Att vara nöjd, men inte nöja sig
Jag tror att man måste känna sig nöjd för att få ett välmående.
Nöjd med sig själv, med sitt liv och det som hör till. (Sen är ju inte allt perfekt och man är nöjd med exakt allt jämt, det är inte det det handlar om.) Men jag tror också det är viktigt att inte nöja sig. Förstår ni vad jag menar? - Man är nöjd, men man nöjer sig inte utan hela tiden kämpar för nya mål, för nya utmaningar och för att utvecklas. 

Om jag tar min pole dance som ett exempel. Idag har jag tränat och jag måste vara nöjd med det jag har klarat idag, att jag faktiskt har utvecklats sen förra veckan. Men jag kan inte bara nöja mig där, utan jag måste då sätta nya mål och utmaningar. Nöjer man sig så är risken att man inte utvecklas mer utan man bara är, men man får ju inte heller se ned på sig själv och det man gör utan man måste vara nöjd med sig själv och sina prestationer. 

Idag kom jag längre på mina trick på min pole dance och målet till nästa gång är att jag ska klara det bättre. Se varje babysteg för allt är viktigt i en utveckling! Sen finns det ju såklart en gräns, men detta gäller allt i livet tycker jag. Att hela tiden kämpa för att utvecklas som person, i arbetslivet, i kärlekslivet, träningen och så vidare.

P.S. Tusen tack för alla jättefina kommentarer på mitt öppna brev till mina mobbare. Jag kommer svara på alla kommentarer när det har lugnat ned sig lite så ni vet. Puss, ni är bäst! ♥

 
#1 - Nadja

Du är så galet vacker!
Jag håller med dig om att man måste känna sig nöjd med vissa saker innan man kan känna ett välmående. Jag mår tex mycket bättre nu när jag lyckats gå ner alla kilona jag gick upp under den perioden när jag åt fel medicin som en läkare skrev ut utan att kolla ordentligt. Hon blev varnad. Men jag fick lida och kämpa för att gå ner och nu har jag bara ca 5 kilon kvar.
Vad det än handlar om så tror jag precis som du att man behöver känna sig nöjd, stolt osv för att må bra! <3

Svar: Tack så jättemycket. Bra jobbat att ned de kilona, det är starkt! Kram <3
Evah Åberg

#2 - Linnéa

Jag förstår vad du menar. Jag ska bara satsa på att nöja mig, driften att utvecklas och vilja mer har jag naturligt. Nöja mig är det jag behöver träna på. Nöjja mig nöjja mig nöjja mig!

#3 - rebeccafornstedt.blogg.se

Väldigt intressant tankegång! Tror det är viktigt att hitta någon slags balans, att kunna uppskatta den man är, det man kan och har utan att för den sakens skull fastna där. "Att vara nöjd men inte nöja sig" är en väldigt bra beskrivning!

#4 - Sofie♥

Förstår hur du menar, så himla sant ju! :)

#5 - Jossan

Måste bara berömma allt du gör, att skriva ut hur det är och vad man har gått igenom är något stort, att öppna sig på internet är inte så lätt som det är. Jag har själv blivit mobbad från jag började skolan upp till 7an/8an, jag kan sätta ord och namn på alla som har mobbat mig. Men kram på dig och fortsätt med du gör, det finns alltid någon som lyssnar på dig och du lyckas nå ut!

Svar: Åh tack så jättemycket för dina fina ord!
Evah Åberg