tycker det är kul. Om man ska beskriva mig så skulle jag vilja säga att jag är en väldigt omtänksam tjej som bryr mig om andra väldigt mycket. Lider även av panikångest. Min panikångest kan gå helt upp och ner, men just nu så känns det iallafall som jag är inne i en bättre period. 

Har du någon favoritfilm?
Jag gillar alla möjliga filmer faktiskt, men min favorit får nog ändå bli första filmen av Ted och även Ted 2.

Vad gör dig på bättre humör en dålig dag?
Det som gör så jag blir på bättre humör när jag har en dålig dag är att jag försöker sysselsätta mig med saker som jag vet att jag gillar. Dansen är 1 grej som får mig glad, för när jag är i dansstudion på danskursen så kan jag koppla bort allt annat och bara fokusera på dansen och det känns väldigt skönt.


Hur länge har du bloggat?
Jag har bloggat sen jag typ var 14 eller 15 år. Min första blogg startade jag upp på blogg.se innan jag bytte till nouw (nattstad som det hette just då) men sen tog jag bort den bloggen och startade upp en blogg på devote, men den bloggportalen var inte riktigt något för mig så jag bytte då tillbaks till nouw. Nouw är den bloggportalen som jag varit nöjdast med faktiskt. Men ja, sammanlagt har jag väl bloggat ungefär 6-7 år skulle jag kunna gissa. Men var för ungefär 1 år sen som jag började blogga lite mer seriöst och har även nu kommit med på topplistan under Halland vilket känns riktigt kul!! Tidigare så har jag inte varit så speciellt öppen utav mig, men sen jag började blogga mer seriöst så har jag börjat öppna upp mig lite mer. Självklart skriver jag inte allt för privata saker då det inte känns så speciellt tryggt att öppna upp sig helt. Men jag tycker ändå det är viktigt att man öppnar upp sig lite och att man visar att allt inte är som en dans på rosor hela tiden. För vi alla har våra dagar som är mindre bra och vi alla har våra dagar då vi inte mår så bra. Så man ska inte vara rädd för att öppna upp sig då det bara är bra att man gör det så andra personer ser att dem inte är ensamma om att ibland må dåligt osv. En blogg är ju ändå till för att man ska kunna skriva av sig om man vill och för att man ska kunna dela med sig av sina åsikter/tankar, och att kunna dela med sig så andra ser att dem inte är ensamma.

Vad får man se i din blogg?
I min blogg så kommer man få läsa allt ifrån arbetsträning, hälsa, tankar/åsiktinlägg, tips m.m. Kör även dagens blogg tävlingar lite då och då och intervjuer. Har även börjat med läsarhistorier, bloggerskan skogsraah har något liknande så jag mejlade henne o frågade om det var okej att jag också kör något liknande om jag skriver att jag blev inspirerad av henne vilket var helt okej. Har dock inte kommit igång med det än eftersom att jag inte fått några mejl om just det. Men jag kommer iallafall låta den kategorin vara kvar ifall någon skulle bli intresserad utav det.

Vad gillar du att se i bloggar?
Det jag gillar att se i bloggar är att folk vågar vara sig själva, att dom helt enkelt kör sitt egna race och skiter i vad andra tycker och tänker om en osv. Gillar även när man öppnar upp sig så andra slipper känna att dem är ensamma om att tex må dåligt osv. 

Vad har du för dator?
Jag har faktiskt ingen egen dator än, bor fortfarande hemma så vi har en gemensamt här hemma. Det är iallafall en acer, eller om det är en asus? Haha har inte så bra koll alltså. Men vill i framtiden skaffa mig en MacBook. Dock är dom jäkligt dyra så det gäller o spara.


Ditt bästa tips för att våga gå sin egen väg?
Först och främst så ska man faktiskt skita i vad andra tycker och tänker om en. Visst är det kul o vara omtyckt, men vad är viktigast egentligen? Att man accepterar sig själv eller att man ska vara omtyckt av alla andra? Enligt mig så är faktiskt det viktigaste att man lär sig o acceptera sig själv. För vi alla duger precis som vi är. Så mitt bästa tips är att försöka skita i vad alla andra tycker och tänker, för det viktigaste är att somsagt att man lär sig o acceptera sig själv. För som jag skrev så duger vi alla som vi är. Och vi alla är fina på vårat egna sätt. 

Tack och bock för alla fina svar! :) Ni hittar hennes blogg här.


#1 - annelie

intressant!!!!

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#2 - Sofia - fotografier & psykisk ohälsa

Roligt att läsa! Och skönt med någon som vågar prata om panikångest och vad det innebär :)
sv: ja det är superskönt!

Svar: Kul att du gillar det :)
Evah Åberg