Bli vän med dig själv
Jag om någon vet hur mycket man kan döma sig själv. Att man verkligen kan vara sin egen värsta fiende. 
Men varför gör vi så här mot oss själva? Varför dömer vi oss själva så mycket hårdare än vad vi dömer andra? Jag var en sådan elev som aldrig var nöjd i skolan. Fick jag alla rätt på ett prov så hittade jag andra fel, att jag exempelvis kunde ha gjort det snabbare eller haft en bättre handstil. Men skulle en vän till mig fått alla rätt på provet eller även mindre så skulle jag ha berömt personen och tyckt personen varit duktig. Varför är det så svårt att se det om sig själv? 

Jag kan fortfarande döma mig själv väldigt hårt när jag har en dålig dag särskilt. Då har jag svårt att se vad jag har lyckats med och ser enbart det dåliga. Men skulle jag peppa någon annan så skulle jag ta fram allt det positiva personen har gjort. 

Vi måste sluta vara så hårda mot oss själva. Vi har alla bra och mindre bra sidor, men bara för att vi har mindre bra sidor så innebär ju inte det att vi är dåliga människor. Det innebär ju bara att vi är mänskliga och ibland går det mindre bra med saker. Jag är inte en dålig människa för att jag har gått igenom det jag har gått igenom. Jag är inte en dålig människa för att jag inte lyckats med allt jag vill göra än och det är inte du heller. 

Kan vi tillsammans lova varandra att vi försöker tro på oss själva och att vi slutar döma oss själva så hårt? Vi har ju så mycket bra egenskaper som vi måste öppna ögonen för.

 
Jag har bildbrist....
#1 - SANDRATORN.SE - TÄVLING I BLOGGEN!

Ah, det är sjukt mysigt att pyssla om lillen! (:
Hur har din dag varit? :)

#2 - Anna

Jag håller med dig fullt ut. Vi måste bli bättre på att berömma oss själva och se hur bra vi faktiskt är!

#3 - Linnéa

Ibland tror jag på Gud, då tänker jag såhär. Han har skapat oss alla precis som han ville att vi skulle bli, varför skulle vi inte vara nöjda då. Då han är mer än nöjd med det han ser. Inte alla våra handlingar gillar han, men han gillar den person vi ÄR.=)

Svar: Bra tanke. :)
Evah Åberg

#4 - julia

Först måste jag säga att sjukt fin, både insida och utsida. Jag har mått så sjukt dåligt idag, hatat allt jag gjort i princip, så man skulle ju kunna säga att jag verkligen känner igen mig.
Jag har ganska grov ADD och det gör att jag har fruktansvärt svårt i skolan, min pappa fick mig att inse att E (eller ja, G som det var innan) är bra, så länge jag försökte så behövde jag inte högre än E.
Nu när han inte längre finns med i bilden så pressar jag mig själv stenhårt, för nu finns det inte längre någon som påminner mig om att man inte måste vara bäst.

Tack för att du, med det här inlägget gjorde min dag bättre, jag önskar jag hade någon som dig i mitt liv!

#5 - milina.blogg.se

superinlägg! :)

#6 - || henrik olsson || mannen som kan prata om hundar ||

Ja, nog är folk ibland för hårda mot sig själva! :/

#7 - Kajsa-Stina

Du har så otroligt rätt i det du skriver vännen. Det är så jävla lätt att se ner på sig själv och höja alla andra till skyarna. Man ska alltid hitta något man inte är nöjd med. Det är som att man letar fel hos sig själv för att ha något att vara missnöjd över vilket är så synd. Kan vi inte bara försöka att acceptera oss själva och vara nöjda över hur vi ser ut och hur vi är. Vi måste bli mer snälla mot oss själva. Det är en sak som är säker <3

Man kan inte vara bäst på allting här i världen men alla vi människor har vi något som just vi är extra duktiga på och som vi ska vara stolta över! Vi måste våga berömma oss själva och stå upp för oss själva mer. Du är grym vännen och en sån fin inspiration <3

Många kramar <3

#8 - linah

du är så himla bra <3

#9 - ohdarlingimsosensitive.blogg.se

Jag ska försöka lova!! Och du, du är så himla fin!! <3

#10 - SaraNavjord.se

jätte bra inlägg! man måste sluta vara så hård mot sig själv! kram

#11 - Karin Lygnersjö

Det är verkligen skitsvårt detdär.. Man försöker men ibland känns det heeelt omöjligt!

Sv: Ja det är underbart, har drömt om dethär med att hund och aktivera oss tillsammans hela livet :)

#12 - Pauline

så bra inlägg! verkligen viktigt

#13 - Sara

Bra skrivet! :)

#14 - NICOLE

Bra inlägg :) Man ska vara sin egen bästis!

#15 - Henrietta Nylund

Väldigt viktigt! Har själv blivit bättre på att inte döma mig själv och är så glad över det!

#16 - Amanda♥

Bra inlägg! :)

#17 - Klara Andersson

Så himla sant! Måste sluta va hård emot än själv. Fin du e!

#18 - ♀ THE REVOLT ♀

Bra inlägg! Finns en mening som du skrev som jag tycker är väldigt viktig att ha i minnet, och det är den att våra sämre sidor inte automatiskt gör oss till dåliga människor. Alla har vi bra och mindre bra sidor. Bra!

#19 - Venice

Hej! Ville bara säga att jag är asglad att din blogg har blivit så uppmärksammad och känd. Du är en jättebra förebild för unga tjejer och till och med jag som är 30 kan se upp till dig! ;) Jobba på med det du gör för du gör gott! <3 /V

Svar: Åh tack så jättemycket, vad glad jag blir!
Evah Åberg

#20 - Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Tänkvärt! Jag är alltid förbaskat hård mot mig själv. Jag tycker aldrig att något jag gör duger. Och jag ser mig själv inte som en person som duger heller. :(

#21 - LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Jag är väldigt bra på att döma mig själv, tyvärr. Det är som en ond cirkel. Jag har så enormt höga krav på mig själv och när jag inte når upp till kraven så är mitt liv förstört ungefär... Alltid varit så.

#22 - Ellen

Känner verkligen igen mig i det du skriver.

#23 - Sofie♥

Så himla sant, det är så dumt vi gör så! :/ Jag lovar! :)

#24 - Nelly

Bra skrivet! :)

#25 - Emelie

Väldigt bra skrivet inlägg!

#26 - Boel

Jag känner så igen mig i det du skriver.
Jag är väldigt ödmjuk mot andra, men mot mig själv måste jag blir mycket bättre på det. Är väldigt hård, tyvärr :/

Sv: Ja himla! :)

#27 - Ida

Bra inlägg!

#28 - Veronica - var dig själv, för alla andra finns redan

Grymt inlägg! Du har så rätt så!

Sv: Jaduu, fruktsallad är väldigt gott :D

#29 - linnea

ja det är alltid svårare att se det positiva i en själv!

#30 - Nicole

Asså såååå galet söt! :D