Att vara hälsosam, i kropp och själ (repost)
 

Innan jag började träna pole dance fitness i september 2013 hade jag aldrig varit aktiv inom träning. 
Jag tränade lite zumba hemma någon gång ibland bara, men aldrig något utöver det. Jag visste lixom inte vad jag ville göra, jag var nöjd med min kropp och kände inte att träning var något för mig. Men så hittade jag poledancingen och kände direkt att detta passade mig. Givetvis har min kropp förändrats sedan jag började träna. Har blivit mer fit, orkar göra mer, har mer styrka. Men meningen med min träning har aldrig varit att förändra min kropp, det kommer ändå. Meningen med min träning är att jag älskar att röra mig nu, jag älskar att utföra denna träningsformen och jag blir glad av det. 

När jag kollar på bilder/filmer på andra människor som utför poledancingfitness så kollar jag på tricken, på tekniken och greppen. Inte på deras kroppar. Jag vet att det är många människor som följer olika konton med träningsinspiration och det är så lätt att man börjar fokusera på deras kroppar och man nästan blir besatt av att se ut så. För vissa människor kan det fungera att kolla in dessa människor ibland, men alltför många mår sämre av att se dessa inspirationsbilder på de "perfekta kropparna". De jämför sig, känner sig fula, äckliga, tjocka, otränade. De utvecklar ett hat mot sig själva, genom att kolla dessa inspirationsbilder inom träning. Många gånger blir det allt de tänker på och besöker dessa konton/bloggar allt fler och fler gånger per dag och all fokus går till att börja se ut som dessa människor.

Det är inte fel att hitta inspiration hos andra människor, men hitta en bra gräns. Säg att du styrketränar, försök då hitta inspirationsbilder där du kan studera hur man ska lyfta på rätt sätt och hur du kan lära dig av personens teknik istället för att studera personens kropp. För i många fall får inte den kroppen dig att vilja få ett hälsosamt och bra liv med kärlek till dig själv, det orsakar tyvärr många gånger ett självhat och en osäkerhet där man hela tiden jämför sig med personen på inspirationsbilden och till slut kan utveckla en stor ätstörning som är svår att komma ur. 

Som sagt, jag kollar på inspirationsbilder inom polefitness, men jag kollar inte på deras kroppar. Jag kollar på hur de utför tricken så att jag också kan lära mig dem och när jag väl lär mig de tricken så får jag också en mer vältränad kropp.
#1 - Malin Lindgren

Super bra inlägg och du verkar så stark i dig själv liksom, hade det vart jag som kollat trixen hade nog jag lagt mycket fokus på deras kroppar med då jag själv inte riktigt är nöjd och säker i min egna kropp.. :)

#2 - Henrietta Nylund

Riktigt bra inlägg :)

#3 - Julia Gustafsson

Jag har varit grymt taggad på att prova på pooledance, men sen blev det så mycket med allt och nu vet jag inte om jag har motivationen.
Jag är likadan som dig, jag är nöjd med min kropp men jag känner ändå att jag vill göra någonting, bara få aktivera mitt lata arsle någon gång :(
Fast jag blir lite sugen igen nu när jag ser dina bilder, ser så sjukt kul ut! :)

#4 - Boel

Himla bra inlägg! Viktigt att träna för de rätta sakerna eller hur en ska säga :)

Sv: Det är den :)

#5 - Klara Andersson

ååå så coolt med poledancing vill prova!

#6 - Veronica - var dig själv, för alla andra finns redan

Ett riktigt bra inlägg!

Sv: Yees, hon är riktigt fin och snygg! (:

#7 - Martina

Jag skulle gärna testa poledance, det verkar vara sjukt grym träning!

#8 - Kajsa-Stina

Det är så roligt att du har hittat en sport som du verkligen trivs med och mår bra utav att utföra. Jag är precis som dig. Jag har heller aldrig gått i någon sport innan utan har mer tränat som på fritiden. Men inte så att jag gått till träningar vissa dagar per vecka eller så. Känner mig dock supersugen att börja med någon träningsform när det är aktuellt för mig att få börja träna igen! :)

Tror absolut att Pole-dance kan vara något för mig :) Kramar <3

#9 - || henrik olsson || mannen som kan prata om hundar ||

Träning är härligt, och har man väl kommit igång med det så är det svårt att lägga av! :)

Man får så mycket positivt av det :)

#10 - hanna

jag har testat poledance, men när jag gjorde de var jag nog alldeles för tjock xD det gick inte riktigt nå bra!

#11 - Pauline

bra skrivet! skulle vilja testa poledancing :)

#12 - Elin Almqvist

En dag ska jag börja träna poledance för det är så himla häftigt!

#13 - Karin Lygnersjö

Vettigt tankesätt tycker jag :)

Sv: Nej det är ju lite omständigt att byta varje gång man går ut osv, men har hellre det krånglet än fläskarna som blir ^^
Hihi eller hur? Man fattar hur liten hon var när man jämför med storleken på mitt huvud liksom!

#14 - N

Bra inlägg :)

#15 - linah

så duktig!!

#16 - FrökenTV, bloggen om tv och film

bra inlägg